Şimdi Ara

carismamı accordmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

13.000 tl civarında araç almak istiyorum,2 araç arasında kararsızım,2000-2001 model 1.6 carisma yada 98-99 model accord 2.0 almak istiyorum,performans,konfor,sorunsuzluk,yakıt,2. el olarak düşündüğümüzde acaba hangisini almalıyım? çok kararsız kaldım,yardımcı olursanız çok sevinirim,

tşk.

• honda hayat onda ..ama accord daha fazla yakıt harcar .Dış görünüş önemli diyosan carisma al karar senin 2side su yakmıyo elbet performans bakımından da 2 araçta fena degil.Bizim bi akrabamızda 2002 model carisma var hala sapasaglam arabın motoru cillop gibi araba .Tercihini mitsubishiden yana kullan
  • accord'daki karizma, carisma'da var mı sence?
  • İkisine de bir binin, kararınızı vereceksiniz.

Honda Accord 98 ve 99 modellerin kasaları farklıdır.
    1998'ler euro accord denilen ve ingiltere'de rover fabrikalarında üretilmiştir. Ferah, konforlu bir otomobildir. Ama biraz alçaktır, araba da alçaktır, oturma pozisyonu da alçaktır. Ben aynı mekaniği kullanan Rover 620Si kullandım, memnundum.
    1999'lar Amerikan Accord denilen büyük kasadır. Geniş ve konforludur. Babam 3.0 V6'sından kullanıyor ve çok memnunuz. Pek arıza çıkarmıyor, ama parçaları biraz daha pahalıdır. Bizimkinin motor takozları değişecek ve sadece parça fiyatı 1,500 TL verdiler, işçilik hariç.

Mitsubishi Carisma'lar da güzeldir, ama sınıflandırma olarak bir sınıf küçüktür. Accord'a göre biraz daha dardır. Carisma'lar da kesinlikle sorunsuzdur, başınızı ağrıtmaz. Sahiplerinin memnun olduğunu duyuyorum. Yakıt tüketimi derseniz Carisma GDi, accord karşısında üstündür.

• carismanın 1.8 gdi modeline lpg takılmadığı için 1.6 glx düşünüyorum,birşey farkedermi? accordda ise 99 amerikan kasalar daha çok tutuluyor anladığım kadarıyla,euro accord almayayım o zaman.
  • accordu bilemem ama 6 sene carisma sahibi olduk gerçekden olduğu yeri hak etmiyo çok daha iyi yerlerde olması gerekir bana göre kesinllikle tavsiye ederim
  • Mukayese edemem çünkü Accord'u hiç bilmiyorum ama Carisma, süngerimsi olsa da rahat süspansiyonu olan, yine de alçak olduğu için öyle her virajda dağılacak gibi his veren bir araba değildi. Ön direğin içinde anteni vardı, Accord gibi. Arabadan inmeden açılabiliyordu. Direksiyon da fren de sakin kullanmak için yeterli, şehir içinde gayet rahattı. Düşük hızlarda piyano tuşu gibi hafif fren pedalı var ama aldanıp da fren kapasitesi de çok yüksek sanmak hata olur. Bence sınırda bir kapasitesi var, bir defasında öndeki araç OGS gişelerinde panikleyince zor yavaşlamıştım, yüksek hız panik frende resmen koltuk kızaklarını test etmiştim. Takip mesafesi kurtardı. Direksiyon da, uzun virajlarda çizgi takip ederken pek hassas değil.

Sorunsuzluk derseniz, hemen hiç sorun çıkarmadı, ki şirket arabası olarak iyi kullanılmıyordu yani. Çok dayanıklı bir motora benziyor. Otm. şanzıman da kendini zorlamaya izin vermiyor o yüzden belki sorunsuz denilebilir ama dayanıklı diyemem. Sağlamlık... tekerlek rulmanları ekonomik çift sıra bilyeli tip, kaldırıma çarpınca dağılmıştı... Bir defa da buzda kaldırıma önden çarpmışlar, o günden sonra arka kapı zor açılıyordu. Bence çok sağlam bir araba değil. Kapıdaki kumaşlar da zamanla ayrılıyor.

GDI motorun -gerçek anlamda hiç ölçmedim ama- yine de bayağı ekonomik olduğunu sanıyorum.

Ekonomik, rahat ve sorunsuz diyebilirim. Zayıf yönlerini yazdım diye yanlış anlaşılmasın kendi amacı içinde maksadı temin eden doğru bir arabaydı, ben seviyordum. O yıllarda böyle yumuşak süspansiyonlu araba da az vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974
    Ben aynı mekaniği kullanan Rover 620Si kullandım, memnundum.

Süspansiyon/direksiyon/fren olarak... O zaman bence kesinlikle 620... biraz daha sert olmasına rağmen değer. Ki ben yumuşak süspansiyoncuyumdur. (<- evet, korkarım bu bir kelime)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: bal974
    Ben aynı mekaniği kullanan Rover 620Si kullandım, memnundum.

Süspansiyon/direksiyon/fren olarak... O zaman bence kesinlikle 620... biraz daha sert olmasına rağmen değer. Ki ben yumuşak süspansiyoncuyumdur. (<- evet, korkarım bu bir kelime)

Japon arabalarının hepsi birbirinden güzel ve sağlam.
    eksik olan yönleri konfor. Avrupa araçların tadını vermez ama kesınlıkle onlardan sağlam.
    Honda ların yakıtın fazla olduğunu arkadaşlar söylerlerdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.