Şimdi Ara

Can dostum köpeğim öldü, çok üzgünüm unutamıyorum RESİMLERİMİZİ YÜKLEDİM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
2
Favori
12.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ddsmurat

Bazı insan bile diyemeyeceğim varlıkların bir kedi, köpek veya evcil hayvan kadar değeri bulunmuyor. Allah sabır versin.

Allar razı olsun hocam. Dediğiniz gibi bir üst mesajımdada yazdıgımı gibi. Örnek gösterdiğim gibi cani insan bozuntusunun yaşamaya hakkı yok bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Hayvan içgüdüleriyle hareket eden, akli iradesi olmayan bir varlık.Tutupta hayvanların yaratılma sebebi olan insanla hayvanı nasıl karşılaştırırsınız.

Tövbe deyinlan!

Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun yıllardır berabermişler çok üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.

Saolun hocam.

Şunu açıklamayı isterim. İnsanlarla hayvanların yerini herzaman bilen birisiyim. Ancak hayvanlar benim gözümde insan demeye bin şahit isteyen insanımsı varlıklardan daha değerli. Bu insanımsı varlıklara örnek vericek olursak ; Tecavüzcüler, Sokak hayvanlarına eziyet eden caniler, Karısını çocuğunu döven erkek bozuntuları vb. Hepsini yazmaya kalksak işin içinden çıkamayız. Siz kalkıpta bu pisliklerin bana insan oldugunu, aklı iradesi oldugunu savunabilicekmisiniz ? Bu yazdıklarımı hangi hayvanlar insanlara yapmış söyleyebilicekmisiniz ?

Bu pislik varlıkların yaşaması bizlere hakaret. Ben dünya üzerindeki bütün hayvanları bu pisliklere tercih ederim. Bana deseler 1 tane karıncamınınmı ölmesini tercih edersin yoksa tecavüzcü ya da hayvanlara eziyet eden bu insanmı deseler kesinlikle cevabım tecavüzcü ve hayvanlara eziyet eden pislikler olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 5 Mart 2016; 13:02:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

Dün uzun uzun yazmıştım konuya tavsiyelerimide belirtmiştim. Bugün ise bir uyarı yapmak istiyorum ilk önce başımdan bu gece geçenide anlatayım ;

1 saat kadar önce Tüm koyunlar sebepsizce gürültü yapıyorlar diye koşarak gittim birşeymi var acaba gibilerinden. Bahçede kapının ağzında beyazlık gördüm sanırım koyun doğum yaptı yağmurda kaldı yavru diye kendimi yiyip bitirirken yumruk kadar yeni doğmuş bir köpek yavrusu olduğunu farkettim. Yağmurdan sırılsıklam olmuş içeride girememiş gözleri daha yeni açılmış belli ki. Bende 3 tane zaten köpek vardı şimdi 1 tane daha geldi açta açıkta bırakamıyacağım için evde kuruttum süt verdim şimdi uyudu.

Uyarıya gelecek olursak ;

Özellikle üniversiteli gençlerimiz ve hevesli arkadaşlarımızın tabiki bunun yanında ciddi anlamda hayvanları sevdiğini sanıp ; herşeyi o hayvanın başının okşanmasından ibaret olduğunu sanan ve sorumluluğunun bilincinde olmayan, günlerce satın almak için petshop önünde bekleyip yavru köpek alan. yavruyken birlikte uyuyup hergün vakit harcadığı büyüdükten sonra sıkılıp gerek masrafından gerekse yer sorunlarını bahane ederek sokağa saldıkları binlerce canlı gün gelicek size bunun hesabını sorucak unutmayın !

Yapmayın arkadaşlar. Eğer gerçekten bir ömrü onunla geçiremiyecekseniz köpek kedi vs. Almayın. Sokağa attığınız canlıların nasıl can çekiştiğini hatta sokakta doğurup yavrularının tek tek ölmesine nasıl sebep olduğunuzu bir düşünün.. Bunun acısını öldükten sonrada kaldıramıyacaksınız.

Allah sizden razı olsun hocam, çok iyi birşey yapmışsınız.

Uyarınıza sonuna kadar katılıyorum. Allah öyle insanlarıda ıslah etsin ne diyelim.

• Benimde köpeğim ölmüştü, kötü bi durum gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naega-

Başın sag olsun hocam

Allah razı olsun hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

başın sağolsun. zor bir durum.
    ben de köpişime bişey olursa diye çok korkuyorum....

Allah razı olsun hocam. Allah köpeğinize inşallah uzun ve sağlıklı ömürler verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 5 Mart 2016; 13:07:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

5 yaşını aşkın muhabbet kuşum var. Öldüğünde ne yapacağımı bilemiyorum.

Gerçekten zor bir durum sizinkisi de. 17 yıl büyük bir zaman, büyük bir alışkanlık. Umarım en kısa zamanda toparlanırsınız.

Huzur içinde uyu Lucky...

Allah inşallah kuşunuza ve sevdiğiniz bütün canlılara uzun ömürler verir.

Gerçekten zor hocam, büyük bir boşluk içerisindeyim. Sürekli ne zaman tuvaleti gelicekte benim yanıma gelip beni çıkar demesini bekliyorum, ama gelmiyor. Ama Allah'a şükür bugun daha iyiyim.

Huzur içinde yat can parçam ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogan Turkoglu

Üzüldüm dostum başın sağolsun benimde ördeğim vardı peşimden koşardı beni annesi sanardı pazardan 5 tl ye almışdık aylarca bakdım sofrada zorla çorbanın içine girer paytak paytak yürürdü dibimden ayrılmazdı bahçede kafesi vardı annem içeri almıyordu sabah uyandığımda bahçede yerlerde kan izi vardı sokak köpekleri kafesin altını kazıp bizim ördeği götürmüşler 3. sınıftaydım daha aylarca dua ettim cennete gitsin diye ondan sonrada hayvan sahiplenmeye cesaret edemedik annem bir ara terrier almıştı petshoptan hayvan çocuk fetişi çıkdı çocuk gördümü 100 metreden koşarak saldırıyordu acıtmıyordu ama korkutuyordu baya korkudan eve giremiyordum onuda geri verdi annem isterdim bir köpeğim olsun ama sorumluluğu büyük sonuçda duyguları olan bir canlı ilerde hem maddi hem manevi olarak hazır olduğumda kesinlikle köpek sahipleneceğim.

Allah razı olsun hocam. Sizede çok geçmiş olsun.

Aynı dediğiniz gibi benim köpeğimde çocuckları gördüğü zaman affetmezdi. Dibine kadar gider sadece havlardı çocuklara, ısırma gibi huyu yoktu, çocuklar baya korkardı tabi bu durum benimde hoşuma giderdi. Zihniyete bak ya çocukluk aklı işte 3 4 yıldır hiç böyle huyları kalmamıştı zaten köpeğimin, küçükken zil çalardı kapıyı açana kadar havlardı, susturamazdık.3 4 Yıldır onuda yapmayı bırakmıştı. Çok nadir yapıyordu. Çocukları sevmezdi ama biz beraber büyüdüğümüzden heralde bana hiç birşey yapmazdı.Onu sinirlendirince ısırmazdı bile. Ahh ahh keşke ben çocukluguma dönebilsem köpeğimle beraber başka hiç birşey istemem.

Hocam maddiyat olarak değilde manevi olarak kesinlikle hazır olmadan köpek almayın. Siz kendi karnınızı ve köpeğinizin karnını bir şekilde doyurursunuz ama hazır olmadan kesinlikle almayın. Bana sorucak olursanız hazır oldugumu nasıl anlıcam diye, nasıl hazır olundugunu bende bilmiyorum. Bende doğuştan gelen birşey bu.Köpeksiz bir hayat düşünemiyorum ben.

Ben aslında üniversite sınavına hazırlanıyordum gene bu 2.yılım ve kendimi yine kötü hissediyorum. Yeni bir köpek sahiplenmeyi tekrardan hazırlamıştım kendime ama bu seferde aile istemiyor.Üniversiteye gidersen kendi evine alırsın orda, bize bu yaştan sonra tekrar aynı acıları yaşatma diyorlar. Bi yandan haklılar.

Hazır oldugunuzda Köpek sahiplenin hocam, çok güzel bir tecrübe. Bizde şuan kedide var ama ne olursa olsun köpeğin yerini tutmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ___General___

Bilirim o duyguyu, geçmiş olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: Blackrz

Başın sağolsun dostum

Allah razı olsun arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Benzeri bir durumu ben de yaşadım.
    Arkadaşımın işlettiği bir pet shoptan ücret mukabilinde bir golden retreiver almıştım.
    45 günlük kadar, annesi sütten yeni kesmişti.
    Sadece 15 gün falan birlikte olabilmiştik.
    Kanlı ishalmiş.
    Arkadaşım bana, istersen paranı geri öderim, istersen yeni bir köpek veririz demişti.
    Ben reddedip, veterinerde tedavi ettirmek istediğimi söyledim kendisine.
    Bütün tedavi masraflarını arkadaşım karşıladı.
    Ancak malesef öldü. Kurtaramadık.

Bir de muhabbet kuşu hikayem var tabi.
    3-4 yaşlarına gelmişti. Elime, omzuma konuyor, elimden yem yiyordu.
    Yem kutusunu tazelemeyi unuttuğum bir günün akşamında kafesin dibinde buldum onu.
    Ne yapsam nafile.
    Kurtaramadık.
    Ellerimle gömdüm.
    Ara ara gider, halen bakarım onu gömdüğüm yere.

1 ay kendime gelememiştim onun ölümünden sonra.
    Her sabah gidip anlamsız bir ifadeyle kafesine bakardım.
    Kafesini de yeni kaldırdım yerinden.
    Onun beni uyandıran sabah ötüşlerini hala özlüyorum.
    Hep benim hatam tabi.

Hocam yavrular pek bir tatlı oluyor, küçük küçük öldüğünde insan daha bi dayanamaz oluyor sanırım. Başınız saolsun hocam. Kuşunuz içinde çok üzüldüm. Olan olmuş kendinizi suçlamayın artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsuda

quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

evcil hayvan sahiplenmeme sebebim

Hocam bende bu günden sonra sahiplenebiliceğimi zannetmiyorum.Gerçekten Allah düşmanımın başına böyle bir acı vermesin. Ama şukadarını söyliyim bir köpekle geçirebiliceğiniz günleri hiç bir insanla geçiremezsiniz hocam.Ben küçükken çok oynardık köpeğimle, ama ben kendimi bilmeye başladıgım zamanlar 13 15 yaşlarında köpeğimiz zaten yaşlanmıştı ve genç bir köpek gibi yürüyüp koşamıyordu. Ama yinede güzel günlerdi sahile çıkardık yorulurdu, dönüşte kucagıma alıp götürürdüm. Ne günlerimiz geçti vay be.

Ama bu günden sonra, köpeğimin öyle ölmüş halini gördükten sonra birdaha köpek bakabiliceğime, yolda yürürken yanıma gelen bir köpeğin yanına çömelip sevebiliceğimi düşünmüyorum. En azından şu zamanlarda.

quote:

Orijinalden alıntı: choyrn

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

17 sene mi?

gerçekten uzun yaşamış..

bende kendimi bildim bileli köpek bakarım.

arada bir kac sene baktımlarım haricinde uzun süreli ölene kadar baktığım 2 köpek vardır biri 8 sene yaşadı mide kanamasından öldü. narkozdan çıkamadı. veterinerdeyken zehirlenmişti.

diğeri kanserden öldü. oda 8 sene kadar yaşadı.

şimdi linda isminde rus finosuna ailem bakıyor. ben evlendim barklandım kuşla balıkla yetiniyorum. yaş 31. bir süre sonra bir bakmışım yakınlarımda aramızdan yavaş yavaş göçmeye başlamış... alıştım artık. hepimiz öleceğiz bir gün.

başın saolsun.

17 Sene hocam. Söylemeside, inanmasıda güç. Belkide bizim köpeğimizde daha fazla yaşayacaktı ameliyat olabilseydi ama narkoz yüzünden yaptırmadık.Uyanamaz diye. En azından kendi eceliyle öldü, ilaçlar yüzünden değil.

Sizede çok geçmiş olsun. Dediğiniz gibi hepimiz bir gün ölücez ama keşke sevdiklerimizde beraber aynı anda ölebilsekte bu acıları yaşamasak ...

Ama ben şunu anladım, hayat çok hızlı akıp gidiyormuş.

• Başın sağolsun, Allah sabır versin kardeşim. Benim de bir kedim var, ödüm kopuyor bir şey olacak diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Başın sağolsun, Allah sabır versin kardeşim. Benim de bir kedim var, ödüm kopuyor bir şey olacak diye.

Allah razı olsun kardeşim. Allah kedine uzun ömürler versin. Kaç yaşında kediniz cinsi ne ?
  • Bir çok liseliden daha yaşlıymış vay be. 8 yaşındaki muhabbet kuşum öldüğünde bizimkilere neyse yapacak bi şey yok diye odama geçip sessizce ağladığımı bilirim. 17 yaşında ve insanlara daha yakın olan bir hayvan için durum nasıldır tahmin edebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.5 yaşında henüz. Sarman cinsi, sokaktan aldık. Adı Ziya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CHARLOTTE_ -- 5 Mart 2016; 16:23:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MrCleanse

Kedi kopek kaybi harbi cok zordur benimde kedim ölmüştü gecmis olsun

9 yasinda olmustu benimki de..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor bir durum bende yaşamıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim golden vardı 6 aylıkken acı çekerek ölmüştü.. Allah kimseye vermesin bu acıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Hayvan içgüdüleriyle hareket eden, akli iradesi olmayan bir varlık.Tutupta hayvanların yaratılma sebebi olan insanla hayvanı nasıl karşılaştırırsınız.

Tövbe deyinlan!

Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun yıllardır berabermişler çok üzüldüğünü tahmin edebiliyorum.

Hayvanların var olma sebebi insan değildir. Her canlının bu evrende eşit yaşama hakkı vardır. Hiçbir canlı bir başka canlı için var olmuş değil. Her canlının özgür iradesi ve aklı da vardır. Bu sayede bugüne kadar varlıklarını sürdürmüşlerdir.
  • Vay gardaşım başın sagolsun içim gitti. 12 yaşında kedim var benimde. cocuklugumun bi kısmı onla geçti sayılır yaş 26 olacak. Cogu arkadaştan dosttan daha degerli ayrı bi yeri vardır bende

Arada aklıma gelir ölüp gittiğinde ne olacak diye oturur gözlerim dolar. geceleri genelde onla yatarım agladıgımda olmustur sarıldıgımda. hayvan degil onlar aileden biri oluyor beslemem heralde başka bişi ölürse o yüzden hep dua ederim Rabbim olabildiğinde uzun ömür saglık versin diye. zaten duygusal biriyim alt üst olurum heralde uzun süre bişi olsa.

o yüzden seni cok ıyı anlıyorum geçer demıyorum evde yoklugu nasıl giderilir anca belki başka hayvan alıp beslemek der cogu kişi oda sana kalmış
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.