|
Bildirim
|
|
|
Düşük ping için yatırım lazım. Yatırım ise bizim türk firmalarının hiç sevmediği bir olaydır. Sadece ISS 'ler değil , genel anlamda hiç bir türk firması geleceğe yatırım yapmayı sevmez. Hepsinin tek amacı , mümkün olan en kısa zaman içerisinde en yüksek rakama ulaşmaktır. Müşteri memnuniyeti falan hiç birinin umurunda değildir. Çünkü onun için belli standartların sağlanmasını zorunlu kılan devlet denetimi gereklidir. Oda bizim bostanda yoktur. Her neyse , mesele Ankara - İstanbul arası mesafeyi otobanla gitmektense , ara yollara , tali yollara saparak süreyi uzatan , fakat otobana para vermeyen ISS 'lerin 3-5 kuruş fazla kazanma hevesidir.
Genelde serverlar Almanya ve Fransa ülkelerinde oluyor. Nadiren İngiltere olanlarda var. Bizim ISS buralara giderken 150 tane farklı hub'tan dolaşarak gidiyor. O nedenle sizden tracer rotasının sonucunu istiyorlar ki hangi hublarda sorun var görmek için. O nedenle olayı sadece Call Of Duty ile sınırlamayın. Sıkıntı hublar bilinir ve gerekli düzenlemeler yapılırsa , ki hiç sanmıyorum. Bu değişiklikler bütün oyunlara olumlu yansır. Ama dediğim gibi ben hiç sanmıyorum ki bu verilere göre her hangi bir olumlu adım atılsın , masraf yapılsın. Hiç bir türk firması yapmaz öyle bir şeyi. Size burada tracer raporlarınızı atın diyen kişi de en fazla 3-5k aylık parayla çalışan bir servis elemanı. Onu falanda kimse ciddiye alıp ta bir adım atmazlar. Kaldı ki ülkede hiyerarşi olmadığı için de o elemanın süpervisor'u halciyken torpille bu işe başlamış birisidir muhtemelen ve tracer yada router kelimeleri onun için bir şey ifade etmez. Müdürler , Genel Müdürler falan hiç konuşmaya gerek yok. Badem yada badem yağını almış birileridir kesinlikle. Uzun lafın kısası . Bırakın pingi falan. Türkiye'de internete bağlısınız beyler. Ülkeye baktığınız zaman nasıl bir lüks içindesiniz farkında mısınız ? Siz öyle düşünmeseniz bile bu şekilde düşünen 20 milyon badem ve kıl var bu ülkede. Hadi kalın sağlıcakla... |
Arkadaşlar hatayı alanların değil, almayanların sayısı bir elin parmakları kadardır.3 arkadaş denemiştik hiçbirimiz bağlanamıyordu.Şimdi 2 arkadaşa daha denettirdim onlarda aynı problemle karşılaştı.Neye göre şurda 50 kişi problem yaşayıp herkes yaşıyormuş gibi davranıyorsunuz dediğinizi ben anlayamadım pek.Siz neye göre 50 kişide olduğunu düşündüğünüzü açıklarsanız bizi de aydınlatmış olursunuz.Kimse gelipte forumda uğraşmak istemiyor şu sorunla ki öyle olanlardan biri bendim 60 sayfadır diğer konuyu takip ediyorum.Sonunda dayanamayıp hesap açtım.Çok övesiniz varsa gidip konu açıp orda türkneti göklere çıkartabilirsiniz.Şahsen bende bu zamana kadar sorun yaşamadım, fakat sorun yaşadığım zaman çözümünü talep etmek en doğal hakkım.Burda kimse gelip boğonmoyorsonoz boşko oss kollonon diyemez.Herkes kendi işine baksın bir zahmet.Sende açılıyorsa git oyununu oyna.En kötü açın ayrı konuyu sorun yaşamayıp ben gayet giriyorum diyenlerde oraya yüklenir.Gelip burda sorunumuzu çözmeye çalıştığımız konuda mesaj kirliliğine sebep olmamış olursunuz.
|
Ben dahil birçok kişi bu problemi yaşıyor ve gelip buraya sürekli yazmıyoruz.
Ayrıca problem yaşayan insanların bir çoğu problemin TürkNet kaynaklı olduğunun farkında bile değil. Problem yaşadığını söyleyen kişiye "TürkNet mi kullanıyorsun" diye sorduğunda büyük oranda "evet" cevabını alıyorsun. İnsanlar bir hizmete para ödüyorlar, az veya çok. Ve haklı olarak satın aldıkları hizmetten karşılık bekliyor. Ben şahsen %95 oranında oyuna giriş bile yapamıyorum, loading ekranında kilitlenip kalıyor, paket kaybı göstergesi %500'lere çıkıyor. Ama telefonumun internetini PC ile paylaşınca oyuna direkt sorunsuz girebiliyorum. Tesadüf falan değil bu. Kimileri sosyal medya için kullanır, kimisi dizi film izler, kimisi oyun oynar, vs... Bunlar internetin temel kullanım alanlarıdır ve bunlardan herhangi birinde problem yaşayan biri verdiği paranın karşılığını almak ister. TürkNet mesela açık açık problem yaşayan müşterilerine "biz size oyun konusunda artık destek sağlayamıyoruz, şu kadar gün de kaybınız var, o kadar gün için ücret iadesi yapıyoruz" derse o zaman müşteri de gidip başka ISS'lere bakabilir. Ama böyle bir şey olmayacağı için müşteri de problemin çözülmesini haklı olarak bekliyor. Ne mutlu ki problem yaşamıyormuşsunuz. Açıkçası ben de 3 senedir kullanıyorum ve Call of Duty dışında çok nadir problem yaşadım, genel olarak memnundum. Ama bu memnuniyet bile yaşanan problemi yok sayamaz. Umarım en kısa sürede çözülür. |
Hocam yazdıklarıniza katılmıyorum. Ben bu sorunu yaşamayan kişilerin olduğunu biliyorum fakat sorunu yaşayan da bircok kişi var. Siz de sorun yok diye bu sorunun bize has olduğu yorumunu yapmanız yanlıs. Emin olun sorunu yaşayan insanların birçoğu farkında değil. Çünkü cod, pubg vs oynamiyorlar. Her sorun yaşayan da forum donanıma gelip yazmiyor. Misal benim arkadaşım packet loss sorunu yaşıyor ama "amaan uğraşamam" dedi sildi oyunu. Sorun turknet den kaynaklı olmasa iss değiştirdikten sonra sorunu çözülenler için ne yorum yapacaksınız? Turknet sorunun çözümü için çalışıyor. Çünkü burdan sesimizi duyurabildik. Tam 1 aydır uğraşıyoruz burada. Gidin konuya bakın kac sayfa oldu konu. Yarın öbür gün siz de farklı bir sorunla karşılaştığınızda o zaman anlarsınız belki.
Sonuç olarak bu zamana kadar memnundum sorunsuz İnternet kullandım "ayni sizin gibi" şu anda ise beklemedeyiz. Umarım düzelir demekten başka bir şey yapamıyoruz |
Bi ekrana bakıp bir de sonuçlara bakıyorlar sonra "allah allah böyle olmaması gerek" diyip baştan bakıyorlar :) Ne çözüm için birşey yaptıkları var ne de bunun için bir çabaları.Sorun yaşayıp dile getiren kişilerin bıkıp başka iss'ye geçiş yapmasını bekliyorlar. Bu şekilde daha az zarar edecekler.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 7 Nisan 2020; 17:41:54 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 7 Nisan 2020; 20:30:0 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 7 Nisan 2020; 18:53:37 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 7 Nisan 2020; 22:25:5 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 7 Nisan 2020; 22:30:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Nisan 2020; 22:49:16 > |
|
|