Şimdi Ara

Canon Macro Lens leke sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar canon macro 100mm L serisi lensimle stüdyoda f32 çekimleri yaparken farkettiğim resimlerde sol üst tarafta su sızıntısı ,toza benzer lekeler var .Fotoğrafçılık konusunda noob olduğum için size soruyorum ne yapmalıyım?

Canon Macro Lens leke sorunu

• Kısık diyaframda sensördeki lekelerin ortaya çıktığını biliyorum da lensteki ufak leke fotoğrafa etki eder mi bilemiyorum. Başka lensiniz varsa aynı diyafram değerinde bir fotoğraf çekip kontrol etmenizi öneririm.
  • sensörde leke olduğunu düşünüyorum bazı resimlerde auto focus a göre kirlilik yok oluyor ya da çıkıyor gidermenin bir yolu varmıdır teknik servise mi götürsem
  • ön lensde falan sorun yok da iç taraftaki lenslerde mi acaba
  • İçine su kaçmış olabilir, servise götürün. Ya da makine gövdesini kontrol edin, aynada da leke olabilir.
  • Perdenin yagi sicramis olabilir.

1Ds MK3'un buyuk bir sorunuydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yankee90

sensörde leke olduğunu düşünüyorum bazı resimlerde auto focus a göre kirlilik yok oluyor ya da çıkıyor gidermenin bir yolu varmıdır teknik servise mi götürsem

Algilayici kirli olsa fokus mesafesine ve diyafram araligina göre degismemesi lazim.
    Lensin ici veya arka elemani kirli kalmis olabilir. Nemli ortamda lens degistirdiniz mi? Veya lense hohlar misiniz?

Lenspen denilen karbon baslikli kalemle temizlemeyi denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    12 yıl önce açıldı
    Makro sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

İçine su kaçmış olabilir, servise götürün. Ya da makine gövdesini kontrol edin, aynada da leke olabilir.

aynanin kirli olmasi eger slt makine kullanmiyorsaniz hicbir dslr da fotografa yansimaz ayna cekim sirasinda aradan cekilir lens ve sensor basbasa romantik birkac salise gecirir(isik bolsa)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensörde leke olması muhtemel ama siz yine de hem makineyi hem de objaktifi ikisini birden verin servise 30 tl sensör ama objektifi bilemiyorum

• fotoğrafçılık konusunda ne olduğunuzu anlıyamadım...
    sadece macro çekimde belli oluyorsa sensörünüzde toz vardır. Aynadaki toz fotoğrafta çıkmaz. Lensi başka makinada ,veya başka lensi aynı makinada deneme imkanınız yoksa lensi tam takmayın ,hafif çevirerek fotoğraf çekin ,tozların konumu değişmiyorsa sensördedir. Hava üfleyici alıp temizleyebilirsiniz.. Çok inatçı tozlar için ya temizletin yada photoshop gibi bir programla temizleyin.. Macrocuların en çok kullandığı iyileştirme fırçadır. (healing brush)
  • kuvvetle muhtemel sensörde ufak tozlar var. servis kolayca halleder. kendiniz yapmayın
  • Siyah benekler sensör lekesi, tamam; peki beyaz lekeler?

Ben bir adım ileri gidip sensöre yağ veya başka bir sıvı gelmiş olabilir diyorum. Olmadı lensin iç elementleri sıcak / soğuk geçişlerinde buğulanıp benek yapmış olabilir. Sorun lensteyse çıplak gözle ışığa tutup "çok dikkatli" bi şekilde bakarsanız gözlemleyebilirsiniz muhtemelen.

EDIT:

@145tr

Algılayıcıdaki lekeler sonsuza yakın odakta ve özellikle kısık diyaframda ortaya çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 7 Haziran 2012; 3:54:44 >
  • Teknik servise götürdüm.Sensörde leke ve tozlanma varmış.150tl istediler.Kamera 1 aylik canon 5d mark2 nazar degdi heralde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

fotoğrafçılık konusunda ne olduğunuzu anlıyamadım...
    sadece macro çekimde belli oluyorsa sensörünüzde toz vardır. Aynadaki toz fotoğrafta çıkmaz. Lensi başka makinada ,veya başka lensi aynı makinada deneme imkanınız yoksa lensi tam takmayın ,hafif çevirerek fotoğraf çekin ,tozların konumu değişmiyorsa sensördedir. Hava üfleyici alıp temizleyebilirsiniz.. Çok inatçı tozlar için ya temizletin yada photoshop gibi bir programla temizleyin.. Macrocuların en çok kullandığı iyileştirme fırçadır. (healing brush)

Noob; Fazla anlamam, acemiyim, yeterli tecrübem yok demek. Nerden gelmiş ben de bilmiyorum. Bir ara Wow (Online karakter geliştirmeli savaş oyunu) oynamıştım orada çok fazla kullanılan bir kelimeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

fotoğrafçılık konusunda ne olduğunuzu anlıyamadım...
    ...
    ...

Noob; Fazla anlamam, acemiyim, yeterli tecrübem yok demek. Nerden gelmiş ben de bilmiyorum. Bir ara Wow (Online karakter geliştirmeli savaş oyunu) oynamıştım orada çok fazla kullanılan bir kelimeydi.

Türkçe karşılığı mevcutken yabancı kelime kullandığınız için taş atılmış, siz de gidip bu taşa havada kafa atmışsınız; valla helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: B.S.S.

İçine su kaçmış olabilir, servise götürün. Ya da makine gövdesini kontrol edin, aynada da leke olabilir.

Aynadaki kirlilik fotografta çıkmaz , tabiki sensöre kaçmazsa ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.