İkinci el temiz 1200D+18-55 DC makine aldım. Bütçem fazla olmadığı için bu modeli tercih ettim (750TL). Aklıma takılan bazı sorular var. Bu makine yerine başka makine almam bana çok avantaj sağlar mıydı? Mesela 650D veya D3100 düşünüyordum. Fotoğraf kalitesi olarak gözle görülür farklar olur mu çekimlerde? (keskinlik, netlik, renk kalitesi vs.)
Şimdi ilave olarak 50mm 1.8 objektif almayı düşünüyorum portre amaçlı. Almamı tavsiye eder misiniz?
Ve daha başka önerileriniz var mı makine konusunda?
6carpediem7
kullanıcısına yanıt
tabi 1.8 50mm lens ıyıdır ama bızım bı arkadas var 75-300 sigma lens var uzaktan zoom yaparak portre fotolar elde edebiliyor arkasıda gayet iyi flu [ bulanık ] oluyor.
50mm portre için alabileceğiniz en uygun fiyatlı çözüm olur , işinizi de görür .
1200D ile 650D arasında fonksiyonellik dışında, fotoğraf kalitesi farkı olur mu bariz? Dinamik aralık ve renk aralığı çok az da olsa 650D'nin daha üstün
quote:
Orijinalden alıntı: 6carpediem7
1200D ile 650D arasında fonksiyonellik dışında, fotoğraf kalitesi farkı olur mu bariz? Dinamik aralık ve renk aralığı çok az da olsa 650D'nin daha üstün
Evet mutlaka bir fark olur arada ama elinizdeki cihaza hakim olur iyi kullanırsanız işinizi görür .