Şimdi Ara

Canon SX110 - Fuji S1500 - SX120

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Almanya'dan fotoğraf makinası getirteceğim 200-250€ civarında bir bütçem var. Canon SX110 yada sx120 düşündüm. Başka bir tavsiyeniz var mı? Manuel ayarları ile de kullanılabilen bir makina istiyorum. Fuji s1500 Türkiye'den aldığımda ölü pixelli çıktı o sebeple iade ettim ama forumda s1500 ile çekilmiş güzel fotoğraflar görüyorum kafam karışıyor hangisini alsam diye? Ya da farklı bir model tavsiyeniz olur mu? (Nikon vs.) Dslr-like da olabilir. Hem makro hem de manzara fotoğrafları çekmek istiyorum.

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
    Mutlu bayramlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan. -- 21 Eylül 2009; 14:00:26 >

• Bir de Sx120 çıkmış Ağustos ayında. Sx110'un sensörü 1/2.3' ve 9mp Sx120'nin sensörü 1/2.5 ve 10mp. Ben bu sensör oranını anlayamıyorum. Bu durumda iyi olan hangisi oluyor? Bir de neden bilmem Sx120'nin fiyatı biraz daha uygun bir üst model olmasına rağmen yeni çıkmış olmasından olabilir mi?
  • Yardım edecek kimse yok mu? Fujifilm Finepix S1500 de Almanya'da gayet uygun ortalama 180 € civarı, ne dersiniz hangisi ya da başka bi tavsiye?
  • s1500 bence:)
  • bencede s1500..
    .
  • macro olarak ve ele oturması nedeniyle s1500 ama gece çekmi ve fotoğraf kalitesi olarak sx110
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan.

Bir de Sx120 çıkmış Ağustos ayında. Sx110'un sensörü 1/2.3' ve 9mp Sx120'nin sensörü 1/2.5 ve 10mp. Ben bu sensör oranını anlayamıyorum. Bu durumda iyi olan hangisi oluyor? Bir de neden bilmem Sx120'nin fiyatı biraz daha uygun bir üst model olmasına rağmen yeni çıkmış olmasından olabilir mi?

sx110nun sensör oranının daha iyi olmasından kaynaklanıyor fiya farkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeViL_mma -- 21 Eylül 2009; 18:49:38 >
  • @ugurcan.,

PM' inizi cevaplandırmıştım Ama OKUNMAMIŞ görünüyor.
    Yazdığımı buraya alıyorum. Başkalarıda faydalanır umarım.

Fotografçılık dersleri aldığınıza göre terimlerede yabancı değilsiniz. O zaman iş kolay.
    Daha önce aldığınız Fuji S1500 makina ile almayı düşündüğünüz Canon SX110IS ve SX120IS aynı sınıfın makinaları değil. Fuji dSLR/like ve sensörden titreşim gidericili, Canonlar ise Compact sınıfta ve lensten titreşim gidericili. Canonlar 10X Fuji ise 12X zoom. Fuji' de sensörde ölü pixel çıkması sizin için bir talihsizlik olmuş. Bu 2 markayı sınıf farklılığı nedeniyle aynı kefeye koyup tartmak anlamsız. Buna rağmen:
    Canon' un compact makinalarını kullandım kullanıyorum.Ancak Ölü pixel oluşması durumu Fujiye göre belki 3 mislidir. Şahsen ben son aldığım A-620 de 2 sene içinde 6500 çekimde tam 3 defa ölü pixel oluştu ve serviste yeniden adresleme yapıldı. Görüntü kalitesi en az fuji kadar iyi olmasına rağmen açıkçası bende Canon Compactlara biraz tereddütlü bakıyorum. kaldıki ayrıca Canon 40D' de kullanıyorum. PRF makinalar dışında Canon sensör nedeniyle ?
    Fujiye gelince 1 yıl önce Fuji S6000FD kullanıcısı iken sattım ve dSLR' ye geçtim ve çok kısa bir süre içinde bin pişman oldum. Ve bir tesadüf eseri aynı makinayı hemde aramadan buldum ve tereddütsüz yeniden aldım.
    Fuji' nin bazı Compact makinaları ile bazı dSLR/like makinaları BİR numaradır. Örneğin Compactlarda:F70EXR-F200EXR-FinePix J250- F100fd hatta efsane F30 ve F31FD ama 2. elleri var,
    Like makinalardan efsane olarak adlandırılan (Katılmıyorum O zaman dSLR 'i nasıl adlandıracaz) S6000FD/S6500FD ama 2. eli var, S9100/s9600- S1500 (sizin Makine)- ve en son çıkan S200EXR (Ama şu an için çok pahalı)
    Kısacası Bütçenize göre çeşitli imkanlar var.
    Diğer taraftan Panasoniğin Compact makinaları son 1.5 yıldır son derece kaliteli modelleri çıktı. Örneğin:Panasonic Lumix DMC-LX3 (Tam anlamıyla PERFECT)-Panasonic ZS1-Panasonic ZS3-Ayrıca Samsung HZ10W, Like makinalardan Panasonic Lumix DMC-FZ35 ve Panasonic Lumix DMC-FZ28 Sony' den like olarak DSC H20 ve son çıkan DSC-HX1(Sınırlı tavsiye) mümkün. Örneğin Sony' nin tüm Compactlarından uzak durun.
    Seçeceğiniz makine ne olursa olsun size mutlaka Manuel kullanım ile diyafram ve çekim hızı öncelikli çekim imkanı vermeli ve bu ayrımda mutlaka menüden değil mekanik olmalı.
    Gelelim sensör meselesine:
    1/2.33" ve 1/2.5" ölçekli sensörler en ufak sensörlerdir ve bunların içinde mukayese dersek 1/2.33" daha büyüktür ama gözle bile zor farkedersiniz bu büyüklüğü. Compact ve dSLR/Like makinalarda en makbul ölçü 1/1.8"-1/1.7"-1/1.6" ve 2/3" ölçekli sensörlü makinalardır. Diğer bir faktör bu ölçüler içinde kullanılan pixel yoğunluğudur. Bu değer ne kadar düşükse o kadar makbuldür Kısaca 1/1.6" ölçekli bir sensöre 6-7 mpx yerine 10-12 mpx sıkıştırlmışsa bundan kaçın kaçabildiğiniz ölçüde. Bir yığın prb. beraberinde getirir. Ölü pixel oluşumunun önemli bir nedenidir sensör yapım tekniğinin yanında. Kısaca yüksek mpx bir iyilik faktörü değil tam tersine bir eğer değişik bir yapım tekniği uygulanmamış pixel dizilişi BAYER tekniğine göre yapılmışsa ki %95 makinalarda kullanılan sensör tekniği bu dizilişe uygundur TAM BİR BAŞ BELASIDIR pixel yoğunluğunun yüksek olması. Bu nedenle küçük sensörler de FUJİ bir numaradır. Bu sensörlerde de özellikle CCD' ler Hot pixel bir prb.lemdir ama bu prblem CCD kullanan PRF. dSLR'lerinde bir prblemidir. Düşük enstantane hızlarında 15-60 Sn gibi veya BULB kipinde ortaya çıkar. Geçicidir. Ölü pixel gibi kalıcı değildir.

• bipekkan ,

Ben yararlandım şahsen bilginden. İyi oluyor birşeyler öğrenmek. Şu 1/1.6 falan onları bilmiyordum.
  • @bipekkan

Özel mesajınızı okudum, yardımlarınıza çok teşekkür ederim tabii diğer arkadaşlara da. Şuanda beklemedeyim daha doğrusu yakında belli olacak hangisinin geleceğini. Almanya'dan istediğim için SX110 ve S1500 den hangisini daha rahat bulabilirlerse onu getirecekler.

Tekrar teşekkürler yazmış olduklarınız için.
  • Arkadaşlar S2000HD alınmış SX110 bulamamışlar. Umarım Fuji S2000HD 'den memnun kalırım HD kalitede video çekmesinden ziyade beni endişelendiren foto kalitesi çünkü birçok sitede image quality pek iyi gözükmüyor. Umarım onların hepsi sadece automode da çekilenler olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.