Şimdi Ara

canon 600d ışık problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • normal oda ışığında enstantane 1/60 a ayarladığımda fotolar sanki gece ışıksız bir yerde çekmişim gibi çok karanlık çıkıyor. makine gündüz bile isoyu 800lere hatta 1600lere ayarlıyor, tam otomatik modda zaten enstantane 1/20 bazen 1/30 ve daha uzun değere ayarlanıyor, kit lens var sadece, ikinci el almıştım bu problemin kaynağını bulamadım. ne tür bir arıza var sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fotoğraf simulasyonlarını denemeni veya makineni manuel moda alarak diyafram, enstantane ve iso değerleri ile her seferinde 2 tanesini sabit tutarak deneme çekimleri yapmanı tavsiye ederim.

anlattığına göre diyaframın çok kısık gibi.
  • mesela enstantane modunda çekim yaparken 1/30 ve kısa aralıkları seçiyorum makine diğer ayarları otomatik yapıyor diyaframı 5.6 da, isoyu da 3200e getiriyor. uzun enstantaneye ayarladığımda kafasına göre 400 bazen 800 yapıyor, sarı ışıklı bir odada denedim. gündüz bile isoya abanması normal midir?

• Hocam öncelikle lenste herhangi bir filtre takılı mı? Takılı değilse diyafram doğru çalışıyor mu? Öncelikle bunları bilmek isterim.

• lenste filtre yok ama lensin içine baktığımda merceğe toz, kıl vs yapışmış acaba az ışık alması bundan mı diye şüphe duydum. fotoğraflarda görünmüyor ama lens hiç temizlenmemiş önceki sahibi tarafından sanırım. diyaframı normal çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız? az önce yine test ettim balkondan, hava henüz yeni kararmıştı 1/125 enstantane, f5, 6 ama isoyu 6400e getiriyor ve hala flaşsız çok koyu çıkıyor fotolar.

• lensin baglandigi yerde makine ustunde bir tus olmasi lazim. ona basarsan, diyafram ayari hangi degerdeyse o ayara gecer.

tam anlamayabilirsin ama o tusa basarsan anlarsin dedigimi. bir dene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir fotoğraf yükleyebilirseniz daha anlaşılır olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daha anlaşılır olması açısından örnek foto ekledim. ışık Koşulları ikinci fotodaki gibi. bu ışık koşullarında çekilen birinci foto görüldüğü üzere aşırı karanlık. enstantaneyi çok uzun tutunca anca ikinci fotodaki gibi normal oluyor, iso hala 200de,makinenin otomatik ayarı. sensör mü arızalı acaba? başka lens de yok makinede sorun olup olmadığını anlayabilmem için.

canon 600d ışık problemi

f5, 6 1/60 iso 800

canon 600d ışık problemi

f5 1,000 iso 200

• ali bey amca'nında dediği gibi lensi çıkarma tuşunun altında küçük bir tuş var, ona basınca lensten ses geliyor mu? Ama ses gelmesi için diyaframın en açık değerden kısık olması gerekiyor. Onun için de makineyi Av moduna alın, ayar tekerleğini çevirerek diyaframı kısık (sayıca yüksek) değere getirin. Bu arada hangi şehirdesiniz hocam, bulundığınuz şehirde herhangi bir fotorafçı dükkakına gidip farklı bir lensle deneyebilirsiniz.

• hepinize teşekkür ederim makineyi elden çıkardım yerine 550d aldım, bu makinede böyle bir sorun yok. iyi forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.