Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genç olmanız dolayısıyla, henüz saygınlık nedir bilmiyorsunuz,
    anlatayım......

Yazmıştım, 40 yıl aradan sonra kasım ayında yeni bir hobi olarak amatör fotoğrafçılığa yeniden başladım.
    Beni tanısaydınız ne denli teknoloji düşkünü biri olduğumu anlardınız, bir kaç örnek vereyim,
    1988 Adana İnşaat Emlak da asteğmen iken dairede comodore 64 ile hakediş formu basıyordum
    1990 Marmariste türkiyenin ilk Cad (bilgisayarlı tasarım) projesini çizerek Belediyeden ruhsat aldım (amiga500+1mb ram kartı ve aegis draw program ile)
    1992 İzmir Buca da ilk defa 3500 konutluk toplukonut projesi Cad
    1994 dv kameralar yeni çıkmış, singapur dan panasonic kamera getirttim,
    1996 ilk digital kamera Mustek(sadece 640/480px) kullandım
    2004 ilk Lg Plasma Display tv kullananlardanım
    2014 Walkera drone getirttim ülkemizdeki ilklerden ama denize düştü 😪
    ara yıllarda unuttuğum onlarca ülkemize yeni girmiş ürün kullandım
    otomobil konusunda 2007 jazz ve 2012 civic deneyim ve modifiye çalışmalarımı bu forumda ve jazzcikardesler.com da görebilirsiniz
    Eos M e gelince,
    kasım ayında almadan önce 2 ay araştırdım, sonuçta amacıma ve gelişmeye uygun, bol aksesuar kullanabileceğim Canon markasının M modelini tercih ettim ki, Eos M konusunda bunları görebilirsiniz
    kit lens 18-55mm iken ebay den 22mm ve ef adaptör aldım, kuş ve doğa çekimi tele olmalı düşüncesiyle canon ef-s 50-250 ve sigma 50-500mm aldım ilgili konularda görebilirsin
    Son olarak M3 çıkınca daha ciddi olarak üzerine düştüm ve onu da getirttim, sağolsun kuzen taiwanda pilot, beni kırmaz , yukarda yazdığım çoğu ürünüde o getirmiştir.

Gelelim Canon neden beni seçti.
    Şu an için M3 kullanıpta internette paylaşan 3 kişi var, bir arkadaşımızda kısa bir test yazısı yazdı. Bende M3 ile ilgili yazılarımı bir kaç yerde ve flickr da paylaştım.
    Benim bu ilgimi gören Canon ürün sorumlusu arayıp bende olmayan 2 lensi, denemem amacıyla göndermek istediğini belirtince bende severek kabul ettim. Bu lensler daha sonra iade edilecek, beleş vermiyorlar, sakın yanılmayın.

Bahsettiğiniz Hasan Ahmet ve bir çok kişi, forumlarda boş boş konularda boş laflar ederken, egolarını büyütürken, benim marka değil, ürün deneyimlerimi yazmam, sanırım algılanamıyor, marka temsilcisi algısını kafalarına çakıyor.

sizde benim yaşıma ve olgunluğa geldiğinizde bu yazdıklarınızı hatırlayıp, gülümseyeceksiniz. Sizin de Opel markasını yazmanız opel satış temsilcisi olduğunuzu göstermediğini anlayqcaksını ama yıllar sonra...

Ayrıca, ben iyi fotoğraf çektiğimi söylemiyorum, sadece amatör olarak kullandığım makinayı anlatıyorum, arada iyi foto (kendimce) olduğunu düşündüklerimide paylaşıyorum.

Anlatabildim mi?

edit; imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 27 Ağustos 2015; 0:07:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Genç olmanız dolayısıyla, henüz saygınlık nedir bilmiyorsunuz,
    anlatayım......

Yazmıştım, 40 yıl aradan sonra kasım ayında yeni bir hobi olarak amatör fotoğrafçılığa yeniden başladım.
    Beni tanısaydınız ne denli teknoloji düşkünü biri olduğumu anlardınız, bir kaç örnek vereyim,
    1988 Adana İnşaat Emlak da asteğmen iken dairede comodore 64 ile hakediş formu basıyordum
    1990 Marmariste türkiyenin ilk Cad (bilgisayarlı tasarım) projesini çizerek Belediyeden ruhsat aldım (amiga500+1mb ram kartı ve aegis draw program ile)
    1992 İzmir Buca da ilk defa 3500 konutluk toplukonut projesi Cad
    1994 dv kameralar yeni çıkmış, singapur dan panasonic kamera getirttim,
    1996 ilk digital kamera Mustek(sadece 640/480px) kullandım
    2004 ilk Lg Plasma Display tv kullananlardanım
    2014 Walkera drone getirttim ülkemizdeki ilklerden ama denize düştü 😪
    ara yıllarda unuttuğum onlarca ülkemize yeni girmiş ürün kullandım
    otomobil konusunda 2007 jazz ve 2012 civic deneyim ve modifiye çalışmalarımı bu forumda ve jazzcikardesler.com da görebilirsiniz
    Eos M e gelince,
    kasım ayında almadan önce 2 ay araştırdım, sonuçta amacıma ve gelişmeye uygun, bol aksesuar kullanabileceğim Canon markasının M modelini tercih ettim ki, Eos M konusunda bunları görebilirsiniz
    kit lens 18-55mm iken ebay den 22mm ve ef adaptör aldım, kuş ve doğa çekimi tele olmalı düşüncesiyle canon ef-s 50-250 ve sigma 50-500mm aldım ilgili konularda görebilirsin
    Son olarak M3 çıkınca daha ciddi olarak üzerine düştüm ve onu da getirttim, sağolsun kuzen taiwanda pilot, beni kırmaz , yukarda yazdığım çoğu ürünüde o getirmiştir.

Gelelim Canon neden beni seçti.
    Şu an için M3 kullanıpta internette paylaşan 3 kişi var, bir arkadaşımızda kısa bir test yazısı yazdı. Bende M3 ile ilgili yazılarımı bir kaç yerde ve flickr da paylaştım.
    Benim bu ilgimi gören Canon ürün sorumlusu arayıp bende olmayan 2 lensi, denemem amacıyla göndermek istediğini belirtince bende severek kabul ettim. Bu lensler daha sonra iade edilecek, beleş vermiyorlar, sakın yanılmayın.

Bahsettiğiniz Hasan Ahmet ve bir çok kişi, forumlarda boş boş konularda boş laflar ederken, egolarını büyütürken, benim marka değil, ürün deneyimlerimi yazmam, sanırım algılanamıyor, marka temsilcisi algısını kafalarına çakıyor.

sizde benim yaşıma ve olgunluğa geldiğinizde bu yazdıklarınızı hatırlayıp, gülümseyeceksiniz. Sizin de Opel markasını yazmanız opel satış temsilcisi olduğunuzu göstermediğini anlayqcaksını ama yıllar sonra...

Ayrıca, ben iyi fotoğraf çektiğimi söylemiyorum, sadece amatör olarak kullandığım makinayı anlatıyorum, arada iyi foto (kendimce) olduğunu düşündüklerimide paylaşıyorum.

Anlatabildim mi?

edit; imla

Beni genç olarak görmeniz hoşuma gitti, esasen şairin dediği gibi yolun yarısını geçtim ama olsun önemli olan zaten kişisel özelliklerimizden ziyade
    burada yazdıklarımız, paylaştıklarımızdır, zaten birbirimiz hakkında oluşan kanaatlerimizde, bu yazılarımızdan paylaşımlarımızdan yaptığımız çıkarımlarla ilişkili.
    Şimdi sizde ben nasıl saygınlığı bilmiyor şeklinde bir intiba bıraktıysam, sizde benim için eos m reklamı yapan birisi şeklinde intiba bıraktınız (bunu daha öncede size söylemiştim) ve şu son yazdıklarınızla da bu intibaa bende güçlendi.
    Daha uzun uzun çok şey yazabilirim ancak gerek yok uzatmaya siz ben eos m ve efm lenslerin reklamını yapmıyorum diyorsanız elimizde de somut bir delil olmadığına göre sizin beyanınız esastır, yani ben sizin insanlara yaptığınız gibi suçlamayacağım, ancak sizin hakkınızdaki intibaam da malesef budur, size iyi forumlar dilerim.

• mimleon kullanıcısına yanıt
    bari bi tane efs 55-250mm stm ve efs 10-18mm denk getirde onunla karşılaştırırsaniz, deger mi degmez mi anlariz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün foruma girmedik muhabbeti kaçırmışım tüh

• işte lensler ve makinalar,
    iki lens emanet, biliyorsunuz.
    detaylı anlatım yakında M3 konusunda.

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 27 Ağustos 2015; 18:13:50 >
  • erkan_apache E kullanıcısına yanıt
    neye değecek anlaşılmadı?

ancak 55-250mm Is II var,10-18mm zor.
    Bir kaç foto koyqrım değerlendirmesi size kalmış

• mimleon kullanıcısına yanıt
    denerken karşılaştırırsanız belki, şu çok keskin, şuna bu parayı vermeye gerek yok gibilerinden yorumlarsanız bizde sayenizde bilgileniriz

• Anladım,
    bugün bir kaç çekim yaptım, foto kalitesinden bahsedemem ama, ef-m lensleri çok rahat kullanımı, hafifliği, boyutlarıyla tam M3 için, biraz daha inceleyeyim, belki ef-s 50-250 den vazgeçip ef-m 55-200 e geçebilirim.
    Sonuçta, amatör çekimler yapıyoruz, keyif versin yeter, galerilere resim asmaya çalışmıyoruz.

• söz konusu lenslerin fiyatlarını, makinelerin fiyatlarını düşündüğümüzde sadece keyif vermenin yeterli olmayacağı ortada,
    kimse kusura bakmasın ama 1 asgari ücretlinin 1 ay çalıştığı bir meblağı bir lense yatıracaksak onun belli bir kaliteyi sunmasını istemek zorundayız, en azından ben bunu arıyorum,
    bu anlamda benim şu ana kadar ki gözlemim ef-m lenslerin (22 mm hariç) fiyat fayda anlamında yeterli olmadığı yönünde, hatta bu yüzden ısık miktarından fedakarlık ederek (adaptör kullanarak) ef-s lenslere yatırım yapıyorum.
    keşke canon şu iki lensi bana da deneme maksadıyla gönderseydi aklımda ki bütün soru işaretleri giderdi, hatta bu anlamda sizinle iletişime geçen kişi sizin fikirlerinizi sorarsa benimde bu lensleri denemek istediğimi iletirseniz sevinirim.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Gülü seven dikenine katlanır, değişken lensli slr kullanıyorsanız bu fiyatlara boyun eğeceksiniz, asgari ücret lafı da populizim den başka bir şey değil.
    Ayrıca,
    sizi tavsiye edeceğimi sanmıyorum.

bu konuya bir süre ara vereceğim, çünkü ne yazsam muhalefet yapılıyor

• ok güzel ya fotoğraf çekme gibisi varmı ama alınca tam profesyonel alacam artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Gülü seven dikenine katlanır, değişken lensli slr kullanıyorsanız bu fiyatlara boyun eğeceksiniz, asgari ücret lafı da populizim den başka bir şey değil.
    Ayrıca,
    sizi tavsiye edeceğimi sanmıyorum.

bu konuya bir süre ara vereceğim, çünkü ne yazsam muhalefet yapılıyor

bu fiyatlara boyun eğme meselesi değil fiyatın karşılığını alma meselesi konuştuğumuz şey hangisinin daha kaliteli olduğu ve daha parasının hakkını verdiği meselesi ama siz yine kalkıp diyorsunuz ki ef-m o kadar iyi olmasa da küçüktür odur şudur dolaysıyla onu almalıyız. bende ona karşılık olarak onu yazdım.
    beni tavsiye etmeyeceğinizi bende biliyorum çünkü o ef-m lenslerin karşılığı bende var ve o ef-m ler bana gelirse ben oturup objektif bir test yaparım ve insanlar sonucu görürler bu da birilerinin işine gelmez değil mi?
    Konuya daha öncede yazmayacağım dediniz ve gidip kendinize başlık açtınız ama nedense ikide bir bu başlığa gelip yorum yazıyorsunuz.
    Ayrıca kimsenin muhalefet yaptığı yok, sadece bilgi paylaşıyoruz ve reklam istemiyoruz.

eğer işe yarar bir paylaşım yapacaksanız şu ef-m ve efs lenslerle aynı noktadan çekilmiş örnek kareler paylaşırmısınız hepimiz merak ediyoruz,
    ama şu anda da bende nasıl bir intiba oluştu söyleyeyim mi ef-m lensler bariz derecede kötü sonuçlar verdiler ve siz bu nedenle paylaşımdan vazgeçtiniz.

• Elimdeki 18-55mm ve 22mm için kendi yorumlarımı yaparsam,EF-M serileri optik olarak EF-S serilerinden daha kaliteliler,
    18-55mm karşılaştırma linki

55mm deki sonuçlar:
    EF-M

EF-S

bir diğeri de EF-S adaptörü ile ilgili ışık kaybı olacağı yazılıyor, lens sensöre uzak kaldığı için az ışık alır kanısı var, ama zaten sensör APS-C olduğu için lensler arada kalan aynaya göre boyutlandırılır. bu sebep ile 18-55mm ve 22mm aradaki adaptör veya örn. 600D ayna töleransı kadar ufaltılmıştır, yoksa 1.6X çarpanını kullanamazlar. yani EF-M 18mm de F3.5 ile adaptörlü EF-S 18mm ile F3.5 ile pozlama yaparsak aynı enstanteneyi alırız.
    Yanlışım var ise söyleyin.

Ben halimden memnunum nikon D5100'ü daha az kullanıyorum, Eos M varsın yavaş netlesin ama sürekli yanımda taşıyabilecek kıvamda olsun göze batmasın yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 28 Ağustos 2015; 19:01:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

Elimdeki 18-55mm ve 22mm için kendi yorumlarımı yaparsam,EF-M serileri optik olarak EF-S serilerinden daha kaliteliler,
    18-55mm karşılaştırma linki

55mm deki sonuçlar:
    EF-M

EF-S

bir diğeri de EF-S adaptörü ile ilgili ışık kaybı olacağı yazılıyor, lens sensöre uzak kaldığı için az ışık alır kanısı var, ama zaten sensör APS-C olduğu için lensler arada kalan aynaya göre boyutlandırılır. bu sebep ile 18-55mm ve 22mm aradaki adaptör veya örn. 600D ayna töleransı kadar ufaltılmıştır, yoksa 1.6X çarpanını kullanamazlar. yani EF-M 18mm de F3.5 ile adaptörlü EF-S 18mm ile F3.5 ile pozlama yaparsak aynı enstanteneyi alırız.
    Yanlışım var ise söyleyin.

Ben halimden memnunum nikon D5100'ü daha az kullanıyorum, Eos M varsın yavaş netlesin ama sürekli yanımda taşıyabilecek kıvamda olsun göze batmasın yeter :)

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

hocam 22 mm ve 18-55 için bende aynı kanaatteyim zaten bunu hep yazdım daha önceki mesajlarımda efm ve efs 18-55 lenslerin kıyaslamasını yapmıştım yukarıdaki mesajımda da 22 mm yi zaten ayrı tuttum.
    esasen 11-22 efm ile 10-18 efs ninde bir testini görmüş yada yapmış ta değilim belkide ef-m daha iyidir ancak benim farklı fotoğraflardan yaptığım kıyaslama sonucunda edindiğim intiba bu yönde.

Gelelim adaptöre adaptörle ışığın az olduğu yerlerde (kapalı mekanda, örneğin evde) 50 mm gibi düşük f değerine sahip bir lens bile odaklama yapamıyor, daha önce bir çok denemesini yaptım fotoğraflarda bariz karanlık çıkıyor. çünkü siz lensle aynanın arasındaki mesafeyi açıyorsunuz ve dolaysıyla o aradaki mesafe ne kadar uzarsa sensöre gelecek ışıkta o ölçüde azalıyor yani en azından ben öyle düşünüyorum hatta bunu uygun bir zamanda test eder buraya yüklerim.

• EF-S 50mm STM ile can sıkıntısı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 28 Ağustos 2015; 18:57:37 >

• Adaptör mesafeyi uzattığı için ışık miktarını azaltıyor. Bende afsiz makro aparat var. Sadece lens takılı bir şekilde çekilen foto ile adaptörü takip aynı kadraja getirdiğinde bariz derecede ışık kaybı oluşuyor. Macro tüpü ne kadar uzatırsam da aynı ölçüde ışık azalıyor.

Diğer konu ise herkez yüklü miktarda para kazanmıyor bu ülkede maalesef. Verdiği paraya en iyi sonuç hangisi ise onu alır. Hobi amaçlı yapıyor diye de dünyaları yatırma gibi bir lüks yoktur. Adı ustunde hobi olduğu için zaten bu işten para kazanmadığı için harcadığı meblağ minimum olup aldığı hizmet maximum oranda olucak. Ben öğrenciyim ve zar zor para biriktirip bu makineyi aldım. Kusurlarını biliyordum ve makineyi aldıktan sonra da kendim doğruladım. Fazla söze gerek yok yanı.

Ek olarak da bazı arkadaşlar konudan uzaklaşırsa da insanlar daha samimi ve gerçek şeyler sorup, cevap alıp paylaşımda bulunurlar. Benim kanaatim de bu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 28 Ağustos 2015; 20:42:46 >

• iSpeedy kullanıcısına yanıt
    Uzatma tüpü ile ışık kaybının oluşması doğal bişey, fakat EosM üzerine adaptör takıp EF-S lensi taktığımızda örneğin 600D'ye de aynı lensi takalım, şimdi iki makinede de "aynı lens - aynı sensör - aynı mesafe" oluşmadımı? şimdi iki makineyi manuel aynı ayarda çekersek aynı ışık yoğunluğunu almış olmaz mıyız?
  • erkan_apache E kullanıcısına yanıt
    Düz mantık düşününce adaptörün yarattığı kadar mesafe yaratmaz bence. Aynalı makine kullanmadım ama reyonlarda incelediğim kadar öyle gözüküyor.

• Aslında bunu anlamak basit. Manuel ayarlar ile pazometreyi sifırlayacak şekilde bir çekim yapıp, ardından adaptör ile de aynı ayarlarda çekim yapılırsa fotoğraflar arasındaki parlaklık farkından durum anlaşılır. Hatta pazometredeki göstergeye bakarak kaç durak ışık kaybı olduğu da hesaplanabilir. Ya da enstantane ve diyafram değerlerini aynı parlaklık değerine ulaşana kadar değiştirmek de sonuç verir. Bunu tartışan ve hatta bu tür bir test yapan bile vardır bence. Bilgisayara geçince bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 28 Ağustos 2015; 23:02:16 >
  • Arkadaslar 1 saattir denemeler yapıyorum 18_55efm 50 mm efs 55_250 efs ile manuel ayarlarına aynı yerden değişik objeleri defalarca fotoğrafladim ve şunu açık yüreklılık ile söyleyeyim ki söylediğiniz doğru. Karanlık miktarında herhangi bir değişiklik yok (en azından makine ekranından fark edilecek muazzam bir fark yok) fotoğrafları bilgisayarda daha sonra tekrar incelerim ancak su an itibari ile daha önce ileri sürdüğüm sav yanlismis.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.