İki hafta kadar önce Canon a630 aldım. Tabi ki bu makineyi seçmemde DH'deki değerlendirmelerin etkisi çok fazladır. Açıkçası DFM almaya niyetlendiğimde bu konuda pek bir fikrim yoktu.
Neyse, makinemden memnunum. Zaten benim şimdiden daha derin yorumlar yapmam da zor olur.
Fakat, bir meselem var ki, henüz netleştiremedim; fotoğraflarda tarih baskısını yaptıramadım. MENU'deki tarih baskısı imlesi aktif değil, yani on/off yapamıyorum, atlıyor.
Bu bir arıza mıdır, yoksa başka bir yerinde yapmam gereken diğer bir ayar mı var?
teşekkür ederim iyi çalışmalar
Merhaba makinanız hayırlı olsun,
Ben de A640 var. Kullanım kılavuzu şu anda yanımda değil ancak ilk aldığımda göz gezdirirken okumuştum. Tarih seçeneği açılırsa çekilen fotoğrafa basılan tarih bir daha silinemiyor o yüzden o seçeneği açmak çok anlamlı gelmedi bana. Arada bir güzel bir kare yakalarsak damgalı bir fotoğraf göze hiç hoş görünmez ama isterseniz akşam bakarım nereden açıldığına.
Fotoğraflarınızı bekliyoruz. Forumda A630/A640 fotoğrafları yaygınlaşmadı, henüz bir başlığımız bile yok : ))
tarih baskısı sadece boyut kısmında sadece postcard kısmında atılabiliyor. oda herhalde 2 mp ile çekilebiliyor. bana göre tarih fotograf içinde istenmeyen bir şeydir.
bende de A-630 var ve kurcalıodum makinayı...aynen bende de tarih açılmadı...ne kadar istenmeyen bir şey olsa da açılıp açılmadığını bilmek istiyorum yani teknik bi arıza mı değil mi??? bu arada bi canon 630-640 başlığı istiors
e açın bir başlık arkadaşlar bak 1 - 2 derken talep bakan eden haberler değerlendirmeler görüşler çoğalır.
tarih koymak için func set basınız. en altta mpiksel boyutu yazan yerde L M1 M2 M3 S ve postcard işareti yazan yere gelin onu aktif yapın ( yalnız 2 mpiksel ile çekecek). sonra menu tuşundan tarih baskısına gelin orada hangi tarihi atacağınıza karar verin . işlem tamamlanmıştır. artık tarihli 2 mpiksel boyutunda bol bol foto çekebilirsiniz....
Merhaba arkadaşlar, ben de yaklaşık bir ay önce A630 aldım.Benim ilk dijital makinam.Daha önce Yashica MG-1 kullanıyordum.Yeni makinemle çektiğim fotoğrafları şimdiye kadar karta bastırmadım.Bilgisayarda ve DVD'de saklıyorum.Birikince karta bastıracağım.Nasıl çıkacağını merak ediyorum Fotoğraflara tarih ; radiko arkadaşın da belirttiği gibi sadece postcard seçeneğinde görüntülenebiliyor.Bilgisayarda görmek içinse bildiğimiz gibi fotoğrafa sağ klikleyip özellikler kısmında görülebilir. Ha unutmadan, ben de C A N O N A 6 3 0 - 6 4 0 B A Ş L I Ğ I İ S T İ Y O R U M
arkadaşlar çok istediğin şu tarihi fotoya basmayı. bir tane pc programı buldum biraz deneyeyim biraz sonra yüklerim..
Anı fotoğraflarında exif'ten tarihe bakıp MSPaint ile bile ekleyebilirsin... Fotoğrafa tarih atmak bütün özelliğini götürüyor bence...
ben kullandım oldu ingilizce biraz karıştırılırsa anlaşılır text ekle -meta data-date-seçilir.
tüm fotolar seçilir ok işaretivar üstte tıklanır ve işlem bittii.
eee tarihi basmayı çok isteyen sıkıntısına biraz katlansın..
ilgili cevap ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar,
"radiko", iliştirdiğin programı şuan için yükleyemedim ama en kısa zamanda download edeceğim.
Fotoğraflarda tarih baskısı genel itibariyle; gereksiz ve yakışıksız karşılanabilir, ama benim için özellikle bu dönemlerde biraz tercihim olacak, çünkü henüz bir aylık bir oğlum var. Ve onunla ilgili foto ve video'larda tarihin de olmasını istiyorum. En azından öyle bir seçeneğimin olmasını beklerdim. Muhakkak ki bu çelişkinin en büyük musebbibi kendim oluyorumdur, ve yeterince araştırma yapmamışım demektir.
Tarih baskısı konusunda, mesela Sony S600'de olmadığı forum'da geçiyordu, ama a630'da da kısıtlı olduğu hakkında bir paylaşım yoktu, veya ben rastlamadım.
Peki acaba a610, a620'de de mesele a630'daki gibi mi acaba, veya A640'da? (merak ediyorum, çünki a630 almadan önce, a610 veya a620 almak için yola çıkmıştım)
Çözüm önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Bu arada, a630/a640 foto, sorun/görüş paylaşımları için bir konu başlığı ihtiyaç olmaya başlamıştır diyenlere katılıyorum. Fakat konu açmak kolay, ama bu konuya bu ve benzeri modellere aşina, forumun da duayeni olan arkadaşların desteği lazım olacaktır.
Paylaşımlara şimdiden teşekkürler. iyi çalışmalar
evet bütün canonlarda böyle .. a620 oyleydi.. ixuslardada aynı... panasonictede oylee tarih atılamıyordu..
Arkadaşlar, yeni bir başlık açılmış ''A 630- A 640 fotoğrafları buraya'' diye. yeni başlıkta toplanalım mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme