Şimdi Ara

Canon 450D err99 sorunu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canon 450D makinemi yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum binlerce fotoğraf çektim
    Yalnız 2 gün önce kameram olmadık bir şekilde fotoğraf çekmez oldu.
    Camerayı açtığımda bana aşağıdaki gibi bi ekran çıkıyor ve hiç bir şey yapamıyorum.
     Canon 450D err99 sorunu ???

kit lens, hafıza kartım 4 gb batarya orjinal kullanıyorum
    Her şeyi çıkarttım tekrardan taktım sonuç yine aynı.
    Bataryayı çıkartık bi gün boyunca bekledim ama sonuç yine aynı.
    Sürekli err99 hatası veriyor anlamadım gitti durduk yere bozuldu alet yaaa ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz :(

• Lens ve makine bağlantı noktalarını temizlediniz mi?
  • lensin bağlantı noktaları gayet temiz ki lensi çıkartıp öyle açmaya denediğimde de aynı hatayı veriyor.
  • Peki elinizde başka lens varsa, onlarda da bu sorunu veriyor mu? Sorun veren lensi başka makinede kullandınız mı?

"Canon makinelerde bu tip hatalar alındığında
    1- pilleri çıkarın (ana pilden başka bir pil daha var, saat ve tarih bilgileri tutan ufak yassı pil- onuda çıkarın)
    2- lens kontaklarını temiz bir silgi ile temizleyin. Bu işi yaparken makineyi baş aşağı tutun, içine kırıntı düşmesin)
    3- pilleri TAKMADAN, makineyi açın, birkaç saniye tutun, kapayın, bu işi 3-5 defa tekrarlayın, bu hafızayı tamamen siliyormuş.....
    4- kullanacağınız lensin kontaklarınıda temizleyin.
    Pilleri takın, makineyi açın.
    5- Sorun devam ediyorsa, başka bir lens / hafiza kartı ile test yapın.

Belki sorununuz hallolur. Olmazsa yetkili bir tamirciye gösterin. Sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok gibi."

Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 22 Haziran 2009; 0:47:44 >
  • nette biraz arastirsaniz bulabilirdiniz.. googlede biraz arastirin bakin olmazsa denildigi gii servise veya tamirciye gosterin makinanizi..

netfotograftan alinti.. (herhangi bir yanlislikta veya arizada sorumluluk tamamen size ait)
    quote:

Canon Err99 Problemleri
    Canon makinelerde bu tip hatalar alındığında
    1- pilleri çıkarın (ana pilden başka bir pil daha var, saat ve tarih bilgileri tutan ufak yassı pil- onuda çıkarın)
    2- lens kontaklarını temiz bir silgi ile temizleyin. Bu işi yaparken makineyi baş aşağı tutun, içine kırıntı düşmesin)
    3- pilleri TAKMADAN, makineyi açın, birkaç saniye tutun, kapayın, bu işi 3-5 defa tekrarlayın, bu hafızayı tamamen siliyormuş.....
    4- kullanacağınız lensin kontaklarınıda temizleyin.
    Pilleri takın, makineyi açın.
    5- Sorun devam ediyorsa, başka bir lens / hafiza kartı ile test yapın.

Belki sorununuz hallolur. Olmazsa yetkili bir tamirciye gösterin. Sizin yapabileceğiniz başka bir şey yok gibi.

• sorun teknikmiş yaa aynayı kaldırdığımda anladım sensörü kapatan perde resmen dağılmış şimdi kapanıp açılmıyor iyice bozuldu bende gidip garantiye verdim hık mık ettliler ama inşallah garantiye girer yaa sonuçta ben bozmadım alet kendiliğinden bozuldu perdesi dağıldı yani herhalde girer garantiye
  • Geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.