Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: westsew

neden bilmem aklimda 50mm f/1.8 diye bi sey kalmis ama belki de biraz daha pismem iyi olacak yeni bir lens almak icin, tesekkurler!

Sırf portre için 50mm f/1.8'i gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz ama makroda 0.15x gibi 18-55'inizden daha düşük bir büyütmesi vardır. Makro için canon EF 100mm f/2.8 lensi düşünebilirsiniz, aynı zamanda bu lens ile portre de çekebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozalakanon -- 12 Temmuz 2011; 8:29:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MK_yenidogan

aci eksikligi var diyebilirim sanirim (ben cok yeniyim bu iste). yeni aldigim lensle daha cok macro cekimler yapmayi dusunuyorum- portrede de kullanabilirim sanirim boyle bir lensi?

Macro ve Portre çekimi yapacaksanız 60 mm f 2.8 macro lensi tavsiye ederim, 100 mm macro'da iyi netice verir fakat 1.6X lens çarpanı sebebiyle objektif 160 mm gibi çalışır ki portrede biraz zorlanabilirsiniz. ayrıca fiyat olarakta 60 mm daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

quote:

Orijinalden alıntı: MK_yenidogan

aci eksikligi var diyebilirim sanirim (ben cok yeniyim bu iste). yeni aldigim lensle daha cok macro cekimler yapmayi dusunuyorum- portrede de kullanabilirim sanirim boyle bir lensi?

Macro ve Portre çekimi yapacaksanız 60 mm f 2.8 macro lensi tavsiye ederim, 100 mm macro'da iyi netice verir fakat 1.6X lens çarpanı sebebiyle objektif 160 mm gibi çalışır ki portrede biraz zorlanabilirsiniz. ayrıca fiyat olarakta 60 mm daha uygun.

Eğer daha çok makro çekilecekse, daha uzaktan çekime imkan verdiği için 100mm daha uygun. Fakat portre için çekim yapılacak alan geniş değilse açıdan dolayı sorun olur. 60mm ise portrede dar alanlarda da kullanılabilir, fakat makroda kelebek, böcek çekimlerinde çok yaklaşmak gerekeceğinden sorun yaratır. Eğer bütçe yeterse 100mm f/2.8 + 50mm f/1.8 tercih edilebilir.

• herkese cevaplari icin tesekkur ederim,
    60 mm f 2.8 ve 100 mm f 2.8 arasindaki fiyat farkina bir 50 mm f 1.8 alinabiliyor nerdeyse.
    fotograf forumlarindan vs. biraz daha detayli arastirmaya karar verdim
  • canon 18-135 için en uygun ve ucuz polarize filtre tavsiyesi olan varmı.
    tesekkurler.
  • şu siteden alışveriş yapanlar var deneyebilrisin.
    http://www.focalprice.com/search.html?keyword=67mm%20cpl
  • merhabalar.. 550d ile bende aranıza katıldım. Yalnız bir sorunum var. Manuel modda makine kendi kendine poz telafisini ayarlıyor. Ve kendi hep -2lerde ya da daha eksilere ayarlıyor. Ne zaman ki enstanteneyi arttırdığımda veya diyafram değerini arttırırsam 0′a geliyor.Bende fotoların karanlık çıkmaması için Tv modunda sadece enst. ayarlayarak foto çekebiliyorum. Bunun sebebi nedir??
  • Bende dün aranıza katıldım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyline334

merhabalar.. 550d ile bende aranıza katıldım. Yalnız bir sorunum var. Manuel modda makine kendi kendine poz telafisini ayarlıyor. Ve kendi hep -2lerde ya da daha eksilere ayarlıyor. Ne zaman ki enstanteneyi arttırdığımda veya diyafram değerini arttırırsam 0′a geliyor.Bende fotoların karanlık çıkmaması için Tv modunda sadece enst. ayarlayarak foto çekebiliyorum. Bunun sebebi nedir??

Bkz: Pozometre kullanımı Bkz: Manuel kullanım Bkz: Enstantane - Diyafram - ISO üçlüsü ve biribirine etkileri

Pozlama telafisi bambaşka bir şeydir, zaten manuel modda kullanılmaz mantığına istinaden (makine izin verse dahi) Manuel modda siz ayarlarsınız her şeyi dilediğiniz gibi, pozometreyle ışık ölçümüne dikkat ederek elbette (istisnai durumlar haricinde)

Ölçüm seçeneğini de gözden geçirin; matrix, orta ağırlıklı, spot.

• 550D ile 550D arasında dağlar kadar fark var 550D ile 600D-7D arasında pek büyük bir fark yok
    600D'de 60D de olan açılır lens özelliği var.550D nin foto ve video çekimleri neredeyse aynı çok az bi boyutta 7D önde

Bir 550D kullanıcısı olarak herkese tavsiye ederim.Canon'un devrimsel bir ürünüdür kendileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maschinengewehr

550D ile 550D arasında dağlar kadar fark var ...
    ...

• ağustosdaki konu hortladı galiba :D
  • Arkadaş hortlatmış ben de hiç tarihe bakmadan başka posta yanıt vermişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maschinengewehr

550D ile 550D arasında dağlar kadar fark var
    600D'de 60D de olan açılır lens özelliği var

• Arkadaslar 550d belkide piyasada ençok satilan fotograf makinasi ama bu konu hic canli degil nedendir?
  • 550d için genel bir konu var mı?
  • Bu olmalı bence?
  • ara ara bulamadım yau dedim en alınmayan ürünümü aldım acaba :)

güzel güzel fotolar çekiyordum takii hafıza kartım yok olana kadar ya çocuk götürdü ya köpek yedi ilginç :))

toshiba class 10 16 gb lık kart gitti tavsiye edebileceğiniz başka ürün varmı yoksa al aynısından devam etmi dersiniz ?
  • bir kaç gün önce eşim aldı bu ürünü. gerçekten güzel resimler çekebiliyor, 50mm f1.8 lens artık pakete dahil edilsin. 200 tl lik bir lensin bu performansı vereceği aklıma bile gelmezdi.

bu arada arkadaşlar doğru söylemiş bu konu biraz daha canlanmalı.

• Arkadaşlar merhaba, google da yaptığım araştırmada en güzel soru cevap içeren forum buydu o yüzden benim konumla alakalı olsun olmasın hepinize teşekkürler.
    Şimdi merak ettiğim birşey vardı ki Eos 550D ve EOS Rebel T2i farkı siz bunu cevaplamışsınız yokmuş, o yüzden fiyat açısından ve bilginiz varsa site güveninirliğini soracağım. Adorama.com sitesinde Canon EOS Rebel T2i EF-S Digital SLR Camera, 18 MegaPixel, with 18-55MM Lens olarak 609$ diyor ve Türkiye fiyatlarına baktığımda bu fiyat çok çok ucuz oluyor. Sizce bir handikap var mıdır ya da bu siteden hiç alışveriş yaptınız mı ya da yapanı duydunuz mu?
    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.