Şimdi Ara

CANON EOS 400d.NİN LCD EKRANI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir kararsızlık sürecinden sonra eos 400d almaya karar verdim, daha önce a95 kullanıyordum ve canon.dan çok memnunum ve bir arkadaşım amerikaya gidiyor o yüzden bu fırsatı kaçırmak istemedim ve dslr.a geçmeye karar verdim,fakat bazı sorularım var; dalga geçmeden yanıtlarsanız sevinirim :)

anladığım kadarıyla dslr makinalarda farklı tür fotoğraflar çekebilmek için farklı lensler kullanılıyor,yani makro çekebilmek için makro lens,manzara çekebilmek için geniş açı lens vs..

1--ilk olarak canon eosla gelen kit lensin yanına bir de canon 50mm f1.8 lens alsam neler çekebilirim :) bir de geniş açı lensler çok mu pahalıdır?ve bu iki lens beni ne kadar idare eder?
    2-- ikinci olarak ben A95 le fotoğraf çekerken lcd ekrandan bakarak çekmeye alışmıştım,dslr.larda vizör optik olduğu için ve ben gözlük kullandığım için rahat fotoğraf çekebilir miyim?
    3-- son olarak da dslr makinalarda fotoğrafı çektikten sonra lcd ekranda görebiliyor muyuz,yoksa bilgisayara attıktan sonra mı görebiliyoruz fotoğrafları ?

sabrınız için teşekkürler,cevaplarsanız çok sevinirim..

bu arada bu makinayı amerikadan lens kitiyle birlikte 750$ civarına bulabilir miyim?

• 1- EOS'la gelen 18-55mm kit lens eminm seni gayet güzel idare edecektir sonuçta SLR dünyasına giriş yapıyosun. 50mm 1.8 lens gayet güzel bir seçim olur eminim f\p değerleri muhteşem. Geniş açı lensler de değişken fiyatlarda fakat aşağı yukarı 700-800$ 'a güzel şeyler mevcut.
    2- Eminim rahatsız etmez fakat sen yine de Rouvax'a bi danış derim.
    3- Çektikten sonra ekrana gelir.

Hayırlı olsun şimdiden.
    quote:

Orjinalden alıntı: zentroviç

Arkadaşlar uzun bir kararsızlık sürecinden sonra eos 400d almaya karar verdim, daha önce a95 kullanıyordum ve canon.dan çok memnunum ve bir arkadaşım amerikaya gidiyor o yüzden bu fırsatı kaçırmak istemedim ve dslr.a geçmeye karar verdim,fakat bazı sorularım var; dalga geçmeden yanıtlarsanız sevinirim :)

anladığım kadarıyla dslr makinalarda farklı tür fotoğraflar çekebilmek için farklı lensler kullanılıyor,yani makro çekebilmek için makro lens,manzara çekebilmek için geniş açı lens vs..

1--ilk olarak canon eosla gelen kit lensin yanına bir de canon 50mm f1.8 lens alsam neler çekebilirim :) bir de geniş açı lensler çok mu pahalıdır?ve bu iki lens beni ne kadar idare eder?
    2-- ikinci olarak ben A95 le fotoğraf çekerken lcd ekrandan bakarak çekmeye alışmıştım,dslr.larda vizör optik olduğu için ve ben gözlük kullandığım için rahat fotoğraf çekebilir miyim?
    3-- son olarak da dslr makinalarda fotoğrafı çektikten sonra lcd ekranda görebiliyor muyuz,yoksa bilgisayara attıktan sonra mı görebiliyoruz fotoğrafları ?

sabrınız için teşekkürler,cevaplarsanız çok sevinirim..

bu arada bu makinayı amerikadan lens kitiyle birlikte 750$ civarına bulabilir miyim?

• 3-vizörde netlik ayarı var, görüntü optik olarak ayarlanabiliyor
    problem olmaması gerekir.
  • mağaza fiyatlarını bilemiyorum ancak inernet sitelerinde siyah olan modeli (gümüş renli olanlar biraz daha ucuz oluyor) 770-800$ arasında satılıyor.
    bu arada bu sitelerden birinde canon 50mm f/1.8 fiyatı 70$ gözüküyor
    tabi f/diyafram değeri düştükçe fiyat da birden yükselmeye başlıyor. mesela 50mm f/1.4 310$, 50mm f/1.2 1200$ gibi fiyat etiketlerine sahip.
  • sevgili Alehar üstadıın bana verdiği cevabı vereceğim, kit lens ile 50 mm lens i birlikte alacaksan bence vazgeç, sen git sigma 17-70 al.
    gözlük sorun olmaz vizör ayarlı, kafası çıkabiliyor (dış çerçevesindeki plastik)... yani nasıl rahat edersen öyle kullanabilirisin..
    fotoğrafı çektikten sonra lcd ekranda görebiliyorsun, büyütme seçeneği olduğu için ayrıntısı ile görebiliyorsun.
    eos 400D kullanmaya başladığım bu 2 haftadır, almak için verdiğim engüzel seçim diyebilirim.
    yalnız çekimlerde ayarlarına dikkat et, alışana kadar her ayarda aynı resimleriçek ve engüzel ayarı yakalamaya çalış alıştıkdan sonra ne harikalar yarattığına inanamıyacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 14 Ocak 2007; 1:24:58 >
  • yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim,içimi rahatlattınız,artık yeni makinam ve naçizane yeni fotoğraflarımı koyup tekrar görüşlerinizi alırım.
  • 400D kullanıcısı olarak vereyim cevapları

1. 18-55mm 50mm 1.8 lenslerin ikiside bence fiyat performans canavarı lensler. İmkanın varsa makineyi Kit al üstüne de 50mm al. Ben almadığıma pişman oldum :), 18*1.6mm Başlangıç için güzel bir geniş açı sağlıyor bence. Zaten Bu fiyatlarda bu lensleri almayanı dövüyolar dövmeliler :). Tamam 18-55 sana süper keskin sonuçlar vermeyecek. ama fiyatı gerçekten iyi, kit almadığına değmez.

2. Senin bahsettiğin şey SLR sistemin standardında olmayan bişey. Ancak Olympus Live CCD teknolojisini getirerek bunu değiştirmeye çalıştı. Canonlar da yok bu özellik. Ancak 400D nin vizöründe Diopter var, yani vizör içinde odak ayarı yapabiliyorsun, gözlük numaran çok fazla değilse diopter ayarıyla gözlüklü gözlüksüz çekim yapabilirsin diye sanıyorum. olmazsa gözlüklü çekersin. sorun çıkarmaz, Duruma göre eye cup alırsın kolay bulunan bişey.

3. Previe modu sayesinde istediğin gibi çektiğin fotoğrafları histogramlarını görebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki küçük bi soru daha :)

bu gelen makina ve lens kitiyle ve yanına aldığım 50mm.f1.8 lensle makro çekim yapamayacak mıyım? mesela canon S3IS teki çıkan makro sonuçları çok çok kaliteli ve bunun dışında 10x optik zoom resmen büyüledi beni,..yanlız s3 te özellikle gece çekimlerinde rahatsız edici derecede noise olduğunu gördüm,belki de sadece çeken arkadaşımdan kaynaklanıyordur bilemiyorum.. siz ne düşünüyorsunuz?
  • 50mm f1.8 Prime bir lenstir, yani sadece 50mm dir tele veya wide diye seçim yapamazsın sadece odaklarsın çekeceğin şeyi. Yolda yürürken, manzara çekerken, insan-portre çekerken her türlü işini görür. S3IS deki gibi 0 cm macroyu unut bu lenslerle o tür şeyler yapamazsın ( zaten ne kadar 0 cm olduğu tartışılır). Bunlardan daha farklı objektiflere ihtiyacın var. 55 mm de pek zoom sayılmaz zaten. Ama gece çekimi deyince 50mm 1.8 işine yarayabilir, diyafram açıklığı büyük hızlı bir lens olduğu için daha kolaydır aydınlık olmayan ortamlarda çekim yapmak.Aydıca açık diyaframı ile S3IS veremdiğin alan derinliğini çok dar bir şekilde ayarlayabilir. Zaten canon un ıso performansı sınıfında en iyisi denebilir, bir de 50mm keskin hızlı bir lens aldın mı daha çok tatmin eder seni diye düşünüyorum. 50mm 1.8 küçücük keskin görüntüler sağlayan hafif bir lens, eğer 50mm 1.4 alamıyorsa canon dslr sahibi 50mm 1.8 e sahip olmalı bence. 18-55 de evet çok süper bir lens değil ama bu fiyatada kaçmaz yani. Amazonda 70$ a satılıyor burda ankarada tripod fotoda 230YTL kadardı bitmeden önce bayramda sordum bitti demişlerdi. Yakın zamanlar da bende amerikandan dönecek birini bulsam alacam hemen.

Ekleme: Unutmuşum 18-55mm kit lens ile 20cm den çekim yapabilirsin. 400D başlığında 1-2 örnek var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 14 Ocak 2007; 18:03:04 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_11051813/tm.htm 400D başlığı
    burdan da devam edebilirsin...
  • Rouvax,

Ben 9 ay kullandım S3-ü, 0 cm macro bu makinede tartışılmamalı diye düşünüyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

( zaten ne kadar 0 cm olduğu tartışılır).

• Barrel Distortion çok fazla diye onu söyledim. Yoksa evet 1 cm ye geldiğin de odaklama yapıyor.
  • mevcut olan

eos 400d konusundan devam edın lutfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.