Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yalan bu ürün yalan.hiç bir beklentim yok.inşallah yanılırım.
    quote:

Orjinalden alıntı: ayee

NİKON UN YENİ KOMPAKT MODELİ HAYIRLI OLSUN
    http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/digitalcamera/coolpix/p90/index.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: fz18

hayırlı olsun. güle güle eskit.

Teşekkürler.

Fazla kurcalama şansım olmadı ama ilk intibam oldukça başarılı olmuş sx10..
    yalnız pek compact değil tabi, ilk bir kaç saat içinde alışamadığım tek tarafı boyut ve ağırlığı oldu.
    bakalım bir kaç foto çekelim de alışırız artık
  • alışınca bi müddet elinden bırakamayacaksın.emin ol.
  • Nihayetwww.usa.canon.com sitesindeki ürünlerin içerisine SX1'i de ekledi.
    http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=ModelInfoAct&fcategoryid=144&modelid=18301#ModelTechSpecsAct

yalnız arkadaşlar RAW formatını destekliyormuş bu alet. Daha önceleri sadece JPEG formatını desteklediğini duymuştum. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum?

Ya da ilk çıkan modellerde RAW yoktu, şimdi mi eklendi?

• Evet RAW formatı Kuzey Amerika pazarı için yazılımla olacağı dün açıklandı ve mart sonunda yazılımın hazır olacağı söyleniyor...
  • Arkadaşlar SX1 ile ilgili incelemeleri araştırdım. Forumu sonuna kadar okudum. Şimdilik sadece iki arkadaş alabilmiş bu SX 1-IS'yi :)
    Neyse ben de almak istiyorum. 800-900TL'yi gözden çıkardım. İki arkadaşa birkaç sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim

1) Japon üretimi mi?
    2) İçinden çıkan kumanda ile kendimizin fotosunu çekebiliyor muyuz? zum yapabiliyor muyuz?
    3) 1080p video çekebiliyormuş evet ama 720p çekemiyor mu gerçekten? 640x480 çekebildiğini okudum

Neyse okuduğum yabancı yorumlarla ilgili şunları söylemek istiyorum. Ben eşimle yalnız iken kendimizi de çekebileceğimiz ama mega zumllu
    bazen küçük videolar çekebileceğimiz uzaktan kumandası olan bir makine alacağız. Bunların tümüne sadece SX 1 uyuyor. Fotograf kalitesi ise
    normal boyutlarda baskı alacağız. 10MP foto asla çekmem. Bende zaten SLR ama filmli makine var. Ondan çok memnunum.

• bildiğim kadarıyla 800-900 e bulmanız imkansız.açıkcası sx1 içinde bundan fazlasını vermek hata olur gibime geliyo.yasx10-fz28 seçeneklerinden birini yada dslr almanızı tavsiye edebilirim.
  • Hocam zaten leica lens ve foto kalitesine 720p video çekebilme yeteneği nedeni ile FZ 28 düşünüyordum. Ta ki Sx1 görene kadar. Dslr düşünmüyorum çünkü zaten elimde bir SLR mevcut. :) am aönerin ve cavabın için teşekkür ederim.

SX10'da kumanda olsa hüç düşünmem hemen alırdım. Fakat ekranın dönebilmesi kumanda olmadığı zaman bana avantaj sağlamıyor. Farklı pozlamaları zaten analog ile yapıyorum. Hanımla yanımızda objekti olmadan taşıyabileceğimiz, kendi fotomuzu çekebileceğimiz (kumanda ve dönebilen LCD ekran), arada video çekebileceğimiz yüksek zumlu makine bakyoruz :))) aslında çok şey istiyorum evet :D
    quote:

bildiğim kadarıyla 800-900 e bulmanız imkansız.açıkcası sx1 içinde bundan fazlasını vermek hata olur gibime geliyo.yasx10-fz28 seçeneklerinden birini yada dslr almanızı tavsiye edebilirim.

• Yanılmıyorsam FZ18 ve FZ28 video çekimi esnasında zoom yapamıyor.
    Oysa SX1 ve SX10 bunu yapabiliyor. Hatta video çekimi esnasında deklanşöre basıyorsun fotoğraf da çekiyor. Sonrasında da çekimine devam ediyor.
  • elinizdeki dslr yi öğrenebilirmiyiz.?sx1 iyüksek fiyatı sebebiyle birtürlü sevemedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: gurkanggs

Hocam zaten leica lens ve foto kalitesine 720p video çekebilme yeteneği nedeni ile FZ 28 düşünüyordum. Ta ki Sx1 görene kadar. Dslr düşünmüyorum çünkü zaten elimde bir SLR mevcut. :) am aönerin ve cavabın için teşekkür ederim.

SX10'da kumanda olsa hüç düşünmem hemen alırdım. Fakat ekranın dönebilmesi kumanda olmadığı zaman bana avantaj sağlamıyor. Farklı pozlamaları zaten analog ile yapıyorum. Hanımla yanımızda objekti olmadan taşıyabileceğimiz, kendi fotomuzu çekebileceğimiz (kumanda ve dönebilen LCD ekran), arada video çekebileceğimiz yüksek zumlu makine bakyoruz :))) aslında çok şey istiyorum evet :D
    quote:

bildiğim kadarıyla 800-900 e bulmanız imkansız.açıkcası sx1 içinde bundan fazlasını vermek hata olur gibime geliyo.yasx10-fz28 seçeneklerinden birini yada dslr almanızı tavsiye edebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: keklik72

Yanılmıyorsam FZ18 ve FZ28 video çekimi esnasında zoom yapamıyor.
    Oysa SX1 ve SX10 bunu yapabiliyor. Hatta video çekimi esnasında deklanşöre basıyorsun fotoğraf da çekiyor. Sonrasında da çekimine devam ediyor.

Video çekiminde zoom FZ18 de yok,FZ28 de var arkadaşım...
  • fz18 de olmadığı kesin olsa ben bilirim.fz28 i bilmem.
  • hehe FZ 28'de video çekimi sırasında zoom yapma özelliği mevcut. üstelik 720p ile hatta 16:9 formatında bile çekim yapabiliyorsunuz.
    İsterseni youtube sitesinden fz28 yazarak örnek videolara bakabilirsiniz.

SX1 kesinlikle çok pahalı. Kafamı bu kurcalıyor zaten. Uzaktan kumanda ve dönebilen ekran için o kadar fark (FZ28 ile kıyaslama) vermeye değer mi? :)

Re: FZ18
    Abi bendeki SLR analog :) F75 nikon. Çok memnunum. Sadece eşim memnun değil. Malum yanında koca bir çanta. Durmadan objektif değiştiriyorum.
    Hanım kişisel fotograf çekip hemen görebilmek ve bilgisayarına atabilmek istiyor.

FZ28 ile Canon SX 10 karşılaştırması yapmam gerekirse önemli farklar şunlar :

FZ 28 SX 10
    Objektif 27x486mm Leica 28x560mm Canon
    Sensör 1/2,3" (0,24cmkare) 1/2,33" (0,24cmkare)
    36MP/cmkare 35MP/cmkare
    Pozlama 60sn - 1/2000 15sn - 1/3200
    Flaş menzili 8,5m 5,2m
    LCD sabit - 2,7" 230k renk dönebilen - 2,5" 230k renk
    Ağırlık 417g 600g
    Boyut 118x75x89mm 128x88x87mm
    Pil Lithium Ion Pil AA Kalem pil x 4
    Resim formatı Jpeg,Raw, Jpeg+Raw Jpeg
    Yorumlar: +Hızlı odaklama -Yavaş Odaklama
    +Seri -Oto Fokusta pek seri değilmiş
    -400üzeri isoda gren -200üzeri isoda gren

SX1 IS'yi buraya yazmıyorum. Ama ben SX10 almayı hiç düşünmüyorum.Ucuza bulabilrsem (aahh keşke) SX1 yoksa FZ28 alacak gibiyim.
    İsterseniz size ayrıntılı incelemeleri olan sitelere verebilirim. İngilizce ama bilmeyen bile anlar. Farklı iso'larda aynı ortamlarda foto çekilmiş.
    Aradaki farklara bakabilirsiniz. Sonlarındaki yorumla sizin nasıl kullanmak istediğinize göre değişiyor.

Forumdaki iki arkadaş SX 1'leri kaça aldı bilen var mı?

• Sx-1 alanlar dışarıdan aldılar, Avrupada bile 1000 YTL'den aşağı olduğunu sanmıyorum ya da civarıdır.
    Arkadaşların dediği gibi SX-1'in o parayı sadece kağıt üzerinde hakettiğini düşünüyorum çünkü şimdiye kadar (makineyi çıktığından beri takip ediyorum) sayısız fotoğrafını inceledim ve sınıfında fark yaratacak kaliteyle karşılaşmadım. Aynı kaliteye sırf 1080p için o kadar farkı neden ödeyeyim. Burdaki kullanıcılar genelde fiyat/performans ürünü ararlar bunun da SX-1'de olmadığı aşikar.
  • sx10 u neden tercih etmiyosunuz anlayamadım.fz28 den fazla bi farkı yok.hareketli lcd si aralarındaki en büyük fark.
    quote:

Orjinalden alıntı: gurkanggs

hehe FZ 28'de video çekimi sırasında zoom yapma özelliği mevcut. üstelik 720p ile hatta 16:9 formatında bile çekim yapabiliyorsunuz.
    İsterseni youtube sitesinden fz28 yazarak örnek videolara bakabilirsiniz.

SX1 kesinlikle çok pahalı. Kafamı bu kurcalıyor zaten. Uzaktan kumanda ve dönebilen ekran için o kadar fark (FZ28 ile kıyaslama) vermeye değer mi? :)

Re: FZ18
    Abi bendeki SLR analog :) F75 nikon. Çok memnunum. Sadece eşim memnun değil. Malum yanında koca bir çanta. Durmadan objektif değiştiriyorum.
    Hanım kişisel fotograf çekip hemen görebilmek ve bilgisayarına atabilmek istiyor.

FZ28 ile Canon SX 10 karşılaştırması yapmam gerekirse önemli farklar şunlar :

FZ 28 SX 10
    Objektif 27x486mm Leica 28x560mm Canon
    Sensör 1/2,3" (0,24cmkare) 1/2,33" (0,24cmkare)
    36MP/cmkare 35MP/cmkare
    Pozlama 60sn - 1/2000 15sn - 1/3200
    Flaş menzili 8,5m 5,2m
    LCD sabit - 2,7" 230k renk dönebilen - 2,5" 230k renk
    Ağırlık 417g 600g
    Boyut 118x75x89mm 128x88x87mm
    Pil Lithium Ion Pil AA Kalem pil x 4
    Resim formatı Jpeg,Raw, Jpeg+Raw Jpeg
    Yorumlar: +Hızlı odaklama -Yavaş Odaklama
    +Seri -Oto Fokusta pek seri değilmiş
    -400üzeri isoda gren -200üzeri isoda gren

SX1 IS'yi buraya yazmıyorum. Ama ben SX10 almayı hiç düşünmüyorum.Ucuza bulabilrsem (aahh keşke) SX1 yoksa FZ28 alacak gibiyim.
    İsterseniz size ayrıntılı incelemeleri olan sitelere verebilirim. İngilizce ama bilmeyen bile anlar. Farklı iso'larda aynı ortamlarda foto çekilmiş.
    Aradaki farklara bakabilirsiniz. Sonlarındaki yorumla sizin nasıl kullanmak istediğinize göre değişiyor.

Forumdaki iki arkadaş SX 1'leri kaça aldı bilen var mı?

• "gurkanggs" 1000 tl ye aldım.

BU ARADA SX1 ALAN DİĞER ARKADAŞ KİM ONA BİR ŞEYLER SORMAK İSTİYORUM.
  • Arkadaşlar merhaba koredeyim ve sx1 almak istiyorum,250 usdye buldum fiyat nasıl,ve bu tarzda başka bir makina tavsiye edrmisiniz?
  • ayee fiyatın harikaymış.problemsizdi dimi sendeki sx1.
    emnbtk:250$ çok ilginç bi fiyat.katakulle olmasın bu işin içinde...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.