Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Performans ve Fiyat ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
28.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Canon ıxus 300 hs kullanıcısıyım. Compact makine olmasına rağmen beni oldukça tatmin etti fakat kış aylarınada girmemiz sebebiyle kendime profesyonel bir makine almak istiyorum.

Canon EOS 1100D ürününde karar kıldım ve ürünü webdensiparis.com da Canon EURASIA garantisi altında 1.140,39 TL'ye buldum. Sanırım piyasadaki en ucuz fiyatta bu. Siteyle ilgili bir sıkıntım yok zaten hs 300 üde buradan almıştım. Ama yinede sizin tecrübelerinizden yararlanmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Sizce ürünü gidip mağazalardan falanmı almalıyım ? Önerdiğiniz bir yer varmı ? Mümkünse ucuz ve garantili satan yerleri tavsiye ederseniz sevinirim =)

Birde makine konusunda olumsuz görüşü olan varsa yazsın lütfen, şimdiden herkese teşekkürler.

İyi forumlar

• istanbulda sirkeci hayyam pasajından alabilirsiniz elden ama siteyle sorununuz da yoksa fiyat iyi
  • bana kalirsa 550D başlangıç için daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

bana kalirsa 550D başlangıç için daha iyi.

550D ile fiyat farkı bayağı var.Eğer bütçe müsaitse 550D ama değilse ben 1100D kullanıcıs olarak en az 3 sene başka makineye ihtiycaım olacağını sanmıyorum

550D ile bariz farklı 4-5 özelliği var.

Malzeme kalitesi 550D daha iyi ama 1100d bence giriş seviyesi için ideal.
    Megapiksel 18 e 12 ve bence poser basılmayacaksa hiç bir önemi yok.Cropda belki biraz daha avantajlı ama zaten amaç bence mümkün olduğunca az croplu çekim yapmak olmalı.
    LCD ekranı 550D nin gerçekten güzel.İşte bu iyi bir avantaj.
    1080 ve 720 p film çekimi. Eğer kısa film çekilecekse 550D iyi ama anılar için 1100D yeterli.

Diğer özellikler hemen hemen aynı.Örnek vermek gerekirse 550D saniyede 3.5 kare çekerken 1100D 3 kare çeker.Sensör boyutları ve işlemciler aynı.ISO başarımlarınde ben fark göremiyorum.Kimse 3200 üstüne çıkmaz zaten. (1100D 6400 destekliyor)

kısacası 5 aydır kullanıyorum.4 renk çeşidi var bendeki gri olan ve gerçekten farklı ve güzel görünüyor

Çekilen fotolara da internetten bakabilirsin.Güzel makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 13 Kasım 2011; 22:10:49 >

• Bana kalırsa fiyat dahilinde konuşmak gerek.Çünkü bu verdiği fiyat zannedersemToknosa fiyatı.Yani garantili.Şimdi buralara göre 550 kıyaslarsak fark çok olur.Benim bu cihaz hakkında duyduğum kötü yanı olmadı ama kullananlardan öğrenmen daha iyi olacaktır.Ben olsam alabilirdim herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cashr00t

Merhaba arkadaşlar,

Canon ıxus 300 hs kullanıcısıyım. Compact makine olmasına rağmen beni oldukça tatmin etti fakat kış aylarınada girmemiz sebebiyle kendime profesyonel bir makine almak istiyorum.

Canon EOS 1100D ürününde karar kıldım ve ürünü webdensiparis.com da Canon EURASIA garantisi altında 1.140,39 TL'ye buldum. Sanırım piyasadaki en ucuz fiyatta bu. Siteyle ilgili bir sıkıntım yok zaten hs 300 üde buradan almıştım. Ama yinede sizin tecrübelerinizden yararlanmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Sizce ürünü gidip mağazalardan falanmı almalıyım ? Önerdiğiniz bir yer varmı ? Mümkünse ucuz ve garantili satan yerleri tavsiye ederseniz sevinirim =)

Birde makine konusunda olumsuz görüşü olan varsa yazsın lütfen, şimdiden herkese teşekkürler.

İyi forumlar

Fiyat iyi ama işi çabuk çözerim ve bırakmam diyorsan 550D ve üstü modellere yönelebilirsin ama benim ki heves iki resim çeker sıkılırım diyorsan 1100D ideal

• Arkadaşlar cihaz hakkında benimde sorularım olacak
    Acaba türkçe menü mevcut mu bu cihazda?
    üretim yeri ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence eğer kullandıysan 550D den az olan yönlerini de yazarsan herkes yararlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

quote:

Merhaba arkadaşlar,

İyi forumlar

Fiyat iyi ama işi çabuk çözerim ve bırakmam diyorsan 550D ve üstü modellere yönelebilirsin ama benim ki heves iki resim çeker sıkılırım diyorsan 1100D ideal

Garip bir yorum olmuş.1100D yi dediğiniz türde insanlar olduğu için ürettiklerini sanmıyorum eğer öyleyse 550D de aynı.Adı üstünde giriş seviyesi DSLR model. 550D de giriş segmentinde biraz daha üst bir model.
    Ben direk 1100D den 5dMArk II veya çıkarsa III e geçmeyi düşünüyorum mesela?

düşüncemde şu şekildeydi:

-Her eline 5dMark II alan fotoğrafçı olmuyor(Bizzat arkadaşlarım var para çok bakış yok).
    -Muhtemelen bu işi adam gibi öğrenebilmem için en az 30 bin (bir çoğu saçma sapan deneme amaçlı) kere deklanşöre basmam gerekecek.Yıpranacaksa ucuz yollu bişi yıpransın.İşi bildikten sonra 5d Mark alırım gittiği yere kadar gider.
    -Forumda ve dışarıda tanıdığım bir çok bu işi profesyonel yapan ve birden çok makina sahibi insan da dışarıda kullanmak için hafif ve taşınabilir modellerle geziyorlar. (tam nikini hatırlayamadım ama 7D makina ile profesyonel işini yapıp 1000D ile sanatsal foto çekmeye çalışan bir arkadaş vardı)
    -1100D ile 550D arasında yutdışında 100$ dan az fark var.Türkiyede aralarında dağlar kadar fark var muamelesi yapıldığı için satış fiyatları bayağı farklı.Sanırım heves etme ve uzun süreli kullanım belirleme için az bir fark.

Foto sitelerinden çekilen fotolara bakılabilir.Zoom yapmadan farkı anlayacak göze sahip insan sayısı herhalde bir elin parmaklarını geçmez.(işlemci ve sensör aynı)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 13 Kasım 2011; 23:17:14 >

• @secretsoul1978

1000d ve 1100d konusunda forumda bazen çok yanlış ve çelişkili yorumlar yapılıyor.Mesela 400d'ye iyi derken 1000d'yi kötüleyenler var.Halbuki 1000d 400d'nin makyajlanmış bir versiyonu sayılır.Aynı şekilde 1100d modeli de 450d'ye göre biraz daha artıları olan bir gövde,ama nedense 450d'yi öven arkadaşların bazıları 1100d'yi beğenmeyebiliyorlar.
    Siz bu iki makineden bahsedince konuyla ilgili düşüncemi belirtmek istedim.
    İyi akşamlar hoşçakalın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

@secretsoul1978

1000d ve 1100d konusunda forumda bazen çok yanlış ve çelişkili yorumlar yapılıyor.Mesela 400d'ye iyi derken 1000d'yi kötüleyenler var.Halbuki 1000d 400d'nin makyajlanmış bir versiyonu sayılır.Aynı şekilde 1100d modeli de 450d'ye göre biraz daha artıları olan bir gövde,ama nedense 450d'yi öven arkadaşların bazıları 1100d'yi beğenmeyebiliyorlar.

+1 Aslında biraz araştırma ile çok rahat görülebilecek özellikler için genelde hafızalarda zamanında ezberlenmiş bilgiler kullanılıyor. Halbuki biraz araştırılsa direk görünüyor farklar.Tamam benimde tembellik edip araştırmadan yazdığım yanlış şeyler olabiliyor, bunu iyi bilenlerden birisiniz .Ama yapmamak lazım, yanlış anlaşılmaya müsait durumlarda oluşabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: secretsoul1978

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

@secretsoul1978

+1 Aslında biraz araştırma ile çok rahat görülebilecek özellikler için genelde hafızalarda zamanında ezberlenmiş bilgiler kullanılıyor. Halbuki biraz araştırılsa direk görünüyor farklar.Tamam benimde tembellik edip araştırmadan yazdığım yanlış şeyler olabiliyor, bunu iyi bilenlerden birisiniz .Ama yapmamak lazım, yanlış anlaşılmaya müsait durumlarda oluşabiliyor

Aynı fikirdeyim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noproblem05

quote:

Merhaba arkadaşlar,

İyi forumlar

Garip bir yorum olmuş.1100D yi dediğiniz türde insanlar olduğu için ürettiklerini sanmıyorum eğer öyleyse 550D de aynı.Adı üstünde giriş seviyesi DSLR model. 550D de giriş segmentinde biraz daha üst bir model.
    Ben direk 1100D den 5dMArk II veya çıkarsa III e geçmeyi düşünüyorum mesela?

düşüncemde şu şekildeydi:

-Her eline 5dMark II alan fotoğrafçı olmuyor(Bizzat arkadaşlarım var para çok bakış yok).
    -Muhtemelen bu işi adam gibi öğrenebilmem için en az 30 bin (bir çoğu saçma sapan deneme amaçlı) kere deklanşöre basmam gerekecek.Yıpranacaksa ucuz yollu bişi yıpransın.İşi bildikten sonra 5d Mark alırım gittiği yere kadar gider.
    -Forumda ve dışarıda tanıdığım bir çok bu işi profesyonel yapan ve birden çok makina sahibi insan da dışarıda kullanmak için hafif ve taşınabilir modellerle geziyorlar. (tam nikini hatırlayamadım ama 7D makina ile profesyonel işini yapıp 1000D ile sanatsal foto çekmeye çalışan bir arkadaş vardı)
    -1100D ile 550D arasında yutdışında 100$ dan az fark var.Türkiyede aralarında dağlar kadar fark var muamelesi yapıldığı için satış fiyatları bayağı farklı.Sanırım heves etme ve uzun süreli kullanım belirleme için az bir fark.

Foto sitelerinden çekilen fotolara bakılabilir.Zoom yapmadan farkı anlayacak göze sahip insan sayısı herhalde bir elin parmaklarını geçmez.(işlemci ve sensör aynı)

Saygılar.

550D ile 1100D arasında Türkiye satış fiyatları arasında çok fark var, eğer gelip geçici bir heves ise 1100D alması mantıklı ama ben kendimi geliştirirm diyorsa da 550D altına inmemesi iyi olur ancak bu işler maddi durum ile de alakalı kimisinde çok para vardır en düşük seviyeden orta ve ileriye geçince makina değiştirebilir kimisi de almışken iyi model alıyım beni uzun süre idare etsin diye düşünebilir. Şahsen benim maddi durumum çok iyi olmadığı için almışken iyi bir makina alıyım uzun süre beni götürsün ihtiyaçlarımı karşılasın istiyorum ve para biriktiriyorum aklımdaki model de D7000

• @noproblem05

Tabi herkes kendi durumunu en iyi bilir.Ama şölede düşünebiliriz.Hemen alın bi tane çekmeye başlayın.Para biriktirmeyede devam.Aldığınız makine DSLR olduktan sonra her zaman 2. eli var zaten.Yeterli para birikince satın ilk aldığınızı.ve gelsin 7000 :) arada kaybettiğiniz birazcık parayıda geçen zaman içersinde aldığınız zevkin kirası kabul edin

Tabi latife olsun diye yapın edin diyorum yoksa haddime değil. BEnim hayalimde bu kaynasın arada
  • Cevaplarınız için hepinize teşekkürler.

Bazılarınız 550D'yi önermiş ama aralarındaki fiyat farkı biraz fazla bence. Sonuçta dünyayı kurtarmıcam :p 1100D benim işimi her türlü görür diye düşünüyorum.

@secretsoul1978 yorumun için teşekkürler, bende sanırsam bu makineyi ömür boyu kullanıcam gibi gmzüküyo =) Bu arada bugun webdensiparis.com'dan siparişini verdim.

Tekrar teşekkürler herkese..
  • quote:

@noproblem05

Tabi herkes kendi durumunu en iyi bilir.Ama şölede düşünebiliriz.Hemen alın bi tane çekmeye başlayın.Para biriktirmeyede devam.Aldığınız makine DSLR olduktan sonra her zaman 2. eli var zaten.Yeterli para birikince satın ilk aldığınızı.ve gelsin 7000 :) arada kaybettiğiniz birazcık parayıda geçen zaman içersinde aldığınız zevkin kirası kabul edin

Tabi latife olsun diye yapın edin diyorum yoksa haddime değil. BEnim hayalimde bu kaynasın arada

En ucuz DSLR garantili fiyatı nereden baksan 1500TL, zaten benim biriktirdiğim para 1600TL bana 100TL kalacak ve en baştan biriktirmeye başlayacam mantıklı mı sizce?

• quote:

Cevaplarınız için hepinize teşekkürler.

Bazılarınız 550D'yi önermiş ama aralarındaki fiyat farkı biraz fazla bence. Sonuçta dünyayı kurtarmıcam :p 1100D benim işimi her türlü görür diye düşünüyorum.

@secretsoul1978 yorumun için teşekkürler, bende sanırsam bu makineyi ömür boyu kullanıcam gibi gmzüküyo =) Bu arada bugun webdensiparis.com'dan siparişini verdim.

İsabetli bir kara olmuş, makinayı uygun fiyata bulup birde kaliteli lens aldı mı fotoğraf çekimine doyamazsınız
  • quote:

Hayırlı olsun şimdiden güzel günlerde kullanın.

@noproblem05

Yok üstadım anlatamadım. o verceğin 1500 lira boşa gitmeyecek 1-2 sene sonra satarken 1100 TL ye satrsın demek istedim.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun şimdiden güzel günlerde kullanın.

@noproblem05

Yok üstadım anlatamadım. o verceğin 1500 lira boşa gitmeyecek 1-2 sene sonra satarken 1100 TL ye satrsın demek istedim.

Anladım şimdi mantıklı esasında kafama yattı teşekkür ederim

• bugün yine 1100d ile d3100 ü elime alıp baktım biraz nedense canon basit duruyor pürüzsüz oyuncak gibi v.s sanki nikon sağlamlık hissi veriyor teknik kısmını bilemem.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.