Şimdi Ara

carisma ve lancer

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    artıları eksileri nedir?

• hangi modellerini kasteddiğinizi belirtirseniz sanıyorum forum kullanıcıları daha detaylı bilgi verebilirler. çünkü biri deyim yerindeyse çiçeği burnunda yepyeni bir model olan yeni lancer iken diğeri üretimden kalkmış bir model. carisma DID mi GLX mi invite mi comfort mu hangi modellerini kıyasıyorsunuz?

daha açık sorarsanız daha amacına uygun olur.

carisma sahibi olarak köpekbalığına içim gidiyor. para olsa da alsak. hatta epey bi olsa da basıp parayı evo alsak... ah ah
  • teşekkürler ilgin için.
    aslında 2. el alacak birisi için genel olarak hangisi daha mantıklı diye sormuştum.
    ama olayı netleştirmek adına şöyle söyleyebilirim.
    2003-2005 modellerde carisma 1.6 avance modeli ile lancer1.6 comfort modelleri arasında tercih yapacak olsa hangisi daha mantıklı.
    carisma ve lance her ikisi de c sınıfı mıdır?
    carisma üretimi kalkmışsa alınması ne kadar doğru olur?
  • bu iki modelin en iyi karşılaştırmasını sanıyorum "supremum" yapabilir. kendisi lancer sahibi.

fikir vermesi açısından kendi kullandığım araçtan bahsetmem gerekirse gayet memnunum.

üretimde olmaması parça konusunda korkutmuştu beni ama hiç de çekinilecek bir tarafı olmadığını anladım.

sadece serviste değil japon yedek parça satanlar bile motor numarası verildiğinde birebir gerekli parçayı verebiliyorlar.

teker bilyasından ses geldiğini düşünüp değiştirmek istemiştim. japoncunun elinde daha makul fiyata vardı.

parça konusunda korkmak yersiz. volvo ile ortak üretilmiş bir model olmasından dolayı sınırlı olduğunu düşünüyorum. yoksa ki sorunsuz bir araç.

bu fiyata bu kadar konforlu ve özellikli bir araç alınamayacağını kendi gözlerimle görmüş oldum.

çok değişik bir tabir olacak ama başkasınını söylediğini aktarayım abes bir yaklaşım olsa bile : BMW-Mercedes alamayan bunu alıyor aynı konfor için" denilmişti. konforuna rahatlığına diyeceğim yok.

abs -yol bilgisayarı - çift airbag - yükseklik ayarlı farlar - sis farı - park sensörü beni tatmin ediyor.

tam bir uzun yol aracı.

bu kadar beğenip beğenmediğim yönü yok mu tabi ki var.

araç kendisi ağır, sürücü ve bi kaç bişey ile 1 300 kg civarı 16 v olmasına karşın hantal sayılabilir. bu açıdan şehir faresi değil. öyle olsa zaten boyu bu kadar uzun olmazdı.

yolcu sayısı fazla olduğunda çekişten düştüğünü hissediyorum. lancerda sanırım daha yeni bir motor var. farklı bir performans sunacaktır. 1.5 yeni jenerasyon olması lazım.

kendim şehiriçi trafik bakımından biraz rahat bir yerdeyim bu halde şu soğuk zamanda 9 litre gösteriyor. kaldı ki araç ilk ısınırken 2500 devirleri kendi rolantide buluyor :D

normal zamanlarda 8.5 şehiriçi 6 lt şehirdışı çok rahat yolculuk edilebiliyor. umarım faydalı olabilmişimdir. supremum ustadan hem carisma teknik veriler hem de lancer hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

iyi forumlar

• teşekkürler cevabın için.
    aslında pek aklımda olmayan bir modeldi carisma ama ne bileyim donanım özellikleri ve fiyatını kıyaslayınca oldukça dikkat çekici gelmeye başladı.
    biraz daha arştırma yapayım ben.
  • Merhabalar..
    Her iki araca da sahip olmuş birisi olarak birşeyler yazmak istedim.
    İlk aracım 2001 Carisma Comford
    Şimdiki 2005 Lancer 1.6 MT..

* Carisma'nın yol bilgisayarı + Lancer da yok -
    * Carisma'nın konforu + Lancerin - (Carismaya göre diyorum çünkü Lancer'a komforu yok diyemem)
    * Carisma donanım olarak biraz + Lancer - (örneğin 4 cam Carisma da tam otomatik iken Lancer de 1 tanesi tam otomatik diğerleri kademeli değil, Carisma da termometre var iken Lancer da yok, Carisma da koltuk ayarı için daha fazla opsiyon var, Carisma da aracı stop edip anahtarı çıkarınca yaklaşık 30 sn kadar camları açıp kapatabilirken Lancer'da bu yok) - Bu saydıklarımın bazısı çok önemli iken bazısının pek de önemi yok.

** Lancerin sürüş zevki kesinlikle Carizmadan daha iyi (görece diyebilirsiniz ama herkese göre öyle)
    ** Lancerin motoru HP açısından zayıf olmasına rağmen Tork olarak daha iyi (bu da şehir içinde köşeleri rahatlıkla 2. vites dönmenizi sağlarken Carisma sanki stop etmeye meyilli duruyor)
    ** Lancerin motoru alt devirlerde daha canlı
    ** Lancerin gaz ve debriyaj pedalları Carismaya göre çok daha yumuşak bu da hassasiyeti artırdığından keskin sürüş sağlıyor.
    ** Kapı kolları, uzaktan kumanda, merkezi kilit, farlar, Cam açma kapama düğmeleri Lancerda çok sağlam olup hızlı ve çabuk tepkime verirken Carismalarda özellikle cam açma kapama düğmeleri çok çabuk deforme oluyor, merkezi kilidin ping süresi biraz fazla gibi :), ve en önemlisi Carismalar da bir far zayıflığı mevcut.

Yakıt tüketimi, performans vs. hemen hemen aynı diyebilirim. (alt devirler hariç)
    Carisma dan memnundum, Lancerdan memnunum.
    Resimdekiler de halef ve selef..
    http://img222.imageshack.us/img222/1969/ph43xr9.jpg

• @i-goldstone oraya bi colt bi de l200 koyunca galeri gibi olacak.

carisma duruyor değil mi? param olursa elimdekini satmadan başka bir araç daha almak niyetindeyim. carismamdan vazgeçebileceğimi sanmıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani şimdi elma ile ananas nasıl mukayese edilemezse , carisma ile de lancer mukayese edilemez. tabiki carisma her açıdan lancer e 10 basar. hacı muratla tempra nasıl mukayese edilemezse.
  • merhaba arkadaslar benim 99 model 1,8 GDI carismam var ve sanırım ciddi bir sorunla karşı karşıyayım yardımcı olursanız sevinirim.

aracımın devir göstergesi kafasına göre kendi kendine bir düşüyo bir çıkıyo. 3000 devirlere kadar kendi kendine çıkıyo 1500 devirde rolanti takılıyo. kendi ustama gittim. ilk önce yağ,filitre filan değiştik. sonra karbüratör kelebeği (boğaz kelebeğini) söktük tinerle güzelce temizledik. bu parça için yeni conta aldık yerine taktık. denedik olmadı sonra dedik benzin filitresindenmi yapıyor , o filitreyi aldık değiştirdik yine olmadı. bilgisayara bağladık hata verir dedik hiçbir hata yok. birtürlü beceremedik yarın sabah tekrar gidicem başka yollar denicez bu sorunla karşılaşan arkadas varsa lütfen yardımcı olsun. hatta beni araya bilirse sevirinim 05068029898

herkeze saygılar,
  • Aracınızın gaz kelebeği üzerinde (altında ve üstünde) 2 adet sensör vardır;
    Bunlardan 1.si jigleyi kuanda eder, 2. ise Rolantiyi kumanda eder.
    Aracınızın arızası bu sensörlerden birinden kaynaklanmaktadır ve bu arızadan dolayı arıza lambasını yakmaz.
    Ustanıza bu sensörleri kontrol ettirirseniz arızanın hangi sensörden kaynaklandığını bulabilirsiniz.
    Bilgiler Arıza uzmanı Ustabaşımız Alpay ustadan alınmıştır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harbay

merhaba arkadaslar benim 99 model 1,8 GDI carismam var ve sanırım ciddi bir sorunla karşı karşıyayım yardımcı olursanız sevinirim.

aracımın devir göstergesi kafasına göre kendi kendine bir düşüyo bir çıkıyo. 3000 devirlere kadar kendi kendine çıkıyo 1500 devirde rolanti takılıyo. kendi ustama gittim. ilk önce yağ,filitre filan değiştik. sonra karbüratör kelebeği (boğaz kelebeğini) söktük tinerle güzelce temizledik. bu parça için yeni conta aldık yerine taktık. denedik olmadı sonra dedik benzin filitresindenmi yapıyor , o filitreyi aldık değiştirdik yine olmadı. bilgisayara bağladık hata verir dedik hiçbir hata yok. birtürlü beceremedik yarın sabah tekrar gidicem başka yollar denicez bu sorunla karşılaşan arkadas varsa lütfen yardımcı olsun. hatta beni araya bilirse sevirinim 05068029898

herkeze saygılar,

Merhabalar, ben de aşağı yukarı aynı sorunu yaşamıştım. Aynı mı değil mi siz karar verin diye o zamanlar açtığım konunun linkini yollayayım size ;http://forum.donanimhaber.com/m_22040794/mpage_1/key_carisma%2Cariza//tm.htm#22040794

Bizde ki sorun Egzantrik Konum Sensöründeydi..

• Arkadaşlar benimde 99 carisma glx aracım var ancak geçen hafta benzin deposundaki dalgıç pompası arızalandı markası walbro erj 173 parçasını izmirde buldam ancak yan sanayisini bulamadım. orjinali 300 tl ymiş elinde çıkma olan yada yan sanayisi olan varsa yardımcı olabirse çok sevinirim tel.05065056395
  • * Carisma'nın yol bilgisayarı + Lancer da yok -
    * Carisma'nın konforu + Lancerin - (Carismaya göre diyorum çünkü Lancer'a komforu yok diyemem)
    * Carisma donanım olarak biraz + Lancer - (örneğin 4 cam Carisma da tam otomatik iken Lancer de 1 tanesi tam otomatik diğerleri kademeli değil, Carisma da termometre var iken Lancer da yok, Carisma da koltuk ayarı için daha fazla opsiyon var, Carisma da aracı stop edip anahtarı çıkarınca yaklaşık 30 sn kadar camları açıp kapatabilirken Lancer'da bu yok) - Bu saydıklarımın bazısı çok önemli iken bazısının pek de önemi yok.

.........................................................................................................................................................................................................................

2006 dan itibaren bazı özellikler plus donanım seviyesi ile iyileştirildi.

1-dört cam tam otomatik ve kontağı kapadıktan sonra 30sn daha aktif.ayrıca sıkışmayı önleyici sistem de mevcut..
    2-koltukların da plus ile değiştiğini zannediyorum.
    3-park sensörü standart.
    4-fasılalı ve hıza duyarlı silecekler.
    5-cd çalar.
    6-ısı sensörlü tam otomatik klima (ekran yok tabi)(ısı sensörü nerenin ısınması yada soğuması gerektiğini bularak hava akımını oraya yönlendirir.)bu özelliğe cidden hiçbir arabada rastlamadım.örneğin hava akışını autoya aldığımda ısı kaç derecede olursa olsun ön cam buğulanmıyor.araç bunu nasıl başarıyor bilmiyorum.özellikle lancerın kalorifer ve klima tertibatının çooook çooook üst seri bir araca bile az nasip olacağını söylemek isterim.

• arkadaslar devir göstergem kendi kendine çıkıp iniordu hatırlıyorsanız. aracımı sattım arkadaslar artık hiçbir sorunum kalmadı, satmıcaktım ama servise uyuz oldum. birine gittim adam sorunu bulmak için kitabı açtı başldı kitap okumaya. servise bak adam kitapla araç tamiri yapıyor. o parça ne bu parça ne diye kitaba bakıyor.

birine gittim dediler boğaz kelebeğini dğeişticez 3500 ytl japonyadan gelecek 1 hafta . eğer ondan değilse gitti bizim 3500 sonra kurtaramazsak basınç pompa sını değiştiricez 2500 ytl afiyet olsun oda olmazsa hava akım metreyi denicez 1800 ytl dedim yürübeee ne arabaymış arabayı parçalayıp satsam sıfırı mercedes alacam heralde... ben alırım böyle kullanırım diyen bir arkadasa sattım gitti.

bende kendime gittim renault senic aldım dizel. şuan çok memnunum Allah utandırmasın. ama şu kesin mitsubishi çok güzel bir araba fakat servisleri çok kötü.. berbatbir servis anlaşıvar. heleki binek oto hiç umurlarında bile değil. kalite sıfır. ustalarıda sıfır kitapla araba tamiri yapıyolar. :)) gülünecek haldeyiz.

• şanssızlık olmuş. keşke işinin ehli kişilere denk gelseydiniz. deneme yanılma yoluyla araç tamir edilmesi gerçekten talihsizlik.

ben de aracınızdaki sorunla ilgili bir tahminde bulunacak olsam 150 lira parça fiyatı olan oksijen sensörünün bozuk olduğunu söylerdim. merak ettim kaça elden çıkardınız? pm den de paylaşabilirsiniz fiyatı.

yeni aracınız hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: harbay

birine gittim dediler boğaz kelebeğini dğeişticez 3500 ytl japonyadan gelecek 1 hafta . eğer ondan değilse gitti bizim 3500 sonra kurtaramazsak basınç pompa sını değiştiricez 2500 ytl afiyet olsun oda olmazsa hava akım metreyi denicez 1800 ytl dedim yürübeee ne arabaymış arabayı parçalayıp satsam sıfırı mercedes alacam heralde... ben alırım böyle kullanırım diyen bir arkadasa sattım gitti.

Siz bu fiyatlarda ciddimisiniz ? Yoksa birer sıfır fazla mı yazdınız ? Enteresan..

Diğer Carizma kullanan arkadaşlar bu gibi fiyatlarla karşılaştınız mı ?

Arkadaşın servisi kamera şakası mı yaptı yoksa.

• Carisma
  • arkadaşlar benim 99 model carisma 1.8gdi aracım var aracımda tekleme oluyor servise gittim gaz kelebeğini temizlediler ama sorun devam ediyor bugün cihaza bağlattık hata kodu yoktu ancak yakıt basıncı 4.3,4.2,4.1ve 4.0 a kadar düşüyordu usta yakıt pompasının arızalanmaya başladığını ve ilerde motor ışığının yanacağını yolda birakacağını söyledi ayrıca subap seside cabası yakıt pompası 2-3 bin tl imiş bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa memnun olurum
  • Maşaallah insanları mitsubishiden soğutmaya yetecek kadar dedikodu var piyasa da.
    Mitsubishi kullanan arkadaşlar araçlarını iyi tanımak zorunda çünkü servis durumu pek iç açıcı değil.
    İnternette aracınızla ilgili servis manualini çok rahatlıkla bulabilirsiniz.(elemanın bakarak çözüm aradığı kitap)
    Örnek arama: carisma workshop manual, carisma service manual vs.
    Aracım mitsu değil ama mitsu motoru var 4g92p şuanda bilmediğim bir noktası yok diyebilirim. Hangi arıza nerden kaynaklanıyor %70 tahmin ediyorum.
    Aracımın boğaz kelebeğini temizledim link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_35925572/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#35925572
    Hararet göstergesinde takılma vardı(soğuk lehim) hallettim,Kapı içlerine ve tabana yalıtım yaptım vs..
    Debriyaja basınca,dokunuca (rolantide) aracın devri 2000 devir düşüyor,araç titriyor. Bunun da baskı balata ya da bilyadan kaynaklandığını tahmin ediyorum.Debriyaj hidroliğinde, üst ve alt silindirde sorun yok.
    Şu anda Malezyadan baskı balatayı getirmek için araştırma yapıyorum (ebay) getirince kendim değişeceğim:)
    Neden dersenız burda fiyatlar çok uçuk. 350 lira civarında.(150 ye de var taktıran arkadaşlar 2 ay sonra kaçırıyor diyorlar)
    Orda 230 Rm(115lira) japon malı(aisin,exedy,paragut), yanına amortisorleri(burda arka tanesi 100 orda çifti70 lira orjinal Proton),buji kablosunu(burda yan sanayi 80lira orda 30lira) vs ekleyince değecek gibi.
    Aracın stop etme sorunu vardı ankarada servise götrüdüm,Tps sensörü ayarlanacaktı. servise girdim eleman rolantiyi yukseltti hocam sorun yok dedi.
    Ben buraya kadar bu şekilde geldim ki sorunu bulabilesin dedim. Usta bana güven bir sorun yok dedi.
    Ya dedim Kelebek konum sensörünyle hava girişini ayarlayalım araba çok bağırıyor. Usta onunla oynanmaz demez mi?
    Vay başıma gelenler dedim serviste usta onunla oynanmaz diyor kitapçıkta da konum sensörü sinyal çıkışının voltajı 0.35 volt ile 0.7 volt arasında ayarlanabilir diyor.. servis ve servisin usta başı olunca haliyle bişey diyemedim ve aldım aracı geldim kendim multimetre ile ayarladım.

Aracımı değiştirirsem kesinlikle mitsubishi alacağım sorunsuz araçlar hemde ucuz.
    Mitsubishiyi Temsa değilde Doğuş falan getirse durum çok farklı olurdu diye düşünüyorum. Temsanın umrunda değil adam bir tane reklam vermez mi:(

• eliniz bu işlere yatkın olduğu kesin. parçaları temin ederseniz paylaşımlarınızı dört gözle bekliyorum. en azından yolu yordamı öğrenmiş oluruz. orijinal sorunsuz parça temini varken muadil alıp lanet etmek üstüne sinir olmak işten bile değil.

paylaşımlarınızı bekliyoruz. kelebek temizliği çalışmanız da çok güzel olumş elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.