uğraşılır mı yenisimi alınır sizce? |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (766. sayfa)
-
-
Hocam parçasına baktım ancak göremedim fiyatı. Normalde kazan motoru 1500-2000 tl civarı olması lazım. Kompresör sağlamsa yaptırılır. Değilse bi 5 de o tutsa 7000 e sıfırlanır makine.
Kendinzi söküp motoru elektrikçiye götürürseniz daha uygunada tamir edebilirler belki ancak sorunun ne olduğunu bilmiyoruz tabi. Servis ne yazar bilemiyorum. Şu anda bu ayarda makineler 25 civarı sanırım. Sizin makinenün kazanı parçaları sağlam halen daha. Kir pas vs gözükmüyor. Servisten motor fiyatı alın isterseniz.
Vakit sıkıntınız var nakit sıkıntınız yoksa yenisini alıp bunuda ihtiyacı olan uğraşacak birilerine verebilirsiniz. Nakit sıkıntınız var vakit sıkıntınız yoksa tamir yolunu deneyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Eylül 2024; 19:27:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam motorun sargıları sağlamsa büyük ihtimalle şu işlem yeterli olacaktır.
Bkz.KTOOLSyoutubeAEG Electrolux Dryer Motor Repair: Fixing Separated Magnets of Rotor (T7/T8/T9 - Model T65771DIH)https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=6r6atdR9vBc
Yetkili servis bu işlemi yapmaz. Sizin agrıca bir ustadan talep etmeniz gerek. Yanlız motorun sargılarında vs problem varsa o durumda tekrar sarmak gerekir. Onun içinde daha önce dediğim gibi motor saran birini bulmanız gerek.
Kompresörünüzde sorun olduğunu sanmıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam merhaba. Aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Çözüm bulabildiniz mi, en ideal program hangisidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
maalesef ,servis durumu ciddiye alıp gelmedi bile.
bu hafta yıkanmadan önce ve sonra fotoğraf çekeceğim metre ile . sonra servisi yeniden arayacağı eğer teşrif ederlerse !
geçen hafta unuttum ama sadece çoraplar bile 3-4 cm kısalmıştı .
-
Merhaba, Arçelik ve Beko’nun bu iki ürününe bakıyordum ben de, siz kurutma makinesine karar verdiniz mi hangi markayı aldınız memnun musunuz acaba
Servislik bir durum yoktur diye düşünüyorum. Kurutma makinasının zaten çamaşırları çektirdiği söyleniyor.
Havlu, nevresim, çarşaf gibi ürünleri kurutmakta sorun yok da. Normal giysileri atmıyorum ben.
Hocam termometreyle ölçme şansınız var mı? Varsa temassız termometreyle kazanı ölçebilirsiniz. Tmax ölçebilirseniz çalıştırdıktan 30-40dk kadar sonra, 5 er dk aralıklarla, fikir verir en azından. Kondenser kapağını açıp kazan çıkış sıcaklığınıda ölçebilirsiniz anlık olarak problu termometre varsa. Makine yerde değilse, etrafı tozutmadan kapak açık, çalışırken ölçebilirsiniz.
Çamaşırlar çıkınca çok sıcak oluyor mu?
Hangi deterjanı kullanıyorsunuz?
Sıvı deterjan veya perwoll tarzı deterjan denediniz mi? Ağartıcı içeren deterjan kalıntıları, kurutmada da yüksek sıcaklıkla beraber muhtemelen çalışmaya devam eder. Ağartıcı(peroksit, perkarbonat vb) içerikler, lifleri hem yıpratabilir, hem çektirebilir.
Evap/kondenser önünü kontrol ettiniz mi temiz mi?
Ek bkz.Insider TechyoutubeHere's why clothes shrink in the wash — and how to prevent ithttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=Ei46TkoGQhw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Eylül 2024; 18:55:39 >
-
hocam merhaba, teşekkürler cevabınız için ; evde kaliteli bi gıda termometresi var. dediğiniz gibi hafta sonu ölçüm yapıp paylaşayım burada.
Çamaşırlar çıkınca çok sıcak oluyor mu? evet kesinlikle bayağı sıcak çıkıyor ,servise söyledim, olmaz öyle şey dedi.
Hangi deterjanı kullanıyorsunuz? omo toz deterjan renkli/beyaz
Sıvı deterjan veya perwoll tarzı deterjan denediniz mi? çamaşır makinesini de kurutma ile aynı anda aldık her iki makine de 5-6 aylık falan ,çamaşır makinesi bosch 8 serisi. Bir önceki makinede sıvı omo deterjan çok kötü koku bırakıyordu, korkup deneyemedik sıvı deterjanı.
Evap/kondenser önünü kontrol ettiniz mi temiz mi? evet hocam geçen ay merak edip tırnaklı kısmı çıkartıp baktım ,tertemizdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyll -- 25 Eylül 2024; 19:3:5 >
-
Hocamo ne biçim servismiş öyle :) olmaz öyle şey ne demek :)
Alsınlar ölçsünler o zaman sensörleri kontrol etsinler bari en azından :)
Bu arada omo tozda perkarbonat var. Güçlü bir deterjan, bende kullanıyprum ama çamaşırları oldukça yıpratıyor. Dozajı azaltmayı deneyin isterseniz. Renklisini tam hatırlamıyorum belki onda ağartıcı perkarbonat olmayabilir. Ağartıcı içermeyen deterjanlar belki daha az çekme yapar, ancak onlarda dezenfeksiyon daha zayıf, o sebeple düşük sıcaklıkta tam temizlenmiş hissi vermiyor.
Sıvı deterjanların çoğunda ağartıcı(perkarbonat, peroksit) vs olmadığı için 60° yıkanmazsa koku olabiliyor. O sebeple yeni omo sıvı fresh gibi birşey çıkardı p&g ancak içerik bilgisini msds vs bulamadım. Perwoll/persil grubu sanırım daha bir antibakteriyel.
Normal çevrimde, programına göre son 5-10 dakika falan soğutma çevrimi olması lazım. Ondan önce ölçüm yapma şansınız varsa en azından veri olur elinizde. Sentetik programdan memnun kalanlar vardı bu arada.
Ek edit:
Hocam bsh da servis menüsünde sanırım sıcaklık tolerans vs ayarı olması lazım ancal servis manuelini bulamadım bir türlü. Servis menüsü ile ilgili videolarda hep kondenser temizleme videoları koymuşlar. Servis manueline denk gelirseniz belki orda vardır detay.
Örn servis menüsü için bkz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Eylül 2024; 19:50:24 >
-
Selam arkadaşlar, camla kapali balkonumuz var. Kurutma makinasini buraya koysak sıkıntı olur mu? Evde yer yok maalesef, hanım da istiyor :)
Hangi ildesiniz hocam? Çok soğuksa olabilir. Rezistanslı alacaksanız soğuksa çok sorun olmaz. Isı pompalıda kazan ve kıyafetler ısınınana kadar süre biraz uzar muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Eylül 2024; 19:37:57 >
İstanbuldayim hocam. 0 altina düşen gün sayisi en fazla 2 hafta oluyor genelde.
Elektrik tasarrufu açısından ısı pompası düşünüyordum ama kararsız kaldım. Balkonda duracağı için yoğuşmalı mı önerirsiniz? Cok para da vermek istemiyorum, altus Profilo vb bakabilirim
İstanbulda ısı pompalı balkonda kışın çok sıkıntı olacağını sanmam. Balkon için bsh/profilo daha iyi olabilir. Sanırım kazan sıcaklığı daha yüksek onlarda. Altus/arçelik sanırım çok yüksek değil, çekme derdi vs pek yok. Klavuzda yazması lazım uygun çalışma ortam sıcaklığının.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Eylül 2024; 19:47:44 >
Hocam bu arada arçelikte hibrit denilen bir model var. Hem ısı pompası var, hem de gerektiğinde hızlı kurutma için ek rezistans var. Trde sanırım türünün tek örneği. Ancak fiyat farkı var biraz. Fiyat farkına değer mi bilmem. Altus al 101IC 13.5liraya gayet f/p.
Altus bana da mantikli geliyor. Bunun bakimi vb nasildir hocam? Anladigim kadariyla condenserlar gibi filtre temizligi yapamiyoruz. Bu dezavantaj mi? Ogrendikce kafam kazan oldu valla:)
Bu arada cok teşekkür ediyorum hep sizin mesajlardan bilgilendim
Beko 8kg ile 9 yıllık kullanım raporu.
-Kurutma performansında düşme yok.
-Alt filtrede 4. süngeri kullanıyoruz, zamanla tıkandığı için yeniledik. Üstünde ki ile beraber 2 adet gelmişti. Eşim internetten ilaveten 2 li set daha aldı.
-Seste artış yok.
-Koku vs yok.
-Çocukların yatak odasına gömülü olduğu için banyo nemi filan görmedi. Muhtemelen bu sebepten en ufak bir fiziki bozulma yok.
-Tuş takımı vs bir çıkma kırılma yok.
Arıza:
Uzatmalı garantisi bittikten sonra (yani 8.yıl) bir gün Kazan dönmedi. Ciddi yanık kokusu oldu. Ben kazana bişey kaçıp kilitlendiğini ve motorun yandığını düşündüm. Servis çağırdık. Motora hareket emrini verdiği söylenen eski teyiplerde ki büyük pile benzeyen bir parça değişti. Rakamı çok hatırlamıyorum ama 1500 civarı bir ücret ödedik diye hatırlıyorum. Kokuyu ise çalışmaya devam eden rezistans yapmış. Bir daha olmadı.
Şuan sorunsuz yoğun bir şeklde kullanmaya devam ediyoruz🧿.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hepsinde kapı önünde filtre var hocam. Kimisinde altta kondenser önünde sünger filtre var. Hepsinde filtreler temizlenir. Çekince çıkan, filtre gibi kaset gibi duran kısım ypğuşturucu/kondenser. Bizde satılan makineler bacasız yoğuşturuculu(kondenserli). Baca yok, makine içinde hep aynı hava dolaşıyor. Yoğuşturucuda nemli havanın nemi alınıp kazana geri veriliyor. Isı pompalı makinede yoğuşturucu, gazla klima gibi soğutuluyor, dolayısıyla yoğuşma performansı yüksek. Buzdolabından çıkan soğuk su şişesinin etrafında su nasıl yoğuşuyorsa bunlarda da öyle yoğuşuyor. Rezistanslıda yoğuşturucuyu ayrıca soğutan bir sistem yada gaz yok, ortam sıcaklığına göre performans gösteriyor.
Temizlik ve bakım konusunda aradaki farkın sebebi rezistanslıda kondenser(yoğuşturucu) çekmece gibi, çekince çıkıyor. Isı pompalıda sabit, çıkmıyor. Isı pompalıda kondenser içinde soğutucu gaz dolaşıyor klima gibi. Bakır borularla kompresöre bağlı. Ondan basitçe elle çekip çıkaramıyorsunuz. Kirlenirse(ki zamanla kirlenebiliyor) temizlemek için makineyi sökmek lazım. Isı pompalılar klima gibi çalıştığı için tüketimi ortalama yarı yarıya düşük. Nem alma cihazı gibi çalıştığı için havayı hem ısıtıyor hem soğutuyor. Bulunduğu ortamı ve çamaşırları daha az ısıtıyor. Isı pompalıda 250kw/yıl civarı makine varken, rezistanslıda 650-700kw/yıl olabiliyor.
Kompresörlülerde 650-900w civarı güç sarfiyatı olur(ısıtma+soğutma). Rezistanslılar adı üstünde rezistansla ısıtma yapıyor. Alırken ucuz, kullanırken pahalı. 2000-2700w civarı rezistansları olur genelde. Kondenser(yoğuşturucu) serbest, çekmece gibi yerinden çekince çıkıyor. Siz çekip çıkarıp hem kondenseri hem makineyi erişebildiğiniz yere kadar sökmeden rahatlıkla temizleyebiliyorsunuz. Fakat rezistanslılar ısı pompalıya göre ortalama 2 kat fazla enerji harcar. Bulunduğu ortamı ısıtır, bir nevi elektrik sobası görevi görür. Soğuk bölgelerde özellikle kışın koyduğunuz odayı bildiğiniz soba gibi ısıtması bir nevi avantaj.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Eylül 2024; 15:40:15 >
-
-
450ml kadar su olması normal ancak fazlası ve akıtması normal değil. Nasıl nereden akıtmış ona bakmak lazım hocam. Detaylı link video varsa daha kolay yorum yapılabilir. Ek filtre alıp kullanmadılarsa belki pompanın ağzı tıkanmıştır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X