Şimdi Ara

Canon 700D Seviyesi Tavsiye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DSLR makine almak istiyorum başlangıç seviyesi için iş görür bir makine bu işi profesyonel yapıp para kazanacak biri değilim
    internette video incelemelerinide izledim zaten paramda çok değil 1.5k civarı iş görür bir makine alayım diyorum makineyi yükseltmeyide pek düşünmüyorum en fazla lens felan alırım ilerleyen zamanlarda sizin yorumlarınız nelerdir 700Dnin nikon muadili nedir hangi markanın lensleri daha iyi çekiyor daha ucuz vb gibi detayları bilen ustalar yorumlarını esirgemesinler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 25 Ocak 2016; 10:26:17 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Usta değilim yakın zamanda ben de epey araştırmıştım bu modeli. 700D'nin Nikon muadili D5200, lens kalitesi olarak Nikon'un önde olduğu söyleniyor(kişiye göre değişebilir, kullanmadım araştırdıklarımı söylüyorum.) Başlangıçta alınacak portre lenslerinde falan Canon daha ucuz. 700D kullanış olarak epey pratik bir makine,dokunmatik ekranı olsun live view olsun. İki makine kalite olarak epey birbirine yakın. Kit lens + sonradan 1 lens daha alırım dersen fiyat konusunda çok fark yaratmaz iki markada.

https://www.flickr.com/cameras burdan iki kamera ile de çekilmiş fotoğraflara bakabilirsin. Sana şöyle bir tavsiyede bulunayım, mağazaya git iki markayı da eline al. Mesela ben 3-4 sene önce arkadaşımın Nikon DSLR makinesini elime almıştım, epey büyük gelmişti. Ben makinelerin hala o kadar büyük olduğunu sanıyordum(ilgilenmediğim için bakmamıştım hiç)ama meğer araştırdığım makine, videolara bakmama rağmen sandığımdan epey küçükmüş. Bizzat görüp eline almak ayrı bi' olay. Lafın kısası bütçene göre gayet güzel bi' alet Canon 700D. Ekstra araştırma istersen 700D ile ilgili baya başlık var. 650D ile arasında bazı farklılıklar var ama sensör ve çekim kalitesi olarak aynı alet. Genel çekim kalitesini incelemek istiyorsan 650D başlıklarına da bakabilirsin yani.

• emirsavas kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yorumun için sen olsan tercihini hangisinden yana kullanırdın neden ?
  • Hocam 4 ay kadar önce 700d aldım, ben de uzun araştırmalar yapmıştım, şahsen nikon'un giriş seviyesi modellerinin gövdelerine hiç ısınamadım orta segmentten sonra nikon un gövdeleri de çok harika gerçekten 7000 serisinden sonra ama giriştekleri hiç beğenmedim içime sinmedi canon da da girişte alınabilecek en mantıklı iki makine 650d ve 700d, ben alacağım yerlerde 650d bulamadığım için 700d aldım bariz farkları yok. Büyük mağazalar varsa etrafınızda teknosa media markt gibi gidin elinize alın, hoşunuza gidene, içinize sinene yönelin. Sorunuz olursa yanıtlayabilirim.
  • pridedawson P kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam şöyle fotoğrafçılık geçmişim olmadığı için makete gidip elime aldığında sadece fiziksel olarak bir beğeni söz konusu olur onun haricinde ince nüansları fark edemem ama bir kullanıcı şu özellikte olsaydı iyi olurdu veya şu daha iyi gibisinden biraz daha detay bilir lens konusunda olsun body konusunda olsun problem çıkarmaması lensleri olsun şarjıdır iso değeridir diyaframıdır felan ben hakim olmadığım için bilemiyorum aktif olarakta alıp satmak gibi bir niyetim yok ömürlük kullanırım yani aldıktan sonra biraz tecrübe edindikten sonra yav keşke şunu alsaymışım demek istemiyorum
  • Hocam açıkçası benim de ilk dslr ım. Şahsen ben aldığım makineden hiç pişman olmadım, zaten seçenekler arasında sizi pişman edecek makine olmaz pek, arada küçük nüanslar olur. Nikon un giriş seviyelerinde mesela gövdede auto focus motoru bulunmuyor diye biliyorum, alacağınız lenste olması şart, Nikon tercih etmeme sebeplerinden biriydi bu. Onun dışında giriş seviyesi bir dslr alacaksınız bütçe itibariyle, genel olarak ufak nüanslar dışında benzer olacak hepsi. Yani şu da önemli emin olun şahsen benim için öyle makineyi elinize aldığınızda içinize sinmeli gövdesini beğenmelisiniz elinize oturmalı ki içinize sinmezse alacağınız keyif azalır. Ömürlük birşey demişsiniz bir de ben böyle düşünsem biraz daha para biriktirip orta segmente çıkardım en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum iki makine de seni pişman etmez emin ol. O yüzden gidip gövdelerine bak hangisi seni daha mutlu ederse onu al diyorum. Hatta şu 2 videoya bak ondan sonra kararını verebilirsin bence. Bulabildiğim en iyi karşılaştırma videosları bunlar. Çokta ince eleyip sık dokuma kafayı yiyor çünkü insan bi süre sonra o mu bu mu derken.

D5200 vs 700D

d5200 vs 700d vol.2

d5200 vs 700d vol.3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.