Şimdi Ara

can sıkan teknolojiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: :::_MuR@t_:::

quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

6.vites gereksız mı
    İmkan olsa da 7 8 fites olsa
    Bazen 5. vitesde gıderken elımı atıyorum bakıyorum 6. vites yok

yok abi bu arablara takviyede şart

seni ancak tır keser o zman söyle 15 16 viteslisinden

• quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

@Fiatcı
    Asr ve otomotik vites tercih meselesi gibi birşey...
    Ama abs yi neden istemiyorsunuz?...Abs den daha hızlı pompalayacak değisiniz tabiki..Yani ne yaptığınız için abs ye tercih ediyorsunuz??...

Esp yi de istemezmisiniz?..

ABS, ESP, ASR gibi güvenlik paketlerinin tümünün istediğim taktirde içeriden bir düğme ile iptal edilebilmesini ben de çok isterim. Belki kendime ait trafiğe kapalı arazimde değişik hareketler denemek istiyorum. (Gerçekten de kar üzerinde esp + abs olmaksızın aracı kaydırarak eğlenmeyi çok isterdim)

Doğrusu ESP pek çok araçta devre dışı bırakılabiliyor ama yine de otomobillerin fazla akıllı olmaları hoşuma gitmiyor. Akıllı otomobil yapacağız derken bazen çileden çıkartan otomobil de yapabiliyorlar. Örneğin bazı araçlarda ESP'yi devre dışı bıraksanız bile belli hıza geldiğinizde yine devreye giriyor kendi kendine. Yahu devre dışı bıraktımsa var bir bildiğim neden ısrar ediyorsun ki?

Yine kapalı otoparkta rahat hareket etmek için emniyet kemerimi çıkartıyorum başlıyor ötmeye cıyk cıyk cıyk. Bu sırada otoparkta manevra yapan bir araç yüzünden duruyorum ama hala ötüyor cıyk cıyk cıyk. Bari durduğumu algıla da kes sesini. Hani sıfırdan arabayı çalıştırıp hareket ettiğimde kemerimi takmayı unutmuş olabilirim diye sesli uyarmasını anlarım ama hakerek halindeki araçta kemerimi çözdümse var bir bildiğim heralde neden ötüyorsun be araba? Pantolonumun cebinden cüzdanımı çıkartana kadar seni dinlemek zorunda mıyım cıyk cıyk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 31 Mayıs 2007; 18:13:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

quote:

Orjinalden alıntı: :::_MuR@t_:::

quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

6.vites gereksız mı
    İmkan olsa da 7 8 fites olsa
    Bazen 5. vitesde gıderken elımı atıyorum bakıyorum 6. vites yok

yok abi bu arablara takviyede şart

seni ancak tır keser o zman söyle 15 16 viteslisinden

16 vitesde yetmez en az 30 ileri 6 geri lazim malum yakıt tasarruffu yapıcaz

• Arkadaş bayağı iyimsersinde, bn evimden bakkla giderken max. 30 basıyorum kaza yapsam nolur, yapmasam nolur.Ama öle bi sistem olmalı ki araçta 90- 100 ü falan geçince o uyarıyı vermeli.Düşük km. çok gereksiz.

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Emniyet kemerini takmayanları anlamıyorum.. Kendi hayatınız için takıyorsunuz onu..

Eğer takmıyorsanız zaten ön camdan fırlıyorsunuz ölüyorsunuz, arkadan dolaştırırsanız airbag açılıp boynunuzu kırıyor ölüyorsunuz.. Eğer tam sıkı yapmazsanız, köprücük kemiği ve kaburgaları kırıyor iç kanamadan ölüyorsunuz.. Arkada oturanlara taktırmadığınızda ise arkadaki sizin koltuğa çarpıyor siz taksanız bile siz gidemediğinizden koltuğu ikiye katlıyor beliniz kırılıyor, ölüyorsunuz veya felçli kalıyorsunuz.. Haberiniz olsun..

Ayrıca keşke araçlar emniyet kemerini takmadan kıpramasa yerinden.. Hatta koltuklarda sensör olsa birinin oturdğunu hissetse felan çok iyi olacak..

• Sen 30'la giderken biri sana 70-80 km/h hizla vurursa ne olacak?

quote:

Orjinalden alıntı: 58_transporter_58

Arkadaş bayağı iyimsersinde, bn evimden bakkla giderken max. 30 basıyorum kaza yapsam nolur, yapmasam nolur.Ama öle bi sistem olmalı ki araçta 90- 100 ü falan geçince o uyarıyı vermeli.Düşük km. çok gereksiz.

quote:

Emniyet kemerini takmayanları anlamıyorum.. Kendi hayatınız için takıyorsunuz onu..

Eğer takmıyorsanız zaten ön camdan fırlıyorsunuz ölüyorsunuz, arkadan dolaştırırsanız airbag açılıp boynunuzu kırıyor ölüyorsunuz.. Eğer tam sıkı yapmazsanız, köprücük kemiği ve kaburgaları kırıyor iç kanamadan ölüyorsunuz.. Arkada oturanlara taktırmadığınızda ise arkadaki sizin koltuğa çarpıyor siz taksanız bile siz gidemediğinizden koltuğu ikiye katlıyor beliniz kırılıyor, ölüyorsunuz veya felçli kalıyorsunuz.. Haberiniz olsun..

Ayrıca keşke araçlar emniyet kemerini takmadan kıpramasa yerinden.. Hatta koltuklarda sensör olsa birinin oturdğunu hissetse felan çok iyi olacak..

• 30 LA GİDERKEN, YANINDAKİLERE HABER VERMEDEN BİR ANİ FREN YAP BAKALIM NE OLUYOR?
    BAŞIMA GELENİ ANLATAYIM.
    EVE 50 METRE KALMIŞTI. ARTIK GELDİK DİYE EŞİM EMNİYET KEMERİNİ ÇIKARDI. SOKAK ARASI ÇOK YAVAŞ İLERLİYORUM. HIZIM EN FAZLA 10 KM. BELKİ DE 5 KM. BİRDEN YANDAN 3-4 YAŞLARINDA BİR ÇOCUK ARABANIN ÖNÜNE FIRLADI. BEN ZINK DİYE FRENE BASTIM. VE DURDUM. ÇOCUĞA ÇARPMADIM. EŞİM, BU FREN ESNASINDA TORPİDOYA ÇARPMAMAK İÇİN ELİNİ (REFLEKS OLARAK) UZATTI. SAĞ ELİNİN BAŞ PARMAĞI KIRILDI...
    İLGİNÇ DEĞİL Mİ? EN FAZLA 5 KM HIZLA BU OLAY OLDU...
    O GÜN BU GÜNDÜR, ARKAYA OTURANLAR DAHİL ARAÇTAKİ HERKESE EMNİYET KEMERİ TAKTIRIRIM...

quote:

Arkadaş bayağı iyimsersinde, bn evimden bakkla giderken max. 30 basıyorum kaza yapsam nolur, yapmasam nolur.Ama öle bi sistem olmalı ki araçta 90- 100 ü falan geçince o uyarıyı vermeli.Düşük km. çok gereksiz.

• Arkadaşlar bu emniyet kemeri uyarısını sanırım ya biz tam anlatamadık ya siz tam anlayamadınız. Kapalı otoparkta kendime yer ararken kim gelip bana 80 ile çarpacak? Ya da Şehir Dışında yüzmeye giderken aradığım bir şeyi bulmak için 1. viteste giderek yolum üzerindeki 7 - 8 bakkala uğrarken sürekli tak çıkart mı yapmam gerek?

Tamam sesli uyarı versin, biz vermesin demiyoruz ama hız sınırı biraz daha yukarı olabilir. Örneğin 30 - 40 km civarı olabilir, 1. viteste uyarı vermeyebilir ya da uyarı bir düğme ile o sefere mahsus kapatılabilir. Takmayacak insan takmaz zaten uyarı filan. Olup olacağı 2 - 3 dakika ötüyor sonra susuyor. Bu uyarı uzun yolculukta caydırıcı olmuyor zaten. 5 saat yol gideceksem 2 dakika uyarı dinlemek koymaz bana. Asıl kemerin ölümcül önemi olmayan yerlerde deli ediyor adamı. 500 m aralıklı 5 yerde in bin yapacaksam durmadan viy viy bunu dinliyorum.
  • 6. vites uzun yolda kesinlikle gerekli ve yararlı bence, yakıt tüketimi ve gürültü açısından.
  • 500 METRE ARALIKLARLA 5 YERDE İNİP BİNMEK Mİ DAHA ZOR, YÜRÜMEK Mİ?
    YA DA BU TARZ BİR KULLANIM HAYATIMIZDA KAÇ DEFA OLABİLİR?
    ASLINDA, SÜRÜCÜ KOLTUĞUNA OTURULDUĞUNDA EMNİYET KEMERİ TAKMAK ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİLSE, BİP BİP SESİNİ DİNLEMEK ZORUNDA KALMAZ KİMSE... BENİM ARACIM İKAZ VERMİYOR. ÇÜNKÜ İKAZ SİSTEMİ YOK. AMA, OLSADA BENİ UYARMASINA BEN İZİN VERMEM...

quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Arkadaşlar bu emniyet kemeri uyarısını sanırım ya biz tam anlatamadık ya siz tam anlayamadınız. Kapalı otoparkta kendime yer ararken kim gelip bana 80 ile çarpacak? Ya da Şehir Dışında yüzmeye giderken aradığım bir şeyi bulmak için 1. viteste giderek yolum üzerindeki 7 - 8 bakkala uğrarken sürekli tak çıkart mı yapmam gerek?

Tamam sesli uyarı versin, biz vermesin demiyoruz ama hız sınırı biraz daha yukarı olabilir. Örneğin 30 - 40 km civarı olabilir, 1. viteste uyarı vermeyebilir ya da uyarı bir düğme ile o sefere mahsus kapatılabilir. Takmayacak insan takmaz zaten uyarı filan. Olup olacağı 2 - 3 dakika ötüyor sonra susuyor. Bu uyarı uzun yolculukta caydırıcı olmuyor zaten. 5 saat yol gideceksem 2 dakika uyarı dinlemek koymaz bana. Asıl kemerin ölümcül önemi olmayan yerlerde deli ediyor adamı. 500 m aralıklı 5 yerde in bin yapacaksam durmadan viy viy bunu dinliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

500 METRE ARALIKLARLA 5 YERDE İNİP BİNMEK Mİ DAHA ZOR, YÜRÜMEK Mİ?
    ASLINDA, SÜRÜCÜ KOLTUĞUNA OTURULDUĞUNDA EMNİYET KEMERİ TAKMAK ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİLSE, BİP BİP SESİNİ DİNLEMEK ZORUNDA KALMAZ KİMSE... BENİM ARACIM İKAZ VERMİYOR. ÇÜNKÜ İKAZ SİSTEMİ YOK. AMA, OLSADA BENİ UYARMASINA BEN İZİN VERMEM...

quote:

Arkadaşlar bu emniyet kemeri uyarısını sanırım ya biz tam anlatamadık ya siz tam anlayamadınız. Kapalı otoparkta kendime yer ararken kim gelip bana 80 ile çarpacak? Ya da Şehir Dışında yüzmeye giderken aradığım bir şeyi bulmak için 1. viteste giderek yolum üzerindeki 7 - 8 bakkala uğrarken sürekli tak çıkart mı yapmam gerek?

Yaz tatillerinde yüzmeye giderken hemen hemen hergün geliyor başıma, kapalı otopark, carrefour ya da capitol içinde geliyor başıma. Kaldı ki konuyu saptırmaya da gerek yok. Amaç zorla kemer taktırmaksa o zaman sürekli ötsün. 2 dakika sonra susmasın. Ama bu sistem yola çıkıp 500 km gidecek kişiyi kemer takmaya zorlamıyor ama sürekli kontak kapat aç yapanları çileden çıkartıyor. Örneğin ben 1 mahalle sınırları içindeki 12 bakkala mal da taşıyor olabilirim.

Araçların herşeyi ele alması hoşuma gitmiyor. Uyarmasın demiyorum uyarsın tabiki ama ben de tamam uyarını farkettim artık ses etme diyebilmeliyim.

• quote:

quote:

öyle demeyin, 30 km/s hızla yapılan bir kaza sonrası bile ciddi yaralanmaya hatta ölümle sonuçlanabilecek bir çarpmaya maruz kalabilirsiniz.
    emniyet kemeri hayat kurtarır.

• bence guvenlik şart..arkadaşın dediği gibi 20-30 kmler bile tehlikeli olabiliyor..ama ilerde mutlaka daha hassaslaşacak ayarlanabilir olaaktır sinyaller..mesela 1 dakika sonra uyarı verme gibi..

quote:

quote:

quote:

Yaz tatillerinde yüzmeye giderken hemen hemen hergün geliyor başıma, kapalı otopark, carrefour ya da capitol içinde geliyor başıma. Kaldı ki konuyu saptırmaya da gerek yok. Amaç zorla kemer taktırmaksa o zaman sürekli ötsün. 2 dakika sonra susmasın. Ama bu sistem yola çıkıp 500 km gidecek kişiyi kemer takmaya zorlamıyor ama sürekli kontak kapat aç yapanları çileden çıkartıyor. Örneğin ben 1 mahalle sınırları içindeki 12 bakkala mal da taşıyor olabilirim.

Araçların herşeyi ele alması hoşuma gitmiyor. Uyarmasın demiyorum uyarsın tabiki ama ben de tamam uyarını farkettim artık ses etme diyebilmeliyim.

• bencede su far yikama sistemi gereksiz geliyor bana off road araclarda belki camur falan ama normalde ne kadar basinli su da verseniz ne kadar temizliyorki

ayrica 6. vites cok gerekli benim icin
    far yukseklik ayari gosterge isik ayari da
  • NİYETİM KONUYU UZATMAK FALAN DEĞİL AMA MERAKIMDAN SORUYORUM.
    YAZ TATİLİNDE YÜZMEYE GİDERKEN, KAPALI OTOPARK, CARREFOUR YA DA CAPİTOL İÇİNDE NASIL OLUYOR ANLAMADIM?
    SÜREKLİ İNDİ BİNDİ Mİ YAPIYORSUN? ALIŞVERİŞ İÇİN PARKEDİP, ALIŞVERİŞİ BİTİRİP ARABANA BİNİP GİTMİYOR MUSUN?

quote:

Yaz tatillerinde yüzmeye giderken hemen hemen hergün geliyor başıma, kapalı otopark, carrefour ya da capitol içinde geliyor başıma.
  • herseyin bi yeri vardır gereksiz oLmasa nie koysunlar
  • bana görede sıgara yakılacak çakmak gibi bişe var basıyorsun biraz bekledikten sonra çıt atıyor o çok gereksiz ve can sıkıcı. arabamda sıgara içilmesini istemiyorum bir arkadaşım onu görünce canım sıgara istiyor diyor ondan sonra başımın etini yiyor yakim bir tane die.. tam bir baş belası.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

@Fiatcı
    Asr ve otomotik vites tercih meselesi gibi birşey...
    Ama abs yi neden istemiyorsunuz?...Abs den daha hızlı pompalayacak değisiniz tabiki..Yani ne yaptığınız için abs ye tercih ediyorsunuz??...

Esp yi de istemezmisiniz?..

ABS, ESP, ASR gibi güvenlik paketlerinin tümünün istediğim taktirde içeriden bir düğme ile iptal edilebilmesini ben de çok isterim. Belki kendime ait trafiğe kapalı arazimde değişik hareketler denemek istiyorum. (Gerçekten de kar üzerinde esp + abs olmaksızın aracı kaydırarak eğlenmeyi çok isterdim)

Doğrusu ESP pek çok araçta devre dışı bırakılabiliyor ama yine de otomobillerin fazla akıllı olmaları hoşuma gitmiyor. Akıllı otomobil yapacağız derken bazen çileden çıkartan otomobil de yapabiliyorlar. Örneğin bazı araçlarda ESP'yi devre dışı bıraksanız bile belli hıza geldiğinizde yine devreye giriyor kendi kendine. Yahu devre dışı bıraktımsa var bir bildiğim neden ısrar ediyorsun ki?

Yine kapalı otoparkta rahat hareket etmek için emniyet kemerimi çıkartıyorum başlıyor ötmeye cıyk cıyk cıyk. Bu sırada otoparkta manevra yapan bir araç yüzünden duruyorum ama hala ötüyor cıyk cıyk cıyk. Bari durduğumu algıla da kes sesini. Hani sıfırdan arabayı çalıştırıp hareket ettiğimde kemerimi takmayı unutmuş olabilirim diye sesli uyarmasını anlarım ama hakerek halindeki araçta kemerimi çözdümse var bir bildiğim heralde neden ötüyorsun be araba? Pantolonumun cebinden cüzdanımı çıkartana kadar seni dinlemek zorunda mıyım cıyk cıyk?

Buna bende katılırım...Bomboş bir arazide istediğim gibi hareket etme özgürlüğünü kısıtlıyor..
    Bunuda gençlerin bomboş arazide değil normal yollarda yapma isteğinden heralde kapatılmayacak şekilde üretiliyor....

• quote:

quote:

quote:

olay şu:ötüp durması yani,''bak ben sana hatırlatıyorum tak şu kemeri sonra pişman olursun,sevdiklerin var bunun 20-30-40...90,100 yok benim ötmem sende bir bilinç ve alışkanlık oluştursun(emniyet kemeri takma alışkanlığı)'' bana da viy viy viy böyle diyor her seferinde ve hak veriyorum o na.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 1 Haziran 2007; 9:40:56 >

• quote:

Kesinlikle arkadaşa katılıyorum.Bu sinyal yüzünden emniyet kemeri kullanmıyoruz.Kemeri, şoför koltuğunun arkasından dolaştırıp taktık.Bi daha da sökmedik.8 aydır öylece duruyo.Bu sinyalden rahatsız olan arkadaşlar için kesin çözüm.

quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

ben gereksiz değil de yeri geldiğinde sinir bozucu olmaya başlayan bir donanım söylemeyi tercih ediyorum. emniyet kemerinin takılı olmadığını bildiren sinyal !!!1 aslında bu ekstra donanım felan die sunulmuyor ama dediğim gibi yeri geldiğinde çok sinir bozucu olmaya başlıyor konsola felan saldırasnıız geliyor

Çok kısa bi olay anlatayım 3 hafta önce yaşadığım bişey. Ben arabayla 10mde gidecek olsam emniyet kemerimi takarım. Bigün sanayide tam dükkandan çıktım arabaya bindim bi çocuk yanaştı abi ne tarafa gidiyon dedi neyse gideceğimiz yol aynı yermiş bırakır mısın benide dedi ben de gel dedim. 10-12 yaşlarında çocuk geldi yanıma oturdu tabi koltuğa oturur oturmaz sinyal ötmeye başladı. Çocuğa emniyet kemerini taktırttım. 30m gittim gitmedim ara yoldan dur işaretine uymayan bi minübüs cocuğuğun oturduğu koltuk tarafından 80km gibi hızla öyle bir yerleştirdiki araba olduğu yerde döndü camlar filan kırıldı. Perde hava yastıkları açıldı. Tabi kaza olduktan sonra ben hemen çocuğa döndüm bişeyi var mı diye bana tek söylediği şey abi çok sarsıldım emniyet kemerini iyiki takmışım.
    Kazanın nereden ve ne zaman geleceği belli olmuyor siz istediğiniz kadar dikkatli gidin istediğiniz kadar haklı olun giden canlar geri gelmiyor.

• 10-20 km diye önemsememezlik yapmayın, 7 veya 8 yaşındaydım sanırsam köyden gelmiştik ben de genelde arkada tam iki koltuk arasında oturur yolu seyrederim. broadwayimiz vardı. geldik artık sokak arasındayız babam bi fren yaptı ben vitese geçridm kafayı. brunu kanamıştı..
    gitceğimiz yer yakınsa yani 1 kilometre aşağısıdnaydase kemer takmam, fakat 1 den yukarıysa muhakkak takarım.

yağmur sensörü bence de gereksiz, ya ztn otomatik çalışıyo gereği yok ki, he ama şöyle olsa olur mesela kontağı açtın yağmuru hissetti hemen çalışsın, ama yok a.çmak gerekiyo. Arabayı stop ettin çalıştırdın anlamıyo çalıştığını, yeniden açmak gerekiyo..

far yükseklik ayarınında maksimum bi sınırı var bizimki şuan en yüksekte ve gayette normal gösteriyo, çok ileriyi gösterdiği falan yok.. yoksa karşıdaki rahatsız olur, öyle saçma bişi yaparlar mı hiç,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.