Bildirim
Canon Hangisi...
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bence Sony A7 II + sony carl zaiss 24-70mm f/4, bunun f2.8 de 1 ay sonra piyasaya çıkıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
bence Sony A7 II + sony carl zaiss 24-70mm f/4, bunun f2.8 de 1 ay sonra piyasaya çıkıyor.
Sony konusuna girmeyesim var nedense -
İmkan varsa tabiki 5d. Yanına da Canon l serisi 70-200 lerden birini alırsanız portre ve sokak için ideal bir set elde etmiş olursunuz. Geniş açı ihtiyacına göre sonradan yönelirsiniz. Benim tavsiyem bu. Hatta yakın gelecekte hazırlamak istediğim set aynen bu. 70-200 f4 usm. -
quote:
Orijinalden alıntı: lentil
İmkan varsa tabiki 5d. Yanına da Canon l serisi 70-200 lerden birini alırsanız portre ve sokak için ideal bir set elde etmiş olursunuz. Geniş açı ihtiyacına göre sonradan yönelirsiniz. Benim tavsiyem bu. Hatta yakın gelecekte hazırlamak istediğim set aynen bu. 70-200 f4 usm.
2. seçenek te 70-200 var benim de en çok istediğim lens o ama 5d alırsam sadece 24-105 alabilirim şuan için. 6D alırsam hem 24-70 hemde 70-200 alabilirim -
Hocam isteklerinizi en iyi siz bilirsiniz. Anladığım kadarıyla acemi de değilsiniz zaten. 6d ile birlikte 70-200 Canon bütçeniz yeterliyse değerlendirin derim. Satın alma koşullarınızı ve güncel piyasayı tam bilmiyorum ama, 70-200 f4 lensi 1300-1500 aralığında ikinci el olarak alabilmek mümkün. Yorumlar İSyi aman aman aratmadığı yönünde. İs belki karanlık çekimlerde 3 stop avantaj sağlar ama gece çekimlerinde zaten aydınlık lenslerde bile tripod kullanıyoruz. 6d'de güzel bir body.
6d+canon 70-200 f4 usm benim şahsi tavsiyemdir. -
5D'nin farkları belli. Onlara ihtiyacınız yoksa 6D mantıklı. Fiyat farkıyla bu tarz güzel lensler alabilirsiniz. 6D'nin sensörü de daha başarılı. -
Açıkcası Canon 6D Tamron 24-70 2.8 VC+Tamron 70-200 2.8 VC böyle bir set daha iyi gibime geliyor. Araştırmalarım sonucunda Canon 24-105 yerine tamron 24-70 ve yine canon 70-200 ın uçuk fiyat farkından dolayı tamron 70-200 alıp böyle bi set tamamlamak 5D mark 3 24-105 lens e göre kafama daha çok yatıyor. Tek düşüncem 6D aldıktan sonra kafamda 5dmark 3 için acaba kalır mı? -
6D olan set. Zaten lenslerin ikisi de 24-105mm den daha kalitelidir. 24-70mm Nikon uyumlusunu kullandım, süper bir lens. -
Şuan son kararım bu değişiklik olmazsa tabi.
1-Canon 6D
2-Tamron 24-70 2.8 VC
3-Canon 70-200 F4L IS
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Canon yerine Tamron 70-200mm f/2.8 VC süper olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: AhmetSelçuk
Canon yerine Tamron 70-200mm f/2.8 VC süper olur.
Açıkcası aradaki kilo farkı çok. Tamron canon un 2 katı :)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğrudur ama kalite farkı için değer bence. -
quote:
Doğrudur ama kalite farkı için değer bence.
Aklımda zaten hep bu 2 marka var.
1-Canon 24-105 USM mi Tamron 24-70 2.8 mi
2-Canon 70-200 F.4 IS mi tamron 70-200 F2.8 VC mi
Şunlar hakkında bi karar verebilsem hemen alcam -
fotoğrafçılık işinden para kazanıyor musunuz veya kazabileceğinizi düşünüyor musunuz? cevabınız evet ise tamam,ama bu işten para kazanmıyorsanız bence üst seviye makineye pahalı lenslere gerek yok. çoğu kişi tembellik edip photoshop öğrenmediği için sürekli makinesinin kaliteli fotoğraf çekmediğini düşünüyor bu yüzden de hep daha üst modele daha üst seviye makineye geçmek istiyor. halbuki harici flaş ile RAW fotoğraf çekse sonrada bu raw fotoğrafı uygun programda işlese üst seviye makineye gerek olmadığını anlayacak.
photoahop u bilmeyen için FF makine bile tatmin edici gelmeyecektir bir süre sonra. -
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
fotoğrafçılık işinden para kazanıyor musunuz veya kazabileceğinizi düşünüyor musunuz? cevabınız evet ise tamam,ama bu işten para kazanmıyorsanız bence üst seviye makineye pahalı lenslere gerek yok. çoğu kişi tembellik edip photoshop öğrenmediği için sürekli makinesinin kaliteli fotoğraf çekmediğini düşünüyor bu yüzden de hep daha üst modele daha üst seviye makineye geçmek istiyor. halbuki harici flaş ile RAW fotoğraf çekse sonrada bu raw fotoğrafı uygun programda işlese üst seviye makineye gerek olmadığını anlayacak.
photoahop u bilmeyen için FF makine bile tatmin edici gelmeyecektir bir süre sonra.
Bu dediğine göre düşünürsek canon 600D alıp photoshop öğrensek yetecek doğru mudur? Herşey photoshop a bağlı diyorsunuz da. Ki nasıl bi makine ve lens öğreniyorsunuz onu da anlayamadım. Para kazanmak için almıyorum kendi işim var zaten.
Sorduğum soruya değil de konuyu başka yere çektiğiniz için konudan sapıyoruz şuan malesef
-
ben senin iyiliğin işin söyledim, yoksa bana ne, ne alırsan al. o yollardan geçtiğim için şimdiye kadar kaç makine değiştirdim bu makine daha iyidir onu alim dedim,böyle bir sürü makine değiştirdim taki az buçuk photoshop,ligtroom falan öğrenince makine değiştirme işinden vazgeçtim.
flickr da takip ettiğim binlerce kişi var öyle kişiler varki canon 350d ile az biraz photoshop düzenleme ile çok harika görseller çıkartıyorlar ortaya, öyle kişilerde varki elinde canon 5d mark 3 var,ama çektiği fotoğraflara bakınca normal sıradan makinelerin çektiği fotoğraflara benziyor.
ha canon FF makinesi olup da üstüne birde fotoğraf düzenleme programlarıyla oynama yapanlar daha iyi sonuçlarda alabiliyor. yani işin özü ne alırsan al photoshop bilmek şart. şimdi bazıları diyorki fotoğrafın doğallığı bozuluyor,öylede eskiden de karanlık odada fotoğrafların daha iyi gözükmesi için photpshop vari bir sürü oynama yapılıyormuş
-
quote:
Orijinalden alıntı: CrazyLeshRaC
quote:
Doğrudur ama kalite farkı için değer bence.
Aklımda zaten hep bu 2 marka var.
1-Canon 24-105 USM mi Tamron 24-70 2.8 mi
2-Canon 70-200 F.4 IS mi tamron 70-200 F2.8 VC mi
Şunlar hakkında bi karar verebilsem hemen alcam
Valla aynı şeyleri söyleyip duruyorum. Şu ana kadar Tamron 17-50mm, 24-70mm VC ve 70-300mm VC kullandım. Gerçekten hakkını veren lensler. Bilhassa 24-70mm çok iyiydi. Canon 24-105mm lensin sonuç itibari ile kit lens olduğun da unutmayın. Karar sizin artık. -
Benim şöyle bir önerim olur,
Mark3 24 105 f4 ve canon 70 200 f2.8
Bunların hepsi 2. El ve temiz olarak 8500 9000 aralığında alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2. El e pek girmek istemiyorum açıkçası ama teşekkür ederim önerin için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- instax mini 11 turuncu ışık yanıp sönüyor
- dc 5v ne demek
- yapay zeka fotoğraf düzenleme
- hdr ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X