Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zuhahaha bencede böylece siteyle ilgili konuya acıklık gelmiş oldu
  • arkadaşlar kitap 3 saat önce elime geçti fakat bu kitap 25o sayfa gibi bi kitap ve çok ufak :) scannerda kesinlikle olucak bi iş degil.
    Ben erkayaları aradım kitap istiyorum dedim adress istediler yolladılar hiç seri numara falan istemediler benden.
  • 250 sayfaysa dedigin gibi o olacak iş degil bizde en iyisi erkayalardan temin edelim
  • Arkadaşlar merhaba.
    SerCys arkadaşım, Canon s3'ü nereden temin ettiğinizi bilmiyorum.Ben gittigidiyor'dan, Hong-Kong'tan getirilen bir makina aldım.Siz, Türkiye'de satılanlardan mı aldınız?
    Canon s3 Türkçe kullanma kılavuzu temin etmek için Erkayalar'ı aradığınızı, seri numarası vs istemediklerini, adres sorup gönderdiklerini belirtmişsiniz.Erkayalar'ı aradığınızda; tam olarak ne şekilde bir konuşma geçtiğini bizimle paylaşırsanız seviniriz.Aradığınızda" şuradaki, canon bayiinden, canon s3 aldım fakat kutunun içinden, kullanma kıluvuzu çıkmadı, nasıl temin ederim mi" dediniz yoksa "yurtdışından getirttim, kullanma kılavuzu gönderir misiniz"şeklinde mi ibare kullandınız?Cevaplarsanız, çok seviniriz.Saygılar...
  • @Mombik Selamlar
    s3 ü Bimeks magzasından temin ettim. Japon malı. Türkiyede satılanlardan.
    s3ü erkayalar nerden aldıgımı sordular bimeks dedim ve seri numarası vs. hiç bişey istemeden tabi efendim adres telefon isim alalım dediler ertesi gün yurt içi kargo ile elimdeydi. Sanırım Yurt dışından alanlar içinde 25 YTL gibi bi rakam ile gönderim yapıyorlar.
  • acemi38 ustamız kadar iyi olmasada renk atma örnegi;
    Resmin Orjinali;
     CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

Renk Attıktan Sonra;
    http://img58.imageshack.us/img58/1362/img02763ke.jpg
    Bu arada makinanın kitapcigını hala okuma fırsatım olmadı öyle kurcalıyarak bişeyler yapıyorum resimler kalitesiz veya çok amatörce olabilir.

• SerCys Estağfirullah daha usta olamadık yavaş yavaş bişeyler öğreniyoruz.

Renk atama çok güzel olmuş eline sağlık özellikle renk atandıktan sonra daha bi canlı ve net çıkmış sanırım orjinal resimde biraz titreme olmuş.
  • abi dedigim gibi işte aynen :) daha kitap falan okumadan bi hevesle sarıldık şu sıra final haftam pek ilgilenemiyorum klavuz ile :) bide fotograf bilgim hiç yok yani yeni yeni ögrenme aşamasındayım. Yorumlarınızıda alsam aslında iyi olur eksik yönler için :) bir kaç foto daha ekliyim;

http://img468.imageshack.us/img468/9421/img02645kn.jpg
    http://img468.imageshack.us/img468/3411/img03005ni.jpg
    http://img468.imageshack.us/img468/334/img03504ez.jpg

Bu arada ekliyim bu çektigim fotograflardan ben pek memnun degilim yani ayarlar konusunda henüz çömez olmamdan kaynaklanan bi durum sanırım inş. hafta sonu bu konuda tamamiyle bilgi sahibi olup güzel paylaşımlar sergilerim :)

• Benim anladığım kadar, yurtdışından alınan makinelere Erkaylar kullanım kılavuzunu ücretsiz vermiyor. Ve kesinlikle eminim, böyle bir uygulama sadece Türkiye’de vardır .
  • SerCys arkadaşım bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    İnşallah Erkayalar'ın herhangi bir yetkilisi, bu forumu okumuyordur.
    Çünkü, ben de sizin yöntemi deneyeceğim.Bu yöntemde başarılı olamazsam; bir hayırseverin forumda yayımlamasını bekleyeceğim.
    Bu arada, sormayı unuttum.Sizin hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum.Erkayalar, Türkçe kullanma kılavuzunu posta veya kargo ile mi gönderdi.Ücreti kimden çıktı?
    Selam ve saygılar.
  • SerCys arkadaşım fotolar güzel ilk resimde yine biraz titreme olmuş herhalde.

Özellikle manzara, doğa vb. fotoğrafları çekerken kılavuz çizgisini kullanman çok yararlı olacaktır resimdeki konuyu ekrandaki çizgilerin kesişme noktasına getirirsen ve ufuk çizgisinide alttatki veya üstteki çizgilere getirirsen çok daha iyi sonuçlar alınabilir.
  • ücret ödemedim okul nedeniyle tekirdagdaym.

@maybach bu klavuzu canon basmamış erkayalar bastırmış vermemeside gayet dogal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

Affan arkadaşım o siteyi ben daha önce incelemiştim çok tutarsız bir site fotoğrafların çekim değerleri birbirini tutmuyor mesela senin hoşuna gitmeyen gece resminde enstantene biraz daha yükseltilse durum tamamen tersine döner sağlıklı bir karşılaştırma yapmak için aynı değerlerde aynı ışık ortamında aynı noktadan çekilen resimlerin karşılaştırmalarına bakmak lazım meselawww.dpreview.com gibi steve digicams sitesi S3'ü yüksem zoomlu makinalarda ey iyisi olarak seçmiş yine dpreview highly recommended olarak tavsiye etmiş vs..vs.. sen moralini bozma bence sınıfının en iyi makinası.

Hehe bir sony kullanıcısı olarak başlığınıza sızdım
    bir düzeltme yapayım; "steve's digicams"de s3 yüksek zoomlu makinaların en iyisi değil, en iyilerinden birisi olarak seçildi
    aynı listede başka makinalar da var:
    http://www.steves-digicams.com/best_cameras.html

• quote:

Orjinalden alıntı: kim_bo_kastekniv

quote:

Affan arkadaşım o siteyi ben daha önce incelemiştim çok tutarsız bir site fotoğrafların çekim değerleri birbirini tutmuyor mesela senin hoşuna gitmeyen gece resminde enstantene biraz daha yükseltilse durum tamamen tersine döner sağlıklı bir karşılaştırma yapmak için aynı değerlerde aynı ışık ortamında aynı noktadan çekilen resimlerin karşılaştırmalarına bakmak lazım meselawww.dpreview.com gibi steve digicams sitesi S3'ü yüksem zoomlu makinalarda ey iyisi olarak seçmiş yine dpreview highly recommended olarak tavsiye etmiş vs..vs.. sen moralini bozma bence sınıfının en iyi makinası.

bir düzeltme yapayım; "steve's digicams"de s3 yüksek zoomlu makinaların en iyisi değil, en iyilerinden birisi olarak seçildi

Liste aşağıda bu liste harf sırasına göre dizilmemiş mantıken en iyisi en üstte olması gerekir.

• quote:

quote:

Liste aşağıda bu liste harf sırasına göre dizilmemiş mantıken en iyisi en üstte olması gerekir.

Dostum sen kendi mantığına göre yorum yapmışsın ama o sayfadaki yoruma mahal vermeyecek uyarıyı dikkate almamışsın

“Cameras are NOT listed in order of preference”
    yani
    “kameralar tercih edilme sıralarına göre LİSTELENMEMİŞTİR”

Yani steve digicam en iyi kamera diye onu seçti bunu seçti diye bir şey yok, her kategoride belirli makinaların en iyiler olduğu vurgulanıyor, en iyisi budur diye asla bir sıralama yapılmıyor.

bütün bunların dışında, ne farkeder ki
    s3 gayet iyi bir makina, bir sitenin onu en iyi seçip seçmemesi s3 ün kalitesinden bir şey düşürmez,ayrıca sony ci zaten gider h5 ini alır canoncu zaten gider s3 ünü alır

• quote:

“Cameras are NOT listed in order of preference”
    yani
    “kameralar tercih edilme sıralarına göre LİSTELENMEMİŞTİR”

Yani steve digicam en iyi kamera diye onu seçti bunu seçti diye bir şey yok, her kategoride belirli makinaların en iyiler olduğu vurgulanıyor, en iyisi budur diye asla bir sıralama yapılmıyor.

bütün bunların dışında, ne farkeder ki
    s3 gayet iyi bir makina, bir sitenin onu en iyi seçip seçmemesi s3 ün kalitesinden bir şey düşürmez,ayrıca sony ci zaten gider h5 ini alır canoncu zaten gider s3 ünü alır

Listedeki diğer makinalarda güzel ama bu liste yapılırken muhakkak en iyiler bile bir sıralamaya tabii tutuluyor diğer sınıflara bir göz atarsan farkı açık seçik görürsün

Canon EOS 1Ds Mark II

Nikon D200

Sony Cybershot R1

Bunlar tartışmasız sınıflarının en iyi makinaları ve ne hikmetse listelerinin hep en üst sırasında bu bir raslantımı acaba

Boy sırasınamı koydular acaba diyede aklıma gelmiyor değil

Tabiki steve veya birbaşkasının şu en iyidir bu en kötüdür demesi beni bağlamaz en iyiyi kendi ihtiyaçlarıma göre ben belirlerim.

Bu arada aşağıdaki linkte yeni bir S3 incelemesi var ve yine buradada S3 sınıfının en yüksek puanlarını almış.

http://www.digitalcamerainfo.com/content/Canon-PowerShot-S3-IS-Digital-Camera-Review.htm

Ayrıyeten ''sony ci zaten gider h5 ini alır canoncu zaten gider s3 ünü alır'' bunada katılmıyorum bence canon'cu sony'ci diye bişey olmaz Benim ihtiyaçlarıma ve keseme göre en iyisini kim yaparsa onu alırım.

• bence sony ci ,canon cu diye bir şey olması yanlış. o zaman bu forumun hiç bir anlamı kalmaz. bununla beraber, en iyi sony, en iyi canon gibi şeylerde yanlıştır. herkesin farklı beklentileri, maddi güçleri, tercihleri olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SerCys

ücret ödemedim okul nedeniyle tekirdagdaym.

@maybach bu klavuzu canon basmamış erkayalar bastırmış vermemeside gayet dogal.

1.5 milyara sattığı makine karşılığında kılavuzu 30 YTL-ye satması normal değil. 30 YTL-ye USA-da lens için adaptör ve filtre alınabilir. Ayrıca, ben hiççç sanmıyorum, Erkaylar onu kendi cebinden bastırıyor diye. Onlar Canon-un Türkiye temsilcisi ve kullanım kılavuzunu ücretsiz vermeleri şart. Ne fark eder makine nerede alınmış, ha USA, ha Africa, ha Türkiye.
  • quote:

... Ayrıyeten ''sony ci zaten gider h5 ini alır canoncu zaten gider s3 ünü alır'' bunada katılmıyorum bence canon'cu sony'ci diye bişey olmaz Benim ihtiyaçlarıma ve keseme göre en iyisini kim yaparsa onu alırım.

Bir kişi, ilk defa fotoğraf makinesi aldığında piyasayı inceler, fiyat, performans ve b. Değerleri beklentisinde bir marka seçer. Senin söylediklerin bu zaman doğru oluyor. Fakat o kişi bir süre sonra yeni makine almak isterse ve eski makinesinden memnunsa, yine o markayı seçer, dolaysısı ile Canoncu, Sonycu değimleri buradan geliyor. Kendimi örnek verirsem, ocak ayında Canon A610 almıştım ve çok memnundum. Mayıs ayında bir üst sınıfa geçip Canon S3 aldım. Diğer markaların bir üst sınıfının makinesini bana yarı fiyatına satsalar bile yine almazdım. Yani Canoncu oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybach -- 23 Haziran 2006; 23:42:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kırıkdiş

en iyi sony, en iyi canon gibi şeylerde yanlıştır. herkesin farklı beklentileri, maddi güçleri, tercihleri olabilir.

buna kesinlikle katılıyorum, her makinenin beklentilere göre farklı cevabı var, mesela benim için canon s2 nin hareketli 1.8 inç lcd si gayet yetersiz görünüyor, sony h1 in 2.5 inç lcd sinin yerini asla tutmaz derim. Ne var ki başkalarına da sony nin sabit lcd si uyduruk geliyor, hareketsiz lcd yi napim ben diyen birçok insan var.
    Neye göre hangisi daha iyi diyeceksin?

Ve bunun gibi birçok şey daha.O yüzden birçok internet sitesi direkt olarak “aha buyurun 1. sony x , 2. canon y” falan demiyor, sıralama yapmaktan kaçınıyor.Onun yerine bu makineler sınıfının en iyisidir diyor (bkz:steve’s digicam) veya bu makineler için “highly recommended” ibaresini kullanıyor (bkz:dpreview)

Acemi38 kardeşim; sıralama yapmayı doğru bulmadıklarından steves digicam sitesinde
    Cameras are NOT listed in order of preference
    diyerek okurları uyarmışlar (bu arada bu siteyi incelediğine göre İngilizce bildiğini varsayıyorum).
    Sense halen “yok yok iyiden kötüye dizmişler işte besbelli ” diyorsun ısrarla, e napayım artık sen istediğine inan.

quote:

Orjinalden alıntı: maybach

Bir kişi, ilk defa fotoğraf makinesi aldığında piyasayı inceler, fiyat, performans ve b. Değerleri beklentisinde bir marka seçer. Senin söylediklerin bu zaman doğru oluyor. Fakat o kişi bir süre sonra yeni makine almak isterse ve eski makinesinden memnunsa, yine o markayı seçer, dolaysısı ile Canoncu, Sonycu değimleri buradan geliyor. Kendimi örnek verirsem, ocak ayında Canon A610 almıştım ve çok memnundum. Mayıs ayında bir üst sınıfa geçip Canon S3 aldım. Diğer markaların bir üst sınıfının makinesini bana yarı fiyatına satsalar bile yine almazdım. Yani Canoncu oldum

Sonyci canoncu diye kastettiğim de budur, sony nin makineleri daha çok hoşuma gidiyor,bir dahaki makinem de canon fiyat veya başka bir şeyde herhangi bir mucize yaratmadığı sürece bir üst sınıf sony olur.
    Çünkü hepsi üç aşağı beş yukarı aynı kalitede mükemmel makineler yapıyor, iki makine de benzer kalitedeyse alıştığım markayı değiştirmek için bir sebep göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kim_bo_kastekniv -- 24 Haziran 2006; 3:29:34 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.