Şimdi Ara

Canon 50d+Sigma 70-300 mm önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • canon 50d + Sigma 70-300mm F/4-5.6 DG OS SLD Lens

Arkadaşlar üstteki ikiliyi alıcam ne dersiniz?
    Anlayamadım tam bu kamera video çekiyo mu?
    Birde ben portre fotoğrafları çekmek istiyorum bu ikili uygun mu portre çekimler için beni bilgilendiriseniz çok sevinirim.

• @HIGH BASS,
    Benzer konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39588548/tm.htm
    topiğinde alternatif lens önerileri ile devam ediyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: HIGH BASS

canon 50d + Sigma 70-300mm F/4-5.6 DG OS SLD Lens

Arkadaşlar üstteki ikiliyi alıcam ne dersiniz?
    Anlayamadım tam bu kamera video çekiyo mu?
    Birde ben portre fotoğrafları çekmek istiyorum bu ikili uygun mu portre çekimler için beni bilgilendiriseniz çok sevinirim.

• 70-300 saç baş yoldurur size...
  • 70-300 yerine yine sigma 17-70 (os lu veya os suz) alabilirsin hocam.. tamron 17-50'de olabilir.. bunları önerdim zira 70-300 aldığında dürbünle fotoğraf çekiyormuşsun gibi hissedeceksin ve bu seni, çekim açını kısıtlayacaktır.. bu arada 50d normalde video çekmiyor.. ancak bir programcıkla bilgisayara bağlandığında sessiz video çekebiliyor.. yanılmıyorsam 720p.. ancak yalnız başına değil, dediğim gibi pc'ye bağlıyken ve sessiz olarak..

@bipekkanın verdiği konuyu inceleyebilirsin.. orda da 70-300 ve 55-250 gibi tele lensler hakkındaki yorumlara tavsiyeler bakarsın.. ancak 70-300 ve 55-250 sizde sıkıntı yaratacaktır.. portre, kuş filan çekeceksiniz birşey diyemem ancak yalnız başlarını sizi birçok alanda kısıtlayacaklardır.. o yüzden; 18-55 veya 17-70 gibi genel kullanım içindr lens edinmeniz faydanıza olacaktır.. sonrasında ihtiyacınıza göre 70-300, 70-200, 50-150, 55-250 gibi lenslere de bakablirsiniz..

bu arada ben 50d'den ziyade, şahsi bir öneri olarak 40d'yi öneririm.. her ne kadar biraz daha eski bir modelde olsa sizde memnuniyetsizlik yaratmayacaktır.. ancak 50d için aynı şeyleri malesef ki söyleyemiyorum.. dilerim şimdiden hayırlısı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 8 Mayıs 2010; 17:55:16 >

• Ben de arkadaşlar gibi 40d'yi öneririm. 50d'nin video çekme özelliği yok diye biliyorum ama zaten DSLR'de video çekmenin normal video kameralardaki gibi olmadığını ve çok büyük bir dezavantajı olduğunu hatırlatmak isterim. "Rolling Shutter" denen bu etki aynen aşağıdaki gibidir:

Bu nedenle illa video özelliği istiyorsanız gerçek bir video kamera almanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Ben de arkadaşlar gibi 40d'yi öneririm. 50d'nin video çekme özelliği yok diye biliyorum ama zaten DSLR'de video çekmenin normal video kameralardaki gibi olmadığını ve çok büyük bir dezavantajı olduğunu hatırlatmak isterim. "Rolling Shutter" denen bu etki aynen aşağıdaki gibidir:

Bu nedenle illa video özelliği istiyorsanız gerçek bir video kamera almanızı öneririm.

50d normalde video çekmiyor zaten..ancak pc'ye yükenecek bir program ile 720p sessiz video çekilebiliyor.. kendi başına değil, pc'ye bağlı halde.. nette vardır sanırım bu konuyla ilgili bilgi.. araştırırsan görebilirsin.. bu arada biz "Rolling Shutter"a daha çok jöle etkisi diyoruz.. dezavantaj doğru ancak bu sorunda bir şekilde giderilecektir, giderilmelidir ilerki zamanlarda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SIGMA 28-70mm & 100-300mm, yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.