Şimdi Ara

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.625
Cevap
5
Favori
278.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahsi geçen ürün lens değil telekonvertördür. Sanırım satıcı yanlış bir adlandırma yapmış. S3 filtre boyutu 58mm değilse bu adaptör S3 ile kullanılamaz.
  • Teşekkür ederim,
    İlk fırsatta gideceğim..
  • Arkadaşlar oncelıkle merhaba.bende yenı bır s3 kullanıcısı oldum 3 gun once..acemi oldugum ıcın sıze bır kac soru sormak ıstıyorum.
    1.sorum belkı komık sorular olacak ama bılmedıgımızden dolayı kusura bakmayın :)
    evet soruma geleyım.. manuel modda bazı ayarlar yapıpta cekmeye calıstıgımda yanı deklansore tam bastgımda ekranda MEsgul yazısı cıkıyor ve sonra cektıgım rsım ortaya cıkıyor.bunun nedenı ne olabılır acaba.aynı zamanda resım bozuk cıkıyor.yanı otomatık cekımde yanı dırek cekıyorsun.ama manuelde ne gıbı ayarlar yapmam gerekır yanı en azından temel bılgılerı aktarırsanız sevınırm
    2.sorum ise buradakı gordugm çekimleri genelde hangı modda cekıyorsunuz? örnegın ben makro denıyorum karanlık ortamda flash fazla ısık verıyor yanı resımde patlama yapıyor.. umarım bıseylerı anlatmayı basarabılmısımdır.
  • Sana tavsiyem ilke başta manuel modları fazla kullanmamandır. Öncelikle manuel modda yaptığın ayarların (enstantane, diyafram, poz ölçümü, beyaz dengesi vs.) ne işe yaradığını öğrenip ondan sonra tam manuel çekimlere başlamak daha doğru olur. Bu forumdaki fotoğraf çekim teknikleri başlığı altında bu konularla ilgili detaylı bilgi bulabilirsin.

Fotoğrafları çekmeden önce daima yarım deklanşör yaparsan makina hem fokus hemde ölçüm işlemlerini yapmak için fırsat bulacaktır. Fotoğraflarının bozuk çıkması bu yüzden olabilir. Ekranda meşgul yazısı çıkması normaldir diye düşünüyorum tabi çok uzun sürmüyorsa. Çünkü makina fotoğrafları kaydetmek ve tekrar hazır hale gelmek için belli bir süreye ihtiyaç duyar. Makro çekimlerinde aslında flaş kullanmamak en iyisidir. En güzeli sabit ışık kaynakları ile çekeceğin objeyi homojen bir şekilde aydınlatıp daha sonra çekim yapmaktır. Eğer yinede flaş kullanmak istersen flaşın çıkış gücünü ayarlamalısın. S3'de bildiğim kadarı ile üç kadameli olarak çıkış gücü ayarlanabiliyor. Kullanan arkadaşlar sana daha detaylı bilgi verebilirler bu konuda.

• quote:

Orjinalden alıntı: ı love this game

Arkadaşlar oncelıkle merhaba.bende yenı bır s3 kullanıcısı oldum 3 gun once..acemi oldugum ıcın sıze bır kac soru sormak ıstıyorum.
    1.sorum belkı komık sorular olacak ama bılmedıgımızden dolayı kusura bakmayın :)
    evet soruma geleyım.. manuel modda bazı ayarlar yapıpta cekmeye calıstıgımda yanı deklansore tam bastgımda ekranda MEsgul yazısı cıkıyor ve sonra cektıgım rsım ortaya cıkıyor.bunun nedenı ne olabılır acaba.aynı zamanda resım bozuk cıkıyor.yanı otomatık cekımde yanı dırek cekıyorsun.ama manuelde ne gıbı ayarlar yapmam gerekır yanı en azından temel bılgılerı aktarırsanız sevınırm
    2.sorum ise buradakı gordugm çekimleri genelde hangı modda cekıyorsunuz? örnegın ben makro denıyorum karanlık ortamda flash fazla ısık verıyor yanı resımde patlama yapıyor.. umarım bıseylerı anlatmayı basarabılmısımdır.

Arkadaşım makinan hayırlı olsun

Manuel modda hangi ayarları kullanıyorsun eğer düşük enstantene kullanıyorsan 1/20 -10 veya daha düşük gibi o zaman haliyle titreme yapar ve resim bozuk çıkar mecburen tripod kullanman gerekir.
    Meşgul yazısının denklaşöre basıldığında çıktığını ilk defa duyuyorum bende meşgul yazısı 1 saniye veya daha yavaş pozlamalarda resmi çektikten sonra resmi işlerken çıkıyor oda normaldir.

Ben kendi çektiğim resimlerden örnek verecek olursam otomatik modda hiç resim çekmem ağırlıklı olarak P modunda duruma göre Tv, Av ve M modunda çekerim otomatik modda çekilen resme neredeyse hiç müdahale edemiyorsun ama diğer modlarda baya bi müdahale şansın var mesela gece çekimlerini M modunda yapıyorum pozlama süresi bazen 10 - 15 saniyeyi buluyor (tabikii tripodla) hızlı çekimleri mesela bir su damlasını havada yakalamak için 1/500 gibi Tv modunu kullanıyorum veya alan derinliği istediğim (genelde manzara) resimlerini 5f veya daha kısık diyaframda Av modunu kullanarak yapıyorum yani çekeceğin resme göre ayar yapman gerekir. kolay gelsin..

• SMeaGoLLuM arkadaşım ben mesaj yazmaya başladığımda senin cevabın yoktu onun için bişeyler yazmaya çalıştım sen zaten gerekenleri yazmışın benimkilerde ek bilgi olarak kalsın eline sağlık
  • Ben demiştim zaten kullanan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verirler diye . Seninde eline sağlık .

quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

SMeaGoLLuM arkadaşım ben mesaj yazmaya başladığımda senin cevabın yoktu onun için bişeyler yazmaya çalıştım sen zaten gerekenleri yazmışın benimkilerde ek bilgi olarak kalsın eline sağlık
  • Panasonic Lumix DMC-FZ30K bizim makineden daha iyi gibi geldi bana onu mu alsam acaba. S3 raw kayıt yapmıyor. Bu yapıyor. Sanırım daha iyi siparişimide vermiştim. Değiştirsem mi? diye düşünüyorum.
  • Sakın RAW kayıt yaptığına aldanıp S3'ten vazgeçmeyin. Bir RAW kaydı yapması dakikalarca sürebiliyor. Ayrıca noise konusunda S3 daha başarılı bir makinadır.

quote:

Orjinalden alıntı: cline

Panasonic Lumix DMC-FZ30K bizim makineden daha iyi gibi geldi bana onu mu alsam acaba. S3 raw kayıt yapmıyor. Bu yapıyor. Sanırım daha iyi siparişimide vermiştim. Değiştirsem mi? diye düşünüyorum.
  • tesekkur ederım cvpar ıcın ..bu yavas pozlama derken neyı kastetmek ıstedın? yanı ben deklansore basıyorum tabı bu m modunda oluyor bastıktan hemen sonra resmı cekıyor ama mesgul yazısı da cıkıyor.bı ayar mı yapmam gerelıyor acaba? yanı resım cekılıyor ama dedıgım gıbı o mesgul yazısı da cıkıyor acaba bu resım ısleme suresı mı ? daha oncekı msjımda dedıgım gıbı bu acayıp gelebılcek sorularım ıcın sımdıden ozur dılerım kusurabakmayın yanı acemlık :) bırde problem olup olmadıgını ogrenmek ıcın tabı ...
    şimdiden cvplar ıcn tsekkur ederım.
  • ı love this game arkadaşım uzun pozlama 1-3-5-7-10 vs.. saniye gibi mesela. denklaşöre bastıktan sonra makina 10 saniye boyunca diyaframdan içeri ışık alır (bu esnada makinaya sakın dokunma)yani 10 saniye içinde ne görürse kaydeder fotoğraf çekildikten sonra ekranda meşgul yazısı çıkar (makinayı artık eline alabilirsin) bu esnada az önce 10 saniye boyunca çektiği resmi işler yalnız uzun pozlamalarda tavsiyem makinayı 2 saniye gecikmeli çekime al yani sen denklaşöre bastıktan 2 saniye sonra çekime başlasın yoksa denklaşöre basıp parmağını kaldırırken oluşan titreme fotoğrafı çok etkiliyor.
  • Merhaba arkadaşlar ben gittigidiyordan arnetta nickli satıcıyım...

Arkadaşımız bana forumdan bahsetmişti bende buraya gelip bir bakayım dedim.Elimde şu anda canon S3 için lens adaptörleri mevcut...Bir tanesini zaten arkadaşımız sipariş etmişti onun için ayırdım.Diğerlerinide isteyen olursa burdaki arkadaşlara yollayabilirim.

Set 4 parçadan oluşuyor...

58mm Adaptör Tube + Lens Hood 58mm + UV filtre 58mm + Lens kapağı

İki adet kaldı...İsteyenler bana mustafasakizci@hotmail.com dan ulaşabilirler...Selamlar...
  • Arkadaşlar son zamanlarda çıkan S3 - H5 polemiğine herhalde en güzel cevabı bu site veriyor incelemenizi tavsiye ederim. Dikkat ederseniz her 2 makinayla çekilen resimler aynı zamanda,aynı şartlar altında,aynı ışık koşullarında ve aynı ayarlarda yapılmış buda testin güveninirliğini gösteriyor.

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.videozona.ru%2fphoto_tests%2fReviews%2fCanonS3IS%2fCanonS3_page01.asp

• Ya dostlar yukarıdaki resimleri direk buraya nasıl yapıştırabilirim.resim upload sitelerindeki link adreslerini buraya koyduğumda direk resim açılsın istiyorum ama olmadı.sadece linki koyuyor.
  • Adım 1 önce resmini upload et daha sonra resimde görüldüğü gibi satırlardan en sonuncusunu kopyala

CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

Adım 2 daha sonra cevap yazacağın pencere açıldığında image butonuna bas.

Adım 3 en son olarak aşağıda çıkan image yazılarının arasına yapıştır.

Kolay gelsin..

•  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

sanırım oldu .Yardım için teşekkürler
  •  CANON S3 - S5 HAKKINDA HERŞEY

Arkadaşlar bu ve üstteki parçaların fiyatını bilen varmı.Gittigidiyor.comda 72ytlden açıkattırmaya çıkarıldı bu fiyata alınırmı
  • Onealone arkadaşım merhaba.
    Bahsettiğin ürün için gittigidiyor'un dijital makinalar, lens-objektif kısımlarına baktım fakat göremedim.
    Bu ürün şu an sitede mi?Hangi bölümde?
    Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.