< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (764. sayfa)
-
-
Devam eden program vardı durulamada çektim ayrıca.
Birde servis gelip yerine koydu kalibrasyon dahi yapmadı kendim düzgün yer buluncaya kadar ayar yapacağım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ayaklardan ayarlama yaparken nasıl yapıyorsunuz hocam ön ayaklar vantuzlu olduğu için yere yapışıyor buyüzden ayar gereklimi değilmi bilemiyorum ama su terazisiyle kontrol ettiğimde sorun yok makine tam terazide gözüküyor.
Servis size anahtar bırakmadımı altta 4 âdet ayak var anahtar ile vidaları gevşetip sıkarak boy ayarı yapalirsiniz.
Misal ben arka ayaklara dokunmadan yaptım sağ tarafta duvara sıfır makine.
Ön iki ayakları ve arka sol ayak ile oynadım hafta sonu geniş zaman 4 ayağın altına kauçuk malzeme alıp tekrar bakacağım...
Ayrıca terazi size doğru sonuç vermez çünkü 4 ayaklı makine 3 tam dengeli olsa 1 düşük bu yüzden sarsıntı yapacaktır
Arka ayaklara müdehale etme şansım malesef yok makine mutfakta dezgah altında olduğu için sadece ön ayakları ayarlayabilirim. Anahtara benzer birşey bıraktılar ayrıca kazan sabitleme vidalarınıda benim talep etmemden dolayı bıraktılar önceden bırakmıyolardı. Kauçuk malzeme dediğiniz daha fazla sarsıntıya sebep olmazmı çünkü ön ayaklarda vantuz var yere yapışıyor kauçuk bunu engelleyip sarsılmasına neden olmaz mı? Sizin makinede kazan içinde su kalıyormu? Dün sormuştum cevap alamamıştım.
-
Tamamdır hocam teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz videonuzu da bekliyorum.
Burası çamaşır makinası forumunu kurutma mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tavsiye eden arkadaş benim. Yeni makineniz hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siemens WT47XK80TR ve WQ45B2A0TR modellerini inceliyorum. WT47XK80TR modelinde intelligent self cezanın system ve SelfCleaning condenser kendi kendini temizleyen kondenser özellikleri bir arada bulunuyor. alt kapaklı kısımda iki ayrı filtre var çamaşır kapağında filtre yok. WT47XK80TR modelinde ise kendi kendini temizleyen kondenser özelliği var ve çamaşır kapağında ayrı bir filtre var. Bu iki modelden hangisi uzun süreli kullanım açısından tercih edilebilir? çalışma mantığını bilmediğim için karşılaştırma yapabilirmisiniz?
Not: Sanırım WT47XK80TR daha eski bir model, tuşları vs görünümü açısından.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_kalem -- 15 Eylül 2024; 13:5:14 > -
Kurutma makinası arayışındayım, ütü gerektirmeyen beko iron finish , bosch ve profilo iron assit gibi modellerden hangisi tercih edilmeli , yakın zamanda araştıran varsa bilgi paylaşabilir mi?
model filtrelemelerine ütü gerektirmeyen diye ayrım eklemedikleri için hangi makinaların tam olarak bu özelliğe sahip olduğunu da anlamak biraz zor oluyor.
çamaşır ağırlığı 7 kg yeterli. günlük çamaşırlar için kullanacağız,
öneri varmı?
yaptığım çalışmalarda bulduğum modeller :
Bosch :
Bosch WTX87EH0TR 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi 80bintl a+++ , home connect var , otomatik temizleme var , iron assit var
Bosch WTX87K80TR 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi 60bintl , a++ , home connect var , otomatik temizleme var, iron assit var
Bosch WQG241A0TR 9 kg Isı Pompalı Kurutma Makinesi 22bintl , a++ home connect yok , otomatik temizleme yok, iron assit var
Beko :
kg dan başka fiyat farkı oluşturan ne var anlamadım.
KM 94 B Kurutma Makinesi 9kg 26bintl a++ ,
KM 82 B Kurutma Makinesi 8kg 24bintl , a+++ home wiz var ,
KM 1010 IG Kurutma Makinesi 10kg 34bintl a++ home wiz var ,
KM 99 B Kurutma Makinesi 9kg 27bintl a++ ,
Arçelik :
ütü gerektirmez özellikli bir modeli yok gördüğüm kadarıyla
Elektrolux de ütü özellikli bir cihaz yok sanıyorum.
Samsung da ütü özellikli bir cihaz yok sanıyorum.
Siemens :
WQ45B2AXTR iQ700 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg Gümüş 33,700tl , a+++ , home connect var , otomatik temizleme yok , iron assit var
WQ45B2A0TR iQ700 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg 33,500tl a+++ , home connect var , otomatik temizleme var , iron assit var
WQ41G2C0TR iQ500 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg 23000tl , a++ , home connect yok , otomatik temizleme yok , iron assit var
Profilo
KM961RCTR Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg 19binTL a++ , home connect yok , otomatik temizleme yok , iron assit var
KM951C0TR Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg eski model stok yok , a++ , home connect yok , otomatik temizleme yok , iron assit var
genel olarak fiyatlamada , profilo en uygun,
KM961RCTR Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg 19binTL a++ , home connect yok , otomatik temizleme yok , iron assit var
enerji seviyesi ve yetenek olarak siemens en uygun fiyat.
Siemens WQ45B2A0TR iQ700 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg 33,500tl a+++ , home connect var , otomatik temizleme var , iron assit var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeLander -- 15 Eylül 2024; 17:46:58 >
-
Eskisi teknik olarak daha üstün nitelikte. İkiside olur. Yukarıda wholelotared hocamın mesajını inceleyebilirsiniz.
Ek: şimdi baktımda fiyatlar karaborsa resmen. O kadar farka değmez hocam. Onun herğne senede bir servise verip temizletseniz daha ucuza gelir. Bsh bakım paketi satıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 15 Eylül 2024; 17:54:42 >
Hocam çamaşırları makineden hafif nemli alır düzgün asarsanız ütü hiçbirinde gerekmez. Makineden tam kurutup sıcak alırsanız, kazanlı ütüyle zor açarsınız.
İron asist özelliği kazanı ısıtıp su püskürtüyor. Böylece çamaşıra buhar vermiş oluyor ve bir nebze çamaşırları açıyor. Ancak gömlek pantolon vn için ütü gene gerekli. Zaten olayın adı iron assist, yani ütü yardımcısı.
Çamaşırları tam kurutursanız, tekrar yıkamak yerüne iron assist ile bir nebze açabilirsiniz.
WT47XK80TR beyaz 38.000 gri 34.000 civarında var. ama o filtre için değer mi onu bilmiyorum.WQ45B2A0TR 30.000 civarı.
Not: wholelotared beyin mesajları sanırım silinmiş ben bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_kalem -- 15 Eylül 2024; 18:35:42 > -
Hocam olay filtreden ziyade kondenser temizleme sisteminden kaynaklanıyor. Wqb ler kondenserin sadece ön tarafını otomatik yıkıyıyor. Wt47 serisinde hem ön hem arka taraf yıkanıyormuş. Ona birde üstüne ek olarak fazladan klasik kapak filtresi alıp takılabiliyor, bu sayede wt47 de condenser daha uzun süre temiz kalıyor deniyor.
Hocam genel olarak bilgilendirme amaçlı bir daha özetleyeyim bilgisi olmayan vardır belki.
Bu tip ısı pompalı kurutma makineleri, klima gibi buzdolabı gibi kondenser-evaparatör sistemi ile çalışıyor ve yıkanan kumaşlardan dolayı sürekli dünyanın tozuna maruz kalıyor.
Kondenser/evap(ısıtıcı/soğutucu bloklar) içinde ısı değiştirici akışkan dolaştığı için klasik rezistanslı/kondenserli modellerdeki gibi kondenser çekmece gibi yerinden sökülüp çıkarılıp suya tutulup temizlenemiyor. Kondenser kirlenirse, doğru düzgün temizlik için çoğu zaman makineyi dağıtmak gerekiyor.
Youtubeda "heatpump dryer condenser cleaning" diye aratırsanız, çıkan videolardan durumu görebilirsiniz.
Wt47 nin tüm olayı, kondenseri otomatik olarak veya istenildiğinde gerekirse kendi özel deterjanıyla, açmadan sökmeden hem ısıtıcıyı hem soğutucuyu önlü arkalı komple düzenli olarak her çevrimde yıkayabilmesi(üstten su tutabilmesi). Bu sayede olası komple sökerek temizlik ihtiyacını mükğn olduğunca ötelemesi.
Isı pompalı makinelerde kondenserde kalıcı katman oluşturan kir/koku/birikim vs olursa, makinenin temizlik için komple sökülüp dağıtılması gerekiyor çünkü ısı pompalı modellerde kondenser sistemi kompresöre bakır borularla bağlı/entegre, rezistanslı modellerdeki gibi çekmece gibi yerinden çıkamıyor. İşte bu yıkama ve filtre sistemleri bu olayı ötelemeye yarıyor.
Miele halen daha kondenseri temiz tutma konusunda kapak önü filtreye ek olarak kondenser önü çift katmanlı kalın blok filtreye güveniyor. Lg vs BSH da üst modellerde çeşitli otomatik yıkama sistemleri var. BSH giriş seviyelerde kapak önü filtreye ek ince sünger filtre var. Arçelik grubunda ise yeni modellerde sünger filtreyi malesef kaldırmışlar sanırım ancak ek olarak alınıp kullanılabiliniyor.
Siz eğer ben makine kokarsa servise verir temizletirim diyorsanız, en alt modeller de iş görecektir.
Eğer mümkün olduğunca hem kullanırken temiz kalsın, hem sökmeden solusyonla temizlenebilsin diyorsanız wt47 serisi çift taraflı yıkama sistemiyle öne çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bilgi için teşekkür ederim. WQ45B2A0TR de sünger var ve aynı temizliği yapıyor gibi görünüyordu ama su tutulmuyormuş.
-
Aynı temizliği yapan modelde süngeri kaldırdılar gerek yok diye. SelfCleanCondenser modellerde sünger yok. Klasik tiplerde sünger var.
Hocam işin ideal çözümü bana kalırsa askonun çözümü ancak asko home tr de yok.
Asko bkz.AskoAppliancesyoutubeASKO Professional Dryer - Self Cleaning Condenser Filterhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=iVPaMXOLo8g
Daha net anlaşılması açısından bekonun prototip yıkamalı versiyonu bkz.ReviewedyoutubeFinally! A self-cleaning dryer.https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=CXFUEnQWTn8
Buda intelliclean bkz.Siemens Home SverigeyoutubeSiemens revolutionerande torkning - intelligentCleaningSystemhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=GP8YGGMUBmc
Süngerli modellerde siz kendiniz su tutup fırçayla temizleyebilirsiniz. Makineyi çamaşır mk üstüne kurdurursanız çok sorun olmaz ancak zemindeyse biraz zor olur.
-
bekonun videosunda daha net anlaşılıyor. süngerli modellerde filtreleme zaten yapılıyor. su püskürtülmediği için süngerin pek fonksiyonu yokmuş.
-
Süngerin fonksiyonu var hocam. Sünger olmayınca kondenserin iç tarafına toz gidiyor. Kapı önündeki ince plastik toz filtresinden toz illa kaçıyor. Kaçanı varsa sünger tutuyor. Bendeki makinede kondenser yıkama ve sünger yok. Kondenser önü sünger aldım, koyuyorum genede. Arada fısfısla su tutuyorum, manuel temizliyorum. Yani sökmeye gerek kalmasın diye elimden geldiğince temiz tutuyorum.
Bkz.FifiyoutubeBosch series 8 tumble dryer heating pump cleanup -self cleaning 🙂https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=poFwmOOSMQ8
Bkz.2Krisztián BeutlschmidtyoutubeSamsung DV70M5020QW Dryer cleaning / Szárítógép tisztításahttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ilDgLRnxRYA
Kirlenirse videodaki gibi sökmek gerekiyor. Selfclean vs de özensiz dikkatsiz kullanımda kirlenebiliyor.
Sahil kenarı nemli bölgede değilseniz, soğuk iklimdeyseniz direk rezistanslıda düşünülebilir. Rezistanslılarda direk kondenser blok halinde çıkıyor yerinden.
Bkz. Rezistanslı/ kondenserki modelAEG UKyoutubeHow To Clean A Condenser Dryer | AEGhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=T5JEe32meQw
Bunlarda sökerek temizlik bakım derdi yok. Sökmeden erişiliyor gayet ancak elektrik tüketimi ortalama 2 kat yüksek bunlarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Eylül 2024; 12:55:50 >
-
arkadaşlar bana cok ucuz bır model onerır mısınız, fp ürünü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X