Şimdi Ara

can sıkan teknolojiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gösterme ışıklarının ayarlanabilmesinin gereksiz olduğuna ben de katılmıyorum. her zaman için loş ışıkta açıp, zifiri karanlıkta (özellikle yol aydınlatması olmayan şehirdışı) kısarım.

ayrıca e5 veya tem'de gündüz de olsa sol şeritte farlarımı açıyorum. bu durumda yol bilgisayarı gece ayrına gelip ışığını kısıyor, tekrar yükseltiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

quote:

Orjinalden alıntı: smuggler88

Far yükseklik ayarı da yine uzun yollar için düşünülmüştür. Bagajı yüklediğiniz zaman aracın burnu havaya kalkacaktır. Eğer farları aşağıya indirirseniz farlarınız karşıdan gelen yüksek araç sürücülerinin gözünü almaz.

o yönden düşünmemiştim. ama zaten farlar hep en aşağı seviye, gayet iyi aydınlatıyor, peki üst seviyeye çıkarmanın mantığı ne onu anlamadım bizim araç sizin dediğiniz mantıktan pek bişi kapmamış yani ama dediğiniz şeyi yeni öğrendim

Farları araç boşken yükselttiğiniz taktirde daha ileriyi görebilirsiniz

• 6.vites gereksız mı
    İmkan olsa da 7 8 fites olsa
    Bazen 5. vitesde gıderken elımı atıyorum bakıyorum 6. vites yok
  • Bence de yağmur sensörü biraz gereksız bı aparat bıde bazen anlamıo az yağınca dürtmek gerekıyo ayrıca var orda zaten kol tık dıye ındırıyosun calısıyo yanı
    bana gore de bu gereksız
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

6.vites gereksız mı

Bu arada yeni tsi motorlarda 7 vites dsg kullanılacakmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: SeLiM_50

6.vites gereksız mı

yok abi bu arablara takviyede şart
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bekir__

gösterge ışık ayarı benim samarada da var babamın mazda 323 de de var. çok can sıkacak bi özellik değil.

samara da kontak takılı olmadan bile farlar yanıyor, bu can sıkıcı. geçenlerde unuttum, neyse ki 10 dakka sonra arabanın arkasından geçerken yandığını farkettim de söndürdüm. tabi çoğu arabada uyarı sesi var ama benimkinde yok :)

Yok kesinlikle can sıkıcı demek istemedim. Küçük şeyler neden can sıksın ki zaten. Ben sadece kendi çapımda gereksiz olduğunu belirtmek istedim. Örneğin arkadaşların dediği şu kemer uyarı sesi kısa yollarda bazen can sıkabiliyor, düşünülen şey güvenlik ama dediğim gibi kısa mesafelerde tak/sök biraz zor oluyor açıkçası.
  • benim araç manuel modda 7 vites..
    tır gibi kalkıyorum.. vites atmaktan bunaltı geliyor
    can sıkıcı bir durum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: smuggler88

Gösterge ışığı ayarlayıcısı aslında gerekli birşey. Geceleyin uzun yolda araç kullanın bakalım gözlerinizi nasıl alıyor parlak ışıklar. Ama oradan en alt seviyeye getirirseniz soluk bir renk hakim oluyor ve ışık cümbüşündense huzurlu bir ortam alıyor. Saab'larda da uçakçı geleneklerinden kalma night mode var mesela. Ona bastığınız zaman soluk halde devir saati ve birkaç önemli düğme haricinde tüm ışıklar sönüyor.

Far yükseklik ayarı da yine uzun yollar için düşünülmüştür. Bagajı yüklediğiniz zaman aracın burnu havaya kalkacaktır. Eğer farları aşağıya indirirseniz farlarınız karşıdan gelen yüksek araç sürücülerinin gözünü almaz.

+1

• Kesinlikle arkadaşa katılıyorum.Bu sinyal yüzünden emniyet kemeri kullanmıyoruz.Kemeri, şoför koltuğunun arkasından dolaştırıp taktık.Bi daha da sökmedik.8 aydır öylece duruyo.Bu sinyalden rahatsız olan arkadaşlar için kesin çözüm.

quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

ben gereksiz değil de yeri geldiğinde sinir bozucu olmaya başlayan bir donanım söylemeyi tercih ediyorum. emniyet kemerinin takılı olmadığını bildiren sinyal !!!1 aslında bu ekstra donanım felan die sunulmuyor ama dediğim gibi yeri geldiğinde çok sinir bozucu olmaya başlıyor konsola felan saldırasnıız geliyor

• plaka aydınlatma lambası bile patlayınca yol boyu uyuz uyuz dit diye uyarı vermesi çok gereksiz(alfaromeo)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 58_transporter_58

Kesinlikle arkadaşa katılıyorum.Bu sinyal yüzünden emniyet kemeri kullanmıyoruz.Kemeri, şoför koltuğunun arkasından dolaştırıp taktık.Bi daha da sökmedik.8 aydır öylece duruyo.Bu sinyalden rahatsız olan arkadaşlar için kesin çözüm.

quote:

ben gereksiz değil de yeri geldiğinde sinir bozucu olmaya başlayan bir donanım söylemeyi tercih ediyorum. emniyet kemerinin takılı olmadığını bildiren sinyal !!!1 aslında bu ekstra donanım felan die sunulmuyor ama dediğim gibi yeri geldiğinde çok sinir bozucu olmaya başlıyor konsola felan saldırasnıız geliyor

üstün türk zekası

• Emniyet kemerini takmayanları anlamıyorum.. Kendi hayatınız için takıyorsunuz onu..

Eğer takmıyorsanız zaten ön camdan fırlıyorsunuz ölüyorsunuz, arkadan dolaştırırsanız airbag açılıp boynunuzu kırıyor ölüyorsunuz.. Eğer tam sıkı yapmazsanız, köprücük kemiği ve kaburgaları kırıyor iç kanamadan ölüyorsunuz.. Arkada oturanlara taktırmadığınızda ise arkadaki sizin koltuğa çarpıyor siz taksanız bile siz gidemediğinizden koltuğu ikiye katlıyor beliniz kırılıyor, ölüyorsunuz veya felçli kalıyorsunuz.. Haberiniz olsun..

Ayrıca keşke araçlar emniyet kemerini takmadan kıpramasa yerinden.. Hatta koltuklarda sensör olsa birinin oturdğunu hissetse felan çok iyi olacak..
  • 6. vites uzun yolda iyidir. Araba hem sessiz oluyor hem de az yakıyor. Motor ömrü uzuyor. Özellikle sürekli uzun yol yapanlara tavsiye ederim. Şehiriçinde bazen sıkabiliyor. Değiştir değiştir nereye kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanyuceer

Emniyet kemerini takmayanları anlamıyorum.. Kendi hayatınız için takıyorsunuz onu..

Eğer takmıyorsanız zaten ön camdan fırlıyorsunuz ölüyorsunuz, arkadan dolaştırırsanız airbag açılıp boynunuzu kırıyor ölüyorsunuz.. Eğer tam sıkı yapmazsanız, köprücük kemiği ve kaburgaları kırıyor iç kanamadan ölüyorsunuz.. Arkada oturanlara taktırmadığınızda ise arkadaki sizin koltuğa çarpıyor siz taksanız bile siz gidemediğinizden koltuğu ikiye katlıyor beliniz kırılıyor, ölüyorsunuz veya felçli kalıyorsunuz.. Haberiniz olsun..

Ayrıca keşke araçlar emniyet kemerini takmadan kıpramasa yerinden.. Hatta koltuklarda sensör olsa birinin oturdğunu hissetse felan çok iyi olacak..

Ne kadar rahatsız edici olabilir ki ya, ben de takmayanların mantığını anlamakta zorlanıyorum.

Bir de benim aracımda takmayınca uyarı verme özelliği var mı yok mu bilmiyorum, olmama gibi bir olasılığı var mı?

Bir türlü deneyemedim, arabaya binince direk takıyorum kemeri, hiç aklıma gelmiyor takmadan ilerlemek.

• 6. vites gereksiz?

Arkadaşlar amacınız daha az yakıtla daha fazla km ve daha atak bir araçsa bu gereklidir... ha istersen atma sen bilirsin-ki şehir içinde zaten sayılı yerde kullanılır ancak şehir dışında faydası vardır-ki kendi aracıma benimde elimden gelse 8 ileri şanzıman bulsam takıcam... ha siz yakıt önemli değil araba gitmesede olur derseniz tabi gereksiz...

Far yükseklik ayarı gereksiz?

karşıdan gelen bir aracın gece gözünüzü alıpta o adama sövdüğünüz oldumu? benim oldu.. sebebi ise uzun yolda ayarsız bir far insanın gözlerini ağrıtıyor artı ayarı fazla olan bir far yüüznden karşınıza çıkan bir tehlikeyi göremiyorsunuz ve buda size zarar..

gösterge paneli ışığı gereksiz?

bazen öyle durumlar olurki o ışık dahi gözünüzü alır yada yan cama yansır bu durumda da gereklidir.

Emniyet kemeri ikazı gereksiz?

canını sevmiyosan tabi gereksiz hatta emniyet kemeride gereksiz ne olacak ben kazamı yaparım? diyenler karşıyakada ebedi istihgaratında....

Asr gereksiz?

bana gereksiz ancak acemi birisi buzda yada karda aracını nasıl kaldıracak?

ona bakarsanız bende ne abs yi ne asr yi nede otomatik şanzımanı seviyorum aracı ben kullanmalıyım araç kendini değil ancak bunlarada ihtiyacı olan sürücüler olduğunu unutmayın bir bayan manuel aracı neden alsında uğraşıp dursun? yada aracınızda abs olmasın eminimki burdaki çoğu arkadaş tekeri kızaklatıp durmaya kalkar.. kısacası araç üzerindeki en ufak bir civata bile gereklidir bunu unutmayın..

• toyotada yan yolcu koltugunda sensör var öndekiler mecburi kemeri takacak bence takmamak kötü bi alışkanlık mutlaka takmalıyız ama kısa mesafelerde takmak zor gelebiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

quote:

sorma ya bende bıktım o sinyalden geçene kadar şarkıyı son ses yapıyorum

kemer takmayı deneseniz

• şu far yükseklik ayarı olayına açıklık getirelim.başta belirttiğim araçlar için gereksiz dedim. yazdıklarımı şimdi daha açık anlatıcam, belirttiğim araçta ayar en düşük seviyede, yani yok karşıdan gelenin gozunu alma problemi, yok aracın önu kalkması... bu gibi olaylarla bağlantısı yok yani.ayrıca, ayar yukarı doğruyken hiç bir etki olmuyor, daha ileriyi görmüyorsunuz, yani yine dediğiniz olaylarla alakası yok.TEKRAR EDİYORUM, ARAÇ SPORTAGE, ML320 FALAN DEĞİL.belki bi yerde gerekir, ama BU araçta bi yararı yok.dediğiniz olay büyük ihtimalle, daha lüks araçlarda oluyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 31 Mayıs 2007; 16:52:00 >
  • @Fiatcı
    Asr ve otomotik vites tercih meselesi gibi birşey...
    Ama abs yi neden istemiyorsunuz?...Abs den daha hızlı pompalayacak değisiniz tabiki..Yani ne yaptığınız için abs ye tercih ediyorsunuz??...

Esp yi de istemezmisiniz?..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.