Şimdi Ara

Cami tuvaletlerinde para alınması yasal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam kapının önünde durmuş para istiyor. Dedim siz kimsiniz Allah'ın evinde tuvaletten para alıyorsunuz diye. Dedi yazıyı okumadın mı tuvalet paralı yazıyor. Dedim şikayet edeceğim sizi diyanete. Dedi nereye edersen et. Vermedim yoluma devam ettim bir şey de demedi. Yasal mı arkadaşlar bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cami Tuvaletlerinde Para Alınması Yasallığı

Cami tuvaletlerinin paralı olması yasal mıdır?

Hayır, cami tuvaletlerinde para alınması Türkiye'de yasal değildir.

Cami tuvaletleri neden paralıdır?

Bazı camilerde tuvaletlerin paralı olmasının nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

• Bakım ve temizlik masraflarını karşılamak
    • Tuvaletlerin hijyen ve güvenliğini sağlamak
    • Tuvaletleri güncel tutmak ve onarmak

Cami tuvaletlerinin paralı olması yasal mı?

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2018 yılında yayınladığı bir genelgeye göre, cami tuvaletlerinden ücret alınması yasaktır. Bu genelgeye göre, camilerde tuvaletler ücretsiz olarak herkesin kullanımına açık olmalıdır.

Cami tuvaleti paralı olur mu?

Yasalara göre, cami tuvaletleri ücretli olmamalıdır. Ancak bazı camilerde, yukarıda belirtilen nedenlerle tuvaletlerden ücret alınmaktadır. Bu uygulama yasalara aykırıdır.

Cami tuvaletleri ücretli mi?

Yasalara göre, cami tuvaletleri ücretsiz olmalıdır. Ancak bazı camilerde yasa dışı olarak tuvaletlerden ücret alınmaktadır.

Camilerde tuvalet ücreti yasal mı?

Türkiye'de camilerde tuvalet ücreti alınması yasal değildir.

Cami tuvaletlerinin paralı olması

Cami tuvaletlerinin paralı olması yasa dışıdır ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yasaklanmıştır.

Cami tuvaletleri ücretlimi

Yasalara göre, cami tuvaletleri ücretsiz olmalıdır. Ancak bazı camilerde yasa dışı olarak tuvaletlerden ücret alınmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konuyu ben açacaktım istanbulda bir çok yerde istiyolar ama beylikdüzünde hiç bi camide para istenmiyor

• Camiye yardım toplanıyor bir de ayrıyetten para alıyorlar bence etik değil. Aynı devletin bize yaptığı gibi hem vergi alıyor hem de yoldan gss den para istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. Dünya ülkesi olduk. Paran yoksa sıçamıyorsun. Süper güç Türkiye Hüloğğğğğ

• Orda bekleyen adamın gelir kaynağı tuvalete girenlerin verdiği para oluyor genelde. Diyanetten falan para almıyorlar yani.
  • Sarıyer de ücretsiz

• Senin pisliğini temizlesin, bir de bunu babanın hayrına yapsın.

Müthiş düşünüyorsunuz.

Eğer o tuvalette siz olsanız o adamdan daha fazla para ister, yaptığınız işin karşılığının daha fazla olduğunu savunursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Dostum camiler devletindir. Dolayisiyla her turlu masrafini devlet karsilar. Devletten maasini alan adamlar temizler tuvaletleri. Devlet bu adama parasini bizim vergilerimizle öder. Yani zaten parayi biz veriyoruz. Bir de orada dikilip resmi olmayan sekilde para dilenmenin anlami yok

• quote:

Orijinalden alıntı: questioner

3. Dünya ülkesi olduk. Paran yoksa sıçamıyorsun. Süper güç Türkiye Hüloğğğğğ

tipe bak
  • İyiyde temizlik malzemeleri nasıl alınıyor sanıyorsunuz . Kullandığınız suyun bir maliyeti var . Bunlar için para alınması gerekir . Öyle olmasaydı şu an sen pis tuvalete giriyordun . Allahın evi diyorsun ama oralar pis olursa bir de öyle düşün . Bakalım ne oluyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: chefarcher

Dostum camiler devletindir. Dolayisiyla her turlu masrafini devlet karsilar. Devletten maasini alan adamlar temizler tuvaletleri. Devlet bu adama parasini bizim vergilerimizle öder. Yani zaten parayi biz veriyoruz. Bir de orada dikilip resmi olmayan sekilde para dilenmenin anlami yok

Camiler devletin değildir.

Diyanet bakar, o da sadece imamı için maaş verir.

Cami ihtiyaçları diyanet tarafından da karşılanmaz, toplanan paralar ile karşılanır.

Tuvalete girdiğinde milletin bokunu görmek istiyorsan birşey diyemem ama ben görmek istemem.

Temiz tuvalete gireyim de 1 tl vereyim çok değil.

Ayrıca o para toplayan kişi devletin maaşlı elemanı da değil.

Yine de kendini koy yerine. Yüzlerce insanın pisledigi bir yeri temizliyorum... Böyle bir düşün.

Düşündün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 10 Mayıs 2017; 13:24:19 >

• avm de beleş git temiz wc işini hallet iki dükkan gez çık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.