Şimdi Ara

Canon EOS 200D mantıklı bir tercih olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotoğraf çekmeyi seven biriyim. Daha önce canon sx150 is kullandım ve halihazırda canon sx270 hs kullanıyorum.Taşınabilirlik açısından güzel fakat artık görüntü kalitesi ve işlevleri beni tatmin etmediği için DSLR'a geçmeyi istiyorum.Bunun için uzun zamandır arayış içindeyim, forumda çoğu konuyu okudum. Fakat Canon 200d için yeterli bilgiye erişemedim.Yani kullanıcı yorumu veya tavsiye eden birilerini göremedim. Cihazın dokunmatik ve hareketli ekrana sahip olması, NFC Bluetooht WiFi olması ve Digic7 görüntü işlemcisi olması ve görünürde yüksek ISO (kaça kadar sağlıklı bir kullanım olur bilemiyorum) değerlerine çıkabilmesi ileriye dönük düşününce benim ilgimi çeken taraflar oldu.

Yine aynı fiyat aralığında bulunan ve çoğu zaman tavsiye edilen giriş seviyesi cihazlardan;
    Sony A6000 çok beğenilmesine rağmen lenslerinin pahalı olması
    Nikon D3400 yeni güzel bir makine fakat bence bazı özelliklerin eksik olması (Otomatik basamaklama, Wifi, NFC olmaması, sabit ve dokunmatik olmayan ekran,mikrofon girişi olmaması,dahili fokus motoru olmaması dolayısıyla alınacak lenslerin diğerlerine nazaran pahalı olması)
    bu iki cihazdan uzaklaşmama neden oldu.

Şimdi bu söylediklerim neticesinde ben Canon 200D alsam doğru bir karar vermiş olur muyum?

Veyahut bunların hepsini unut 2500 lira seviyesinde alabileceğin en mantıklı giriş seviyesi makine budur diyebileceğiniz herhangi başka bir model var mı?

• Bence 200d güzel bir gövde. Ama artık bu sınıfa geçecekseniz lensleri iyi değerlendirmelisiniz. Bence gövdeyi alınca lense kaç paranız kalıyor ona bakın. Örneğin eğer lens almaya paranız yoksa daha düşük gövdeye daha güzel bir lens almanızı öneririm ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Lens konusunda kafam şu an için net aslında, kit lens ile başlayıp sonrasında 50mm 1,8 bir prime lens (Canon için fiyatı çok yüksek değil ve muadil lens fiyatı da uygun) alıp ilerleyen zamanlarda ise ihtiyaç halinde 18-135 gibi bir tak gez lens almak. Netleşmeyen tek konu gövde olarak ne almam gerektiği ama sizden olumlu anlamda cevap gelince daha fazla yaklaştım 200D'ye
  • cok yeni bir govde 200d.

piyasaya ilk cikinca fiyatlar abarti derecede yuksek olmakta. iyice arastirin, dusunun ondan sonra karar verirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız yeni çıkmış bir model olduğu için fiyatı biraz yüksek ama n11'de 250 liralık indirim kuponu aldım, inşallah 11 Kasımda fiyatları şişirmezlerse o kupon sayesinde biraz daha makul bir fiyata denk gelecek. Ve de en azından yanında sipariş vereceğim Yongnuo 50mm F1.8 lens bedavaya gelmiş olacak
  • panpalı tüfek kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bende Canon 200d almayı düşünüyorum ancak tam karar veremedim araştırıyorum. Sizde Canon 200d almışsınız sizin görüşlerinizi merak ettim. Yardımcı olabilir misiniz.
  • Bende 200D değerlendirdim ancak aynasızların daha iyi olabileceği gibi bir durumda var sanırım :)
    Sony a6300 vs daha iyi bir alternatif olabilir mi ?

Lensler her durumda pahalı orası ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: crackzz

Hocam merhaba, bende Canon 200d almayı düşünüyorum ancak tam karar veremedim araştırıyorum. Sizde Canon 200d almışsınız sizin görüşlerinizi merak ettim. Yardımcı olabilir misiniz.

Merhaba, ben aldığım günden beri makineyi elimden düşürmüyorum compakt makine ve cep telefonu sonrası çok büyük bi sıçrama oldu benim için fotoğrafçılık hobisi adına Ben çok beğendim makineyi gerek fotoğraf kalitesi gerek kullanım kolaylığı sıradan bi kullanıcı için yeterli düzeyde bence. Bunun yanında makinede Wifi, Bluetooth ve NFC olması da ayrı bir avantaj. Genel olarak çok memnunum bi pişmanlığım olmadı henüz

• quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Bende 200D değerlendirdim ancak aynasızların daha iyi olabileceği gibi bir durumda var sanırım :)
    Sony a6300 vs daha iyi bir alternatif olabilir mi ?

Lensler her durumda pahalı orası ayrı

200D'den daha iyi tercihler var tabiki ama ekonomik açıdan düşününce Canon benim gibi kullanıcılar için daha avantajlı oluyor sanırım, lens pazarı diğerlerine nispeten daha uygun. Aynasız modeller için çok güzel yorumlar var fakat onlarla ilgili çok detaylı bilgim yok açıkçası

• panpalı tüfek kullanıcısına yanıt
    Peki hiç portre fotoğraf çektinizmi portre performansı nasıl? Portre için 50mm 1.8 stm lens almaya gerek varmı?
  • crackzz C kullanıcısına yanıt
    portre çekimi için muadil lens aldım, yongnou 50mm f1.8, benim için yeterli geldi bu. keskinliği ve kalitesi benim düşünceme göre güzel, ilk tecrübem olduğu için çok da kıyaslama yapamam ama Canon'un kendi lensi muhakkak bundan daha üstündür hem imaj kalitesi hemde kesinlik olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında a6300 vs serisi kullananların değerlendirmelerini almak lazım...

Ben de tam 200d alacakken durdum.

Nereden kaça aldınız

• arastir kullanıcısına yanıt
    kesinlikle kullanıcı yorumlarına bakıp inceleme videolarını izlemek lazım almadan önce, kağıt üzerindeki değerler yanıltıcı olabiliyor bazen

ben n11'den 300 liralık indirim kuponu sayesinde 2339 liraya almıştım 18-55 kit lensle birlikte

• quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Aslında a6300 vs serisi kullananların değerlendirmelerini almak lazım...

Ben de tam 200d alacakken durdum.

Nereden kaça aldınız

"Kullanana sormak" çok büyük tehlikeyi de taşıyor. Her kullanıcı aynı derece bilmiyor. Aynı derken yani aynı "başlangıç seviyesi" kast etmiyorum . Birisi 18-55'ten 18-135 lense geçince bu ne müthiş şeymiş diyebiliyor mesela. Hayatında RAW işlemeyen fotoğrafçılar var !? Bilip de vakit yok diye çeken bilinçli kullanıcıya tamam da bilmeyip de hayatında RAW veri ile elindeki fotoğraf makinasının gerçek gücünü ve sınırlarını görememişlerin önerilerini dinlemek intahara götürür (bence de abarttım).

Canon 200D bence APS-C Canon'ların 2.500 - 4.000 TL. aralığında alınabilecekler içerisinde en iyi fiyat/performans modeli.
    Bir sürü inceleme vs. var. Ben de birkaçına baktım, okudum, incelemeleri inceledim falan. Bilerek alınması açısından bilgi içeren birkaş satır yazıp hepinizin kendi gözleri ile görebileceği kanıtları da kaynaklarını vererek paylaştım şurada :http://fotoptik.blogspot.com/2018/01/canon-200d-vs-nikon-d5500.html

5-6 dakika sürmez bile sanırım okursanız "nedir bu" daha iyi bileceksiniz tahminim.
    Sony a6300 foto kalites, gövde yetenekleri vs. olarak Canon 200D'yi fersah fersah aşar. amma ve lakin pahalı lensleri var gibi. Çok iyi bilmiyorum ama 50mm. F1.8'i o kadar da uçuk değildir sanırım. Fakat param yetiyor ve iyisini alayım diyebiliyorsanız a6300 su götürmez derecede daha iyidir. Bir de Sony yeni 18-135 tak-gez lens çıkarttı. Lens bence en iyi optik kalitedeki tak-gez lenslerden birisi olmuş. 2 vasat lens taşıyıp tak-çıkar ile uğraşana kadar (misal 18-55 + 55-200 Canon'da) bu ikisinden de daha kaliteli bir lens + zaten sensör ve gövde olarak da daha iyi bir gövde olan a6300+18-135 çok daha iyi olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ocak 2018; 22:38:18 >

• Bugün sıfırdan bir gövde alıp, ona göre lens seti kurmaya karar versem ve bunu fiyat/performans olarak en uygun gövdeyi alarak yapmak istesem ilk tecihim Canon 200D olurdu. Gövdeyi almakla iş bitmiyor. Ne tür lensler alınacak, onu iyi belirlemek gerekir. Bu yüzden Canon 200D. Vasatı-kalitelisi, ucuzu-pahalısı her tür lens var Canon' da...
  • Arkadaşlar makinenin malzeme kalitesi nasıl? Ve gerçekten küçük mü? Ben biraz ele avuca oturan profesyonel his veren bir gövde istiyorum. 750d var fakat bütçemi aşıyor ve 200D kağıt üstünde daha iyi. Siz ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cpurss79

Arkadaşlar makinenin malzeme kalitesi nasıl? Ve gerçekten küçük mü? Ben biraz ele avuca oturan profesyonel his veren bir gövde istiyorum. 750d var fakat bütçemi aşıyor ve 200D kağıt üstünde daha iyi. Siz ne dersiniz?

sıfır kameralar çok pahalı. 2.el 70d falan bak. 2500 falan vardır. ama eline aldığında en azından slr makinem var dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

Orijinalden alıntı: cpurss79

Arkadaşlar makinenin malzeme kalitesi nasıl? Ve gerçekten küçük mü? Ben biraz ele avuca oturan profesyonel his veren bir gövde istiyorum. 750d var fakat bütçemi aşıyor ve 200D kağıt üstünde daha iyi. Siz ne dersiniz?

sıfır kameralar çok pahalı. 2.el 70d falan bak. 2500 falan vardır. ama eline aldığında en azından slr makinem var dersin.

2.el düşünmüyorum ya. İlk kutusunu ben açmak istiyorum bu kadar para veriyoruz sıfır olsun madem

• 12 küsür yıldır foto çekiyorum. Kompakt idi ilk 2 makinam. Asla d-slr'ım olmadı ama d-slr kullanan arkadaşlardan falan deneyimlerim oldu. Ben hayatımda eline alınca "oof d-slr makinam var" diye düşünerek falan bir haz alabilen olacağını pek sanmıyorum. Var ise de böyle kişiler çok ilginç bir durum olduğunu ve incelenmesi gerektiğine de inanırım :) Buna karşın fotoğraf makinasını değil amma onun ile yapılan işleri binler-milyonlarca kişi görüyor.

Tabi bu 12 küsür yılda sağda solda tanımadığım kişilerin ellerinde fotoğraf çekerken makinalarını+lenslerini gördüğüm zamanlar da olmadı değil. Oldu da ne oldu ? Mesela elimde aynasız vardı ve parkta çocuğum oynarken hem onu tutup vs. yardım edip hem de burnunun dibinden fotosunu bile çekebiliyordum ben. "Elimde makina var" diyebilecek bir adam geldi ailesi ile, görmeliydiniz. Canon 6D'si ve 24-70'i vardı ve o dev gibi alet ile tek elde benim gibi dibinden foto çekmesi, diğer eli ile elvadının elinden tutması, ne bileyim icabında kucaklaması falan imkansızdı evladını. Görünürde sanki birisi bu fotoğrafçıyı para ile tutmuş da "Çocuğumla oynarken bizim fotolarımızı çek" demiş tarzındaydı. O gün ne kadar doğru bir tercih yaptığımı güncel hayatta ilk görüşümdü. Devamında defalarca benzeri duruma rastladım. Hem taşınmasındaki çanta ebatı + ağırlığı ve hem de kullanırken sağladığı hız/esneklik ve güncel aynasızlardaki yeteneklerin de üstünlüğü (Gövdede 5 eksenli IS ile bir çok d-slr'dan daha iyi fotoğraf çekmenize imkan verir) ile bunu bizzat defalarca yaşadım ve gördüm.

Bir örnek, 1 kanıt, 1 kaynak :
    Govdede5eksenliIS_faydasi-iso400decekersin-yoksa-iso3200veya6400 by Ciddi iyi1i, on Flickr

Ekran görüntüsünü alıntı yaptığım kaynak bu :https://www.youtube.com/watch?v=rHp0PyBu2CQ

Yukarıdaki eşit ışık ortamında çekilen fotolardan soldakisi gövdede 5 eksenli IS'i olan bir model. Görüyorsunuz 1/3 ile elde iso 400'de bu fotoyu size veriyor.
    Sağdaki de "Ouuu ama sensörü büyük , ouuu ama APS-C veya awww hele hele Full Frame (tam kare) sensörlü diyebileceğiniz gövdede 5 eksenli IS'i olmayan makinalarda denk bir model. Aldınız koca aleti elinize ve ilk anda düşündüğünüz "Öff be işte d-slr'ım var benim" oldu. Çektiniz 1/50 de titretmeden net bir foto alabilmek için ISO 6400'de ve buyrun sizin elinizdeki "Öff be d-slr'ım var benim" in size verdiği. Tabi bu örnek 7 gün 25 saat hayatımızda hep yaşanacak bir durum değil. Yani her zaman bu durumda kalınır ve bu koşullarda kazanan ve kaybeden budur demiyorum.

Fakat adam sana gövdede 5x is yok, bir sürü yeteneği eksik, 1/4000 perde hızına sahip(mesela 2.200 liralık OM-D E-M10 Mark II'de bile 1/16.000 elektronik perde var, 5x IS gövdede var) bir makinayı satıyor.
    Bilin istedim sadece. Şu bu daha iyidir diye değil. Çünki kiminin vakti vardır, imkanı vardır alır Full Frame aleti taşır tripodunu falan muhakkak bu gövdedeki 5 eksenli IS'e hiiiç ihtiyaç duymaz çok iyi fotoğraflar çeker. Bir başkası kapalı ortamlarda (düğün, basket-futbol-hentbol maçları vs.) hareketi dondurmak zorunda olduğundan fotolar çekmek için yüksek iso'da temiz foto verecek tamkare gövde almak zorundadır falan yani o durumlar için de başka çaresi yok, zaten profesyonel fotoğrafçılıkta diyorlar ki müşteri alete bakıyor, "çıkar bakayım büyük mü" diyor büyük olana iş veriyor gibi diyorlar. Gerçi öte yandan düğünkafalara hizmet vermeyen bu m43 gövdeler ile de profesyonel işler yapanlar çok. Olmuyor gibi de bir durum yok yani.

OM-D E-M10 Mark 2 + 14-42 EZ kit lens vs Canon 70D + 18-55 kit lens

Bir de bu sensördeki algılayıcı pixel pitch - pixel büyüklüğü önemli diye birşeyler çıkartıp kıvırmaya çalışanlar oluyor. Bakınız şurada bunun kıyaslaması da var. Buna göre Olympus OM-D E-M10 Mark II, gerçi önceki M10, PEN E-PL5 ve hatta PEN E-PM2 modelleri de aynı sensörlü olduğundan Canon EOS 70D'den bile daha iyi sensöre sahipler !.. Karşılaştırma sonucunda da Olympus OM-D E-M10 Mark II 12 üstünlüğe karşı 9 üstünlük ile Canon 70D'den daha iyi görünüyor.

İşte kaynak :
    www.apotelyt.com
    Olympus E-M10 II vs Canon 70D Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/olympus-e-m10-ii-vs-canon-70d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Ocak 2018; 19:21:25 >

• Ayrıca şunu da belirteyim...
    2 arkadaşıma d-slr önerdim. Hem de buralarda halen ve zamanında ağızları köpüre köpüre hani aksini önereni dövüyorlardı :) o modellerden önerdim ve aldılar. Canon 600D ve 650D. Bu arkadaşlarıma kullanmasını, fotoğrafçılığın başlangıç düzeyinde temel tekniklerini vs. göstermeye çalıştım. 2 arkadaşımın da o zamandan beri çektiği 30 tane fotoğrafını göremedim !.. Hatta geçen 3-4 ay önce bana birisi bir fotoğrafını yolladı. Şunu biraz rötüşla falan güzelleştirir misin diyor :) yolladığı foto cep telle çekilmiş evde. Hani dışarıda beklenmedik bir anda birşey olur da çekerisn cep telle kim ne diyecek de... Dedim "Sende 650D vardı ne oldu sattın mı yoksa ?" , "Yoo burada duruyo dolapta" !.. "Abi beni niye bu noisa ve optik zavallısı foto ile uğraştırıyorsun, çeksene onunla da yolla bir fotoğraf yapayım. Uğraştığıma değer bir şey olsun hani." , dedi ki "Yaa şimdi boşver onu kim uğraşacak. Sen şunu öyle modellik ajansı fotosu gibi demiyorum işte bi efektle falan bişeyler yap"

2 arkadaşım 3.000 lirasını gömdü resmen. Başlarına bunlar gelmesin diye de ben o kadar kendi işimi-gücümü bırakıp bunları motive edici falan dürtüklemeler, bilgiler, kaynaklar vs. paylaştığım halde. Hani öneren bizdik suçluluk hissediyor insan ister istemez eğer memnun olmadılarsa. Neyse ki çevrdeki sürüye göre aleti eline alıp "eline aldığında d-slr'ım var" dedirten bir model almış olduklarından benim yönlendirmem hakkında hiç negatif birşeyler de düşünememişlerdir. Kaldı ki satış sonrası servis hizmetinden bile daha ilgili oldum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.