Şimdi Ara

CANON 600D MI ? SONY DSC HX20V MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle konu başlığını okuyan bu ışte usta olan arkadaşlarım bu yazıyı hafifçe gülümseyerek okuduklarını tahmin edebiliyorum çünkü bende karpuzla bir at'ı karşılaştırmaya çalıştığımın farkındayım öncelikle bu duruma nasıl düştüğümü sizlere özetlemek isterim ben kendimi bildim bileli (43 yaşındayım) fotoğraf çekmeyi seven biriyim ama gerek maddi gerekse zaman olarak buna pek fırsatım olmadı bundan yaklaşık olarak altı ay evvel bir teknosa mağzasını gezerken fotoğraf makinaları bölümünde sony in çok ufak bir .makinası dikkatimi çekti makina bir gömlek cebine sığacak kadar ufaktı ve benim çok hoşuma gitti o an yanımda para olmadığı için makinayı satın alamadım fakat daha o akşam cep telefonunun netinden araştırmaya başladım ve en sonunda sizin forumu keşfettim bu forum inanın olaya bakış açımı değiştirdi desem yeridir ve analog ve dijital fotoğraf makinaları başlığına takılmaya başladım samimiyetine inanın beni ilgilendiren bir çok alt başlığı ta en basindan büyük bir zevkle okudum en nihayet buradan aldığım bilgilerle bi CANON 600D almaya karar verdim tabi bu arada gerek bu forumda gerek diğer yerlerde araştırmalarına devam ettim fakat bu araştırmalarım esnasında kendimce bu kararının pek de sağlıklı olmadığı kanaatine vardım çünkü bu makinaların (dslr) lens gibi çok büyük bir problemleri vardı şimdi sizlerin kitlenslerin beni uzun bir süre idare edebileceğini söylediğinizi duyar gibiyim fakat benim fotografcilikta en büyük merakım makro cekimlerdir orta halli bir makro lensin makinanın fiyatından bile fazla olduğunu öğrenince inanın benim için tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oldu dediğim gibi bütçesi çok kısıtlı zaten biri üniversitede biride lisede iki çocuk okutuyorum ayirabildigim bütçe en fazla 1500tl civarı bunun üzerine lens problemi olmayan kompakt makinelere yöneldim en sonunda sony dsc hx20v yi buldum gerçi daha türkiyede satışa sunulmuş durumda değil ama özelliklerinden bir dslr kadar olmassada beni tatmin edebileceğini düşündüm netteki sitelerde daha gelmemesine rağmen 1300tl civarı bir fiyat koymuşlar
    Bu işi bilen arkadaşlar benim için dslr in eksilerini şöyle.siralayabilirim 1- lensleri bu benim için büyük bir problem ben bu makinayı eş dost çekmek için almıyorum hele sizlerin çektiği fotolari görünce bayılıyorum özellikle makrolari tüpleri lensin ters takmalari gördüm fakat bunlar için belli bir birikime sahip olanak şart 2 - zaman ben işim gereği haftanın 6 günü full calismaktayim malesef makinayı alıp sizler gibi kırda bayırda dolasamam 3- taşıma problemi bu hepiniz biliyorsunuz 4 - video şu okuduklarimdan anladığım kadarıyla bu makinada oto.foksu yok buda çekimlerin istenildiği gibi olmasını engelliyor ( onuda 650d Ye saklıyorlar herhalde) oysa benim için video da önemli ama bir artısı varki hepsini sifirliyor manuel ayarları makineyi elinize aldığınızda size verdiği o haz fotoya verdiğiniz o emek beni bayiltiyor neyse size sorum şu bu sony biliyorum dslr nin yanından bile geçmez ama beni azda olsa tatmin edermi? Bi de başka makina öneriniz varmı makro cekim özelliği olan ? Lütfen kusuruna bakmayın biraz uzun oldu

• tebrik ederim szi gerçekten araştırıp sorduğunuz hemen farkediliyor il bakıışta. kendiniz de demişsiniz çok fazla bütce ayıramayacağınızı. bu durumda dslr ın lens değiştrebilme avantajını da kullanamayacağınızın farkındasınız. sony hx100v yada gelecek olan hx200v yada panasonic fz150 ye de bakın derim. onlar bu tarz makinelern üst noktalarıdır. bahsettiğiniz hx20 yi araştırmadım ana bildiğim kadarrıyla hx200v den alt bir model.
  • sony hx9-hx100-hx20- panasonic fz 150-tz30 bu cihazlar full hd 50p kayıt olduğundan çok daha kaliteli video çeker.eğer video önemliyse bu cihazlar ön planda olmalı tavsiyem hx9 veya hx20 . foto olarakta iş görür .fakat ev içi çekim çok yaparım geceleri çekerim dersen .alacağın cihaz dslr dir. iç mekan ve gece çekiminde dslr in kalite farkı ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 7 Mayıs 2012; 20:56:44 >
  • s200exr verelim
  • Ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim önerdiğiniz makinaları inceleyip kararımı vereceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.