Merhaba. Hafif arazi şartlarında kullanmak üzere (offroad kesinlikle değil) yüksek ve 4x4 bir araç bakıyorum. Kullanım amacı bakımından genellikle köy, yayla gibi alanlarda kullanılacağı için yüksek ve dörç çeker olması, kalan zamanlarda şehir içinde de kullanılacağı için otomatik olması tercih sebebimdir. En önemli unsur; arıza çıkarma oranı düşük olması, sağlamlık yani. Bütçe olarak 150-250 bin TL bandı diyebiliriz. Bu aralıkta Vitara, Rav4, Xtrail ve Forester en çok gözüme çarpan ve sağlam olduğunu düşündüğüm araçlar. Fakat yine de yanlış biliyor olabilirim. Tecrübeli arkadaşlardan bu araçların olumlu/olumsuz yönlerini duymak isterim. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler. |
Arazi aracı olarak Vitara, Xtrail, Rav4, Forester hangisini önerirsiniz?
-
-
2.0 X-trailler (dizel değil, benzinli olanlar) vardı, o bütçelere önereceğim araç. Az yakar diyemem (LPG takılırsa faydalı olur) ama bildiğim kadarıyla sorunu pek olmayan bir araç.
-
evet bu araçlar atmosferik olduğu için çok düşük yakıt tüketici beklemiyorum ama en azından dayanıklı olsunlar, şanzımanı vs. stabil olsa kafi. Xtrail'in özellikle bagajı ve iç hacmi sanki digerlerine göre daha geniş gibi. Araçla ilgili çok bilgim yok. Bakalım bu araçlardan birine karar vermeye çalışıyorum. Görüşünüz için teeşkkürler.
-
Nissan = SUV bunların içinde en mantıklı olanı xtrail
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Görüşünüz için teşekkürler.
-
Bu araçlar arasında takviye vitesli olan tek araç grand vitara olacaktır. arazide en iyi 4 çeker özelliği grand vitara ve foresterda olacaktır. xtrail ve rav4 daha zayıf.
-
Yürütme maliyeti olarak da Xtrail daha mantıklı hocam. Motoru Renault 1.6dci falandı sanırım, parçasını rahat bulursunuz, konforlu güzel araba.
Nissan zaten suv ve pickup sektöründe tanınmış iyi bir marka, toyota aslında 1. sırada ama rav4 modeli xtrail ile rekabet edebilecek bir araçmış gibi gelmiyor bana
-
Belirttiğim bütçelere Vitaranın iki kasası da alınabiliyor. Hangisini öneriyorsunuz? eski kasa daha sağlam gibi duruyor sanki.
-
Hocam Xtrail 2.0 benzinli? aşağıdaki kasalar.. kastettiğiniz bu model mi?
-
Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en temiz olanı tercih edebilirsiniz. soldaki olan offroad kullanıma daha uygun bir kasadır.
-
Yok hocam bu değildi qashqai ye benziyordu ön kısmı ama bu kasa daha maskulen duruyor, begendim tam erkek arabasi imaji var.. sevdigim bir modeli olan nissan terrano'ya da baya benziyor kasa cizgisi olarak
Subaru al keyfine bak tam canavar dayi kizinda var çok memnun
Rav4 veya vitara sizi daha az yorar ikisi de sorunsuzdur diğer araçları tercih etmemenizde fayda var
Son zamanlarda opel fronteraları da off road arenalarında çok görür oldum, ısuzu dizel motorunu öve öve bitiremediklerini hatırlıyorum.. opelin gerçek opel olduğu yıllarda gm tarafından üretilen amerikan gücü , alman konforu ve japon sorunsuzluğunu barındıran ortak bir mühendisliğin ürünü..
Bir diğer seçenek de yine bir japon mitsubishi pajero.. toyotanın land cruiserından sonra alt takımı en güçlü araçlardan biri olduğunu sekiz silindirdeki etem abi demişti.. bir kaç videoda da gördüm dağ keçisi defender da var ama şehirde kullanıma pek uygun değil.. Defender dedemde vardı yalıtım vs hak getire ama unimog gibi çıkamadığı yerde yoktu..
Alabileceğiniz en yeni aracı alın. O da yeni kasa vitara. Bakımı falanda üzmez,
Bunların hepsi az arıza çıkartır en temiz hangisini buluyorsanız onu alın. Arazi olarak Vitara en iyisi Forester arkasından gelir.
-
forester parça problemi yaratır.
frontera baş belası pajero defender feleğin çemberi
vitara hangi motor bakıyorsun bilmem ama başka markalarla ortak motor kullanan modeller iyidir
x trail 1.6 dci almazsan parça problemi yaratır
otomatik alma,cortlarsa ocağına incir ağacı dikilir
bunların arasında en mantiklisi rav4
parçası var 4 çekeri iş görür sorunsuz
alternatif duster bakılır
alternatif binilecek bir araba alınır,dağa taşa toros broadway alınır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 22 Mart 2022; 21:57:14 >
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Dört modeli de tavsiye eden var. Galiba en temizi hangisini bulursam alacağım.
Hocam fronteranin dizelini daha çok öneriyorlar, corsa c lerdeki 1.7dti da da isuzu motoru var , o kadar gazlamaya, hangi dieseli verirsen ver icmeye razı bir motor, yeniler gibi nazli degil :) lpg li olanlar ise evet sıkıntı ama lpgli olup da sıkıntisı olmayan hangi motor var, doğalına aykırı
Pajero da sarı sitede temiz guzel ornekleri mevcut, off roadda alt takimin onemi büyük, o bahsettigim sekiz silindirdeki abi ne diyorsa dogrudur çünku adam mühendis, otomobil sektörüne hakim ama gdi motoru hiç kullanmadım, yine de japon derdi olacagini sanmam bakimli olduktan sonra
Xtraili ben cok yanlis anlamisim zaten arkadasin butcesinin x3 4 katiymis 1.6dci lar yeni kasa ve off road icinde gereksiz pahali bir oyuncak arkadasin fotosunu attigi kasa daha mantikli ama tabii gonul ister herkese bir toyota land cruiser nasip olsun ya da mercedes benz g class ama iste bütçe meselesi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
frontera her yerinden problem çıkaran bir araç, sadece motordan değil.alacağın araba uç ay parça beklesin,en ufak arızası yirmi kâğıt tutsun istiyorsan pajero LC al tabi.o tarz arabaları yürütmek cüzdan,sabır ister.
bir dostum senin gibi video seyredip karşıma geldi Grand cherokee alırım işte yürütürm sorun olmaz falan.aldım ustasına götürdüm gördü orda fiyatları gitti hilux aldı:)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 23 Mart 2022; 6:18:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 1. ve 2. viteste silkeleme
- clio touch 1.0 tce 100 bg yorum
- suzuki s-cross 2013 yorum
- findeks raporu istemeyen araç kiralama şirketleri
- 225/ 55 r18 kış lastiği tavsiye
- uçan araba fiyatları
- bmw jeep 2024
- dacia duster 2022 fiyat listesi
- 2024 en çok satan arabalar
- katı hal batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X