Bildirim
Cam filminden ceza yedim ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hiçbir zaman serbest olmadı.. -
Kim dedi serbest diye? -
daha değil?quote:
Orijinalden alıntı: Burhan
Kim dedi serbest diye? -
Cam filmi serbest dedikodusunu kim çıkardıysa helal olsun, kulaktan kulağa iyi yayıldı. Neredeyse insanlar, film cam olmazsa polisin ceza yazacağına inanacak. Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AAF6D4207
daha değil?
Alıntıları Göster -
yazık olmuş...quote:
Orijinalden alıntı: Guest-AAF6D4207
daha değil?
Alıntıları Göster -
cam filmi serbest bırakılmadı sadece 2 kişi yediği cezayı mahkeme kararıyla iptal ettirdi bunlardan birisi avukattı (o iptal ettiremiyecekte biz mi ettircez :) ) neyse olay böyle bu iptal davalar orataya cıkınca bu davalar ornek gösterilebilir felan ayağına millet cam filmi serbest oldu diye aldı yürüdüquote:
Orijinalden alıntı: kayhan1923
yazık olmuş...
Alıntıları Göster
yukardaki satırı özetlersek
1 deli 1 kuyuya 1 taş atmış 40 akıllı çıkaramamış
-
serbest olmadığını bilseydin çıkartır mıydın?quote:
Orijinalden alıntı: FRED BAKER
cam filmi serbest bırakılmadı sadece 2 kişi yediği cezayı mahkeme kararıyla iptal ettirdi bunlardan birisi avukattı (o iptal ettiremiyecekte biz mi ettircez :) ) neyse olay böyle bu iptal davalar orataya cıkınca bu davalar ornek gösterilebilir felan ayağına millet cam filmi serbest oldu diye aldı yürüdü
yukardaki satırı özetlersek
1 deli 1 kuyuya 1 taş atmış 40 akıllı çıkaramamış
Alıntıları Göster
-
Oto cam filmlerinin koşullu olarak serbest bırakılması için ön çalışmalar başladı. Bununla ilgili olarak mevzuat-yönetmelik-genelge-kanun vs. hazırlandıktan sonra, TBMM'nin açılması beklenecek ve meclise yasalaşması için gönderilecek. Kanunlaştıktan sonra belli şartlar dahilinde serbest hale gelecek. Ama daha zaman var...quote:
Orijinalden alıntı: bluell
serbest olmadığını bilseydin çıkartır mıydın?
Alıntıları Göster
-
yılbaşından sonra mlsf..quote:
Orijinalden alıntı: ABABA2307
Oto cam filmlerinin koşullu olarak serbest bırakılması için ön çalışmalar başladı. Bununla ilgili olarak mevzuat-yönetmelik-genelge-kanun vs. hazırlandıktan sonra, TBMM'nin açılması beklenecek ve meclise yasalaşması için gönderilecek. Kanunlaştıktan sonra belli şartlar dahilinde serbest hale gelecek. Ama daha zaman var...
Alıntıları Göster
-
bence kalkmaz adamlar açlıktan ölüyorlar... yeni zamlar peşinde koşarken eldeki bulgurdan olmak isterlermi?quote:
Orijinalden alıntı: Closer
yılbaşından sonra mlsf..
Alıntıları Göster -
Gazete , tv , radyo gibi yayın organlarında birşey okurken / dinlerken iyi dinleyin / okuyun.quote:
Orijinalden alıntı: sissil
bence kalkmaz adamlar açlıktan ölüyorlar... yeni zamlar peşinde koşarken eldeki bulgurdan olmak isterlermi?
Alıntıları Göster
2013 ten itibaren sadece arka yan ve arka bagaj camları serbest olacak.En ön ve ön yan cam yasağı yine devam edecek diye bas bas bağırdı herifler.
Ha şu avukat olayı da var tabi , ona hiç aldanmayın.Yersiniz cezayı oturursunuz aşağı. -
hocam camlarınız kaç numara idi bende transportera film çektirmeyi düşünüyorum ama ceza kesiyormuş polisler onun için karar veremedim neye göre ceza kesiyorlar acabaquote:
Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE
Gazete , tv , radyo gibi yayın organlarında birşey okurken / dinlerken iyi dinleyin / okuyun.
2013 ten itibaren sadece arka yan ve arka bagaj camları serbest olacak.En ön ve ön yan cam yasağı yine devam edecek diye bas bas bağırdı herifler.
Ha şu avukat olayı da var tabi , ona hiç aldanmayın.Yersiniz cezayı oturursunuz aşağı.
Alıntıları Göster
-
Ben 2013 kismini bilmiyordum
Kaliteli cam filmi cektrmistim polise orjinal borusan cikisli cam dedim yemedi girdi ceza bana -
Karayolları Trafik Kanunu:quote:
Orijinalden alıntı: Mguner04
Kaliteli cam filmi cektrmistim polise orjinal borusan cikisli cam dedim yemedi girdi ceza bana
ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:
Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 72 lira para cezası,
b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 154 lira para cezası, İle cezalandırılırlar
Karayollar Trafik Yönetmeliği:
ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR VE ARAÇLARIN KARAYOLUNA UYGUNLUĞU
Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.
...
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.
Gelelim tartışmaya: bir kere yukarıda saydığımız hükümlere göre araçlar üzerindeki görünüşü ve görüntüyü değiştirecek şeyler yasak kapsamında. Ancak, bu yasağa hemen her tondaki filmlerin dahil olduğunu söylemek bence mümkün değil. Bugün renkli camlarla üretilmiş onay belgesi belgesi almış sıfır araçlar satılmakta. En açık veya bunun bir ton koyusu (artık ne ile ifade ediliyorsa 1 numara, 2 numara gibi) yasak kapsamında değerlendirilmemelidir. Kanuna göre bu izin var. Ancak, kanuna uygun olması gereken yönetmelik açık kapı bırakmamış, tüm renkli cam filmlerini yasaklamış.
Uygulamada, açık tondaki filmlerin yasaklanmadığı, bunlara göz yumulduğunu düşünüyorum. Ancak tamamen siyah ve özellikle dışarıdan bakıldığında aracın içini göstermeyen koyu filmlerinbu ceza ile karşılaşmalarının da doğal olduğunu düşünüyorum.
Cam filminin artık serbest olduğuna dair haberler ise Bakanlığın başlattığı bir hazırlık çalışması ile ilgilidir:
http://www.ensonhaber.com/otomobillerde-cam-filmi-serbest-oluyor-2012-08-11.html
ne zaman sonuç verir bilinmez.
-
Geçen sahilde gece yarısı bir kaç komple en koyusundan cam filmli araç sahil yoluna karşı park etmiş sallanıyordu. Daha sonra ilerde çevirmeye takıldılar. Sallanmanın cezası ne kadar oldu kim bilir. Gerçi cam filmini çok amaçlı olarak kullananlarda var.quote:
Orijinalden alıntı: GAYRI
Karayolları Trafik Kanunu:
ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:
Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 72 lira para cezası,
b) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 154 lira para cezası, İle cezalandırılırlar
Karayollar Trafik Yönetmeliği:
ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR VE ARAÇLARIN KARAYOLUNA UYGUNLUĞU
Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.
...
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.
Gelelim tartışmaya: bir kere yukarıda saydığımız hükümlere göre araçlar üzerindeki görünüşü ve görüntüyü değiştirecek şeyler yasak kapsamında. Ancak, bu yasağa hemen her tondaki filmlerin dahil olduğunu söylemek bence mümkün değil. Bugün renkli camlarla üretilmiş onay belgesi belgesi almış sıfır araçlar satılmakta. En açık veya bunun bir ton koyusu (artık ne ile ifade ediliyorsa 1 numara, 2 numara gibi) yasak kapsamında değerlendirilmemelidir. Kanuna göre bu izin var. Ancak, kanuna uygun olması gereken yönetmelik açık kapı bırakmamış, tüm renkli cam filmlerini yasaklamış.
Uygulamada, açık tondaki filmlerin yasaklanmadığı, bunlara göz yumulduğunu düşünüyorum. Ancak tamamen siyah ve özellikle dışarıdan bakıldığında aracın içini göstermeyen koyu filmlerinbu ceza ile karşılaşmalarının da doğal olduğunu düşünüyorum.
Cam filminin artık serbest olduğuna dair haberler ise Bakanlığın başlattığı bir hazırlık çalışması ile ilgilidir:
http://www.ensonhaber.com/otomobillerde-cam-filmi-serbest-oluyor-2012-08-11.html
ne zaman sonuç verir bilinmez.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 13 Eylül 2012; 15:50:28 >
-
o serbest olma haberinin sadece başlığını okumuşunuz anlaşılan. daha uygulamaya konulmadı ama uygulamada olsaydı bile ruhsata işletmeniz lazımdıquote:
Orijinalden alıntı: unixslax
Geçen sahilde gece yarısı bir kaç komple en koyusundan cam filmli araç sahil yoluna karşı park etmiş sallanıyordu. Daha sonra ilerde çevirmeye takıldılar. Sallanmanın cezası ne kadar oldu kim bilir. Gerçi cam filmini çok amaçlı olarak kullananlarda var.
Alıntıları Göster
-
quote:
Arkadaslar dun gece cevirmeye takildim polis cam filminden ceza yazdi bir hafta icinde cikarmam gerkiyomus
Serbest olmamismydi cam filmi?
hocam film ön camdamı ? -
Camlar 2 veya 3 numaraysa polisler sıkıntı çıkarıyor. 1 numara olanlara pek bir şey demiyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: 34GameOver55quote:
Arkadaslar dun gece cevirmeye takildim polis cam filminden ceza yazdi bir hafta icinde cikarmam gerkiyomus
Serbest olmamismydi cam filmi?
hocam film ön camdamı ? -
quote:
Kaliteli cam filmi cektrmistim polise orjinal borusan cikisli cam dedim yemedi girdi ceza bana
geçmiş olsun ama gülecem bu nasıl bi yorum dostum
Benzer içerikler
- honda civic fb7
- antalya ankara yolu
- 400 bin tl araba önerisi 2024
- ds7 alınır mı
- en sorunsuz motorlar
- byd hangi modelleri getirecek
- renault clio 2022 fiyat listesi
- doblo trekking 4x4 mu
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- kia sportage en dolu paketi hangisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X