Şimdi Ara

Canon EOS 600D mi, Nikon D5100 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl üniversitede fotoğrafçılık dersi aldım, uzun zamandır istiyordum zaten. Fakat fotoğrafçılık olayım cep telefonundan ibaret, 2 tanıdığımdan aldığım öneriler sonucunda Canon 600D ve Nikon D5100 seçenekleri çıktı ortaya.Canon Full HD video çekiminden dolayı biraz önde duruyor benim için.

SORU 1
    tanıdık A; Kuzenimin eşi olup Nikon'u (D5100 değil) var, başka bir marka lens takamadığını söyledi ve Canon 600D'yi önerdi.
    tanıdık B; Babamın arkadaşı Nikon'u (model hakkında bilgim yok)var, başka marka lens takabilmek için Nikon almamı önerdi. Açıkçası biraz Nikon fanboyu gibi konuştuğu için emin olamadım. (Canon'un batabileceğinden falan bahsetti)

Hangi makineye başka marka lensler takılabilir?

SORU 2
    dediğim gibi fotoğrafçılığa yeni başlayacağım, bu nedenle

Hangi makine kullanıcıyı yormaz ve kullanıcıya yardımcı olur? (Atayüz, Ergonomiklik vb. açılardan)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ayrıca sormadığım fakat bilmemin iyi olacağı şeyleri de aktarırsanız sevinirim

NOT
    Evet forumda "aynı başlıktan yığınla var araştır biraz" diyeceksiniz. Öncelikle bunların cevabını vereyim;

- Cep telefonu dışında fotoğraçılık deneyimim olmadı terimleri çok anlamıyorum.
    - Biraz acele 2-3 gün içinde almam lazım.

Ayrıca

- "Cep telefonundan başka bir şey kullanmamışsın neyine senin DSLR" diyip de egosunu tatmin etmek isteyen varsa, durumun farkındayım kendini boşuna yormasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five finger death punch -- 26 Ekim 2012; 20:01:40 >

• genelde bu iki makina arasında kalanlara en iyi tavsiye ikisini eline al hangisi hoşuna gidiyorsa onu al derler. ben 600d aldım o hoşuma gitti ve duyumlarıma göre ki biraz da araştırmalarıma göre(hoş elma ile armut karşılaştırması gibi oluyor) canon objektifler daha ucuz deniliniyor. ayrıca canon ve nikon a başka marka lensler takılabiliyor. bu iki makina da yeni başlayanlar için gerçekten rahat gözüküyor. ben canon kullandığım için nikon alınca elime pek anlayamadım fazla ama alışılır sorun olmaz. bence ikisini de eline al hangisi hoşuna giderse onu al derim ben.
  • canonun batabilicegindenmi

ikiside aşşagı yukarı aynı makıne cok video cekıceksen canon al

nikonun iso perfornmansı bi tık once fakat body si cok kucuk ben hoslanmadım

ayrıca gece video cekımınde 50mm gibi bi lens cok iyi iş cıkarabilir f1,8

bu secenek canonda 200 tl

nikonda 500 filandı en son

iki makinayada

tamron sigma gibi lensler takılabilir

600d benımde favarimdir

dlsr yi aldıktan sonra arastırrsan neyın ne oldugunu kolay ogrenırsın

dlsr makınayı almakla iş bitmez

+ objektif alırsın + flash alırsın + canta alırsın + prasoley alırsın + filtre alırsın+ uzaktan kumanda alırsın + tripod alırsın

zamanla bu işten keyif almaya baslarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 26 Ekim 2012; 21:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fen0men0

genelde bu iki makina arasında kalanlara en iyi tavsiye ikisini eline al hangisi hoşuna gidiyorsa onu al derler. ben 600d aldım o hoşuma gitti ve duyumlarıma göre ki biraz da araştırmalarıma göre(hoş elma ile armut karşılaştırması gibi oluyor) canon objektifler daha ucuz deniliniyor. ayrıca canon ve nikon a başka marka lensler takılabiliyor. bu iki makina da yeni başlayanlar için gerçekten rahat gözüküyor. ben canon kullandığım için nikon alınca elime pek anlayamadım fazla ama alışılır sorun olmaz. bence ikisini de eline al hangisi hoşuna giderse onu al derim ben.

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

canonun batabilicegindenmi

ikiside aşşagı yukarı aynı makıne cok video cekıceksen canon al

nikonun iso perfornmansı bi tık once fakat body si cok kucuk ben hoslanmadım

ayrıca gece video cekımınde 50mm gibi bi lens cok iyi iş cıkarabilir f1,8

bu secenek canonda 200 tl

nikonda 500 filandı en son

iki makinayada

tamron sigma gibi lensler takılabilir

600d benımde favarimdir

dlsr yi aldıktan sonra arastırrsan neyın ne oldugunu kolay ogrenırsın

dlsr makınayı almakla iş bitmez

+ objektif alırsın + flash alırsın + canta alırsın + prasoley alırsın + filtre alırsın+ uzaktan kumanda alırsın + tripod alırsın

zamanla bu işten keyif almaya baslarsın

Hocam ikinize de teşekkür ederim. Bir de şu AF motoru konusunu açıklarsanız iyi olur

• af motoru gikonun giriş seviyesi makınalarında bulunmaz d3000d3100d5000d5100 vb gibi bunun sıkıntısı sadece eskı nıkkor lenslerde af yapmamanınızdır eskı lensler mf olarak kullanılır bu bodylerde

nıkon body alınıcaksa af-s lensler alınır sorun kalmaz

tek fark fıyatı

en enteresan ornekte 50 mm lerde

eskı nıkkon 50mm 250 civarı

yeni motorlu olanı 500 civarı

ama gerı kalan cogu lensını zaten nıkonda af-s olarak urettıgı ıcın bu fark pekte kafaya takılmaz

bana sorardan elıne al bak 5100 un kucuk oldugunu goruceksn

dslrlerde en buyuk olaylarn basında ele oturması gelır

o yuzden ust segment makınaların bodylerı genelde daha ırıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 26 Ekim 2012; 23:41:31 >
  • Sorunumu Canon EOS 600D alarak bitirdim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
  • Hong Kong'a gittiğimde Eos 550 veya 600 serisi almaya niyetlendim ve Sony Alfa37 aldım. Açıkcası yeni alacak olan arkadaşların Sony'in bu yeni ürünlerini incelemelerini tavsiye ediyorum ( Alfa 37 ve 77 ) Birçok testte en iyi başlangıç seviyesi Dlsr seçilmiş ve birçok markanın lensiyle uyumlu ( Sigma,Tomron vs..)
  • slt lere elektronık vizor yuzunden ıyı bakmıyorum ben
  • quote:

slt lere elektronık vizor yuzunden ıyı bakmıyorum ben

Sony bu konuda epey aşama kaydetmiş, 2 gün sabahladım incelemeleri okuyarak ve aldım makineyi Yoksa Canon Eos serisi alacaktım. Başlangıç düzeyi benimki ama epey konforlu geldi şuan için. Ayrıca birçok şey düşünülmüş ve genişletilmiş. Sonuçta çok yeni bir model.
  • video olarak cok iyiler gecirgen ayna sayesınde , ama foto konusunda isoda 0,3 stopluk bir kayıp var onun dısında gece elektronık vizörde goruntu cok karıncalı olucaktır, birde seri modda kullanımda bir zorluk yasatıcaktır cunku gözle takip olayı yok elektronık vızorde
  • quote:

video olarak cok iyiler gecirgen ayna sayesınde , ama foto konusunda isoda 0,3 stopluk bir kayıp var onun dısında gece elektronık vizörde goruntu cok karıncalı olucaktır, birde seri modda kullanımda bir zorluk yasatıcaktır cunku gözle takip olayı yok elektronık vızorde

Video evet özellikle gece çekiminde çok çok üstün, Yüksek Iso ile muadilleri arasındaki eksiklerini kapatıyor düşüncesindeyim/deler. Elektronik Vizörün bir dezavantajı dediğiniz gibi gece karıcalı görüntü( çok önemsemiyorum ) ama bana göre avantajları daha fazla( ekran kullanılmadan herşey vizöre düşmekte mesela) Ayrıca hareketli görüntüde şahsen çok başarılı buldum ( Eos 550-600 ile mukayese ediyorum birçok şeyi ) Ayrıca çok kolay aksesuar buldum söylenilenin aksine ( Uyumlu sigma makro lens ) Muhtemelen birçok olmsuzluğu vardır, ama makine olarak muadillerine göre bir okadar da üstünlüğü var sanırım. Herşey kullanıcının tercihleri doğrultusunda belirleniyor aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

video olarak cok iyiler gecirgen ayna sayesınde , ama foto konusunda isoda 0,3 stopluk bir kayıp var onun dısında gece elektronık vizörde goruntu cok karıncalı olucaktır, birde seri modda kullanımda bir zorluk yasatıcaktır cunku gözle takip olayı yok elektronık vızorde

Video evet özellikle gece çekiminde çok çok üstün, Yüksek Iso ile muadilleri arasındaki eksiklerini kapatıyor düşüncesindeyim/deler. Elektronik Vizörün bir dezavantajı dediğiniz gibi gece karıcalı görüntü( çok önemsemiyorum ) ama bana göre avantajları daha fazla( ekran kullanılmadan herşey vizöre düşmekte mesela) Ayrıca hareketli görüntüde şahsen çok başarılı buldum ( Eos 550-600 ile mukayese ediyorum birçok şeyi ) Ayrıca çok kolay aksesuar buldum söylenilenin aksine ( Uyumlu sigma makro lens ) Muhtemelen birçok olmsuzluğu vardır, ama makine olarak muadillerine göre bir okadar da üstünlüğü var sanırım. Herşey kullanıcının tercihleri doğrultusunda belirleniyor aslında.

hayırlı olsun bende sony düşünmedim degil ama a77 de bana fiyat olarak uygun degil o yuzden 60d de karar kılıyorum en kısa zamanda alıcam ınsallah cunku canon lensım ve flashımda mevcut

• Umarim en kisa surede istediginiz makineye kavusursunuz.Hong Kong da 650d a37 ile ayni fiyatdi.Ben ilk 600 veya 550 almak amacindaydim.Arkadasimda Nikon D7000 aliyordu a77vq aldi.Orada cok fotograf dukkani var ve acaip bilgililer, mesela her alisveris merkezinde en az 3-4 tane fotograf makinesi ile ilgili shop var.Leica Shop bile var sadece lens satiyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.