Şimdi Ara

ARAZİDE DAYANIKLI ARAÇ (SUBARU FORESTER vs MİTSUBBİSHİ OUTLANDER)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
4
Favori
12.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkeze merhaba bir grup arkadaşlarım var ve haftasonları vs Araziye çıkıyorlar özellikle kış'ın çok keyifli olduğunu söyledi onların arazi için hazırlanmış tam donanımlı araçları var ancak bende arada onlarla kaçamak yapmak istediğim halde aracım elvermediği için gidemiyorum.Başlıktaki iki araç bu forum'a epey uzak olabilir daha önce bu forumda isimlerini dahi duymadım.Ama yinede bu araçlar hakkında bilgisi olan birileri illaki vardır diyerek konuyu açtım sizce bu araçlar'a 130.000 Civarı vermek mantıklımı?Veya bu araçlardan birini aldığımda arazide bana epey sorun çıkarırmı?Bu arada araç hafif arazide değil baya arazide kullanılacak eğer alırsam ve Kışın 1000 Mt seviyelerinde yetersiz olduğunu görürsem Arazi lastiği,Araç yükseltme,Vinç gibi işlerede girmeyi düşünüyorum.Şimdiden herkeze teşekkürler.

Örnek:http://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-subaru?a276_max=1000&a277_min=2012&viewType=Gallery

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan555 -- 26 Eylül 2014; 20:37:42 >

• ikisi de taş gibidir araziye gelir ama pajero gibi dakar şampiyonunu yaratan mitsubishi'den yana olurdu benim tercihim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

ikisi de taş gibidir araziye gelir ama pajero gibi dakar şampiyonunu yaratan mitsubishi'den yana olurdu benim tercihim

150 HP Atmosferik motorlu Outlander'ın fiyatına 240 HP Turbo Forester alınabiliyor.Mıtsubıshı'den yana olduğunuza eminmisiniz?
  • Outlanderın sıfırını almayın!! Arazi için bir araç drgil 2007 dizel modellerine bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Outlanderın sıfırını almayın!! Arazi için bir araç drgil 2007 dizel modellerine bakın.

Forester için ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Outlanderın sıfırını almayın!! Arazi için bir araç drgil 2007 dizel modellerine bakın.

Forester için ne düşünüyorsunuz?

Forester içinde aynı kanı geçerli eski modelleri (2009 öncesi) daha dayanikli araziye. Hem bunlari ucuza alip 20.000 tl kadar arazi yüklemeside yaparsanız tadından yenmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumda markalar bolumunde forester forumu var.outlander için bilgim yok. Ancak bu araclara 130000 gibi bir rakam verip, stok haliyle ağır araziye sokarsaniz basiniz agrir diye düşünüyorum. Ileride arabaya snorkel, yukseltme kiti, arazi lastiği, vinc vb. Yaptirmak istediğinizde de yapabilecekleriniz sınırlı olur.
    Bunun yerine 40-60 bin aralığında ikinci el bir arazi araci alin. İstediğiniz modifiyeyi yapin. (orn: pajero, jeep Cherokee, land cruiser, LR defender, disco, nissan patrol v.b.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30-35 bine grand cherokee alıp modifiye yapardım. Yada discovery2 olmadı land cruiser. Ama alacağım araç 35 bini geçmezdi bu tarz işler için.

Bahsettiğiniz araçların yaklaşma ve uzaklaşma acıları ağır araziye uygun olmadığı için madara olmamalı diye düşünüyorum.

• Modifiye sırasında one ve arkaya vinc ve cekme halkaları takarken zaten mevcut tamponlar sökülüp celik tampon takilacak. Bu sayede mevcut hale göre otomatikman açılar pozitif yönde değişecek. Yukseltme kitinide hesaba katarsak epey bir avantaj saglanir

• Abi subaru Boxer 4 çeker sistemi ile arazide lider sana Avensis bakarken Mazda 6 yi dediğim bayi aynı zamanda subaru satıyor dediğin gibi rahat alırsın

Araziye uygunluk olarak kenan abi yani Falken sana yardimci olur goodrich lastik orjinal yükseltme kiti vb. Ekipman ile her yere girersin abi bu arada rexton düşündün mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

30-35 bine grand cherokee alıp modifiye yapardım. Yada discovery2 olmadı land cruiser. Ama alacağım araç 35 bini geçmezdi bu tarz işler için.

Bahsettiğiniz araçların yaklaşma ve uzaklaşma acıları ağır araziye uygun olmadığı için madara olmamalı diye düşünüyorum.

Üstat arkadaşlarla epey muhabbet ettik Grand Cherokee V8'ler hararet'e çok meyilli bir araç felan diyorlar.Aslında benim amacım bir kaç değişiklik yaptıktan sonra çok fazla araçla uğraşmadan sürekli olarak araziye çıkmaktı bu sebepten yaşlı ve yüksek km'li araç düşünmedim ama Land cruiser'lar ile ilgili pek şikayet duymadım 2.El temiz land cruiser aslında fenal olmaz ama yinede Çok yaşlı ve yüksek km'li araç almamaya gayret ediyorum sence alt linkteki araç nasıl?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-toyota-land-cruiser-4.7-vx100-2005-askin-jeep-ten-181018065/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Öncelikle herkeze merhaba bir grup arkadaşlarım var ve haftasonları vs Araziye çıkıyorlar özellikle kış'ın çok keyifli olduğunu söyledi onların arazi için hazırlanmış tam donanımlı araçları var ancak bende arada onlarla kaçamak yapmak istediğim halde aracım elvermediği için gidemiyorum.Başlıktaki iki araç bu forum'a epey uzak olabilir daha önce bu forumda isimlerini dahi duymadım.Ama yinede bu araçlar hakkında bilgisi olan birileri illaki vardır diyerek konuyu açtım sizce bu araçlar'a 130.000 Civarı vermek mantıklımı?Veya bu araçlardan birini aldığımda arazide bana epey sorun çıkarırmı?Bu arada araç hafif arazide değil baya arazide kullanılacak eğer alırsam ve Kışın 1000 Mt seviyelerinde yetersiz olduğunu görürsem Arazi lastiği,Araç yükseltme,Vinç gibi işlerede girmeyi düşünüyorum.Şimdiden herkeze teşekkürler.

Örnek:http://www.sahibinden.com/arazi-suv-pick-up-subaru?a276_max=1000&a277_min=2012&viewType=Gallery

Araziye gidecek araca o kadar para vermeyin. Off Road gibi hobileriniz yoksa boşa atılan para olur. Off Road' a giden insanlar aracı dağa taşa vuruyor, aks kesiyor, balatayı bitiriyor, direksiyonu hasar alıyor, boyada sürekli hasarlar oluşuyor... bu liste uzatılır.

Ağır araziye aracı vuracaksanız bence bu aracı almayın, Land Rover Defender, Jeep CJ, Lada Niva, Mercedes G serisi, Mercedes Unimog gibi araçlar bu iş için daha uygundur. Mercedes G serisi dışındakilerin konforu düşüktür, uzun yolda ve sürekli şehir içi kullanımda yorar ve ekonomik olmaz. Lada Niva ekonomik ancak motor gücü düşük bir araçtır.

Forester alacaksanız ara sıra dolaşmak ve gezmek için araziye gidecekseniz bence uygun bir araç. İyi bir lastikle arazi performansınızda artacaktır. Ama alıp dağa taşa vuracaksanız bence yazık olur, ağır arazi içinde uygun bir araç değil bildiğim kadarıyla.

Saygılar...

• Subaru boxer motor 4 ceker duz yolda yol tutus gayet iyi. Hafif arazide de başarılı. Ama iş biraz sert bir araziye geldi mi Subaru kalır. Engebeli, çamurlu, oynak zeminli arazide aracın bieaz daha yüksek olması, At veya ST lastik, diff. kilidi (3 tane olması tercih edilir) vb. donanim olsa tadindan yenmez.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-inci-beyazi-elegance...son-arac-178372818/detay

Hala satılmadı ise 104 bin tl mantıklı bir fiyat. tabii ki gerçekten off-road hobiniz varsa, zor yol ve hava şartlarında yaşıyorsanız. Yoksa sırf yerden yüksek olsun, eş dost jeep'e biniyor desen, kaldırımlara park ediyim, kasislerden çukarlardan hız kesmeden geçiyim istiyorsanız gidip Nissan Qashqai alın.
  • ilhan555 kullanıcısına yanıt
    Araç güzel evet. Km de çok değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Abi subaru Boxer 4 çeker sistemi ile arazide lider sana Avensis bakarken Mazda 6 yi dediğim bayi aynı zamanda subaru satıyor dediğin gibi rahat alırsın

Araziye uygunluk olarak kenan abi yani Falken sana yardimci olur goodrich lastik orjinal yükseltme kiti vb. Ekipman ile her yere girersin abi bu arada rexton düşündün mu ?

Rexton pek düşünmedim Bu arada land cruiser hakkında ne düşünüyosun?2008 Dizel V8'ler 200.000 TL
    Land cruiser alırsam 2000-2005 Civarı düşünüyorum.Araç hakkında net bir karar verebilirsem aracı aldıktan sonra arkadaşlarla bir geziye felan çıkıp bütün eksiklikleri vs listeleyip ona göre araca ekipman almayı düşünüyoruz.Aslında Forester Turbo'ya çok hevesliyim ancak zorlu arazide herkez sıkıntı çıkarır vs diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-inci-beyazi-elegance...son-arac-178372818/detay

Hala satılmadı ise 104 bin tl mantıklı bir fiyat. tabii ki gerçekten off-road hobiniz varsa, zor yol ve hava şartlarında yaşıyorsanız. Yoksa sırf yerden yüksek olsun, eş dost jeep'e biniyor desen, kaldırımlara park ediyim, kasislerden çukarlardan hız kesmeden geçiyim istiyorsanız gidip Nissan Qashqai alın.

Merak etme dostum araç epey zorlu şartlarda kullanılacak hatta Forester'ın bu şartlara dayabileceği veya yeterli olabileceği hakkında şüphelerim var

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-autostore-2007-mitsubishi-pajero-3.2-did-yeni-kasa-180170478/detay

bunla çıkamayacağınız arazi oldukça azdır fakat bazı teknikleri öğrenmek gerekir yoksa çok kolay takla atabilirsiniz

• 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler üstat Land cruiser'lar hakkında ne düşünüyorsun?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.