Şimdi Ara

canon a720 is ya da canon sx100 is

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • canon'un bu iki modelinden birini almaya karar verdim. fotoğrafçılığa yeni başladım sayılır. amacım d-slr makine almadan önce ucuz manuel moda sahip bir makine almak ve bununla kendimi geliştirmek. aşağı yukarı aynı özellikleri sunuyorlar gibi. sizce hangisini almalıyım? farkları ve avantajları nelerdir?

bir de makinaları şu adreslerden inceledim:
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1322
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1655

fotozeynep.com.tr sitesinden alış veriş yapan var mı? güvenilir bir site midir? pil + kılıf + şarj aleti + tripod veriyorlar üstelik daha ucuzlar. bir problem çıkar mı?

bu da karşılaştırmaları:
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1657-1805-1524-1653.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizen -- 8 Ekim 2008; 2:22:06 >

• Kağıt üstünde de daha üstün zaten SX100IS almalısın..

- Zoom aralığı daha fazla (10x optical)
    - Ekran çözünürlüğü 173.000 pixel
    - Dizayn olarak biraz daha slr like a yakın ve kalıplı
    - Made in JAPAN (A720 made in china - belki çoğu insan için çin japon farketmez ama benim için ediyor japon varken çine hiç gerek yok)
  • yeni modeller çıktı onları bir incele sx1 sx10 ...
  • Bu ikisi arasında kaldı isen zumunu, taşınabilirliği ve fiyatına bak sen karar ver.
  • Bu saatten sonra Canon A720 ve SX 100 bakma daha yeni modellere yönel.
    Konuları inceleyerek bütçene göre seçim yapabilirsin.
    Aklında bir rakam varsa yardımcı olabiliriz.
  • bende" denizen "gibi bu modellerde takıldım bu makineler fiyat olarak 500 civarı

yeni modeller derken hangileri yardımcı olurmusunuz arkadaslar

tesekkürler
  • temelde istediğim tek bir şey var o da ayarlarının tamamının manuel olması ki deneyip öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum. sanırım bu anlamda seçtiğim iki ürün de beni tatmin edebilir. aralarındaki ciddi farklar, optik zoom değerleri ve macro çekim mesafesi gibi. ikisinde de sx100 galip. ama fotoğraf kalitesi olarak aralarında bir fark yok ve benim için 5cm macro ve 6x optik zoom yeterli. bunlar 720 is modelinin özellikleri. sadece bu iki farktan dolayı 100ytl fazla para ödemek istemiyorum. mantıklı mı yapıyorum?
  • mantıklı yapıyosun,sende benım kafadansın ıstedgımız ozellıkler aynı,hatta makıneler bıle:)) ama ben slr-lıke a yoneldım bu arlar kısmetse ole bısey alıcam. sımdı kafanı karıstrmıyım.bence dgru yapıyosun A 720de ısını gorecektır 6x zoomlu fotoları gordum benı hayet tatmın etttı bılemıyıcem:)) ama sole bısey var, A720 ıle sx100 arasında okadar fark yok,fıyatları ıyıce bı ıncele ben aynı ehmen hemen dıye bılıyorum.
  • birçok internet sitesinde a720 IS ; sx100'den daha fazla fiyatı var. A720 IS'ın optik vizörünün olması ve daha compact oluşu benim almamdaki sebeptir. Bir yerde de çekim hızının SX100 'e göre daha fazla olduğunu okumuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizen

temelde istediğim tek bir şey var o da ayarlarının tamamının manuel olması ki deneyip öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum. sanırım bu anlamda seçtiğim iki ürün de beni tatmin edebilir. aralarındaki ciddi farklar, optik zoom değerleri ve macro çekim mesafesi gibi. ikisinde de sx100 galip. ama fotoğraf kalitesi olarak aralarında bir fark yok ve benim için 5cm macro ve 6x optik zoom yeterli. bunlar 720 is modelinin özellikleri. sadece bu iki farktan dolayı 100ytl fazla para ödemek istemiyorum. mantıklı mı yapıyorum?

düzeltmek gerekirse a720nin makrosu 1 cm. sx100 ün artısı 10x optik zoom. flashının açılır kapanır sistem olması bana göre eksi. bozulma durumu var.
    inan hevesi geçtikten sonra zoomla pek işi olmuyor insanın.
  • yukarıda 5cm macro demişim. a590 is modeli ile karıştırdım sanırım. başta onu gözüme kestirmiştim. özür dilerim.

bunun dışında bu sabah alış veriş merkezine gidip sx100 is modelini kurcalama şansı buldum. lcd ekranına tek kelimeyle hayran oldum. 172.000 çözünürlüğü ile diğerlerini geride bırakıyor. orada canon'un bu modelinin dışında a580 modeli de vardı. onunla kıyasladığım vakit sx100 is her yönüyle farkını hissettiriyordu. teknik özelliklere bakınca tüm özelliklerin neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. ama ayrıntılara inince işler değişiyor biraz. sx100 is modelindeki yuvarlak simit kullanımı oldukça kolaylaştırıyor. menüler arasında dolaşıp ince ayar yapmak oldukça kolay. bu benim tüm dijital cihazlarımda önemsediğim bir özellik. bunun dışında henüz elime a720 is modelini alma şansım olmadı ama eminim onu da çok severdim.

fotozeynep sitesi ile ilgili yorum bırakan olmamış ama forumda site adına açılmış başlıkta kötü bir şey yazan çıkmamış. üstelik ups kargo ile kapıda ödeme seçeneği de getirmişler. böyle alınırsa %10 indirim de yapıyorlar. an itibariyle bu indirimli fiyata göre sx100 is 480ytl, a720 is ise 430ytl gibi bir fiyata sahip. aralarındaki bu küçük farktan ötürü sx100 is almaya karar verdim. ilgi alaka gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.

• a720 daha hızlı ve boyutları daha ufak..

10x zoomun dışında fazla bir artısı yok...

heryerde taşıyamazsın sx100'ü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.