Şimdi Ara

Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
2
Favori
25.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
419 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

"Adamına " göre mesaj yazacaktım ya şimdi neyse ,bir şey demeyeyim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

O degil de tefeciden borc alip, uzerine evi filan da satip cola'ya gomseydik koseyi donmustuk. Aksam iftarda icerim diye markets gittim, fiyatlar ucmus, servet olmus. Bu kontrolsuz fiyat artislari ve ayrimcilik uzerine kurulu nefret politikalari ile durdurulamayan israf rte yi fazla yasatmaz. Sonbaharda sosyal patlama olursa kimse sasirmasin, 2001 krizi bunun yaninda ninni gibi kaliyor zira.
    borç işi bnmde aklıma gelmişti ama bilemiyorsun hocam yoksa 1 senede 50 milyar falan kazanmıstım ben hic bir sey yapmadan
  • Düzelir umarım hayat pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF85AB672 -- 30 Nisan 2020; 15:2:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akıllı düşün az bunun cb ile alakası yok tamamen fırsatçı kaynaklı herkes nasılsa daha fazla talep oluyor diye fiyatı şişiriyor adam domatesi elli kuruşa kimse almıyor dedi antalyada daha bi kaç gün önce tamamen aradaki komisyoncu şerefsizlerle alakalı bu enflasyonla değil
  • Çarşı pazar yanıyor! Bu ne pahalılık?

Konudaki yazan trollere bakınca söylenebilecek en iyi şey
    "Şüphesiz ki biz onları ibret olsun diye yarattık" (Bakara Suresi 103.ayet)

Allah yukarda ekonomi iyi diyen arkadaşların ailelerine sabır versin biz burda saniyelik katlanıyoruz aileleri bir ömür

• quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

kümülatif olarak hesaplamak dogru olmaz. Faiz ayrı enflasyon ayrı.
    %6 x 15 yil = %90
    24000 (faturasi oldugunu dusunuyorum) x 1.9 = 45.600

satar misin opelini?
    365.000 km de sağ iki kapı ve yan direk ve kaput değişmiş, ön ve arka tamponda soyulmalar var. Pzt gel al.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    iyide sevgili kardeşim virüs öncesi mazot 7 liralara dayanmıştı şuan 4.5 seviyesinde bir kamyon antalyadan istanbula 1000-1500lira mazot yaksa bu 150-200 litre mazot yapar bunuda mazot fiyatının 200 lire ile çarptığımızda kamyoncunun cebinde fazladan 600lira yakıt parası kalacak ozaman 4-5 lira olan domates -600₺ ye rağmen nasıl 8 lira oluyor sorunsal bu
  • Aracın alım ve bakım maliyeti ne olacak? Onlar yerinde mi duruyor? Sıfır araç fiyatı 600 bin TL'ye ulaşmış, 10 lastiğin fiyatı yani takım 25 bin TL'yi durumda zaten Michelin türü bilindik marka alırsanız 30 bin TL'yi de geçer. Adam sermayeyi mi yesin altındaki aracı ile bedavaya yakın iş yaparak? Kaldı ki 6-7 TL çok iyimser bir rakam, işin içine bir fire,İstanbul'daki masrafları ekleyince 9-10 TL bandında satılır ki domates sanırım bu fiyatlarda satılmaya başlanmış.

Yok eğer bu fiyatlarda sorun varsa kursunlar yeniden tanzim satışlarını hatta kendileri satsın. Yapıyordular bir ara hatta halleri yeniden düzenliyordular yattı gitti. Çünkü yapamazlar. Sorun hallerde değil sorun çiftçiden başlıyor ama bu işin sonunda da fiyatlar düşmez. Fiyatların düşmesini ancak şehre yakın yerlerdeki tarım arazilerinin kullanılması ile olur. Oralarda büyükşehirlerde beton olduğuna göre şehrin yanında yüksek teknolojili tarıma geçmek lazım işte o zaman fiyatlar düşer.

• Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Bence hala alinabilir. Soyulacak sogan kalmadigi icin surekli olarak vergi oranlariyla oynayacaklar, temel ihtiyac maddelerine zam yapacaklar, mecbur cunku. Itibardan tasarruf olmaz diye, yalama kasime para aktarma diye, batik ve sacmasapan yerlere inatla para haracanak diye ortada hicbir sey kalmadi. Simdi dibini siyirma vakti. Ben son bi altin vurus bekliyorum. 90 kurusa satilan makarna bile 2,5 lira olmus, litre ayran 7 lira, peynir zeytin 1'er kilo 80 lira, bok kadar salam 3,5 lira, 8 litre erikli su 8 lira. Pide 4 lira.

Dandik maskeyi dagitmaktan aciz bir yonetimin, darmadagin olmus bir ekonomiyi toparlama sansi sifir! Adam, kendisini idare etmekten aciz, ekonomi ve iktisat alaninda altyapisi bombos olan damadini maliye bakani yapti. kisa vadede buyuk cokus yakindir, gorunen koy kilavuz istemez.

• El Fuego kullanıcısına yanıt
    seneye bu zaman için dolar altın cok yukselır mı sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FF85AB672

Düzelir umarım hayat pahalı
    sucuk ve salam ile güzel kardeşim akpye oy vermeye devam :D
    Allah ıslah etsin sizin gibi cahil insanları
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Devlet kar eden tum kurumlarini satti. Uzerine korkunc borc yapti. Vergi geliri disinda baska geliri olmadigi gibi, Yid lere taahhut edilen 20-30 yil vadeli 150 milyar dolar da oyle var. Vaziyet bu.

Sabit bile tutamiyorlar dogal olarak. Ekim gibi iki hanelere bile cikabilir.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/sanalda-cocuklu-ailelere-yardim-duzenlemek--143071067

Bu konu ile alakalı ,evlenirken bize mi sordunuz şimdi hayat pahalı diye zırlıyorsunuz.?

Ne yapalım gidip sizin için migrostan alışveriş mi yapalım ?
  • Bazı sebze ve meyveler Norveç fiyatlarında. Şaka gibi.
  • Eskiden manavlara marketlere pahalı derdik şimdi pazarlar el yakıyor.Evimin dibinde haftada üç gün semt pazarı kuruluyor ve bu yaşıma kadar iki defa pazardan meyve sebze alışverişi yaptım geçen hafta 6 liraya aldığım muz bu hafta 13 liraydı.Çilek deseniz 6 liraya zor buldum.

12 liraya kadar domates gördüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 tane muz aldım 32 lira.

• "bu kardeşinize yetkiyi verin dolarla nasıl mücadele edilir göstereyim"

kim dedi bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüsami

iyide sevgili kardeşim virüs öncesi mazot 7 liralara dayanmıştı şuan 4.5 seviyesinde bir kamyon antalyadan istanbula 1000-1500lira mazot yaksa bu 150-200 litre mazot yapar bunuda mazot fiyatının 200 lire ile çarptığımızda kamyoncunun cebinde fazladan 600lira yakıt parası kalacak ozaman 4-5 lira olan domates -600₺ ye rağmen nasıl 8 lira oluyor sorunsal bu
    Ben daha basit bir denklem söylüyüm. Üretim yeri Antalya olan bir ürün, Antalya'da neden 5-6 TL ve bu durum neredeyse yılbaşından beri böyle.
  • Ben 48 yaşımdayım ve doğma-büyüme hatta sülalemin Romanya'dan 1912'de İstanbul'a göçtüğünü de düşünürsek 4. nesil İstanbulluyum.

1990'lardaki yüksek enflasyonlu günlere geri dünüyoruz.

2001 yılında rahmetli Ecevit'in önüne yazarkasa atıldıktan sonra Türkiye'ye yabancı sermaye geldi, gelen para halka kredi kartı olarak dağıtıldı ve halkı rehavet sardı.

3 Kasım 2002'de iktidar koltuğuna oturan AKP Türkiye'ye gelen yabancı sermayeyi Türkiye'nin gelişmesi için yatırım ve üretime yönlendiremedi. Yönlendirmiş olsa Amerikan Doları 7 TL olmazdı.

Uluslar arası ilişkilerde mahalle kabadayısı gibi davranmak yabancı sermayenin bu ülkeden gitmesine sebep olur.

Hükümet SEKA, TÜPRAŞ, Sümerbank, Türk Telekom ve benzeri piyasa düzenleyici KİT"leri sattığı için piyasa olması gerektiği gibi düzenlenemiyor. Seçim zamanı tanzim satış noktaları da çözüm değil. Gerçi bu KİT'ler 1999'da Ecevit hükümeti zamanında Maliye Bakanlığı yapan Kemal Derviş'in IMF ile imzaladığı söleşmeler sebebiyle oldu ancak bu KİT'lerin yerine daha iyi konulamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 24 Nisan 2020; 16:48:38 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.