Şimdi Ara

Canon 600D yeniyim yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Canon EOS 600D 18-55 mm IS + Tamron 70-300 mm Çift Lens DSLR Fotoğraf Makinesi satın aldım yardımınıza ihtiyacım olucak :) öncelikle lenslerin araştırmalarıma göre lenslerin iyi olduğunu düşüyorum sizlerinde yorumlarını almak istedim. Birde filtreler gerekli mi ? Gerekliyse iki lens içinde aynı filtreleri kullanabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokgok12 -- 8 Nisan 2014; 17:09:52 >

• lensler yeni başlayan için gayet uygun.

filtreler hemen gerekmez bence. UV filtre hiç gerekmez. kendini geliştirdikten sonra polarize filtre düşünebilirsin. lenslerinin filtre çapları aynı ise, filtreni tüm lenslerinde kullanabilirsin.
  • Lenslerin çaplarını nerden öğrenebilirim ?
  • Eğer yeni başladıysan lenslerin gayet iyi :) Ama zaman geçtikçe Lenslerini büyütme ihtiyacı duyacaksın :)

Yeni başladıysan filitre kullanmana gerek yok bence :)
  • Su an elindeki lenslerin ikiside pek bir ise yaramaz.bence 70-300 u elden cikarip 55-250 ve50mm f1.8 alin.nd8 filtre gerekli olacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lensin çapı üzerinde yaza iç kısımda.

18-55 in 58mm olması lazım

• Başlangıç icin iyi , kadrajinı kompozisyon kurma becerini bu iki lensle geliştirirsin. Filtre almak icin hiç uğraşma, genekde ilk uv filtre alınır ama ucuz filtre kullanacağına hiç kullanma daha iyi.
    Uv filtre genelde lensin ön camını korumak için kullanılır, asıl amacı için kullananı ben daha görmedim. Lenslerin cok pahalı olmadıgından gerek yok. İleride keskinlik ve acık diyafram isteyeceksin, o zamana kadar makineyi elinden düşürme, bol bol fotoğraf çek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 9 Nisan 2014; 1:15:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lens değiştirmeye karar verdiğin zaman filtre işine girersin başlangıç için elindeki lensler gayet uyumlu bakma sen burda elindeki lensler bi halta yaramaz diyenlere :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.