Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu tarz resimler 18-55 ile cekilir.
    ben alirken kit lens almadim 50mm ile birlikte aldim kit lensten daha güzel resimler cekebilirsin 50mm ile.
    ama 50mm cogu yerde dar kaliyor. butcen kisitli ise 18-55, biraz iyiyse tamron 17-50 alabilirsin. hem genis aci hem portre isini
    rahat gorursun.
  • @byjuck sana tavsiyem önüne bakmandır şu fotoğraf bu lensle çekilir mi falan yerine önüne bakıp lensinin son damlasına kadar en iyi değerlendirmendir çünki birisi sana deseki şu fotoğraf bununla çekilmez senin umutların gidicek ve o kareyi hiç bir zaman çekmeye uğraşmayaacksın ki eminim o fotoğraf o elindeki lensle çekilir :) elindeki lensi en iyi şekilde değerlendir

konuyu incelemeni tavsiye ederim :http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm
  • @mcroses,
    sağol kardeş bütçe pek geniş olmasa da o lense bakmadım ona da bakıyorum şimdi.

@caner_Fe,
    önüme-arkama bakmam saçma olur çünkü daha önce bu denli makine kullanmadım. Kim ne sallarsa burda ona inanıcam. Daha almadım ama alacağım hoşuma gitti bu canavar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzel özelliklerden biri bu galiba. Daha önce arkadaşın sorduğu soru var aşağıda yazıyor.... Ve cevabı...

Soru:
    "Arkadaşlar iki sorum olacak. Makinamı geçen alalı 2 oluyor deli gibi fotoğraf çekiyorum. Bir kaç
    güne resimleride eklerim.
    Sorularıma gelince.
    1. Hareketli bir nesne çekerken öndeki fonu dondurup arkada kalan kısımları nasıl hareketliymiş
    gibi gösterebilirim. Mesela bir aracı çekerken istediğim araç donsun ama arka tarafta kalan araçlar hareket halinde oldukları belli olsun. Bunu nasıl yapabilirim
    2. Video çekerken yine öndeki nesnenin net arkadakinin flu olmasını istiyorum ve çekim
    sırasında net ve flu olanın yer değiştirmesini istiyorum. Hani bazı film sahnelerinde vardır arka
    flu ön net sonra kayıt halinde ön flulaşıp arka netleşyor. Bunu nasıl yapabileceğimi bilen varsa çok mutlu olurum.

Cevap:
    Birinci soruna kısaca cevap vereyim. Bu iş biraz ustalık ister ama çokta zor değil.İlk önce cihazı manuel moda al sonra diyaframı açık olsun,enstantaneyi bulb moduna al,af noktasını sadece orta nokta olarak ayarla ve mesela giden bi araba çekiyorsun,araca odaklan,deklanşöre basılı tutarken aynı zamanda makineyi yukarı aşağı hareket ettirmeden aracı takip et bu kadar. İkinci soruna gelince Bu çok kolay.Cihazı mf'a al,çekim esnasında focus halkasını çevirerek öndeki ve arkadakiobjelere odaklan bu kadar."

Buna ek video eklemek istedim :http://www.youtube.com/watch?v=NuHSE0N3M50&feature=youtube_gdata_player

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Madem sayfa şenleniyor. Ben de henüz kimseyle paylaşmadığım 3 aylık oğlumun görüntülerinden oluşan videoyu paylaşayım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin ve 720p olarak izleyin.

Öncelikle bebiş için kocaman bir maşallah :) Videoya gelince çok beğendim ben bu tarz net videolar malesef çekemiyor sanırım ayarlarını tam yapamadım bana menu ayarlarınızı yazabilirmisiniz? Özellikle AF ile ilili sıkıntı çekiyorum geceleri istediğim gibi odaklamıyor ve motor sesi geliyor manuel olarak yapıncada hem zoom yapıp hem netlik ayarlamak sıkıntı oluyor detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim :)

Birde bu video edit işinide öğrenmem lazım.. 1-2 Aydır sony vegası kurcalıyorum bana biraz ağır geldi çok fazla detay var neyi nasıl yapacağımı şaşırıyorum istediğim ayarda render yapamıyorum bu kadar net görüntü alamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Madem sayfa şenleniyor. Ben de henüz kimseyle paylaşmadığım 3 aylık oğlumun görüntülerinden oluşan videoyu paylaşayım.

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin ve 720p olarak izleyin.

Öncelikle bebiş için kocaman bir maşallah :) Videoya gelince çok beğendim ben bu tarz net videolar malesef çekemiyor sanırım ayarlarını tam yapamadım bana menu ayarlarınızı yazabilirmisiniz? Özellikle AF ile ilili sıkıntı çekiyorum geceleri istediğim gibi odaklamıyor ve motor sesi geliyor manuel olarak yapıncada hem zoom yapıp hem netlik ayarlamak sıkıntı oluyor detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim :)

Birde bu video edit işinide öğrenmem lazım.. 1-2 Aydır sony vegası kurcalıyorum bana biraz ağır geldi çok fazla detay var neyi nasıl yapacağımı şaşırıyorum istediğim ayarda render yapamıyorum bu kadar net görüntü alamıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

videoda elle netlik sağlamak daha verimli
    ama bununda bir takım incelikleri var, netliği elle sağlamak zor
    bunun icin followfocus isminde aparatlar var yalnız bunlar biraz pahalı
    ama bir takım pratik cozumler var daha az maliyetli, internette arastirirsan cikar.
    Bir de makinanın titrememesi icin flycam tarzı el yapımı bir takım aletler var.
    kısacası güzel video cekmek biraz ekipman isi, ve makinayi iyi tanımak lazım.

• arkadaşlar NİKON D90 almak ıstıyorum bana yardımcı olurmusunuz donanım ebabında bana yardımcı olurmusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: craftedlifee

arkadaşlar NİKON D90 almak ıstıyorum bana yardımcı olurmusunuz donanım ebabında bana yardımcı olurmusunuz?

550D al, aradaki farkla güzel bir lens alırsın, hem kaliteli video cekersin. Bana kalirsa D90 nin sağlam bodysi harici 550D den cokta bir
    üstünlugu yok.
  • transcend class10 8gb kartım var fakat video çekerken on saniye sonra otomatik kapanıyor sebep ne olablir
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlux

transcend class10 8gb kartım var fakat video çekerken on saniye sonra otomatik kapanıyor sebep ne olablir

kart çok dolu olabilir, cok dolu olunca yazma hizi dusuyor.
  • bir pan fotoğrafı örneği. daha iyisi için estantene uzatılabilir. arabayı da tam profilden çekerseniz daha iyi sonuç çıkabilir. pan çekerken av modunda diyaframı biraz kısıyorum.arabanın hızına göre 1/50 gibi değerlerle uğraşınca güzel sonuçlar alınabiliyor.veya s modunda eatanteneyi yavaşlatarak da iyi sonuçlar alınabilir.çekerken de lcd den değil vizörden çekmeniz daha iyi sonuç vrerir

• Video çekerken bendede benzer sıkıntı oluyor 12 dk video çektikten sonra otomatik durduruyor bunun bir ayarı var mı?
  • arkadaşlar bu video montaj işi beni sinir etmeye başladı :)
    Ulead VideoStudio 11 yükledim ilk kullanmamda dosyadan proje aç dediğimde videolarımı ekleyemiyordum sadece bulunduğu klasörden sürükleyerek programın içine bırakıyordum oluyordu. Zaten 1 kere kullandım onuda tam bitirememiştim :) şimdi hiç kabul etmiyor. vidolarımı 720p çekiyorum. sürükleyip programa atıyorum ama şu hatayı veriyor.

tanımlanamayan dosya biçimi yada bilgisyarda boş alan yok yada korunulan telif hakı vardır diyor. Ama bilgisayarda yeterli alan var telif hakkıfalan da yok anlamadım. tahmini olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: trlux

bir pan fotoğrafı örneği. daha iyisi için estantene uzatılabilir. arabayı da tam profilden çekerseniz daha iyi sonuç çıkabilir. pan çekerken av modunda diyaframı biraz kısıyorum.arabanın hızına göre 1/50 gibi değerlerle uğraşınca güzel sonuçlar alınabiliyor.veya s modunda eatanteneyi yavaşlatarak da iyi sonuçlar alınabilir.çekerken de lcd den değil vizörden çekmeniz daha iyi sonuç vrerir

güzel pan lar tebrikler

• quote:

Orijinalden alıntı: salom

bu fotoğrafta gözümden kaçmış görmemişim fotoğraf güzel , tebrikler
  • sağol caner hocam bende araba fotoğrafı bol ben diyeyim 5000 sen de 10000...
    sizin fotoğraflarınızdan ben de şunu beğendim.
    http://www.flickr.com/photos/canerdemir/7453608442/
    harici ışık kaynağı kullandınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trlux -- 4 Temmuz 2012; 9:29:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

quote:

Orijinalden alıntı: salom

bu fotoğrafta gözümden kaçmış görmemişim fotoğraf güzel , tebrikler

teşekkürler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: mevluts

arkadaşlar bu video montaj işi beni sinir etmeye başladı :)
    Ulead VideoStudio 11 yükledim ilk kullanmamda dosyadan proje aç dediğimde videolarımı ekleyemiyordum sadece bulunduğu klasörden sürükleyerek programın içine bırakıyordum oluyordu. Zaten 1 kere kullandım onuda tam bitirememiştim :) şimdi hiç kabul etmiyor. vidolarımı 720p çekiyorum. sürükleyip programa atıyorum ama şu hatayı veriyor.

tanımlanamayan dosya biçimi yada bilgisyarda boş alan yok yada korunulan telif hakı vardır diyor. Ama bilgisayarda yeterli alan var telif hakkıfalan da yok anlamadım. tahmini olan varmı?

power director öneririm. gpu destekli,stabil ve çok hızlı. ayrıca her formatı zahmetsiz tanıyor. ürettiği videolar da çok kalite. profiller işinizi kolaylaştırıyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.