Bir adet Canon D20 makine aldım. üzerinden 18-55mm; ögrendiğime gore vasat altı bir objektif çıktı.
Amatör bir kullaciyim. Ancak harcama yapabilecel gücüm mevcut.
İstediğim şey şu.. Yakından çekim yapabileceğim bir objektif ve 75-300mm bir objektif ile hem uzak cisimleri çekebilmek hemde zoom özelliği ile oynamak açıkçası..
Sorularım:
1- Piyasada Canon ve Sigma objektifler mevcut.. Ben de ortalama bir kullanıcı olmama rağmen Canon dışında bir marka hem fiyat avantajı sağlayıp hemde beni tatmin eder mi ?
2- Örneğin Canon'un 180 USD'den 1200 USD' ye kadar 75-300mm Objektifleri mevcut. İmage Stabilazör özelliği bu kadar fiyat farkını hak ediyor mu ?
Aşağıda 3 örnek objektif ve fiyatları var.. Özellikle ilk 2 objektif için 400 dolar fark yaratıyor.. Değer mi
Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM Telephoto Zoom Lens for Canon SLR Cameras 190 USD
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM Lens for Canon EOS SLR Cameras 600 USD
Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM Lens for Canon EOS Cameras 1160 USD
3 - İkinci el temiz sayılabilecek 18-75 , 75-300 objektifleriniz içinde ciddi bir alıcıyım..
Her türlü bilgi paylaşımı için cok teşekkür ederim..
sen ilk objekitfi zaten unut. EOS serisi kendi objektiflerini kullanıyor ilk objektif senin makinene uymaz takamazsın. 3. objektif içinse eğer alabilecek gücün varsa maddi durum önemli değil diyorsan o daha ii olur ama bütçeyi zorlamayalım dersen 2.si