Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşam eve gidince size kalacak bir kaç saat için tüm günü heba ediyorsunuz.

en iyi işlerde çalışan insanlar bile sabah 9 akşam 5 çalışıyor. akşam eve varması saat 6'yı buluyor. yemek yapsa, duş alsa, biraz evi toplasa saat 7 oluyor. yemek yiyip televizyon izlemek için 11'e kadar vakti var. kendine kalan o 4 saatte de imkanlar el vermediğinden çok da kendine odaklı yaşayamıyor zaten insan.

bu yine iyi bir örnek, pek çok insan bu çalışma şartlarını bile bulamıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya vasıfsız olmak ne kadar kötü bir durum bide bununla övünenleri var

• Zötünün boncuk boncuk terlemesi sonucu kazandığı parayı kişisel gelişim kitaplarına g. gözlüğüne starbucks ta kahveye veren ciddiye alınamayan adamlar gelip burda köleliklerini savunuyor zavallılar bu mekanlara gidenler. (biz buraya gelebilenler kulübündeniz) buda en belirgin sloganlarıdır bu kölelerin.

• sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Hocam ne demiş bukowski kölelere asla özgür olacakları kadar ödeme yapmazlar. hayatta kalmalarına yetecek kadarını verirler ki çalışmaya devam etsinler.'

• Burda da görüldüğü gibi tüm insanlığın günümüzde geldiği nihai durum budur modern kölelikte gönüllülük esastır.

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    maalesef herkesin anne babası evde durmaya musade etmez..ev gecindirmek çok zorlastı hayat cok pahalı..babamın durumu iyi ama kardeismi bır gun oturtmadı evde dırdırıyla adamı öldurur vallahi
  • Vücut çalışıyor, hücrelerden organlara her biri bir işe yarıyor. Fakat bu sistemin oluşturduğu insan çalışmıyor.

Sistemin kölesi olma meselesi tamamen kendi vicdanını rahatlatmak için söylediğin bir yalan. Sistemin kölesi olmadan da yapabileceğin işler var, sistemi düzeltmek için bile çalışabilirsin.

• Fark ettiyseniz sistem , bir erkeğin, evleneceği kıza, maaşının en az üç katı değerinde tek taş alma zorunluluğu, beraberinde sisteme borçlu kalan ve borcunu ödemek için çalışmak zorunda olan köleler yaratıyor.

• Yok paraya mal ettiğin bir malı, bol paraya sat, borçlandır, çalıştır, sömür, tüket, yaşlandır ve çöpe at.

Sonra onların doğurdukları çocuklara aynı tuzağı kur ve sarayında nesiller boyu lüks içinde yaşa.

İşte modern kölelik sisteminin özü bu.

• çalışma, boş boş otur kendini kandır "oohhh sistemin kölesi olmadım, özgürüm" diye.

Madem özgürsün her istediğini yapabilmen lazim, ne istiyorsan alabilmen, yiyebilmen, istediğin bir yerde oturabilmen. Yapabiliyormusun, hayir. Demek ki sandığın kadar özgür değilsin. Hayal dünyanda kendini kandırmaya devam et. Yarın öbürgün hastalansan yaşlansan, bu karşı olduğun sistem bana baksın da dersin.

• insanların zorla çalıştırıldığı sistem komunizmdir. ve bu ülkede liberalizm görünümlü kara komunizm yani karma ekonomik sistem denen zırva var. insanlar köle gibi çalışıyor ve karşılığında hakettikleri parayı alamıyorlar. onu bırak yasal olarak hakettikleri parayı bile alamıyorlar. işsizlik maaşı bile yok.

gelişmiş ülkelerde 35 saat çalışarak vasifsiz birisi grçimini sağlayabilir. örneğin kanadada tecrübesiz ve eğitimsiz bir garson saati 10 cd alıyorsa 2 sene tecrübe ile 12-13 cd alabilir. 35 saat çalışarak geçimini sağlar. daha fazla çalışırsa kara geçer ve yatırım yapmak için para bile biriktirebilir.

yani bu bahsettiğin sorun gelişmiş ve liberal ülkelerde yok. islamik veya komunist ülkelerde var.

çalışmamanı anlıyorum ama onun yerine oku. git ikinci-üçüncü bir üniversite oku ya da yüksek lisans yap. yani zamanı boş geçirme. ne bileyim dil öğrenip yurt dışına da gidebilirsin. kanada veya fransada genelde 35 saat, ingiltere vs diğer ülkelerde genelde 40 saat çalışırsın. bu saatleri anlaşmana göre arttırıp azaltabilirsin. örneğin almanyada günde sadece 2 saat çalışan insanlar var. adam her sabah ofise paspas atıyor.

yani liberalizm özgürlük demektir. yani ister çalış, ister az çalış, ister çalışma, ister yatırım yap, ister ticaret yap.

liberalizm herşeyin tek bir kişinin elinde olmasını önler.

komunizde ise baştakiler hariç herkes çalışmak zorundadır. en iyi komunizmde bile bu günde 8 saattir. ücretler düşüktür.

türkiyede boş yere komünistlik yapıyorsunuz. çünki türkiye zaten çin kadar komunist bir ülke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 5 Ekim 2017; 0:40:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarthLuca

çalışma, boş boş otur kendini kandır "oohhh sistemin kölesi olmadım, özgürüm" diye.

Madem özgürsün her istediğini yapabilmen lazim, ne istiyorsan alabilmen, yiyebilmen, istediğin bir yerde oturabilmen. Yapabiliyormusun, hayir. Demek ki sandığın kadar özgür değilsin. Hayal dünyanda kendini kandırmaya devam et. Yarın öbürgün hastalansan yaşlansan, bu karşı olduğun sistem bana baksın da dersin.

İşte tipik bir gönüllü modern köle. Ben senin ihtiyaç duyduğun şeylere ihtiyaç duymuyorum. Ev-araba, giyim-kuşam, yeme-içme ve diğer eşyâlar ve modern zamanlarda da özellikle elektronik eşyâlar, her-şeye kölelik yapılıyor artık . İnsan mı onları kullanıyor, yoksa eşyâlar mı insanları kullanıyor belli değildir tıpkı senin gibi . Kim kimin aracı olmuş belli değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bak kardeşim anne ve baban için çalisabilirsin..yasadığımız yer toplum bunun kendince zorunlulukları var annen baban sen çalısmazssan uzulur ....sen çalıs sen uzul onlar uzuleceğine..sevdiklerin için degmezmı buna..herseyı hep kendimiz için yapmayız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Akşam eve gidince size kalacak bir kaç saat için tüm günü heba ediyorsunuz.

en iyi işlerde çalışan insanlar bile sabah 9 akşam 5 çalışıyor. akşam eve varması saat 6'yı buluyor. yemek yapsa, duş alsa, biraz evi toplasa saat 7 oluyor. yemek yiyip televizyon izlemek için 11'e kadar vakti var. kendine kalan o 4 saatte de imkanlar el vermediğinden çok da kendine odaklı yaşayamıyor zaten insan.

bu yine iyi bir örnek, pek çok insan bu çalışma şartlarını bile bulamıyor

Tabi ki size nasihat verecek yaşta değilim yaşınız bayağı büyük ama bir işi sevmedikten sonra zaten o iş sabah 8 akşam 5 eziyetine döner. Hiç çalışmamaktan, sürünmektense. Sevdiğiniz işi düşük ücret dahi olsa yapmak en iyisi. Bu arada hangi uni okudunuz bilmiyorum ama işletme ile zaten iş bulamamaniz normal. Sizin zamaninizda iyiydi belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 5 Ekim 2017; 0:44:11 >

• Charles Bukowski’nin şu sözlerini hatırlatırım hep “Hangi cehennemde, bir insan sabah 06:30′ da çalar saat ile uyanıp, kendini yataktan atıp, giyinip zorla bir şeyler yiyip, sıçıp, dişlerini fırçalayıp, saçını tarayıp ve trafikte boğuşarak bir başkası için bir sürü para kazandığı bir yere gidip bunlardan keyif alır ve hangi cehennemde insandan böyle bir şansı olduğu için şükretmesi beklenir.” İnsanları izlerken de bu sözler kafam da döner döner durur.

• Düşünsenize Bu sistem istediğimiz zaman istediğimiz yere çekip gidebilmemize izin vermek yerine; yaz ve kış olmak üzere iki kez birer hafta dinlenme hakkımız olabileceğinden, ne kadar sakal bırakıp nasıl giyinmemiz gerektiğine kadar bize yaptırımlarını uyguluyor.

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir cümle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftanın altı günü şanslı isek beş günü başkalarını zengin etmek için çalışıp hiç inisiyatif kullanmadan ne şekilde davranmamız gerektiğine kadar her şeyin belirlendiği bir nevi hapishanenin içerisinde yaşıyoruz. Bu şirketler her şeyi bizim yerimize her şeyi düşünüyorlar ve başka bir kölelik aracı olan teknolojiyi de ayaklarımızın altına sermiş durumdalar.

• Son model arabam olsun, evim olsun, yazlığım kışlığım, son model akıllı telefonum, havalı giysilerim olsun” dedikçe kendi nefsisizin de kölesi olmaya, nefsinizin kölesi oldukça da sistemin kölesi olmaya devam edeceksiniz beyler.

• charles bukowski ye aiesinden miras kalmıstır:)))
    insanlar sisteme uymak zorunda bizler aptalmıydık hiçmi dusunemedik bunları..bedava ısınmak mumkunmu bedava karnını doyurmak..çalışmayı tercih etmeyenlere maasmı veriliyor yoksa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.