Şimdi Ara

CANON MX925 dikey çizgiler yamuk çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MX925te "standart" ayarda A4 te dikey çizgiler yamuk çıkıyor.

Hızlı deyince daha yamuk çıkıyor,
    Yüksek deyince düzgün çıkıyor, böylede çok boya harcıyor. Anlamadığım standart ayarda düzgün çıkması gerek.
    Sizce problem nedir? Yazıcı romu ve pc programları güncel.

Artı ben az boya harcasın diye hızlı seçeneğini seçince neden hızlı ve bozuk yazacak şekilde ayarlıyorlar ki? Hız ile kaliteyi neden bağdaştırmışlar, ben hem yavaş hem de az boya harcamasını isteyeceğim çıktılar gerekiyor. Yamuk yazdığı için sürekli çok boya harcanacak seçenekleri seçmemiz gerekiyor.

Asıl sorun dediğim gibi "standart" ta bile yamuk çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 9 Haziran 2015; 20:44:08 >

• standart ayarda çıktıdaki çizgiler resimdeki gibi yamuk çıkıyor. Standart ayarda.

telefon ile çektim.. a4 ün yatay halidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 8 Mayıs 2015; 13:03:16 >
  • merhabalar , görünşe göre baskı kafalarının gidip geldiği raylı sistemde aşırı yağlanma veya pislik oluşmuş.kapağı açıp nemli bir peçete yardımıyla oradaki ray demirini temizlerseniz sorununuz çözülcektir.İyi günler.Her türlü ihtiyacınız içinwww.baytoner.com.tr
  • quote:

Orijinalden alıntı: baytoner

merhabalar , görünşe göre baskı kafalarının gidip geldiği raylı sistemde aşırı yağlanma veya pislik oluşmuş.kapağı açıp nemli bir peçete yardımıyla oradaki ray demirini temizlerseniz sorununuz çözülcektir.İyi günler.Her türlü ihtiyacınız içinwww.baytoner.com.tr

Dediğiniz metal kısımda siyah yağ, boya vardı, temizledim ama sorun hala devam ediyor..
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    yazdırma kafasının güzergahına paralel gergin şeffaf film şerit vardır onu silmeyi deneyin bu şerit kirlendiğindede benzer sıkıntılar baş gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

yazdırma kafasının güzergahına paralel gergin şeffaf film şerit vardır onu silmeyi deneyin bu şerit kirlendiğindede benzer sıkıntılar baş gösterir.

Teşekkür ama bunuda denedim sanki biraz azaldı gibi fakat hala standart ve hızlı ayarda yamuk basıyor.. :(

Yazıcı içine kartuş kısmından elimi sokup yapıyorum daha pratik yöntemi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 9 Haziran 2015; 20:44:46 >
  • ???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

???

yazıcız baskı kafalı bi yazıcı denetim deseni alıp siyahı kontu rol edin tıkanma veya kafada aşınma ola bilir onu alıp yayınlarsanız daha kolay çözüm olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartusbankasi

quote:

???

yazıcız baskı kafalı bi yazıcı denetim deseni alıp siyahı kontu rol edin tıkanma veya kafada aşınma ola bilir onu alıp yayınlarsanız daha kolay çözüm olur

yoğun temizleme sadece siyah, normalde renkler kare kare değil, tarayıcı öyle yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 9 Haziran 2015; 20:36:02 >

• Yazıcı kafası hizalama
  • kafada tıkanıklık yok gözüküyor..
    1- yazıcının hazır şablonlarında cizgili kagıt ve kareli kagıt basımı yaptırın sonuc nasıl bakın.
    2- kareli defter sayfasının fotokopisini cektirin, fotokopideki duruma bakın birde.

eger bunlarda sorun cıkmazsa kaynak belgede bir sorun olm
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco

kafada tıkanıklık yok gözüküyor..
    1- yazıcının hazır şablonlarında cizgili kagıt ve kareli kagıt basımı yaptırın sonuc nasıl bakın.
    2- kareli defter sayfasının fotokopisini cektirin, fotokopideki duruma bakın birde.

eger bunlarda sorun cıkmazsa kaynak belgede bir sorun olm

Sorun a4te dikey çizgilerde çok net. Her dikey çizgi olan belgede aynı.

Dediğiniz gibi kareli defter taratıp onun çıktısını alcam, tarattırıp buraya ekleyeceğim. Bunu STANDART ayarda da yapıyor. Halbuki HIZLI ayarda bile yapmaması gerek, yapıyorsa hızlı ayarın hiç bir anlamı yok..
  • Cesceser dolan kartuş kullanıyorum, siyah kartuşta her boya koyduğumda silik çıkma problemi vardı, süngerinden kaynaklı sanırım, sallamak gerekiyordu. Cescesor daha yeni büyük siyah kartuş gönderdi, bendekinin çipini taktım, ilk başta silik çıkma olayı düzeldi. Bununla beraber "standart" ayardaki yamuk yazma olayıda sanırım düzeldi.

Yukarıdaki çıktığı bulup deneyeceğin. Umarım düzelmiştir, umarım sorun bu önceki siyah kartuştandır.
  • Bu sorun düzelmişti "büyük siyah kartuş" yenisiyle değişince, aynı problem bugün yine oldu. Yine içindeki rayı falan sildim, düzelmiyor. Yeniden büyük siyah kartuş alcam, off offf. niye bunu yapıyor anlamıyorum. Süngeri mi eskiyo, süngeri eskise ya da yamulsa falan ne alaka çizgilerde kayma problemi..
  • quote:

Bu sorun düzelmişti "büyük siyah kartuş" yenisiyle değişince, aynı problem bugün yine oldu. Yine içindeki rayı falan sildim, düzelmiyor. Yeniden büyük siyah kartuş alcam, off offf. niye bunu yapıyor anlamıyorum. Süngeri mi eskiyo, süngeri eskise ya da yamulsa falan ne alaka çizgilerde kayma problemi..

merhaba bende mx925 almayı düşünüyorum. dolan kartuş kullancam elimde photoink 4 renk mürekkep var dolan kartuş 5 kartuş olarak gözüküyor 2 siyahada aynı mürekkebi koyarsam sıkıntı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baro007

quote:

Bu sorun düzelmişti "büyük siyah kartuş" yenisiyle değişince, aynı problem bugün yine oldu. Yine içindeki rayı falan sildim, düzelmiyor. Yeniden büyük siyah kartuş alcam, off offf. niye bunu yapıyor anlamıyorum. Süngeri mi eskiyo, süngeri eskise ya da yamulsa falan ne alaka çizgilerde kayma problemi..

merhaba bende mx925 almayı düşünüyorum. dolan kartuş kullancam elimde photoink 4 renk mürekkep var dolan kartuş 5 kartuş olarak gözüküyor 2 siyahada aynı mürekkebi koyarsam sıkıntı olur mu?

Evet olur. Elinizdeki mürekkepler standart mürekkep olarak gecer. siyah mürekkebi kalın siyah kartusta kullanırsanız sorun cıkmaz ama ince siyah kartusa koyarsanız püskürtme ucunu tıkama ihtimaliniz var.

• meco M kullanıcısına yanıt
    ince kartuş için hangi mürekkebi kullanmalıyım peki?
  • elimde hp yazıcı için pigment siyah mürekkep vardı onu kullanayım mı
  • baro007 kullanıcısına yanıt
    ince kartuşlara dye mürekkep olur pigment koyarsanız tıkar. Bu kartuslar icin kartus koduna uygun mürekkepler satılıyor onlardan almalısınız yada 5-6 kartuslu mürekkep setleri satılıyor onlardan almalısınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.