Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    resımlerden daha ıyı anlayan arkadaslarında yorumlarını beklerız ben hıc anlamam
  • selamün aleyküm ayee kardeş içinci teşekkürde acizane bendenizden.
  • ayee ve arkadaşının emeğine sağlık.

fotograflara tek tek baktım.profesyonel bir fotografçı yada yorumcu değilim ancak arkadaşımda s5iso var ve kız arkadaşımda eos400d var.

sx1, d400 göre berbat , s5'e göre kötü geldi fotograf kalitesi.

eğer full zoom ile çekilmemişse fotograflar gerçekten kötü...tam bir hayal kırıklığına uğradım açıkçası.s5iso neredeyse 2 yıl önce çıktı ve yaz tatilinde otomatik modda çok çok güzel kareler çektik sx1'e oranla.sanırım teknoloji ilerledikçe kalite kötüleşiyor,neyse.

ayee'nin yüklediği fotografların üzerine tıklayınca yeni bir sayfada açıyor fotografı ve özellikle 1. resim ve otobüslerin olduğu resimleri orjinal boyutunda bakmanızı tavsiye ederim.o zaman fotografın kalitesini net bir şekilde anlayabilirsiniz.ama baştada dediğim gibi full zoom ile çekilmemişse fotolar gerçekten kötü geldi bana.sıradan bir makina ile o fotografları çekebilirsin zaten.

acizane fikrim benim.inşallah yanılıyorumdur ve yanlış bir yorum yapmışımdır.profesyonel olarak fotograflarla ilgilenen kişilerin yorumu sanırım bağlayıcı olacaktır.

tekkrar ve tekrar ayee ve arkadaşına teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özer0334 -- 6 Şubat 2009; 19:25:08 >

• BEN HEP YAZIYORUM BU KONUYU.FİRMALAR ÖNCE TEKNOLOJİYİ SATIYO.İLK ETAPTA KALİTEYİ VERMİYO.ÇÜNKÜ ASIL OLSA TEKNOLOJİK YENİLİK SEBEBİYLE İSTEDİĞİ SATIŞ RAKAMLARINI YAKALAYACAĞINI BİLİYO.SONRA KALİTYLE BİRLİKTE TEKRAR SATIYO.BÖYLECE BİR TAŞLA ÜÇ BEŞ KUŞ BİRDEN VURUYO.BU BÖYLE SÜRÜP GİDİYO.PAZARLAMA STRATEJİLERİ BU BENCE.OLAN BİZLERE OLUYO.
  • Kusura bakmayın yine benim acemi çekimlerimle başbaşa bıraktım sizleri çünkü arkadaşımda şu an şehir dışında anlıyanınız varsa buyursun izmit' e gelsin elimden geldiğince yardımcı olacağım ama bilgim şu an için yetersiz makine iyidir kötüdür diye bilgilendiremiyorum ve gerçekten yardımcı olamadığım içinde mahçubum.Bunu gerçekten içtenlikle söylüyorum üşenmem diyen varsa buyrun gelin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Kusura bakmayın yine benim acemi çekimlerimle başbaşa bıraktım sizleri çünkü arkadaşımda şu an şehir dışında anlıyanınız varsa buyursun izmit' e gelsin elimden geldiğince yardımcı olacağım ama bilgim şu an için yetersiz makine iyidir kötüdür diye bilgilendiremiyorum ve gerçekten yardımcı olamadığım içinde mahçubum.Bunu gerçekten içtenlikle söylüyorum üşenmem diyen varsa buyrun gelin.

ayee,öncelikle teşekkür ederiz..Bi kaç ufak nacizhane tavsiyede bulunmak isterim..Öncelikle makinenden en iyi verimi almak istersen sabah güneş yeni doğduğunda resim çekmelisin..Zaten insan camdan dışarı baktığında o saatlerde netliği ve keskinliği farkeder..Akşam güneş batışındada olabilir ama o saatlerde yapılması gereken ayarlar biraz daha detay içerebilir..Bence sabahtan başla

Güneş doğduğunda,yani uygun saati yakaladığında makinenin modunu tv'ye al,böylece enstantane ayarını sen belirliyceksin.Display tuşuna basarak ekranda ayarların gözükmesini sağla ve Enstantane,yani perde hızını yön tuşlarıyla sağa sola doğru basarak düşürüp arttırabilirsin..Perde hızı,yani çekim hızımız..Enstantaneye yüksek ihtimal 0"3 ,,0"6 falan gibi bi değer vericektir av modu...Bu değerle elle çektiğinde titrek bi resim alabilirsin,ama sen bu değeri yön tuşunun sağına basarak az yükselt ve tahmin ediyorum 1/4 değerinde elle çekim yaptığında net görüntüler alıcaksın...Enstantane hızının önemi şöyleki,o değer makinenin resmi güzel algılaması için düşük olmalı,ama elimizle çekerken titriyceği için elimizin hangi değerde titremeden çekim yaptığını değeri yükseltip azaltarak denemek lazım..Tabi tripodlar düşük enstantane çekimler için kullanılabilir..ISO değerini ise 80den yukarı çıkarma..Zaten tuşu vardır,bastığında değerler geçer ekranda..80e ayarla bırak,makinenin menüsünden ayarları kaydet dediğinde yaptığın ayarları kaybetmezsin

Tabi çok temel ayarlar bunlar,ama ilerledikçe diğer ayarlarıda yapıp daha keyifli fotoğraflar çekiceksin inşallah,başarılı çekimler dilerim.Bide konu hakkında okuyarak kendini geliştirmelisin.Aklına takılan olursa bekleriz,kolay gelsin.

• arkadaşım manzara çekimlerinde güneşi arkana almayı unutma.gerçi en temel kuraldır ve herkesbilir ama ynede hatırlatayımdedim.b.rde otamatik modda çekderim şimdilik.ve bu fotolarıda bizimle paylaşırsan sevinirim.
  • Şahi_13 bilgilendirmen için teşekür ederim FZ18 auto modda çekimler yapmamı yazmış ama daha öncede diğer arkadaşlar auto modda değilde manuelde çekmemi istemişlerdi.
  • full auto modunu yalnızca acele çekimler için tavsiye ederim,hele hele flaş kullanılması zorunlu resimlerde ise manuel mod vazgeçilmez bir durumdur,zira otomatik modun flaşı nerdeyse tüm gücüyle patlattığı malum,,o yüzden mesela akşam flaşı kısarak,yani function menüsünde flaş değeri 1 yada 0 değeri arasında bi yerde olarak ve enstantaneyide 1/15 yada 1/10 yapıp çektiğinde farkı hissedersin,otomatik kadar parlak ışıklı ruhsuz fotolar olmaz bide şöyle bi durum var,manuel'e alıştıkça,ayak üstü fotolardada sadece enstantane ayarlıyıp basmak auto kullanıyomuş kadar pratik gelicektir zamanla.
  • dostum manuel ayarları bilmeden bu modda çekmek çok kötü sonoçlara sebeb olabilir.makineyi kavrayıncaya kadar oto modu tavsiye ederim kesinlikle.iyice anlamadan manuel çekim yapmaya çalışmak insanı soğutabiliyo.ayrıca şu aşamada sx1 i değerlendirmek için otomod şimdilik daha isabetli gibi manuel modlara hakim olunca zaten oo modu unutursun sende.kolay gelsin.
  • 2 yıldır askın suredir s5 kullanıcısıyım makinemden şuan içersinde bana yettiği için çok memnunum..özer arkadaşın bahsi üzerine fotolara göz attım..ki canon s1,s2,s3,s5 de olan genel problemi kumlanma ile karşılaştım.. bu kadar yüksek miktarda fiyattan ve iddaalı piyasaya giren bir cihaz için kötü olmuş.. makine kötümü tabiki hayır ama dslr isteyipde bu makineyi bekleyenler,eski s5,s3 kullanıcıları için heves kaçırıcı...
  • Bende bu hafta müsait bir zamanda gidip sx1 alacağım, spot 700-800 arası değişiyor. Benzerlerinin arasında bence en iyisi, Panasonic FZ28 için de başarılı diyorlar ama onu bulamadım incelemek için.
  • fiyat farkına bak ve ya sx10 yada fz28 al derim.tabi sx1 le aralarında 200 lira civarı fark varsa 50 lira için sx1 i değişmek tabi doğru olmayabilir.
  • yanlış daha doğrusu eksik yazmışım; sx10 alacağım, hd video çekimi için sx1 almaya gerek yok, en azından benim için. Zaten bildiğim kadarıyla video çekiminde optic zoom yapamıyor bu modeller.
  • SX1 optik zoom yapıyor hemde alasını.
  • arkadaşlar sx10 için uzaktan kumanda veya kablolu kumanda seçeneği var mı biliyor musunuz?? bu aradahttp://www.flickr.com/photos/erd0912/ adresinden sx10 denemelerime bakabilirsiniz isteyen olursa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: erd0912

arkadaşlar sx10 için uzaktan kumanda veya kablolu kumanda seçeneği var mı biliyor musunuz?? bu aradahttp://www.flickr.com/photos/erd0912/ adresinden sx10 denemelerime bakabilirsiniz isteyen olursa...

Arkadaşım uzakdan kumanda SX1 IS de var SX1O IS de yok...
  • teşekkürler de kastettiğim sx1 deki gibi kutudan çıkan kumanda değil. herhangi başka bi markanın ürettiği sx10 a uygun bi ürün. canonun başka kompakt makinelerine uygun wireless controllerlar var ya o tip bişey..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayee

SX1 optik zoom yapıyor hemde alasını.

doğru ya, ikiside yapıyormuş, bir yerde okumuştum aklıma yer etmiş.
    sx10 gelsin de bakalım nasılmış, a95'ten geçiş yapacağım..
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.