Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bekirin

Yaniyooorrr yaniyorrrr vatandantaaaasss. Cepte lüks smartphonelar evde ciks bir laptop evlenirken aman bir kere evleniyoruz hesabına bosh un en pahalı beyaz eşyaları en az 55 65'' bir TV son model bunlar tabi kredi ile alınmış çoğu sonra bı ev belki bı araba kredisi. Bütün hane geliri krediye gider ondan sonra başlar show " HEYEEEET NEEEE KEDEEERRR PEHELİİİİ YEEEEEAAAA BİR SOGAN 5 LİRAAAA YHEEEE" Allah sabır versin.
    Su cepte ayfon ornegi bi bitmedi arkadas.
    O zaman ecevit makam araci olarak kartala biniyordu simdiki iktidarda kartalami binsin? Dunun kendiniyle bugunun kendinini kiyaslamanin elma ile armutu toplamak kadar mantiksiz oldugunu anlayamadik.
    Simdi; benim 10 yıl önce tofas marka arabam vardi diyelim, arkadasiminda bisikleti vardi. Şimdi benim toyotam arkadasiminda mercedesi varsa ben kendimi refah seviyem artti olarak mi dusunmem lazim. Dunun kendininle bugunun kendini degil, arkadasinin dunuyle kendinin bugununu kiyaslarsan dogru sonuca ulasirsin. Degilse kendini kandirirsin.
    Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." Bertrand Russell |

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ntticaret N kullanıcısına yanıt
    Baban anandan mal kalmamış. Sonrasindada sen gençliğini çalışmayarak, okumayarak, bir baltaya sap olmayarak, gezip eğlenip sağda solda surttuysen. Evlenme çağına gelip evleneceğin zamanda.

Ona göre düğün yapcan
    Ona göre eşya Alican
    Ona göre bir semtte ona göre bir evde oturcan
    Ona göre bir arabaya binen
    Ona göre gezicen ve tatil yapican

Sen zamanında bunları dusunmeyiip aylaklik yapıp şimdi bunları durumun ustunde yaşamaya kalkarsan. Lafta çok sokan olur başka birşey yapmaya çalışan da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekirin -- 24 Nisan 2020; 5:12:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    kümülatif olarak hesaplamak dogru olmaz. Faiz ayrı enflasyon ayrı.
    %6 x 15 yil = %90
    24000 (faturasi oldugunu dusunuyorum) x 1.9 = 45.600

satar misin opelini?

• Bekirin kullanıcısına yanıt
    Domates 8 lira diyoruz, dugun esya balayi diyorsun. Agustosbocegi ile karinca hikayesinde bende karincayi dogru buluyorum fakat bu farkli. Ben Besiktasta daireler 2 milyon TL olmus yada Borusan fahiş zam yapmis demiyorum. Domates patates bu, lux olmayan temel gida maddeleri. Az kazaniyorsan bmw ye binmezsin evet ama az kazansan da karnini doyurmak zorundasin. Aç insan saldirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayF

Çok şey yazmıştım, ve sildim. Çünkü ben artık sizin gerçek kişiler olmadığınızı düşünmeye başladım. Bu nedenle her yazdığınıza açıklamalı cevap yazma gereği görmüyorum. Sadece muhalefet yapmak, slogan atmak, içi boş mesajlar yazmak ve insanları mutsuzluk ve umutsuzluğa sürüklemek için açılmış hesaplar olduğunuzu düşünüyorum. Bi bitmediniz.
    Bende bu metinleri yazanın hükümet politikasına uygun üretilmiş botlar olduğunu düşünüyorum.. zaten alıntıladığıma değil okuyana yazıyorum.
    virüs %1 bile etkili değil yazan botlar yüzünden 40 gündür virusün belkide 3 ayda bitirilmeyebileceğini yazmıştım

Ekonomiyi kötü duruma düşürmek için sokağa çıkma yasağı isteniyor diyordu bot hesaplar hatta insanlar o zaman açlıktan ölür diyordu... Sıka sıka gelecek dedik ve 2 gün 2 gün simdi de 4 gün geldi ve bot hesaplar buhar oldu yeni yeni isimlerle geliyordur belkide

• Ya zaten ulkede 5 senedir sokağa çıkma yasağı oluyor yada virus varda bizim mi haberimiz yok? Hayırdır igneden ipliğe deli gibi zam geliyor peynirin kilosundan haberin yok galiba? Neyi kimi savnuyorsunuz enflasyon yüksek seviyede seyrediyor uzun süredir bu virus vs de tuzu biberi oldu ha bu pahalilikta üzerine birde vergi dilimini yuseltiyor bir çok kalemde haşmetlimiz çok yaşaaaa

• ntticaret N kullanıcısına yanıt
    Dün eşya balayı BMW Beşiktaş'taki o iki milyonluk daire deki zamlar fahiş fiyat ne dersen de temel olan herşeye de vuruyor sende bunu anlamak istemiyorsun

Domates İrlanda'da satiliyorda

Beşiktaş'taki ev İstanbul'da mi satılıyor

İkiside Türkiye de zam vs de doğru orantida gidiyor. Şimdi bunu derinlemesine bı araştır beni burda yazarak yorma.

• bayF kullanıcısına yanıt
    sen simdi insanlar mutsuzluk ve umutsuzluga sevk ediyor diye bot hesap acmis diyerek ne kadar sacmaladiginin farkindamisin?bi pazar alisverisi et tavuk hariç haftalik 200 tl den asagi degil ayda 1000 tl.. ette alirsan 1500 tl..en kotu kira 1000 tl olsa ki icinde su elektrik dogalgaz yok, en az 4 kişilik bi ailede birak asgari ucreti 5000 tl bile alsan gecinemezsin..
    Hal boyleyken bu sakk diye gercekler karsina cikip birileri bunu anlattiysa,hadi ekomomiyi gec,virus icin adam gibi bastan sokaga cikma yasaklar yapilip her vatandasa para yardimi yada kumanya yardimi yapilsaydi ki yapilmadi maske bile alamiyoruz..
    eee simdi bu tablo gulluk gulustanlikmi icimizde kelebeklermi ucusuyor aci gercekleri duymak zorundasin mutsuz umutsuz olacaksan ol!Hic biseyi anlatmayan uyandirmayan koyun bi toplum olalim gerceklere at gozlugu takalim demek istiyorsun..senin bu aciklamanin baska bi izahi yok!
    Asil gerceklere karsi 3 maymuni oynayan bi sizler bitmediniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7E2A7C465 -- 24 Nisan 2020; 10:2:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekirin

Baban anandan mal kalmamış. Sonrasindada sen gençliğini çalışmayarak, okumayarak, bir baltaya sap olmayarak, gezip eğlenip sağda solda surttuysen. Evlenme çağına gelip evleneceğin zamanda.

Ona göre düğün yapcan
    Ona göre eşya Alican
    Ona göre bir semtte ona göre bir evde oturcan
    Ona göre bir arabaya binen
    Ona göre gezicen ve tatil yapican

Sen zamanında bunları dusunmeyiip aylaklik yapıp şimdi bunları durumun ustunde yaşamaya kalkarsan. Lafta çok sokan olur başka birşey yapmaya çalışan da.
    Alamancımısın ciddi konuş

• Yer Burdur pazarı
    Domates 5-6
    çeri domates 8
    muz yerli 8-10
    marul 4 kıvırcık 5
    taze fasulye 15

geçen haftadan aklımda kalan fiyatlar bunlar.
  • asenadan güzel kıvırıyorsun , gelin yamacıma doğru para sıkıştırıcam sütyenin içine doğru
    Sana heralde iyi para geliyor bu cumleler karsiliginda hee

Bir de bir ekonomi bilgisi olsa...diploma olayi ayni hikaye

• koca yaşlı şişko dünya -adamlar
  • İzmir'de oturuyorum. Virüsten dolayı 1 aydır evden takip ediyorum işlerimi. Ve her hafta "doğal" düşüncesiyle pazar alışverişine çıkıyorum. Ne yazık ki fiyatlar her hafta değişiyor. Pazarcılar bu durumu fırsata çevirdiler. Müşteri kaybından mıdır nedir herşey pahalandı. Muz 15tl, çilek 10tl, erik 20tl... Meyve yemek lüks oldu derken patates soğana gelen zamdan bahsetmiyorum bile. Maydonoz olmuş 1,50tl... Sözde halkın yanında olan devlet göz göre göre vatandaşını açlığa sürüklüyor. Yazık bu devlet için verdiğimiz emeklere...
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion3560

Alamancımısın ciddi konuş

Alıntıları Göster
    Profil fotosuna arabasinin fotografini koyan elemanla tartisiyorsunuz arkadas prim vermeyin boylelerine. Burnuma buram buram babet corabi ve nargile kokusu geliyor yazdiklarini gorunce

Millet gida fiyatlari pahali diyor bu gelmis bmw dugun diyor iphone diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 24 Nisan 2020; 11:47:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Öyle hocam zaten güya geçen sene aracıları ortadan kaldıracaklardı, haller kalkacaktı ne oldu? Biz de mesela kiraz mevsimi 1.10 - 1.30 - 1.50 civarları satılır kiraz, Ankarada 7 8 den aşağı göremezsin.
    üstat siz nerede yaşıyorsunuz kiraz daha çıkmadı ama çıkarsa net 30tl olur tatsız tuzsuz bide üstelik memleket iyice yoldan çıktı dünyaya temizlik şarttı corona geldi diye üzülmüyorum açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Profil fotosuna arabasinin fotografini koyan elemanla tartisiyorsunuz arkadas prim vermeyin boylelerine. Burnuma buram buram babet corabi ve nargile kokusu geliyor yazdiklarini gorunce

Millet gida fiyatlari pahali diyor bu gelmis bmw dugun diyor iphone diyor.

Alıntıları Göster
    Klavyesinden anlaşılacağı gibi alamancı olabilir.alaman barzosu.
    Alamancı değilse bile angaralı olma ihtimali çok.millete din satıp sabaha kadar angara pavyonlarından çıkmayan,baba parasıyla araba alan,kızlara nargileli fotolarını atan beyaz çoraplı barzo

• O degil de tefeciden borc alip, uzerine evi filan da satip cola'ya gomseydik koseyi donmustuk. Aksam iftarda icerim diye markets gittim, fiyatlar ucmus, servet olmus. Bu kontrolsuz fiyat artislari ve ayrimcilik uzerine kurulu nefret politikalari ile durdurulamayan israf rte yi fazla yasatmaz. Sonbaharda sosyal patlama olursa kimse sasirmasin, 2001 krizi bunun yaninda ninni gibi kaliyor zira.

• 2.5 kilo portakal sıkmalık. Kilosu 4.99 ..
    1.2 kilo çilek Kilosu 7.99
    1 paket kahve
    2 paket makarna
    3 paket maya
    3 paket kabartma tozu.
    3 paket puding. (normalde almıyorum ama maya ile paket satıldığı için almak zorunda kaldık )
    0.80 kilo kabak..

Hepsi 47 lira tuttu.Daha bu sabah harcamalar.Kaldı ki portakal,çilek,kabak,makarna diğer yerlerden daha uyguna fiyatları ! Bakın indirimli halleri diyorum !
    Uyanın beyler uyanın zavallı yaşayanlar,yaşadığını sananlar !

Sıkmalık portakal aldık ama bakalım nasıl çıkacak belli değil ! Son aldıklarım gibi çıkacak muhtemelen.
    Çilek aldık ama nasıl çıkacak soru işareti ?

Bana kimse puding almışsın çilek almışsın portakal almışsın demesin çok pis söverim şu mübarek ilk günlerde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.