Şimdi Ara

Canon 600D ile Fotoğraflarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 8 Eylül 2024; 20:28:3 >

• Bazıları fazla pozlanmış sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi Şahane. Eline vizörüne sağlıkk
  • quote:

Orijinalden alıntı: 74serkan78

Hepsi Şahane. Eline vizörüne sağlıkk

Teşekkür ederim.

Hangileri hocam? Önerileriniz varsa yazar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 31 Mayıs 2014; 23:10:32 >
  • Saat Kulesi ve uzun pozlama olan fotoğraf

• 6. fotoğraf güzel.
  • Ne kadar zamandir cekim yapiyorsunuz cok begendim fotolarinizi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makinemi Nisan 2012'de aldım ancak geçen sene temmuzda başladım fotoğraf çekmeye. Asıl çalışmalarım daha çok haber üstüne. Portre ve manzara üzerine ara ara çekim yapıyorum.

Ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 1 Haziran 2014; 22:18:04 >
  • Peki makineyi önerebilir misiniz. Alınacak bir cihaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: 74serkan78

Peki makineyi önerebilir misiniz. Alınacak bir cihaz mı

Giriş seviyesi makinelerin en iyisi. Bundan sonra çıkan 650'yi de tercih edebilirsiniz ancak fiyatı biraz daha pahalı. Eğer öğrenmek için alıyorsanız tavsiye ederim. Nikondaki dengi ise D90'dır. Ancak Canon lens çeşitliliği daha fazla ve daha ucuz olduğu için 600Dyi almanı öneririm.
  • Ben şuan Fujifilm Finepix s4600 yarı pro makine kullanıyorum ama 2.el bi cihaz olarak alıcam aklımda Canon 60d veya 650d var. ikisi arasında kaldım .
  • Fotoğraflar fena değil. Ancak bazılarına photoshop fazla kaçmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Fotoğraflar fena değil. Ancak bazılarına photoshop fazla kaçmış.

Dediklerinizi dikkate alacağım. Photoshop en başarısız olduğum kısım zaten. Teşekkür ederim
  • Ellerinize sağlık çok iyiler..

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Fotoğraflar fena değil. Ancak bazılarına photoshop fazla kaçmış.

Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üni Güç - Gooner

Herkese merhaba. Arkadaşlar 18-55 ve 50mm 1.8 ile çektiğim fotoğraflarımı paylaşıyorum. Yorumlarınız benim için önemli. Acımasızca eleştirebilirsiniz

https://www.flickr.com/photos/btnerm

Bende nikon d5200 var. Manuelde isoyu 100'e alıp güneşli bi havada bazı deniz vs.. çekimleri yapıyorum ama bu kadar yoğun renk ve contrast yüksekliğini yakalayamadım hiç. özel ayarlarınız varmı ? önerileriniz. çok kaliteli bence resimleriniz bende çok amatörüm henüz bilgilenmek isterim .

• Hocam öncelikle fotoğrafları raw olarak çekiyorum. Bu bence en önemli konu. Ham fotoğrafı işlerken daha başarılı görüntüler elde edebiliyorsunuz. Onun dışında fotoğraf çekmek kadar okumak da çok önemli. Ben çektiğim fotoğraflarımın yarısı kadar, makale, yazı, forum vs. okudum. Yani uygulamak için önce teorik bilgi sahibi oldum.
    Mesela güneşli havada deniz falan çekiyorum demişsiniz. Bunun f16 diye bir kuralı var. Bunun gibi bilgileri araştırıp öğrenirseniz daha iyi çekimler yapabilirsiniz. Bir diğer nokta ise fotoğraf çekmek. Şimdi tamam ben de zaten çekiyorum diyebilirsiniz. Ancak ben fotoğraf makinesi ile yaşamayı kastederek yazıyorum. Sürekli çekim yapmalısınız, farklı değerlerde farklı açılarda farklı koşullarda vs.

Fotoğrafın işlenmesi konusunda pek bir şey söylemem. Zira photoshop konusunda pek bilgili değilim. Ancak çok fazla oynama yapmak istemiyorsanız makine üreticilerinin kendi programları aracılığıyla düzenleme yapabilirsiniz. Canon'un DPP'si gibi.

Canonturk(reklam için yazmıyorum) sitesinden çok şey öğrenebilirsiniz. Orada açılan konuları okumanızı tavsiye ederim. Burada da yine @Sh@rKs-PoWeR nickli arkadaşın konuları var. Epey bilgi sahibi olabilirsin.

Genel olarak bunları söyleyebilirim. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_60689730/f_//tm.htm#60689730

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi London_ -- 9 Haziran 2014; 21:21:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Üni Güç - Gooner

Hocam öncelikle fotoğrafları raw olarak çekiyorum. Bu bence en önemli konu. Ham fotoğrafı işlerken daha başarılı görüntüler elde edebiliyorsunuz. Onun dışında fotoğraf çekmek kadar okumak da çok önemli. Ben çektiğim fotoğraflarımın yarısı kadar, makale, yazı, forum vs. okudum. Yani uygulamak için için için önce teorik bilgi sahibi oldum.
    Mesela güneşli havada deniz falan çekiyorum demişsiniz. Bunun f16 diye bir kuralı var. Bunun gibi bilgileri araştırıp öğrenirseniz daha iyi çekimler yapabilirsiniz. Bir diğer nokta ise fotoğraf çekmek. Şimdi tamam ben de zaten çekiyorum diyebilirsiniz. Ancak ben fotoğraf makinesi ile yaşamayı kastederek yazıyorum. Sürekli çekim yapmalısınız, farklı değerlerde farklı açılarda farklı koşullarda vs.

Fotoğrafın işlenmesi konusunda pek bir şey söylemem. Zira photoshop konusunda pek bilgili değilim. Ancak çok fazla oyna yapmak istemiyorsunuz makine üreticilerini kendi programları aracılığıyla düzenleme yapabilirsiniz. Canon'un DPP'si gibi.

Canonturk(reklam için yazmıyorum) sitesinden çok şey öğrenebilirsiniz. Orada açılan konuları okumanızı tavsiye ederim. Burada da yine @Sh@rKs-PoWeR nickli arkadaşın konuları var. Epey bilgi sahibi olabilirsin.

Genel olarak bunları söyleyebilirim. Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_60689730/f_//tm.htm#60689730

çok teşekkür ediyorum dostum. bilgilenmek adına güzel bir yazı olmuş.

bazı makale kitap vs. okuyup bilgi haznemi kuvvetlendirdikten sonra çekimlere başlıcam.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.