Arkadaşlar Edifice EFE-503D-1AV model saatimin 24 saat göstergesini ayarlayamıyorum kendide çalışmıyor bi fikri olan varmı? deli oldum !
hocam 24 saat göstergesi etrafındakinimi diyorsun yoksa ortadki küçük olanımı ben yardımcı oluyum ortadaki saniye oluyor ozaman etrafındaki ama onun sabit olması lazım biraz açarsan yardımcı oluyum
hocam 24 saat göstergesi etrafındakinimi diyorsun yoksa ortadki küçük olanımı ben yardımcı oluyum ortadaki saniye oluyor ozaman etrafındaki ama onun sabit olması lazım biraz açarsan yardımcı oluyum
Kardeşim saatin kadranının içindeki 3 göstergeden sol tarafta olan gösterge o 24 saat göstergesi bir türlü ayarlıyamadım hareket ettiremedim...
Arkadaşlar aldığım saatin video ve resmi almak isteyenlere fikir vermesi için kendi yapımım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMidnight -- 21 Şubat 2011; 5:40:31 >
Arkadaşlar videoda duran göstergelerin birini ayarlıyamadım sadece diğerleri muazzam çalışmaktadır videoda göstermedim birdaha ayarlamaya üşendiğimden :) saniyesi kronometrede çalıştığı için normalde çalışmıyor kronometre çalışırken sağa sola giden aşağıdaki gösterge saniye görevi görüyor..
quote:
Orijinalden alıntı: TheMidnight
quote:
Orijinalden alıntı: Akin_tr
Kardeşim saatin kadranının içindeki 3 göstergeden sol tarafta olan gösterge o 24 saat göstergesi bir türlü ayarlıyamadım hareket ettiremedim...
sanırım saatin yandaki yuvarlak ayarlama düğmesi varsa çevrilen oradan ayarlanması lazım
quote:
quote:
quote:
sanırım saatin yandaki yuvarlak ayarlama düğmesi varsa çevrilen oradan ayarlanması lazım
Yok kardeşim orda iki kademe ilk kademe ayın kaçı ikinci kademede saat ayarı bulamadım bir türlü...
bende kaç hafta oldu hatırlamıyorum muhtemelen 20 gün oldu diyebilirim saatim için dijital Casio kol saatimi alarak aranıza katılabilirmiyim?
Saatin serisi; Caiso DP-360 Bu normalde 66 lira iken bunu 50 liraya düşürerek satın aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: Se_co
bende kaç hafta oldu hatırlamıyorum muhtemelen 20 gün oldu diyebilirim saatim için dijital Casio kol saatimi alarak aranıza katılabilirmiyim?
Saatin serisi; Caiso DP-360 Bu normalde 66 lira iken bunu 50 liraya düşürerek satın aldım.
hayırlı olsun kardeşim saatin güzel
Bu saat hakkında bilginiz varsa bu saatler su geçirirmi geçirmez mi ? saatçi su geçirmez dedi ama onlara güvenemem ben daha doğrusu bilenden yardım almak lazım.
quote:
quote:
quote:
quote:
Yok kardeşim orda iki kademe ilk kademe ayın kaçı ikinci kademede saat ayarı bulamadım bir türlü...
2. kademedeyken tuşları denedin mi...
Beyler bu saati önerirmisiniz kullanan varmı aranızda ?
Siyah Metal Kordonlusu daha hoşuma gitti .!
denemedim kardeşim ama saat ayarlamak için pimi cektiginde kronometre için ayar bölümünde tuşlara basmayın diyor kullanma klavuzunda. Nasıl yapabilirim acaba ?
bende ef-514 1a var pimi ilk çekişde yukarı döndürünce alarımın kadranı oynatıyo aşagı çevirince tarihi değiştiriyo,ikinci kademeye çekince ana saati ayarlıyo.yukardaki tuşa basınca kronometre saniyesini konumunu belirliyo,aşagı tuşa basınca kronometre saniyenin konumunu değiştiriyo....
Bunlarda benim 4'lü.
quote:
Orijinalden alıntı: Se_co
Bu saat hakkında bilginiz varsa bu saatler su geçirirmi geçirmez mi ? saatçi su geçirmez dedi ama onlara güvenemem ben daha doğrusu bilenden yardım almak lazım.
kardeş bunlar yuvarlak olanlara göre daha hassas oluyor benim saatimin kılavuzundada yazıyor dörtgen altıgen falan olanlar . benimkinde 50 metreye kadar geçirmez yazıyo ben suya bile değdirmiyom nadir değdiriyorum bence sende öle yap
Arkadaşlar nasıl olduğunu çözdüm 24 saat göstergesini o gösterge büyük saniye çalışınca çalışıyormuş denemek için şimdi yaptım ilerledi gösterge buraya kadar tamam ama ben mesala saat gece yarısından sonra 2 de ayarlamam gerekti saati o zaman 24 saat göstergesini nasıl nasıl 2 ye getireceğim?
şimdi saatimin düzgün çalışması için göstergelerle bu gece yarısını beklemem gerek saat tam 24te büyük saniyeyi çalıştırıp düzene sokacağım ama dediğim gibi istediğim zaman ayarlıyamıyorsam kötü.....
quote:
Arkadaşlar nasıl olduğunu çözdüm 24 saat göstergesini o gösterge büyük saniye çalışınca çalışıyormuş denemek için şimdi yaptım ilerledi gösterge buraya kadar tamam ama ben mesala saat gece yarısından sonra 2 de ayarlamam gerekti saati o zaman 24 saat göstergesini nasıl nasıl 2 ye getireceğim?
şimdi saatimin düzgün çalışması için göstergelerle bu gece yarısını beklemem gerek saat tam 24te büyük saniyeyi çalıştırıp düzene sokacağım ama dediğim gibi istediğim zaman ayarlıyamıyorsam kötü.....
senin o dediğin büyük saniye kronometrenin salisesi diye biliyorum ben. yanlış bilmiyorsam tabi. çünkü sen o saniyeyi çalıştırdığında en üstteki küçük daireler her dakika ilerliyor. belli bir dakika sonra (başında oturup beklemediğim için bilmiyorum) sanırım yarımşar saat aralıklarlada senin bahsettiğin soldaki yarım dairedeki gösterge hareket ediyor. şayet senin dediğin gibi olduğunu varsayarsak, o daireyi hareket ettirmek için sürekli kronometreyi çalıştırmış olmak gerek (ekstra pil gücü demek), ki bu durumda gerçekten kronometreye ihtiyaç duyduğumuzda ne yapacağız. sıfırlamak gerekecek. ben başka bişi soracağım sana. alttaki daire de 10 dan geriye doğru rakamlar var. o ne işe yarıyor.