Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiper enflasyon olup ta, aynı yönetimin kazık çakabildiği mucize ülke. Dünyanın önde gelen sosyolog ve psikologları için şahane bir araştırma sahası. Lütfen gelsinler ve bu ülkenin sosyo-psikolojik fotoğrafını çeksinler. Bizde bilelim neyin ne olduğunu. Bu halkın nasıl bir halk olduğunu.
  • Türkiye'nin alım gücü Afrika seviyesine yaklaştı. Her gün başlık açıp, ağlayıp zırlamanızın bir faydası, bir anlamı yok. Siz de çok iyi beliyorsunuz ki, başkanlık sistemine geçilip TBMM devre dışı bırakıldıktan sonra bugünlerin geleceği belliydi. Çünkü, başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin burnu boktan çıkmaz. İstisnalarda kaideyi bozmaz.
  • Halci yani komisyoncu çiftçi de yaptığı iş hacmine göre kazanır. Fakat burada işini bilinçli yapmak ve sabırlı olmak en önemlisi de şansının yaver gitmesi önemli olan. Çünkü ürünü piyasaya çıkardığın an arz-talep dengesine göre fiyatlandırma yapılıyor. Şu anda Korona var örneğin çilek,kiraz üreticisi özellikle kiraz üretici zor para kazanır.

Halci her zaman çiftçiden daha fazla kazanır çünkü halci sürekli üretim yapan bir çiftçi gibi düşünün. Senin bir tarlan var orada yılda 3-4 sefer neyse ürün alıyorsun ama halcinin binlerce tarlası var sürekli ürün geliyor,sürekli bir akış var. Bu süreklilik halciye para kazandırıyor. Arkası kesilmeyen bir üretim yeri gibidir hal.

Aracılar olmasa fiyatlar düşer,aracılar şöyle diyen ancak cahildir ya da bilinçli olarak yalan söyleyen siyasetçidir. Düzenleme işi ancak çiftçiye getirilebilir. Şöyle ki örneğin hesap kitap yapılır denilir ki çiftçiye sen bu yıl şu kadar domates ek,şu kadar buğday ek yani fire ve ürünün gereğinden fazla üretilmesi önlenir. Ama hal işin borsasıdır, arz talep ve güncel ekonomik durumlara göre fiyat ayarlanır. Buraya yapılacak müdahale çok çok sınırlı olur ki zaten haller belediyelerin denetiminde iş yaparlar hali hazırda da.

• Hersey ucmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur mu, hamd olsun uçayruk !
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Ah beee;
    30 küsür dönüm toprak var, onun yerine Gazipaşa'da 3 dönüm toprağım olsa kral olurum kraaalll.

Gerçi evin önündeki 1 2 dönüm yer 3 aileyi doyuruyor neredeyse ama ne iklimi iklim, ne toprağı toprak.
    Yine de toprak candır.
    Suratsız pazarcıların derdini çekmektense hafta sonrarı 200km yol yapıp ihtiyaçları kendi bahçemden toplamak gibisi yok.

Eh, insanoğlu nankör, komşunun tavuğu hesabı oldu yazdıklarım ama yazdım yine de
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    o konuda bız cok rahatız :)

kendı halımız de var seralarımızda... meyve agaclarımızda

3 donum sera aşşağı yukarı senede temız 45 ila 60 bın lıra arası para bırakır. masrafları duşunce.
    içine yiyeceklerını ekersen neredeyse 0 masraf yaşayıp gıdıyorsun

yanı benım tuzum kuru ben başkaları yerıne dertlenıyorum
  • Allahtan Bim A101 Var
    Manavda limon 10 A101 de 5 tl
    Domates manav 7 A101 3 Tl
    Gecen hafta manavda sarımsak 90 tl idi bugun a101 50 tl dn aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Valla ne yalan söyleyim, ilk iletiyi yazarken kastettiğim para kazanmak değildi. Derdim; kör gırtlak konusunda dışa bağımlı olmadan hayatımı(zı) idame ettirmekdi. Eh yanındaki kemiksiz 45-60TL de bonusu olmuş.

Ben; Tekirdağın Malkarasının, kara iklimine sahip, toprağı beş para etmeyen bi köyünde, 2 dönüm yerden, 3 ailenin nevalesinin çoğunun çıktığını görünce; acaba dedim Gazipaşa'da ne mucizeler olur

Neyse, hanım emekliliği hakedince şu İntanbul denen lağım çukurundaki betonları satıp savıp oralara... kim bilir; belki... (masallaaaa masallaaa)

• Bütün dünyada ki fırsatçılar gibi bizdeki fırsatcilarda iş üzerinde

• Uzun bi aradan sonra 2.5 L kola alayim dedim 7.5 lira fiyatı olduğunu soyledirler bi uzun süre daha içmeme kararı aldim

• Bence sebebi :
    -%40 Cehalet: Virüs'ün etkisini bilmeyen, bilime yüz çevirip, komplo teorilerine inanan, sokağa çıkma yasağı gelince ipini koparıp inanılmaz harcama yapan açgözlü, ve Ramazan gelince ironi bir şekilde iftar sahurda 2 günlük yemek yiyen, yeme içme yapan kesim.
    -%10 Korona önlemleri
    -%50 sebebi malum yönetim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

Valla ne yalan söyleyim, ilk iletiyi yazarken kastettiğim para kazanmak değildi. Derdim; kör gırtlak konusunda dışa bağımlı olmadan hayatımı(zı) idame ettirmekdi. Eh yanındaki kemiksiz 45-60TL de bonusu olmuş.

Ben; Tekirdağın Malkarasının, kara iklimine sahip, toprağı beş para etmeyen bi köyünde, 2 dönüm yerden, 3 ailenin nevalesinin çoğunun çıktığını görünce; acaba dedim Gazipaşa'da ne mucizeler olur

Neyse, hanım emekliliği hakedince şu İntanbul denen lağım çukurundaki betonları satıp savıp oralara... kim bilir; belki... (masallaaaa masallaaa)

muzcuların net gelırını soylesem o zaman şimdiden satıp geleceksınız

dönümden 30 ila 70 bin arası gelır elde edıyorlar.. tabi bu KEMİKLİ
    masrafları ne tutar tam bılgım yok bişi demiyeyim

• Valla köye de dönseniz farketmiyor,ben Ege nin bir köyünde yaşıyorum.Yaş nedeni ile sokağa çıkmıyorum hanım almış portakalın 8.-₺ Olduğunu ilk defa görüyorum diyor..Korona iyice çarptı bizim esnafı..Allah hepimize güç versin...Sağlıklı Günler..
  • bende niye rte son zamanlarda atatürkçü takılıyor diyordum

ekonomi falan ne zaman gg olsa bir anda rte atatürkçü olur, bakın dikkat edin
  • Devlet koronavirüs için bağış toplarken (temsili)

• Her şey için çok geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perturbator

Bizim aile de 3 kişi ancak giderken babannemlere de alışveriş yapıyoruz, 2 ailenin pazar alışverişi 750 lira tuttu ve bu bize bir hafta yetmiyor. Söyleyecek başka şey yok.
    Yok artık eti filan da pazardan alıyorsunuz heralde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrolün varili bile 20 daoların altına düştü, güzelim ülkemizde hala mazot 5 liranın altına inemedi. Ama petrol az bir şey yukarı yönlendimi zamlar uçarak geliyordu.
  • Bu arada işsizlik haberi azalıyor haberleri de yalan yeri gelmişken söyleyeyim . İşkura gidiyorsunuz . Firmalar zaten adam almıyor diye hoop geri çeviriyorlar işsizlik azalıyor .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.