Şimdi Ara

CANON SX510 HS İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Forumda bu makine ile ilgili bir inceleme göremedim ve uygun fiyatlı bir süper zoom fotoğraf makinesi isteyen kişilere fikir olması açısından kendim yazmaya karar verdim. Çok profesyonel, bölümlere ayrılmış veya teknik detaya girilmiş bir inceleme değil. Zaten o tarz bir inceleme yapmak da istemedim çünkü bu makinenin hitap ettiği insanların genellikle tecrübeleri gereği ağır teknik bilgileri anlaması zor. Bu bakımdan genele hitap etmesini istedim. Aklıma geldiği şekilde paragraflar halinde yazdım. Eksik kalan veya merak ettiğiniz başka şeyler belirtirseniz açıklamaya çalışırım. Maddeler halinde başlayalım:

Açılış süresi çok iyi. Kapalı durumdan itibaren 1.5-2 saniyede fotoğraf çekilebiliyor. İki fotoğraf arası hız da 1sn civarı. Daha yüksek hız için hızlı çekim modu kullanılabilir.

Fotoğraf kalitesi olarak gündüzleri oldukça iyi. 24mm geniş lense sahip. Geceleri ise F/3.4'lük en geniş diyaframı ile tabii ki çok aydınlık resimler çekmiyor ama enstantaneyi artırıp bunu bertaraf edebiliriz çünkü görüntü sabitleyicisi muazzam. Elleriniz çok titremiyorsa 2 saniyeye kadar net fotoğraf çekilebiliyor. 30x zoom ile bile sabitleyici çok başarılı. Hatta işe dijital zoom girince dahi net fotoğraflar çekilebiliyor. Tabii ki dijital zoom kaçınılması gereken birşey fakat fotoğrafı görüntülerken yaptığınız dijital zooma oranla daha detaylı görüntü veriyor. Sanırım makine algoritmasında bazı düzeltmeler yapıyor. Fotoğrafı çok büyük boyutta görüntülemeyecek veya kullanmayacaksanız dijital zoom kalitesi de güzel.

Bunun dışında şarjı oldukça iyi. Eco modunda kullanıyorum ve kullanmadığın zaman önce ekranı ve bir süre sonra lensi kapatıyor. Bu şekilde 350-400 civarı fotoğraf çekilebiliyor. Ben yine de yedek pil alacağım. Orijinal pili çok pahalı ama yan sanayi çok kaliteli piller var. Amazon'da binlerce kişi almış ve orijinalinden bile daha uzun gittiğini belirtiyorlar.

Odaklaması oldukça hızlı. Sürekli odaklama veya deklanşöre yarım basarak odaklama gibi seçenekler var. Pahalı makinelerdeki kadar özel bir odaklama sistemi yok ama deklanşöre yarım bastığınızda ister zoomlu ister zoomsuz olsun yarım saniye bile sürmeden odaklıyor. Yalnız 30X optik zoomu geçip dijital zoomu da devreye sokarsanız 90X'ten sonra odaklama hızı biraz düşüyor.

Wifi olması çok iyi. Resimleri hemen telefonuma veya bilgisayarıma yollayabiliyorum.

Bir çok manuel ayarı mevcut. Enstantane en fazla 15sn, iso araığı 80-3200 ve diyafram ise 3.4-8 Tabi bunların dışına da çıkılıyor. CHDK sağolsun :)

Ekranı muhteşem değil ama yeterince kaliteli. Keşke ekranı hareket ettirebilseydik. Tabi bu küçük eksiklikler olmasa fiyatı çok artardı.

Yüksek iso değerlerindeki başarısı güzel. 3200'de falan harika fotoğraflar beklenmemeli ama 1600'e kadar iş görüyor. 800 ve aşağısı ise oldukça başarılı. Olabildiğince düşük tutmakta fayda var elbette.

Flaşı manuel açılıyor. Bence kötü birşey değil. İstemediğim zaman kendi kendine aktifleşmesinden daha iyi benim açımdan. Zaten düğmeye falan basmadan çok yumuşak şekilde kaldırıyoruz flaşı.

Flaş acayip güçlü. Flaş gücünü ayarlayabiliyoruz. Ben ortanın biraz altına ayarladım ve bu bile çoğu durum için yeterli oldu.

0cm'den makro çekebiliyor. Yani lensi nesneye dayasanız bile odaklıyor.

Video konusunda 1080p 24 fps çekim yapıyor. 720p olarak henüz denemedim. 24 fps olması kuşku yaratsa da video çekimi ve ses kaydı oldukça akıcı. OIS çok iyi iş çıkarıyor, böylece videoyu sonradan izlemek zevkli hale geliyor. Yalnız çok video çekecekseniz ekstra pil lazım çünkü tahmin edeceğiniz üzere video çekimi eco modlu fotoğraf çekimine göre çok daha fazla güç tüketiyor.

Makinenin solundaki tuş da zoom sırasında çok iyi çalışıyor. Yaptığı şey; zoom yaptığınız zaman amaçladığınız nesneyi kaybederseniz size o nesneyi bulması. Tekrardan zoomu azaltıp bir daha zoom yapma gibi bir vakit kaybını önlüyor. Oldukça güzel.

HDMI bağlantısı var ama henüz denemedim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim CHDK'ya.

CHDK kısaca androiddeki custom rom olarak düşünülebilir. Tek farkı makineye değil de sd karta kurulması. Kartı çıkarıp başka kart takınca veya kartın yanındaki minik çentik ile kilidini kaldırınca makine normal işleyişine dönüyor. Arayüzde veya makinenin çalışmasında br farklılık yapmıyor zaten. Sadece menüye ekstra özellikler ekliyor. Yani makine üzerinde hiçbir değişiklik yapmayan bir işlem. Canon makinelere özel bir yazılım. Diğer markalarda bu tarz birşey var mı bilmiyorum.

Yaptığı şey kısaca sınırlamaları kaldırmak. Mesela enstantane orijinalinde en fazla 15sn iken bu şekilde 3 saat :) Gerçi o kadar uzun süre makineye zarar verebilir ama yarım saat gibi değerleri kulllanan arkadaşımın makinesi uzun süredir sorunsuz çalışıyor. Iso 3200 yerine 10000 (ne kadar gerekli olduğu tartışılır) ve diyafram ise f/8 yerine f/22'ye kadar çıkıyor.

Bunun yanında en büyük artılarından biri RAW (.DNG) kayıt imkanı.

Pil durumunu % olarak gösteriyor. Lens sıcaklığını yazıyor (uzun süreli çekimlerde katkı sağlaabilir)

Daha birçok; gerek teknik gerekse de kullanışlı artılar ekliyor. 100 civarı ayar imkanı var.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daha makineyi keşfetme aşamasındayım. Aldığımdan beri genelde aile/arkadaş çevresiyle beraber fotoğraf çektiğim için onları yayınlayamayacağım. Bu yüzden çok sanatsal fotoğraflar falan çekmedim. Zaten bulunduğum yer buna pek uygun değil. Yine de fotoğraflar fikir verir herhalde. Alan kişiler daha çok zoom amacıyla aldığı için eklediğim fotoğraflar da o yönde oldu. Makro konusunda da oldukça yetenekli bu arada.

30x zoom, 1/200sn, iso 200, f/5.8

CANON SX510 HS İNCELEME

8X zoom, 1/180sn, iso 74, f/5.7

CANON SX510 HS İNCELEME

4X zoom, 1/1600sn, iso 74, f/8

CANON SX510 HS İNCELEME

2X zoom, 1/1600sn, iso 74, f/8

CANON SX510 HS İNCELEME

30X zoom, 1/320sn, iso 80, f/5.8 (çok benzerini kendi yapımım bir zoom yardımıyla Nokia 808 ile de çektim ama bu da onun kadar iyi çıktı. Bir bakıma makinenin kalitesini yansıtıyor.)

CANON SX510 HS İNCELEME

30X zoom, 180sn , iso 50, f/12 (hava çok soğuk olduğu için biraz kirli bir camın arkasından çektim. Daha net çıkardı herhalde)

CANON SX510 HS İNCELEME

30X zoom, 1/125sn, iso 200, f/5.8

CANON SX510 HS İNCELEME

45X zoom (30X optik, 1.5X dijital zoom), 15sn, iso 80, f/8

CANON SX510 HS İNCELEME

1/500sn, iso 80, f/4

CANON SX510 HS İNCELEME

25X zoom, 1/200sn, iso 80, f/5.6

CANON SX510 HS İNCELEME

30X zoom, 1/320sn, iso 100, f/5.8

CANON SX510 HS İNCELEME

60X zoom (30X optik, 2X dijital zoom), 1/50sn, iso 80, f/8

CANON SX510 HS İNCELEME

CANON SX510 HS İNCELEME

CANON SX510 HS İNCELEME CANON SX510 HS İNCELEME

NOT: Fotoğrafları yüksek çözünürlükte yüklemiyorum çünkü izinsiz kullananlar olabiliyor. Fotoğraflarım şaheser değiller tabi ama benden başkasının kullanmasını istemiyorum yine de :) Tüm resimlerin bilgileri imzamdaki Flickr sayfamda mevcut. Fotoğrafları çektiğim sıraya göre ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Ekim 2018; 1:50:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Selam... Çok güzel yazmışsınız. Teşekkür ederim. Ayrıca flickr hesabınızda da fotoğrafları paylaşmış olmanız da çok iyi olmuş.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Acemice bu kadar oldu. Flickr kullanmaya da yeni başladım. Gerçi 500px falan gibi siteler de var ama onları bilmiyorum. Belki daha iyilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 31 Mart 2015; 17:06:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler. Acemice bu kadar oldu. Flickr kullanmaya da yeni başladım. Gerçi 500px falan gibi siteler de var ama onları bilmiyorum. Belki daha iyilerdir.

Bence flickr daha iyi. Çünki yüklediğiniz fotoların hepsini herkesin görmesi gibi bir durum yok. Sadece kendinizin görebileceği şekilde ayarlamak mümkün istediğiniz özel fotoları.
  • Çok güzel inceleme tepeflasi takma yeri varmıdır? TEŞEKKÜRLER

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selimtk S kullanıcısına yanıt
    Yok. Teşekkürler.

• S.a.merak ettigim bi cihazdi tesekkur ederim.ben bu konuda acemiyim daha önce fujifilm s2980 modeli makinem vardi sattim onu.simdi yenisini almak istiyorum bu cihazi görmüştüm kayınbirader anliyo bu islerden bana dediki onu alacagina ikinci el eos 550d al bitane ömurluk olur dedi.sizce bana incelediginiz makine yetermi yoksa prof makineye gecme zamani geldimi artik birde şöyle bi sorun var eos550 d alirsam birde zoom lens almam gerekecek iki makineden hangisini önerirsiniz bana

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cemin C kullanıcısına yanıt
    Prof makine tabii ki daha iyidir. Bütçeniz müsaitse ve lenslere de yatırım yapabilirim derseniz dslr daha mantıklı. Yalnız dslr makinelerde perde ömrü diye birşey var. O sayıya ulaşıldığı zaman perdeyi değiştirmeniz lazım ve fiyatı 200$ civarı deniyor. Çok düşük bir sayı değil ama araştırdığıma göre 550d seviyesindeki makineler için 50000-150000 dolaylarında. Dediğim gibi çok düşük sayılar değil ama dslr alıp gelişimimi onda yapayım tarzında bir bakış açısı bana göre değil. Çünkü fotoğraf çekmeyi o makinede öğrenecek kişi hangi koşullarda nasıl fotoğraf çekeceğini öğrenmek için binlerce gereksiz fotoğraf çekecektir. Bu da perdenin ömründen gitmesi demek. Siz bu aşamadan daha ilerideyseniz ve alır almaz belli seviyede bir kalitede fotoğraflar çekebileceğinizi düşünüyorsanız alın bence.

Şöyle düşünebilirsiniz; mesela 10000km yapmış ikinci el bir araba aldınız ve arabanın motorunu 100000 kmde değiştirmeniz lazım. Bu durumda günde 1000km kullanır mıydınız?

Bu durumu biliyorsunuzdur belki ama bilmiyorsanız belirteyim dedim.

• quote:

Prof makine tabii ki daha iyidir. Bütçeniz müsaitse ve lenslere de yatırım yapabilirim derseniz dslr daha mantıklı. Yalnız dslr makinelerde perde ömrü diye birşey var. O sayıya ulaşıldığı zaman perdeyi değiştirmeniz lazım ve fiyatı 200$ civarı deniyor. Çok düşük bir sayı değil ama araştırdığıma göre 550d seviyesindeki makineler için 50000-150000 dolaylarında. Dediğim gibi çok düşük sayılar değil ama dslr alıp gelişimimi onda yapayım tarzında bir bakış açısı bana göre değil. Çünkü fotoğraf çekmeyi o makinede öğrenecek kişi hangi koşullarda nasıl fotoğraf çekeceğini öğrenmek için binlerce gereksiz fotoğraf çekecektir. Bu da perdenin ömründen gitmesi demek. Siz bu aşamadan daha ilerideyseniz ve alır almaz belli seviyede bir kalitede fotoğraflar çekebileceğinizi düşünüyorsanız alın bence.

Şöyle düşünebilirsiniz; mesela 10000km yapmış ikinci el bir araba aldınız ve arabanın motorunu 100000 kmde değiştirmeniz lazım. Bu durumda günde 1000km kullanır mıydınız?

Bu durumu biliyorsunuzdur belki ama bilmiyorsanız belirteyim dedim.

Bu konuda haklısınız. Perde mekanik bir aksam(ise) ömrü daha kısa diye söyleniyor. Yalnız konuştuğumuz modelde yada konuşulan kompaktlarda bu perdenin elektronik mi mekanik mi olduğuna dair bir kanıtımız olmalı ki d-slr'daki bu durumu negatif bir detay olarak belirtebilelim. Benim bildiğim halihazırda çok az makinada elektronik perde mevcut. Büyük ihtimal ile Canon Sx510 HS'de de mekanik perde vardır ve onun da ömrü daha uzun yada kısa değildir. Araştırmak gerek... Vakit bulur isem bir araştırayım. Bir de araştırırsanız bugün hala 2.el diye geçen ama belki 3-4'üncü el olan Canon 450D, Pentax'ın K10 vb. gibi modellerini bile alıp kullananlar var. Perde'den korkmayın bence. Açın perdeleri çekin fotoğrafları.

Mesela şöyle bir resmi kaynak buldum,
    Shutter : Mechanical shutter + electronic shutter
    http://www.canon.com/camera-museum/tech/report/2014/09/
    Elektronik perdeyi hangi durumlarda kullanıyor makina onu da sanırım kullanım kılavuzundan öğrenmek mümkündür. Kullanıı tercihli bir ayarı var mı mesela ?

Bir de ek bilgi olsun. Bende bir Nikon E5900 kompakt var. 2005 sonu almıştım. 9 yıl diyelim biz. 9 yıldır faal ve halen ilk günki gibi fotoğraf çeker. Onda da %100 mekanik perde vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Nisan 2015; 12:22:14 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Makinede o tarz bir ayar yok ama Chdk özelliklerine bakarım. SX510 için de hem dijital hem de mekanik diyor özelliklerinde. Dediğiniz gibi kompaktlarda da bu durum olabilir ama kullanıcının daha rahat davranabileceğini düşünüyorum. Gereken onarım ücreti de muhtemelen daha düşük olacaktır. Zaten bu kompakt makineleri bir geçiş evresi olarak düşünen biri büyük ihtimalle makinenin ömrünü tamamlamadan dslr alır ve biri sıfır diğeri ise sadece zoom gereken durumlarda yetecek kadar perde ömrüne sahip 2 tane makinesi olur.

Shutter'dan da ayrı olarak bütçesi düşük olan biri fotoğrafçılığı öğrenmek için bir miktar eskimiş ikinci el bir dslr alacak ve öğrenene kadar kendisi de iyice eskitecek. Bunun yerine bu acemiliğin manuel ayarları olan bir kompakt makinede atılması bana daha mantıklı geliyor. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Tabii ki dslrlar dayanıklı makineler olabilirler fakat herşey eskir ve bütçesi düşük olan biri için bu bir sorundur.

Kişi kendine göre cevaplamalı bunu. Ne kadar tecrübesi var ve ne kadar resim çeker. Yine de hayat kısa ve böyle şeyler için bu tarz hobileri sınırlamamak lazım. Dslr almadan önce perde ömrü diye birşeyden haberi olmayan bir arkadaşım sırf bunu öğrendi diye çok daha az fotoğraf çekiyor artık. Zaten bu işlem çok ucuz olmasa da yeni bir makine kadar pahalı da değil sonuçta. Kararı alacak kişi vermeli yani. Yalnız aldıktan sonra aklında hep bu durum kalacak ve fotoğraf çekmesine engel olacaksa dslr almanın mantığı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 2 Nisan 2015; 12:44:34 >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    @VYC Majoris,
    Fotograflar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Nisan 2015; 18:20:45 >
  • @VYC Majoris,
    Hayret mesajım hiç çıkmamış, Emekleriniz için teşekkürler, ancak fotograflarınızın bazılarının exif bilgileri işleme sırasında kaybolmuşsada özellikle güvercin fotograflarında exif bilgileri mevcut 4000x3000 pixelle çekmişsiniz,ama neredeyse 2-3 mp ile yüklenmiş ayrıca tamamı da Photoshop CS6 ile elden geçmiş. Dolayısıyla bu fotograflar makinanın gerçek performansını yansıtan fotograflar olamaz. En azından bir kaçını 3000x4000 pixel olarak ve hiçbir yazılımla elden geçmemiş MAKİNADAN ÇIKTIĞI GİBİ fotografları yüklemeniz mümkün mü?
    Örneğin: Güvercin fotolarından biri ve kız çocuğu ile 1600 ISO daki gece olması şart değil gündüzde olabilir. NR kapalı olmak kaydıyla hiç dokunulmamış orjinalleri ?

EXIF IFD0
    Image Width = 4000 pixels
    Image Length = 3000 pixels
    Bits Per Sample = 8,8,8
    Photometric Interpretation = RGB (2)
    Image Description =
    Camera Make = Canon
    Camera Model = Canon PowerShot SX510 HS
    Picture Orientation = normal (1)
    Samples Per Pixel = 3
    X-Resolution = 720000/10000 ===> 72
    Y-Resolution = 720000/10000 ===> 72
    X/Y-Resolution Unit = inch (2)
    Software / Firmware Version = Adobe Photoshop CS6 (Windows)
    Last Modified Date/Time = 2015:03:25 16:29:31

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Normalde tam boyutuyla yüklemiyorum ama bu seferlik yollarım. Yalnız şu anda şehir dışındayım da birkaç güne anca eklerim. Orijinalleri de bu civarda kaliteli bu arada. Sadece biraz keskinlik verip boyutlarını düşürdüm.

• O fotoğraflar la oynanmismi bende gercek kalitesi sanmistim benim oynama gibi luxum yok ama cektigim gibi kalacak ama bence bu makine bana yeter lense felan para veremem zaten butcem yok o kadar ilginiz icin teşekkürler simdi sira bu cihazi en ucuz nereden alirim mediamarkette 499tl

• quote:

Normalde tam boyutuyla yüklemiyorum ama bu seferlik yollarım. Yalnız şu anda şehir dışındayım da birkaç güne anca eklerim. Orijinalleri de bu civarda kaliteli bu arada. Sadece biraz keskinlik verip boyutlarını düşürdüm.

Teşekkür ederim @VYC Majoris, Bende şu an şehir dışındayım Pazar akşamı döneceğim.Şu tablete alışmaya çalışıyorum.

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Ben de cep telefonu incelemeleri, oyun incelemeleri felan çekmek için bir kamera veya fotoğraf makinesi arıyordum. Fotoğraf makinelerinde 20-25 dakikalık videolar çekmek uygun mudur? Makineye zarar verir mi? İnceleme tarzı videolar için fotoğraf makineleri tercih edilir mi sizce?
    Birde Samsung NX mini cihazı var. onun fiyatı biraz daha pahalı ama?
    Sizin önerdiğiniz başka cihazlarda varsa yazarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo586 -- 3 Nisan 2015; 15:44:16 >
  • Yeni fotoları bekliyoruz

• Çok iyi bir inceleme olmuş teşekkürler.
  • Arkadaşlar bugün bu makineyi sipariş ettim. Burdaki resimlere ve incelemeye bakarak aldım. İnşallah pişman olmam. Öğrenmek biraz zaman alacak ama olsun.

• Güzel fotoğraflar. Eline sağlık. :) Video çekiminde iyi sonuç veriyor mu cihaz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.