Bosch Kurutma Makinesi Alttan Su Biriktiriyor! - Şikayetvar (sikayetvar.com) autoclean özelliği olmayan makinalarda da oluyor mu bu su biriktirme? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_kalem -- 26 Eylül 2024; 14:30:31 > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (767. sayfa)
-
-
Bu bir hata veya sorun değil. Cihazın nasıl çalıştığını bilmediklerinden ve AutoClean olanlarda kondensere kolayca ulaşıldığından alttaki suyu görüp anormal sanıyorlar. Her kurutma makinesinde o kısımda su olur zaten su orda yoğuşuyor, manüel olanlarda veya kendini temizleyenlerde oraya kolayca ulaşılamadığı için / alttaki suyu göremedikleri için yok sanıyorlar. Ordaki su belirli bir miktara ulaştığında giderle atılıyor veya yukardaki su tankına çekiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 26 Eylül 2024; 15:1:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam alus 101IC çelik kazanlı, plastik kapaklı. Malzeme kalitesi orta karar. Tek sıkıntı filtrelerin contası yok arçelik grubunhn genelinde sanırım. Ancak fiyatı emsallerine göre gayet uygun. Alıp geçin olmadı. Ekstra sünger alır takarsınız gerek olursa kondenser önüne.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Eylül 2024; 14:55:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu kadar su aslında biraz fazla, belki pompa ağzında birikim yapmıştır bilemiyorum ancak makinenin çalışma şekli buna izin veriyor. Üst tarafa ek filtre alıp taksalar bu dertle uğraşmazlar.
Autoclean/intelliclean makineler hesapta kapaktaki fluff filtresini aşağı alıp, kendisi 20 yıkamaya kadar boşaltmadan sudan geçirerek kullanım için tasarlanan makineler. Yani esas olayları her kullanımda düzenli filtre temizleme derdini ortadan kaldırmak. Bunuda kondenser önündeki ek yıkama sistemiyle yapıyor.
İşi bilenler, wholelottared gibi hocalarımda normalde kaldırılan kapak filtresini kendileri alıp takıyor ki kondenser önü 4 filtreyle kondenser temiz ve hijyenik kalsın.
Autoclean olmayan modellerde gene olur ama siz görmezsiniz pek hocam. Yıkama sonrası 450ml kadar su normaldir. O su altta belli bir miktarı aşınca üst tarafa yada gidere pompalanır. O 450ml de pompanın şamandırasından kaynaklı.
Bkz.manualslibTransporting The Appliance - Bosch WTW86560AU Repair Instructions [Page 35]https://www.manualslib.com/manual/1429541/Bosch-Wtw86560au.html?page=35#manual
0 su kalsaydı olurmuydu? Olurdu tabi. 0 su kalacak iekilde tasarlanabilirdi makine. Ancak gidere bağlanan makinelerde o su giderden makineye koku gelmesinide kısmen engelliyor.
Ek: Kurutmayı gidere bağlamak bana kalırsa pek akıllıca bir iş değil hocam. Özellikle istanbul gibi lodosta geri tepmelerin olduğu yerlerde çok sağlıklı bir durum değil. Sebebi, kurutma makinesinin düzenli deterjanla yıkanmaması.
Çamaşır makinesinde tepse bile çamaşırlar her yıkamada yüksek sıcaklıkta, antibakteriyel yada oksijen bazlı ağartıcı içeren deterjanlar ile yıkanabildiği için çok dert değil. Ancak benzer bir durum kurutma için söz konusu değil.
Ben açıkcası kurutmayı gidere bağlatmayı pek sağlıklı bulmuyorum. Kurutma illa bir yere bağlanacaksa gider yerine klozet rezervuarına yada duş/banyo/lavaboya açıktan bağlatmak yani doğrudan gidere değilde indirekt olarak gidere bağlatmak daha sağlıklı olur kanısındayım. Bazı yeni kombo makinelerde o biriken su bir sonraki çevrimde çamaşır yıkamada kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Eylül 2024; 18:48:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ederim. 20 bine kadar çıksam bu altus yerine şunu al diyeceğin model var mı? Atiyorum altus 13 bin, 3-4 bin lira daha ver şunu al gibi :)
Yani bsh-profilo olur hocam daha kaliteli hissiyatı fln. Hanımlarda genelde bsh sever. Electrolux de var ancak yerli üretim olmadığı için parça tedariği sıkıntı. Sanırım talep doğrultusunda siparişle geliyor parçaların önemli bir kısmı. Kur vs sebebiyle stoktan kaçıyor herkes. Birkaç mesaj yukarıda aeg nin kazan motoru arıza şikayetine cevap yazmıştım. Hooverlar var yerli üretim, fabrikası eskişehirde, onlarada bakabilirsiniz, wifili bluetoothlu teknolojik baya, kurcalanabilir makineler. Arçelik grubundan gene keza grundig olur arçeliğin kendi olur. Samsung olabilir, yeni kazan çevirme motoru inverter sanırım, 20 yıl garanti veriyor kağıt üstünde ama esas olay kazan motorundan ziyade kompresör garantisi, onda da bilgi yok.
Esas olarak makinelerim genelinde içinde kompresör ne kullanılıyor, borular komple bakır mı, borular kaynak mı, kompresör kapasitesi vb teknik açıdan malesef kariılaştıracak kadar makineleri bilmiyoruz. Kimsede söküp göstermiyor kolay kolay. Henüz kondenser temizliğinden öteye geçemedik hocam. Klimadan farksız aslında bu cihazlar. Kutu içinde klima bir nevi. Arçelik grubunda 3+4 = 7 yıl garanti var, ek garantiyle kafanız rahat olur büyük ölçüde.
Bu olabilir hocam, grundiğin altusa göre façası daha iyihttps://app.hb.biz/Xka0Sf9F449G
BSH da üstte hep tavsiye edilen konuituğumuz modeller olabilir.
Hocam buda çelik kazan, kazanı aynı duruyor kurutmada kg dan çok güç ve kazan önemli. Bunada bakabilirsiniz.https://app.hb.biz/H8bmH7TknRfY
Bsh da profiloda bu var hocam bununda fiyatı benzer.
https://app.hb.biz/QdWJN1epUb8w
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 26 Eylül 2024; 21:10:59 >
-
Kapasitörle çözdük işi sanırım hocam (100 TL) boşta bazen çalışıp, çamaşır varken çalışmıyordu. kapasitörlerin birini değişince normala döndü oldu galiba. Buraya yazmasam servisçi tanıdığın dediği boş ver uğraşma yenisini al yapsaydım boşuna 20bin gidecekti. Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzenon -- 28 Eylül 2024; 18:41:18 > -
İyi hocam çöpe gitmedi en azından durduk yere. Bir süre daha idare eder sanırım, kasası falan baya sağlam duruyor. Aruza yaparsa gene yazarsınız olmadı, bakalım ne kadar dayanacak. Foto falan çektiyseniz paylaşabilirsiniz. Makinenin içi tozlu kirlimiydi hocam peki?
Tozluydu hocam. bir tane kapasitörü değiştirdim (10'luk olan) diğerini (18'lik) çıkartmak için motoru sökmek lazımdı. parçacı ona gerek yok dedi bunu al çalışır makina dedi, çalıştı.
-
Hocam demekki parçacı işi biliyormuş. Bu arada makineyide temizlemiş oldunuz, ufak çaplı bakım sayılır.
Sayenizde kompresörü de gördük. Rechi precision compressor sanırım. Modelini göremedim tam ancak foto oldukça faydalı oldu. En azından buzfolabından klimadan sonra kurutma makinesinde de kompresör markası konuşulur artık belki. Makine baya kaliteli ve temiz duruyor hocam bu arada, iyiki atmamışsınız. Yenileride böyledir umarım.
Kompresör rechi, kazan motoru nidec, baya gider muhtemelen daha bu :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2024; 19:23:16 >
bunun aynısın hocam. Rechi precision compressor var evet. Modelide 39F113C
Mr Washy WashyyoutubeA tutorial video on how to fix Electrolux Clothes Dryer that is not spinning. This will apply to Electrolux Condensor dryer model EDP2074PDW and many other similar models. An easy diy procedure to do. This will also cover how to replace electrolux dryer belt , replaceing electrolux dryer capacitor. You can buy a new motor if your model is a heat pump here https://www.ebay.com.au/itm/185405599152https://www.youtube.com/watch?si=xHhguIBfVUkbswCI&v=LdcjHlpiTGU&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzenon -- 28 Eylül 2024; 19:28:2 > -
Lazım olmaz hocam ama olurda merak eden olursa rechi web sitesinde kalorifik değerler, EER ve COP değerleri gözüküyor. Bu değerler direk performansa ve ekonomiye etki eden unsurlar.
39f113c için bulamadım ama 39f113b var. Kapasitör değerleri vs de var.
Merak eden ilgilenen varsa bakabilir.
Bkz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2024; 19:55:36 >
-
merhaba, herkes tabi kurutmaları alıp kenara çekildiği için konu biraz DIY konusu olmuş. :)
ben de almıştım, beko ısı pompalı çelik kazan A++, şimdi bir adet daha almama lazım.
bekonun bazen nem algılamayıp yakarcasına pamuklu kurutması çekmelere neden oluyordu. o yüzden koç grubu haricinde de düşünüyorum
servisi az alternatif markalara ve vestel'e yönelmek istemiyorum.
bsh ta havın toplandığı alan sünger yok ve peryodik bakıma gidiyordu diye hatırlıyorum, hala öyle mi? öyle değilse bi ısı pompalı a++ bir siemens alabilirim, bakım gerektirmeyen temizliği kolay ucuz bir model (IQ300, 500 gibi) önerir misiniz?
-
Hocam bsh da selfcleancondenser modellerde sünger yok, klasik modellerde var. SelfCleande makina kendi kondenserin ön tarafına su tutuyor ondan yok.
Bekoda yaşadığınız çekme ısınma sorununu bu tip makinelerin bir çoğunda yaşama ihtinaliniz var çünkü sensörlerin geneli aynı şekilde aynı mantıkla aynı algoritmayla çalışıyor. Sizdeki makinedeki sensörün tipini fotosunu paylaşırsanız daha kolay yorum yaparız. Eğer sensör kapı önünde 2 ince metal öizgi halinde elektrottan ibaretse, o elektrotları kolonya ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bazen sensörleri yumuşatıcı kaplıyor ve haliyle iletkenliği bozuluyor. Bunhn yanı sıra koç grubu bazı modellerde kazan içindeki sensörü altta filtrenin oraya aldılar. Sanırım eko sensör olarak geçiyor.
Makinelerde kullanılan nem sensörleri genel olarak basit ucuz sensörler. Kazan içindeki çamaşırı 3d tarayıp nem oranını hesaplayacak bir sensör yok piyasada. Atılan farklı tip çamaşırlar farklı zamanda kurur hocam. Bir havluyla bir poly tshirt aynı anda kurumaz. Dolayısıyla kuruluk ve sıcaklık gibi konular daha çok algoritmaya yani kullanılan programa bakıyor. Inverter kompresör kullanan makine varsa belki onda daha az sorun yaşanabilir.
Makine kompresörlerinin kalorifik değerleri ve detaylar hakkında bilgi yok, fakat genel olarak kazan sıcaklğı makine önündeki kondenser yanındaki aynı zamanda kompresörü soğutmayada yarayan fanla ve önündeki eşanjörle regüle ediliyor sanırım. BSH servis manuelinde öyle yazıyor olması lazım.
Bana daha ilginç gelen konu makinelerin genelinde kazan içinde sıcaklık sensörü yok sanırım. Yt da da bsh da birçok kişi ilginç bir şekilde ısı pompalı makinede kazan ısısından şikayet etmiş. Biriside kazanda ntc sensörü yok demiş. Kazanda sensör olan makine var mı bilmiyorum. Dolayısıyla iş daha çok program algoritmalarına ve kullanıcıya kalıyor. Kullanıcının kumaş ve kg hesabına göre progran seçmesi gerek. Ancak yukarıda bir arkadaşın ısınma şikayetleri var, ne seçsem çekiyor ve sıcak diyor, göz gezdirebilirsiniz.
Selfclean siemens iq500 yada iq700 ler ile çok tavsiyeler var konuda. Az yukarıda 8 serisi sıcak çamaşır ve kazan şikayeti var.
Bunun yanı sıra geçen gğn altus 101IC sipariş ettim hocam. Onda sensör kapıda değil, hava kanalında. Onda sürekli hijyen çalışmasına rağmen çekme ve ısınma gibi bir dert malesef yok. Malesef diyorum çünkü hijyen programında ısınma olması gerek. Çamaşırları yakar diye beklerken gayet ılık vermesi, kazanın fazla ısınmaması oldukça ilginç geldi bana. Kurutma süreside ısı pompalıya göre fena sayılmaz.
BSH da üst serilerde sanırım tüketim değerleri ve kompresör modelleri farklı. Ancak buzdolaplarında paylaşılan bilgiler bu makinelerde pek paylaşılmıyor. Buzdolaplarında profilo-bosch-siemens arası ve kendş model sürümlerinde dahi konpresör farkı olabiliyor. Kurutma makinelerinde durum nedir pek bilgim yok. Yukarıda rechi precision kompresör tablosu paylaştım, çok çeşitli kompresör var kurutmalarda kullanılan. Makinelerin watt değeri belki fikir verebilir. Siemensten iq 500 veya iq700 de kompresör farkı var mı bilmiyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 29 Eylül 2024; 15:7:24 >
-
Arkadaşlar iyi akşamlar. konuyu takip ediyorum uzun zamandır ancak genellikle öneriler yüksek fiyatlar üzerine oluyor. Bütçe olarak 17bin civarında bir bütçe ayırabiliyorum. Özellikle bu fiyat bandında sıkça önerilen profilo km961rctr üzerine çok yoğunlaştım fakat malesef servisi vestel marka bir makinenin üzerine kurmadığını söyledi. Bu sebeple vestel marka makinenin üzerine kurulabilecek gördüğüm kadarıyla hoover, arçelik ve vestel ürünleri var. Açıkçası vestel ve arçelik vaadettiklerine göre fazla pahalı hissettiriyor. Bu bantta bebek kıyafetleri için antialerjik bir programıda olan ve bilmiyorum mümkün mü ama mümkünse kıyafet çekme sıkıntısı yaratmayacak bir makine arıyorum, tavsiyeleriniz neler olur?
-
Hocam çocuk varsa ısı pompalı yerine rezistanslı tercih edin isterseniz. Rezistanslılar daha hijyenik, çalışma sıcaklığı daha yüksek. Vestelde rezistanslı/yoğuşmalı var. Rezistanslıda kondenser yerinden çekince çıkıyor ve musluk altında yıkanabiliyor. Makine içini ve kondenser cebini elinizin eriştiği yere kadar silebiliyorsunuz. Rezistanslılar bulunduğu ortamı baya ısıtıyor.
Vestel rezistanslı kurutma bkz.https://www.hepsiburada.com/windsor-km-10ws1200s-b-enerji-sinifi-10-kg-kurutma-makinesi-p-HBCV0000685X6H?ftid=if7o0bknrnu6jgez&magaza=Vsoutlet+Kurumsal+Ma%C4%9Faza&url_src=and-product-detail
Isı pompalı bsh alacaksanız ek ücretle kendi makinenizin üstüne kurulum yaptırabilirsiniz ancak sanırım farklı marka olunca garantiden çıkıyor. Alıp bir kenara kurulum yaptırıp sonra kit alıp ayrıca bir ustaya kurdurabilirsiniz. Yada direk vestel ısı pompalı alabilirsiniz.
Çekme olmaması için düşük sıcaklıkta kurutması gerek hocam. Düşük sıcaklıkta hijyenik veya antialerjik pek olmaz açıkcası. Hijyenik/anti alerjik olması için 60° civarına çıkması lazım. Onuda en iyi rezistanslılar yapıyor. Ancak bsh da da yüksek sıcaklık şikayetleri var. Tabi sizin durumunuzda bu hijyen açısından olumlu bir şey olacak.
Rezistanslılar bu şekil hocam bkz.AEG UKyoutubeHow To Clean A Condenser Dryer | AEGhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=T5JEe32meQw
2.how-2-repair.comyoutubeHow to Clean a Tumble Dryer Condenser Box Unit, Saves Drying Time & Money!https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=QsuGD5WV-TM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 30 Eylül 2024; 21:1:13 >
-
Mielede neredeyse markanın ilk çıktığı tarihten beri bahsettiğiniz 3d nem sensörü mevcut, eski AEG Electolux makinelerde de mevcuttu, gorenjede çok daha detaylı tarama yapan nem sensörü mevcut. Bunlar öyle yeni de değil çok çok eskiden beri kullanılan sensörler ve hepsi de tambur içindeki tüm çamaşırı aynı anda görebiliyor.
Doğrudur hocam. Mieleyi unuttum ben kenan hocam. Miele ev tipi almanya üretimi kurutma sanırım 2000 - 3000 euro civarı şu anda. Muhtemelen en iyi sensor grubu mielededir dediğiniz gibi. Yanlız polonyada kurutma fabrikası var mı, varsa orada üretilenlerde var mı bilmiyorum. Amerikada birkaç şikayet gördüm T1 de dengesiz kurutmayla ilgili. Ancak kendim kullanmadım hiç, ondan yanlış yorum yapmayayım. Gerçi onlar alışık cayır cayır rezistanslı bacalı 3 fazlı kurutmalara. Isı pompalı miele fazla avrupai gelmiş olabilir.
Böyle bir sensör fırçası değişim videosu buldum, kenan hocamın bahsettiği sensörlerin kazan kısmını merak eden olursa bkz.Andrew K FletcheryoutubeRepair Miele Tumble Dryer Noisy How To Examine Sensor Brushes and Replace Part cost £43.00 Easyhttps://www.youtube.com/watch?si=5-DY3wBCv33B5hcp&v=p7IVZY5P60I&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Ekim 2024; 0:42:13 >
-
Daha çamaşır makinesini kullanmayı tam öğrenememiş; beyazları 60 ta renklileri 40 ta sıkma da maks 800 yoksa kırışır şekerim diye ezbere yaşayan bir toplumda kurutma makinelerinin sonuçlarının bu olmasına şaşırmıyorum.
1000 devirde sıkılmış içinde incecik tişörtte kalın hırka da olan yükü kurutmaya basıp bir De kusursuz sonuç istiyorlar.
Siemens kurutma makinesi 17.yılı:) yoğunlaştırdığı suyu çekmeceye gönderemiyor, makinenin altından damlıyor. Ben değiştirelim dedim ancak servis(arkadaşımız aynı zamanda) bir bakalım belki kolay bir şeyse yaparız dedi. Çok uzakta kaldım konudan yenisini almak gerekirse önerilen makineler hangileri?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X