Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yok sadece pazar alışverişi 6kişiden oluşan 2 aile için yaptık, bu sokağa çıkma yasağı dalgasından bi tık fazla aldık tabi ama yine de fazla.
  • Öncelikle böyle yararlı bir başlık açan konu sahibini tebrik ediyorum ..
    Sonrasında ise;
    Olan üretici ve son tüketiciye oluyor kaymağı aracilar çok güzel yiyor.ben mahalleden hani geçen patates sogancilardan ürün almazdim takı şu virüs muhabbeti çıkana kadar .markette pazarda 4.5 -5 TL patates onlarda daha uygun zaten İstanbul da market pazar daha kalabalık hijyen sosyal mesafe olayı hak getire annem babam yaşlı onlar sepetle falan alıyorlar bunlardan , bazende ben. sirkeye çoğu şeye basıyoruz ..velhasıl samanı bile ithal ediyoruz diyince belli bir kesim kızıyor arkadaş 60 -65 TL ye etin kilosu olmuş markette ,36-37 TL ye aldigin 5 litrelik sıvı yağ 45-46 TL oldu 1 ay olmadan yudum daha pahalı.. bunların arasına Ramazan ve virüs fırsatçılarıni da ekle bunlar varken olan yine vatandaşa oluyor.onca kişi çalışamıyor işsiz kalmış yazık ki ne yazık illa bir şeyleri anlamak için başımıza mi gelmesi gerekiyor ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Virüsten dolayı arttı fiyatlar o da az birşey. Hemen mızmızlanıyorsunuz virüs geçince düzelir fiyatlar. Napalım yani.

• dün ben de bulundugum ilçe de pazara gittim.dogru dürüst zaten bi şey yoktu.bir karnıbahar sordum.3 el yumrugu kadar ...satıcı 15,00 Tl dedi almadım. hakikaten çok pahalı.bu sebze ,gıda ,meyve satıcıları acilen denetlenmeli..
  • Abicim pazara yada markete gidiyorsun sebze meyve almak için kilosu 5 liradan aşağı meyve sebze kalmamış artık en düşük 5 lira maalesef :(

• 2 kılo bırsey al 10 tl 15 tl tutuyor
    2 adet urun al 30 tl verıyorsun yanı pazara 200 tl ıle cıkacaksın bime ıse her hafta 200 tl ıle gıtmek lazım
    ayda 2000 tl yıyecek olsa 500 tl faturalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

gercek enflasyonun %6 olduguna inaniyorsan arabani aldigin yildaki fiyatin uzerine yillik yuzde 6 artis ile satar misin?
    Ben satarım.

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?

• Dış güçlerin oyunları bunlar, dolar Euro cehape yüzünden fırladı. Eskiden buz dolabımız yoktu yahu! Şimdi var bak dolduruyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 23 Nisan 2020; 23:58:9 >
  • Ortalık yangın yeri aynı yerden aynı boy 1 koli yumurtayı 1 ay once 9₺' ye, 1 hafta sonra 12₺' ye, ondan 1 hafta sonra 14₺' ye aldım dün yine almaya gittim 16.50₺ olmuş her hafta düzenli zam geldi. 65 yaş üstü komşular ve akrabaların alışverişini yaptığım için son 1 aydır fiyatları gözlemleme şansım oldu fiyatlar gün geçtikçe artıyor. Bu sene ramazan kazığına birde Corona kazığı eklendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Hükümet virüsü ciddiye almayıp 3 haftada bitirmek yerine sürece yaymasının ekonomiye daha büyük zarar vereceğini anlamamasından kaynaklı bu.... Ekonomi zarar görmemesi için yasak getirmedik diyor birde c.baskani sözcüsü... Hesap kitap bilmeyenler başta olursa sonuç böyle olur tabii ki
    İşin kötüsü bu daha başlangıç DSÖ en kötüsünü daha yaşamadık diyor
    ya kardeş hani hükümet savunmak "Hükümet virüsü ciddiye almayıp 3 haftada bitirmek yerine " yazmışsın çok merak ediyorum dünya cebelleşirken, kırılırken hükümetin elinde olan neydi de 3 hafta bitirmedi acaba. açıklar mısın.
  • Mükemmel bir alım gücümüz var ondan dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkesurat

Virüsten dolayı arttı fiyatlar o da az birşey. Hemen mızmızlanıyorsunuz virüs geçince düzelir fiyatlar. Napalım yani.
    bu ulkede once dolar bahanesi ile fiyatlar arttı dusunce inmedi fiyatlar simdi virus yarın baska bisi bizde artar ama inmez bosa hayallenmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaqwear

Ortalık yangın yeri aynı yerden aynı boy 1 koli yumurtayı 1 ay once 9₺' ye, 1 hafta sonra 12₺' ye, ondan 1 hafta sonra 14₺' ye aldım dün yine almaya gittim 16.50₺ olmuş her hafta düzenli zam geldi. 65 yaş üstü komşular ve akrabaların alışverişini yaptığım için son 1 aydır fiyatları gözlemleme şansım oldu fiyatlar gün geçtikçe artıyor. Bu sene ramazan kazığına birde Corona kazığı eklendi.
    65 yaş üstü kimselere yardımcı oldugun için sizi tebrık ederim.sevgilerimle...izmir/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___M@JesTe___

ya kardeş hani hükümet savunmak "Hükümet virüsü ciddiye almayıp 3 haftada bitirmek yerine " yazmışsın çok merak ediyorum dünya cebelleşirken, kırılırken hükümetin elinde olan neydi de 3 hafta bitirmedi acaba. açıklar mısın.

Alıntıları Göster
    11 Mart'ta ilk virüs bizde görüldü sanırım belki sağlık bakanlığı daha erken de görmüş olabilir. Hükümet bu virüs bizi teğet geçer anlayışındaydı sanırım fakat global dünyada bu imkansız bir şey

11 Mart'ta İtalya'da ölüm oranı %44 İspanya'da %23tü dünya ölüm oranı %6 ama bunda Çin'in manipülatif kayıtları etkili olabilir . Türkiye İtalya İspanya gibi Avrupa ülkelerine bakıp tedbire başlamalıydı çünkü %25 ölüm oranıyla 83 milyona virüs bulaştığında en az 20 milyon kişi ölüyor

Bunun için yurtdışı seyahatlar kapanmalıydı eğer virüs içeriye girmişse 2-3 hafta karantina olmalıydı 7-8 milyon çalışan hariç .75 milyon karantinada olmalıydı zaten az sayıdaki virüs bu sürede yok olacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Nisan 2020; 1:4:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

bende niye rte son zamanlarda atatürkçü takılıyor diyordum

ekonomi falan ne zaman gg olsa bir anda rte atatürkçü olur, bakın dikkat edin
    Sınır ötesine harekât olunca da Milliyetçi hatta Türkçü

• gzegen kullanıcısına yanıt
    Mayıs nisandan çok daha iyi olacak

• Çok şey yazmıştım, ve sildim. Çünkü ben artık sizin gerçek kişiler olmadığınızı düşünmeye başladım. Bu nedenle her yazdığınıza açıklamalı cevap yazma gereği görmüyorum. Sadece muhalefet yapmak, slogan atmak, içi boş mesajlar yazmak ve insanları mutsuzluk ve umutsuzluğa sürüklemek için açılmış hesaplar olduğunuzu düşünüyorum. Bi bitmediniz.
  • Yaniyooorrr yaniyorrrr vatandantaaaasss. Cepte lüks smartphonelar evde ciks bir laptop evlenirken aman bir kere evleniyoruz hesabına bosh un en pahalı beyaz eşyaları en az 55 65'' bir TV son model bunlar tabi kredi ile alınmış çoğu sonra bı ev belki bı araba kredisi. Bütün hane geliri krediye gider ondan sonra başlar show " HEYEEEET NEEEE KEDEEERRR PEHELİİİİ YEEEEEAAAA BİR SOGAN 5 LİRAAAA YHEEEE" Allah sabır versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Markete her girdiğimde şok yaşıyoruz resmen. Her şeye % 30 zam gelmiş böyle rezillik olamaz. Meyve sebzenin kilosu 10tl oldu ne yicek bu insanlar hiç mi sorgulayan yok hiç mi vicdan yok anlamadım gitii.

• bariz saklanilan seylerden biriside ekonominin coktan batmis oldugudur

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.