Lisanstan 2021de mezun oldum çap bölümü devam ediyor fakat askerlik tecilim 2027den 2023 aralığa düştü. Yıl sonuna kadar yoklama işlemlerini yaptırın diyor. Öğrenimim devam etmekte bu ertelemeyi nasıl yapabilirim ? E devletten yapılmıyor. Mezunsan 2 sene erteleyebilirsin diyor. Mezun değilim fakat öğrenimim devam etmekte. |
ÇAP yapıyorum Askerlik tecilim düştü
-
-
29 yaşını geçmemek şartıyla öğrenim gördüğün sürece askerliğini öğrenci isen erteleyebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
29 yaşından küçükse öğrenci belgesi al ara askerlik şubesini.
daha 24 yaşındayım şubeyle görüşmem lazım o zaman e devletten yapamıyorum galiba doğru mudur ?
-
Çapla tecil oluyo mu
oluyomus hala ogrenci olduguna dair kagit al vs git subeye hallederler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 8 Ekim 2023; 11:18:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hacı şube şehir dışında işte bayağı uzak benim bağlı olduğum şube ankaradayım şube bartında
-
Bisey olmaz burdakine git sor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şubeyi aradım dedim böyle böyle onlarda sapıttı kaldı nasıl olabilir diye bakın dedim sisteme hakikaten okuyorsun dediler 2028e kadar ertelettim hadi eyw. Gidenleride Allah kurtarsın.
-
Şimdi hocam siz normalde mühendislik okudunuz hal böyle olunca 2. üniversite veya çift anadal yapsanız bile askerlik ileri tarihe atılmaması lazım siz hangi haktan faydalandınız
yoo çap yaparsan yönetmelikte madde var çap bitene kadar ertelenir diyor.
-
Bartın şube candır arayarak bile halledersin
Hocam 29'u geçerse ne oluyor mesela 4. sınıf ikinci dönem falan 29 yaşının sonuna denk geliyorsa?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 seceneğiniz var. şubenin son sınıf öğrencileri için bir dönem tecil ettirme hakkı var. o yüzden sorun olmaz. Ayrıca zaten 29 geldiğinde hemen bir gün sonra askere alınmıyorsunuz. yoklama, sınıflandırma derken 6 ay sürüyor.
-
Peki okurken 4. sınıfta mesela dönem arasında bedelli yapılabilinir mi hocam? 4. sınıf sömestr mesela, veya 3. sınıftan 4'e geçerkenki yaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
istediğiniz her zaman bedelli yapabilrirsiniz, ama bedelli tarihi sizin talebinize göre seçilmiyor. Kuraya giriyorsunuz, kura'dan çıkan tarihte askere gidiyorsunuz. Belki final haftası, belki vize haftası, belkide yaz tatili.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X