Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (765. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.662
Cevap
472
Favori
2.777.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Altus(arçelik), windsor/regal(vestel) veya hoover alabilirsiniz.

Vestel grubunda 10 liraya ısı pompalı var, bkz.

8&magaza=Vsoutlet+Kurumsal+Ma%C4%9Faza&url_src=and-product-detail

Rezistanslı-yoğuşturmalı 9 a altusta olması lazım.

Çinko kazan yerine çelik kazanlı isterseniz altust AL 101 IC 10kg ve profilo var.

Profilo bkz.
    https://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinesi/en-ucuz-profilo-km8611htr-8-kg-fiyati,211532734.html

Çamaşır mk üstüne kurulum yapılacaksa çamaşır mk markanız aynı olması ve derünlikte 10cm den fazla fark olmaması gerek sanırım. Alacağınız makinenin müşteri hizmetlerinde onay alabilirsiniz.

Düzeltme:
    Hocam yukarıda paylaştığım windsor ısı pompalı değil rezistanslı/yoğuşturmalı modelmiş. 2700w güç tüketimi var.

Isı pompalılarda kompresör ortaşama 600-900w civarı oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Eylül 2024; 19:53:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Ustadim isi pompalı ve celik kazanli olmasi gerekiyor anladigim kadariyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antrepocu A kullanıcısına yanıt
    Şart değil ancak çelik kazan daha sağlam ve ısı pompasının tüketimi düşük. Arada bir yada sadece kışın kullanılacaksa rezistanslı tercih etmek daha mantıklı olabilir. Hergün düzenli kullanılacaksa ısı pompalı tercih etmek daha mantıklı.

Harcam rakamları ortada. Test verilerine göre ısı pompalı model 250-300kw/yıl, rezistanslı yoğuşturmalılar 500-700kw/yıl. Isı pompası kompresörü 650-900w civarı tüketimi. Rezistans 2000-2700w civarı.

Isı pompalılar kirlenirse komple sökülmesi lazım. Serviste 2000tl civarı bakım yapılıyor. Rezistanslıda kullanıcı makineyi sökmeden kondenseri çekip çıkarabiliyor, eliyle koluyla eriştiği yeri rahatlıkla temizleyebiliyor.

Sahil kenarı, ılıman iklim ve nemli bölgeler için ısı pompalı daha uygun olabilirken, yüksek kuru kesimlerde ve soğuk iklimlerde rezistanslı tercih etmek daha mantıklı olabiliyor.

Rezistanslı etrafınıda büyük ölçüde ısıtıyor. Isı pompalı makine içini ısıtıp aynı anda yoğuşturucuyu soğuttuğu için çevreye ısı yayılımı daha az.

Isı pompalılarda genel olarak kurutma sıcaklığı daha düşük olabiliyor.

Kaplama kazanlarda kullanıma bağlı zamanla metal düğme, metal fermuar gibi sert cisimlerden kaplama hasar görürse oksitlenme vb sorun ortaya çıkabilirken, paslanmaz çelik kazanlar hem darbeye hem oksitlenmeye karşı daha iyi direnç gösteriyor. Ancak çelik kazan alırken haliyle daha pahalı, birçoğu için gereksiz görülebiliyor.

Isı pompalıda eskaza olmaz ama oldu diyelim, kompresör arızalanırsa değiştirmesi tıpkı buzdolabı yada klima gibi zahmetli. Gazlı sistem olduğu için işçilik maliyetli. Klima gibi vakum yapılıp gaz basılması gerekli. Rezistanslıda ise klasik tel rezistans var. Ek ekipman gerekmeden herhangi bir usta basit tornavida yardımıyla sök/tak yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Eylül 2024; 3:3:38 >

Merhaba hocam yardımınıza ihtiyacım var daha öncede konuşmuştuk çamaşır makinesinin içinde su kaldığından bahsetmiştim az önce servis geldi sorun yok içinde su kalması normal giderden kötü koku gelmemesi için bir miktar su kalması gerekiyormuş ama benim bildiğim makinenin gider hortumuna u şekli verilir koku gelmemesi için makinenin içinde kalan su zamanla küf, koku, bakteri oluşununa sebep olur adamlara söylüyorum kabul etmiyorlar. Paylaştığın videoya bakıp yorumlarmısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnFLames77 -- 21 Eylül 2024; 10:6:32 >
  •  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Hocam bu makine ufak samsung. Morla işaretlediğim yer kazan altında kalan mesafe. Kırmızılar tahliye hortumu ile pompa. Burada bir miktar su olması daha önce dediğim gibi normal, makine içinde U yapıyor. Sizin makinede bu mesafe kazan boyutu nedeniyle daha kısa olabilir. Belki ondan ses yapıyordur.

O boşlukta kalan su ile koku engelleniyor. Servisin verdiği bilgi doğru.

Makine kapalı kalırsa, kapalı beklerse evet o su küf/koku yapar. Makinelerde bu iş işin ayrı bir vana/valf yok.

Siz ilkinde bana makine sıkmadı, çamaşırları balkona attım dediniz. Bende ondan fazla su kalmış olabileceğini söyledim. Ancak makinenin normali bu olabilir.

Normalde bu mesafe yani su miktarı, tahliye borularının yüksekliği ile ayarlanır. Sizin makinede ne kadar su kaşacak şekilde ayarlanmış bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Eylül 2024; 11:0:47 >

Hocam önceki makinede tamburdan yana sıkıntı vardı buyüzden değişim oldu ve o makinede tamburu arada bu şekil sallayarak gevşekliğin artıp artmadığını takip ediyordum ve hiç su sesi duymadım bundan sebep şuanki durum bana normal gelmiyor servisin söylediklerine zaten inanmıyorum önceki makinede de sorunu görmezden gelip normal demişlerdi ama THH kararıyla sorun onaylanmış oldu şuan yine aynı şeyi yapıyorlar ilk kokuyu önlemesi için su kalır içinde dediler sonrasında ben ikna olmayınca lavobodan su geliyor olabilir dediler yani madem makinede kalan su normal ozaman neden sonrasında lavoboyu bahane ettiler.

• Hocam makineyi kendim kullanmadığım için yorum yapamıyorum. Tasarımınıda bilmiyorum. Fabrikada belki farklı ayarlanmıştır. İlk aldığınız makine ile farklı ayar olabilir. Servise malesef güven kırıldığı için dorğu söyleseler bile çoğu kişi güvenmiyor ancak sorun yok dedilerse yeni seriler böyledir hocam.

Böyle bir video buldum bkz.
    Ramazan Çilekyoutube
    Çamaşır Makinesinin İçindeki Top Ne İşe Yarıyor ?
    https://www.youtube.com/shorts/TU7ajTbC8Ac?feature=shared

Belki böyle bir sistem vardır suyu tutan.
    Kullanıcılar olarak hocam sökmeden anlamamız pek mümkün değil. Az önce söktüğüm makinenin fotosunu gönderdim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Eylül 2024; 11:19:52 >

Hocam biraz yukarılarda kaldı yazışmalar bakabilirseniz ordaki arkadaş aynı makinenin beyazını almış kendisinede sordum tamburun alt kısmında su kalıp kalmadığını kendi kullandığı makinede böyle bir sorun yokmuş zaten benim değişimden önceki makinede de böyle bir sorun yoktu. Makinenin içinde bir miktar su kalır tamam buna itirazım yok ama o su pompa kısmında kalır tambur içinde değl bence makine su tahliyesini erken bırakıyor buyüzden tambur içinde su kalıyor çünkü bunun başka mantıklı bir sebebi aklıma gelmiyor.

• Hocma bendeki makinenin pompasınıda gönderdim, pompada sensör vs yok. Yani yorum yapamıyorum. Bendeki samsungda top vs de çıkmadı bu arada. İçide bu şekil. Sizdeki nasıldır bilmiyorum.
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Peki hocam elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştınız teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada konudan bağımsız, kurutma esnasında yoğuşturduğu suyu yıkama esnasında kullanan yıkama/kurutma makinesi ikilisi vardı sanırım. Marka olarak hatırlayamadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• AEG kurutma makinası var bende 9 yıl olmuş alalı. Işıkları göstergeleri yanmasına rağmen tambur dönmüyor. Hata göstermiyor başta ama tuşlarla uğraşında E54 hatası yazıyor. Sorduğum bayi abi zaten bunların ömürleri 10 yıl falan, yenisini al uğraşma dedi. Tavsiye edebileceğiniz ürün var mı acaba 20k civarı çokta vermek istemiyorum. Yada tamir etmeye değer mi ne çıkacağı belirsiz bişeyi. Çünkü en az 4-5k vereceğim sanırım.

• arkadaşlar 11 kg lik bir kurutma makinesi önerir misiniz.
    10 yıllık bosch hata vermeye başladı su haznesi su dolu diyor ve bir dakika içerisinde kurutmayı bırakıp error veriyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    Hocam pompanın ağzı tıkanmıştır. Kendiniz söküp temizleyebilirsiniz ancak makinenin iç tarafında da ciddi toz birikimi olabilir. Tecrübeniz yada bilginiz yoksa makineyi bakıma verip temizletebilirsiniz. Temizlenince düzelir muhtemelen. Yputube da bosch dryer water tank error diye aratabilirsiniz.

Bkz.
    Mrjohnyoutube
    Bosch Clasixx dryer Container full light on when empty. fixed!!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=wHlW9HJ7_ow

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Eylül 2024; 1:48:42 >

• kzenon K kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 yıl falan değil ömrü. Motorda sıkıntı olmuş, e54 hatası motor hatası. Yeni motor bulursanız değiştirip devam edebilirsiniz. Bulamazsanız motoru tamir sargı vs yapan bir elektrikçiye verirseniz tamir eder.

Kurutma makineleri, özellikle rezistanslı makineler basit ve tamiri kolay makineler. Çamaşır makinesi gibi değiller. Çürüyene kadar tamir ettirip kullanabilirsiniz.

Ek:
    Motorun nasıl söküldüğüne dair fikir vermesi açısından
    bkz.
    RepairClinic.comyoutube
    Electrolux Electric Dryer Drive Motor Replacement #137115900
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Y7AvJWM4Nzk

Temizliği tamiri bkz.
    KTOOLSyoutube
    AEG Electrolux Dryer Motor Repair: Fixing Separated Magnets of Rotor (T7/T8/T9 - Model T65771DIH)
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=6r6atdR9vBc

Piyasada yeni motor bulursanızda uğraşmadan direk sök tak yapılabilir. Herhangi bir usta yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Eylül 2024; 11:31:40 >

Hocam tesekkürler... sonuç hakkında bilgi veririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam bu rezidanslımı değil mi nasıl anlayacağım. AEG T76385AH3 modeli benim makina.

Hoca o sanırım heatpump. Sol altta kondenser(yoğuşturuc yerinden çıkıyor mu?

şu şekilde hocam. bi kapak açılıyor. içeride bir kapak daha açılıyor ama çıkan bişey yok.

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayalightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/k7OJ1ptkNscC
    Isı pompalı yani kompresörlü bu hocam direk. Klima, buzdolabı gibi kompresörle çalışıyor. E54 hatası kazan motoru arızası, kompresör değil. Kompresör ne vaziyetttedir bilmiyorum. Aeg/electroluxde kazan motoru ile ilgili baya şikayet var. Sanırım servis harici parçasıda yok piyasada.

30:22 de kazan motoru gözüküyor bkz.

parçala behçetyoutube
    Düzenli Temizliğin Önemi.. Tıkanmış AEG Çamaşır Kurutma Makinesi Tamiri.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=tGqt2GmIf-o

• 
Sayfa: önceki 763764765766767
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.