Şimdi Ara

Canon EOS 400D Vs. Nikon D40

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır canon ixus 50 kullanıcısıyım makinemi bu sitedeki yorumları ve deneyimleri okuyarak satın almıştım ve ne kadar haklı olduğumu aldıktan sonra anladım.. makinamdan çok memnunum ve iyiki burda yazılanlara kulak vermişim.. ama artık D-SLR olayına girmek istiyorum :) bunun için başlıkta yazdığım iki modeli (Canon EOS 400D ve Nikon D40) inceledim daha sonra bu forumda yazılanları okudum ama hala bi karar verebilmiş değilim.. yine sizin yardımlarınızla bi makine almak istiyorum acaba sizce hangisini almalıyım??.. zannedersem ikisi arasında dağlar kadar fark yok?.. şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim..

• 400D , D80 ile kıyaslanır, D40 ile değil. Ebat olarak soruyorsan mantıklı kıyaslama , haricinde 400D.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

400D , D80 ile kıyaslanır, D40 ile değil. Ebat olarak soruyorsan mantıklı kıyaslama , haricinde 400D.

ebat olarakta fiyat olarakta kıyaslanır.
  • Evet arkadaş da bunu demek istemiş zaten, sadece ebat ve fiyat olarak kıyaslanır :D
  • yani sonuç olarak 300-400 ytl fazla verilip 400d mi alınır yoksa nikon d40 mı?
  • Yani işin başlangıcı olarak düşünme 300-400 ytl fazla veriyosun da lens işi falan var bunun. Birde sadece lens değil nasıl bir kullanıcı olacağına da bağlı.
    Bir 400D sahibi olarak herhalde 300YTL fark verirdim...
  • quote:

400D , D80 ile kıyaslanır, D40 ile değil. Ebat olarak soruyorsan mantıklı kıyaslama , haricinde 400D.

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • walla forumda da bi d40 kullanan olsa da yorumları yazsa bizde merak edioruz ama 400d kullanan war bikaç adet elimizde
  • D80 olma mı

O değil de bigün şöyle 400D'ciler D80'ciler 70s'ciler toplanalım bi karşılaştırma yapalım be Canlı forum hesabı
    quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

walla forumda da bi d40 kullanan olsa da yorumları yazsa bizde merak edioruz ama 400d kullanan war bikaç adet elimizde

• 1Ds mark II ile samsung a403 ü karşılaştırabilirmiyiz kalite olarak? yada Mamiya ZD ile canon a510 u
  • Arkadaşa yardım edelim biraz,
    400D nin + ları
    4MP daha büyük çıktılar
    Minimum iso 100
    Daha Gelişmiş Flash Sistemi
    Daha iyi auto Focus Sistemi
    Daha iyi poz telafi aralıkları
    Daha iyi seri çekim ve daha büyük buffer
    Süre aralıklı çekim imkanı
    Bracketing özelliği
    Toz temizleme sistemi

D40 ın artıları
    Spot metering bulunması (400D de de var ama biraz daha kaba hali)
    Daha yüksek poz telafi sınırı.

Kısaca böyle derledim, umarım bir miktar yardımı olur.
    Ancak fiyattan ve özelliklerden ziyade senin rahat edeceğin bir makine olmalı.
    Ekleme: İki makinede fiyatını hakediyor diye düşünüyorum, yani burdan çıkardığımız şey fiyatlarını göze alarak karar vereceksin özelliklerine bakarak değil. D40 bana yetmez 400D de pahalı dersen Pentax k100D ye bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 7 Ocak 2007; 2:29:31 >
  • Hocam tabi ki canon

ama o fiyata direk bu alınır yan gelip yanında yatılır...

http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=E0EPP2NL361FPTPMZ0U3
  • d80 mi 400d mi desen d80 derdim ama d40 ile 400d karşılaştırması şahin görünümlü doğan ile porche karşılaştırmasına benziyor bi yerde
    400d kullanıcısı olarak d80 iyidir ama d40 dan 400d 2 gömlek üstündür derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

D80 olma mı

O değil de bigün şöyle 400D'ciler D80'ciler 70s'ciler toplanalım bi karşılaştırma yapalım be Canlı forum hesabı
    quote:

walla forumda da bi d40 kullanan olsa da yorumları yazsa bizde merak edioruz ama 400d kullanan war bikaç adet elimizde

artis hawa mı atıon bize d80 in war diye

• Ehömm... şey...eee

Aşkolsun ya, hani bunla da karşılaştırsak olmaz mı diye şeyettiydim ben
    quote:

quote:

D80 olma mı

quote:

• Karşılaştırma anlamında gereksiz olabilir ama en azından birbirimizde olmayan makineleri inceleyip aynı koşullarda fotoğraflar çekip siteye yeni başlıkla geçersek harika birşey yapmış oluruz. Ben böyle bir uygulamaya varım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 7 Ocak 2007; 1:27:06 >
  • quote:

Ehömm... şey...eee

quote:

quote:

D80 olma mı

quote:

kıwırma lem

şaka bi yana böle bişey olabilir bende warım da nası olucak :S

• Valla çoğunluk İstanbul sanıyorum, sen İzmit'den atlican trene gelcen

Ya o değil de, ciddi ciddi fotoğraf bölümü olarak bi buluşma falan yapsak mı şöyle ? Acaba herkes gelir mi...

quote:

quote:

Ehömm... şey...eee

quote:

quote:

D80 olma mı

quote:

kıwırma lem

şaka bi yana böle bişey olabilir bende warım da nası olucak :S

• Fotokritik sıksık yapıyor, çok ta güzel zaman geçiriyorlar. Hem bilgileri artıyor hemde insan , tanıdığı insana saygısı artıyor,düzey yükseliyor. Bence güzel olur. İlk buluşma olarak istiklale gidilebilir..
  • Bunu yakın zamanda ayrı bi topic altında paylaşalım herkesle, olursa güzel olur hakkaten
    quote:

Fotokritik sıksık yapıyor, çok ta güzel zaman geçiriyorlar. Hem bilgileri artıyor hemde insan , tanıdığı insana saygısı artıyor,düzey yükseliyor. Bence güzel olur. İlk buluşma olarak istiklale gidilebilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.