Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
614
Cevap
16
Favori
34.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Noxramma

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

İşin garip tarafı arkadaş çalışmayıp sistemin kölesi olmuyor ya ama hayatını ıdame ettirebilmek için barınma, yıyecek, kaldıgı yerde ısınma elektrik gıbı vs bir sürü gıderı var. Bunları nasıl karşılıyor? Tabı kı ailesi karşılıyor. Yani babası veya annesi çalışarak para kazanıyor ve bi şekilde bu giderler ödeniyor.Yanı bu ihtiyaçların karşılanması için aılesı sıstemın kokesı oluyor, ama bu beyefendı evde oturarak sısteme efendı oluyor. Bu arkadaş da aılesının temel gereksinimleri karsılaması sonucu evde boş yatarak sistemin kölesi olmadığını ıddıa edıyor.

O zaman adama sorarlar elınde kullandıgın telefonu nasıl aldın, nıye para verdın? Gırdıgın ınternete, elektırıge vs niye para veriyorsun? Madem sıstemın kölesi değilsin o sıstemıb sundukları şeyleri niye kullanıyorsun?

Yazılacak bir sürü şey var da işte kısacası calısmak zor geliyor demek yerıne böyle cilalı sözler kullanılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    Doktorlar 9 gibi gelip 3-4 Gibi çıkıyor günde 6 saat çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    Aslinda hepimiz bu seylerin bilincinde olsak ve uygulasak emin ol su bahsettiklerin sacmaliktan ibaret oldugunu hep birlikte goruyor olacagiz.

Ayrica takdir edersin ki calismak isin en kolayi bence. Kendi urettigin sebzeyi meyveyi yemek ne kadar zahmetliyse onu pazardan almak da o kadar basit. Anlatabiliyor muyum? Sen ne urettin hayatinda mesela tembellik laga lugasi yapiyorsun? Evini kendin yapman elektrigini kendin uretmen suyunu kendin hazirlaman yemegini pisirmen isinmani cozmen mi tembellik yoksa bunlarin hepsini hap gibi yutmak mi?

Ayrica rahat olun. Sistem elestiriliyor calismayan insanlar var diye sistem yikilmaz. Yani size dokunan olmayacak. Hatta sistem bu tarz insanlari ibret alin diye kullaniyor olacak. Ve siz de vah vah yazik diyerek starbucksta kahvenizi yudumluyor olacaksiniz.

Hayat kisa beyler istediginiz seyleri yapmak icin gec degil. Bes parasiz dunya turu yapan insanlar dahi varken sizin hayalleriniz belki de en basit seylerdir. Ve erteleyip ertelememek sizin elinizde. O seyleri emekli oldugunuzda da gerceklestirebilirsiniz su anda da. Sadece bu koca dunyanin uzerinde nerede durdugunuzu iyi bilin. Her an genisleyen bu ucsuz bucaksiz evrende de kendinizi bu kadar onemsemeyin. Yaptiginiz isleri ve daha fazlasini yapabilecek zibilyon tane insanlar zaten var. Yarin sabah calisiyor olacaginizin garantisini de kimse veremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

kölelere asla özgür olacakları kadar ödeme yapmazlar. hayatta kalmalarına yetecek kadarını verirler ki çalışmaya devam etsinler.' charles bukowski..

Günde kaç saat simit sattın?

Kazandigin para ile yeme içme barınmani karsayabildin mi?

Karşıladıysan "özgür" halin ile gün içinde ne aralıklarla neler yapıyorsun ?

Ne sıklıkla sigara içiyor alkol alıyorsun?

Ne tür yemekler yiyorsun?

• Forumda birkaç yıl önce biri şöyle bir mesaj atmıştı hiç unutmam. "Çalışmak güzel bir şey olsaydı üstüne para vermezlerdi. " Atasözü gibi söz cidden.

Hocam insanlar mecburiyetten çalışıyor zaten. Yoksa kimse bayılmıyor başkasının nefesinin kokusunu çekmeye, stres ve baskı altında yaşamaya ya da köle gibi eziyet çekmeye, itilip kakılmaya. Ama sorunlarla adaletsizliklerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Yaşamın kendisi sorun, yaşamak sorun. Devamlı olarak gidermen gereken ihtitaçların var, hasta oldun mu tedavi görmek durumundasın vs. Ölene kadar önünde dağ gibi ihtiyaç ve aşılması gereken sorunlar mevcut. Hal böyle olunca birilerinin bu sorunları gidermesi gerekiyor. Birileri amelelik yapacak. Birileri tuvalet temizleyerek. Birilerinin yaz-kış, kar kıyamet demeden 90 metrelik radyo kulesine tırmanıp arızayı gidermesi gerekiyor. Birilerinin canını, vücut bütünlüğü riskini göze alıp kendini feda etmesi gerekiyor. Birilerinin satış ve pazarlama yaparken başkalarının aptallıklarını hatalarını ya da birtakım talihsizliklerin karşılığı olan küfürleri hakaretleri yemesi gerekiyor. Birilerinin saçlarını dökmesi, saçlarının beyazlaması, stresten birilerinin midesinde yara çıkması gerekiyor. Vahşi doğada yaşam öl ya da öldür şeklinde ilerliyordu ancak medeniyetlerde ise yaşam böyle ilerliyor. Sorunlar yok olmuyor, başka sorunlara dönüşüyor. Yaşamın kendisi problem, kendisi bir sancı. Dünya dincilerin zırvaladığı gibi mükemmel bir yer değil. Gayet boktan bir yer. Sadece yaşamın sarhoşluğuyla kafayı bulup bir süre bu boktanlığı unutup devam ediyoruz.

İş konusunda yazdıklarınız çok dürüstçe, çok açık ve toplum nazarında cesaret isteyen şeyler. Zira toplum bu tip insanları sevmez ve barındırmak istemez. Özellikle muhafazakar kesim hiç sevmez. Toplum düşünemeyen kişileri sever, her türlü boktan problemleri üstüne yıkabilecekleri enayileri sever ve pohpohlar. Ne kadar sessizsen o kadar iyidir toplun için. Herkes bir bakıma haklı. Toplum da haklı birey de. Toplum o yüzden seni yadırgar ama ben yadırgamam. Fakat bu dobralığınızı sevdim.

• insan sevmediği işi yaparsa böyle oluyor işte

• Zötünün boncuk boncuk terlemesi sonucu kazandığı parayı kişisel gelişim kitaplarına g. gözlüğüne starbucks ta kahveye veren ciddiye alınamayan adetler gelip burda köleliklerini savunuyor zavallılar bu mekanlara gidenler. (biz buraya gelebilenler kulübündeniz) buda en belirgin sloganlarıdır bu kölelerin.

• Köle değil de keşke köle sahibi olsam.

Yani patron vs olarak

Yoksa kölelik konusunda arkadaşa katılıyorum..

Büyük ihtimale konu sahibi arkadasta köleliğe karşı olsa da köle sahibi yani patron olmak ister..

• Modern toplumda okuyup bir işe girmeyince itibar sahibi olamıyorsun güzel bir kız da bulamıyorsun. İşletme sahibi olunca çok daha iyi aslında ama neyse..

Son çıktığım şirkette benim patronlar bile çalışıyordu be birader..

33 yaşıma geldim bak bu saatte evde çalışıyorum bitirmem gereken şeyler var, 48 saatte 4 saat uyudum spor salonuna bile gittim, içimde bir volkan yanıyor, bir amaç uğruna çalışıyorum.

Çalışmak kötü değil, yurt dışında insanlar en azından emeklerinin karşılığını daha iyi alıyorlar.

Askerde çok tembel insanlar gördüm, benden daha genç 89/4 devre vardı alayı yatış.. İki nöbet tuttumu delirirlerdi.

Bu ülke insanında tembellik de var onu söyliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 5 Ekim 2017; 7:1:20 >

• Ne yazık ki ülke hele bu şartlarda sürünürken çalışmak birşeyler sahibi olmak gerekli, yarın ne olacağı belli değil hükümet mi devrilir ülke mi bölünür kestirmek güç.. Kimse çok beğenerek işe gitmiyor fakat çalışmak zorundayız.

• Hayatta calismamak diye bir sey yok sabahlari erken kalkmak, az uyumak, para biriktirmek, yeri geldiginde baskisinin agiz kokusunu cekmek, cildi 5 para etmez insanlara agamsin, pasamsin demek biz insan oglunun kaderinde var

Koyde olsan sabah erken kalkip calismicakmisin ? Hayvanlara yem verme, altini temizleme, tarlada calisma, vs ...

Calismayi cok sevmiyorsan buyu ticaret yap oturdugun yerde para kazanirsin tabi isin risk oraninada katlanicaksin !

Calismak en kolay is sadece rahat yasiyalim derken tembelligin kolesi oluyoruz

• İnsanlar sosyal varlıklardır ve birbirlerine her anlamda ihtiyaç duyarlar. Herkes “sistemin kölesi olmayacağım” diye düşünüp üretmezse insanlığın sonu gelir. Hangi ekonomik sistemde olursa olsun emeğin bir bedeli vardır. Çünkü her ihtiyacı kendisi temin edemez ve her konuda uzmanlaşamaz insanoğlu. Bugün kullandığımız bir çok şeyi (eşyalar, bilgiler, bilim, tecrübeler vs.) bulan, keşfeden veya geliştiren her bir insan da başka konularda ihtiyaç sahibiydi ve bu ihtiyaçlarını bir şekilde(trampayla, hatır gönül şan şöhretle veya satın alarak) giderdiler. Aşk dediğiniz bile karşılığında emek ve bir çaba gerektiren birşeydir. İhtiyaçlar ve emek-çaba-fedakarlık ilişkisi hep vardı ve hayat devam ettiği sürece hatta inanlar için hayat bittikten sonra da devam edecek. Çalışılacak, üretilecek. Benim naçizane fikirlerim bunlar. Siz ister kölelik deyin ister üretkenlik deyin ama bu hep varolacak bence.

• quote:

Cok mu fazla film izlenmis? Sistemin kolesi olmak nedir dunyanin en zengin kisi bile kopekler gibi calisiyor. Calisiyor ki zengin oldu zaten. Ben calismicam sistemin kolesi degilim ben ozgurum keliimeleri depresyonda ki bi ergen sozlerine benziyor. Umarim csb dir

Ney ney ney ney? Dünyanın en zengin kişisi köpekler gibi çalışıyor mu? Seni çok fena yemişler kanka. Zenginler çalışmaz çalıştırır. Zengin karar verir ve emreder. Bu kadar. Çalışarak en fazla orta gelirli olabilirsin ve sadece emekli olabilirsin o da yaşarsan, yani ölmez de sağ kalırsan. Bu kadar.

• Sana ekmek getiren birileri olduğu için çalışmıyorsun. Ekmek getiren birileri olmasaydı görürdüm o zaman seni. Tembelliğinizi başka şeylerle örtmeyin.

• Ripper Roo kullanıcısına yanıt
    Dunyanin en zengin kisisi en değerli sirketin en ustu degil midir? Orayada mi torpille cikti. Sacmalamayi bi birak ya

• Ripper Roo kullanıcısına yanıt
    Yazdim google'a en zengin kisi diye ilk sirada bill gates var. Bu adam calismadan mi cikti buraya? Kopeklerngibi calisti. Birakta bu saatten sonra calistirsin.

Sanki torpille cikti oraya emeksiz cikti oyle zengin oldu. Bi sacmalamayin artik

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Çalışarak olmadığın kesin. Çalışarak sadece doktor, avukat ve mühendis zengin olabilir.

Geriye kalanın çalışarak zengin olma şansı yok.

Efendi olmak için işveren opacak kadar paran ve bürokrasilerle dost olman gerekir.

Maaşla efendi olamazsın.

Ya he he,sen başarılı bir avukatin ne kadar çalıştığını biliyor musun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

quote:

Csb felan değil Yaş 37 ergen sensin sistem sizi yarattı işte tam sistemin sevdiği tiplersiniz.

10 yıldır forumda gördüğüm en iyi mesaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Ne sıstemmıs arkadaş. Calısmak zor gelen herkes bahanesini bulmuş, bos bos evde oturup da sistemin efendisi mı oluyorsun?

Bir de nereye kadar. Sistem ayri konu ancak insan 30 yasina gelip de halen babanin eline bakarken utanir ya. Bakin is bulamazsin o ayri, en azindan cabaliyorsundur ama basligi acan arkadasinki gibi calismak zir gelip, bunu da turlu bahanelerle aciklamaya calismak olmaz.

Sistemin kolesi olmayacagim diyorsan, once o sistemin icinde piseceksin ondan sonra kendi isini yapacaksin. Suslu edebi cumlelerle bir yere kadar. Calismak bana gore degil, ben calismak istemiyorum dersin anlarim ama suslu edebi cumlelerle bahane uydurmak cok yanlis.

• bende çalışmak istemiyorum özellikle özel sektör çok kötü herkes patron anasını satayım yolda selam vermeyeceğin adamlarla gün boyu aynı yerde takılmak iş yapmak zorunda kalıyorsun laf yiyiyorsun cumartesin pazarın bayramın yok. adam tır gelecek mecbur alıcaz diyor kar yağmış sel basmış boku püsürü sende. depo desen morg gibi buz gibi ölsen çürümezsin. izin desen çıkarken bile 30 kişiye soruyorsun birisi ile çakışıyorsa ya da o hafta ay mal gelecekse göndermiyorlar. akşam plan yapamazsın 6 çıkış derler ama 6 ya 5 kala mail gelir gümrükle tır indirirsin. cumartesi sevgilimle buluşayım dersin kapıya 4 tır gelir o mesai parasını onlara ben vereyim gelmeyim dersin tabi içinden.. birde eşek gibi çalıştın ama 30 dk oturdun diyelim baba patron o 30 dk içinde gelir laf sokar kaç kişi çalışıyor burada işler nasıl .. adamlar istiyor ki ayda 1400 1600 vereyim hayatlarının ırzına geçeyim oturmasınlar bile.. ailemin ve toplumun beklentileri olmasa köye gidicem ek biç yapacam ama kıçımız mahkum ev kredisi düğün falan yapılması lazım bekar durmakta istemiyorum katlanıyoruz ama bana kalsa hiç doğmamayı isterdim lanet olsun böyle hayata keşke hiç evrilmeseydik mağarada oturup duvarlara resim çizer ateş kenarında takılır yüzerdik avlanırdık 20 30 sene yaşar geberirdik.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.